Serdal Soysal 15 Mart Paylaş 15 Mart Merhaba arkadaşlar, Aracımın termostat kısmından su kaçırıyordu yağ bakım zamanını bekledim 2k km kadar sonra bakımda termostat ve antifriz değişimide yapıldı ertesi gün motor arıza lambam yanmaya başladı iş çıkışı ustama götürdüm bilgisayar ile baktı kızdırma bujileri dedi arızayı sildi bir daha yakarsa değiştiririz dedi. Evet iki gün sonra bir daha yaktı ustamı aradığımda öğleye kadar getir bakalım dedi ben akşam 16 da işten çıkıyorum ki bakım içinde aynı şekilde akşam olmaz gün içinde olması gerekiyor demişti. Babam ile göndermiştim. Başka bir usta ile görüştüm o da aynı şekilde akşam olmaz gün içinde getirirsen bakarız dedi. Bunun üzerine bende kendim değiştirme kararı aldım. Webten araştırdım fakat Citroen C5 Euro 5 için bir görsel vb bulamadım. Yapacak bir şey yok enjektörlerin dibinde olduğunu biliyordum. Önce gerekli malzemelere baktım mafsallı bir lokma takımı işini görüyordu sağ olsun kendisine buradan da teşekkür etmek istiyorum @mustafaçayır kardeşim gerekli lokma takımını bana temin etti Bugün 4 adet europar marka bujilerimi tanesi 200₺ den aldım iftardan sonrada garaja aracımı çekip ya bismillah dedim giriştim. Motorun arka tarafında hava filtresi kutusunu sökmekle işe başladım önde iki vida var sonrasında sağ tarafında hava giriş ve çıkış boruları giriş borusu üzerinde soket bunları söküp kutuyu arkaya doğru itip (iki adet geçme pimleri var) bunlardan kurtarıp yukarı kaldırıp çıkardım. Sonrasında enjektörlerin ve bujilerin üzerini örten sert sünger var onu aldım ve küçük madenlere ulaştım. 1,2 kolay yerdeler önce üzerlerindeki tozu aldım ve 1 numaranın soketini söktüm soketi sökerken sola doğru çevirip yukarı çekiyoruz. Tekrar bujinin etrafındaki sünger ve toz parçalarını saç kurutma makinesi ve fırça ile uzaklaştırdım. Sonra uzun 10 lokma ile yavaşça sökmeye başladım çok hafif kuvvet ile gevşedi yerinden dikkatlice çıkardım sağa sola çarparak kırılan parçanın içine düşmemesi için sonra yenisini yerine koyup aynı şekilde sıktım çok olmamak kaydıyla soketi takıp çevirdim. 2 ve 3 numaralı bujileride aynı şekilde değiştirdim. Zor olan 4 numara için mazot filtresini sökmem gerekti üzerinde 2 cıvata var iki soket ve 3 hortum soketlerin kilidini yukarı kaldırıp çekiyoruz hortumların ise renkli yerlerine basıp çekip çıkarıyoruz dört numara içim mapsallı lokma gerekti açılı şekilde söküp çıkardım ve onuda değiştirdim. Sonra ters sırayla söktüklerini yerine takıp çalıştırdım sonuç olumlu. Sadece hata ekranda kaldı onuda pazartesi akşam hemen bilgisayara bağlatıp sildireceğim inşallah. Bide dikkatimi çeken mazot fitresi değişiminde mazot, yağ filtresi değişiminde yağ dökülmüş o ıslak görünenler onlar. Bu bujiler sadece çalıştırmak için mi yoksa devamlı mazotu ısıtmak için mi performans a etkisi var mıdır? 12 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 15 Mart Paylaş 15 Mart Elinize sağlık. Euro4lerde arka tarafta sokmesi baya zordur. 1 Yorum bağlantısı
Serdal Soysal 15 Mart Yazar Paylaş 15 Mart Mehmet Yeter yazdı: Elinize sağlık. Euro4lerde arka tarafta sokmesi baya zordur. Teşekkür ederim bu da arka tarafta motorun üzerine yatarak söktüm 😂 1 Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın 16 Mart Paylaş 16 Mart (düzenlendi) Hocam elinize sağlık iyi cesaret etmişsiniz zira kızdırmalar özellikle uzun süre sökülmediğinde kırılma ihtimali çok yüksek ve içeride kalıyor. Sonra bazı ustalar kırık parçaları çıkardığını söylüyor onları görmeniz gerekebilirdi. Çıkmazsa üst kapak sökülüyor. Ben yaşamadım ancak bir kaç kez kıyısından döndüm. Allahtan götürdüğüm ustam çok tecrübeliydi önceden hafif piyasadaki yağlama spreyleriyle bölgeyi yumuşatıp öyle sökmüştü. Böylece kaynama yapmışsa bile kırılma ihtimalini azaltıyor. Kızdırma bujisi sadece çalışırken işlevli( ısıtma) sonradan bir işlevi yok. 16 Mart tarihinde Tayfun Aydın tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Mart Paylaş 16 Mart Serdal Soysal yazdı: Bu bujiler sadece çalıştırmak için mi yoksa devamlı mazotu ısıtmak için mi performans a etkisi var mıdır? devamlı işlevleri var, sadece ilk marşta değil. güzel çalışma olmuş tebrikler, ben 60 bin km de bir değişmesi taraftarıyım, totalde en karlı işlem bu olur 3 Yorum bağlantısı
Serdal Soysal 16 Mart Yazar Paylaş 16 Mart Tayfun Aydın yazdı: Hocam elinize sağlık iyi cesaret etmişsiniz Teşekkür ederim, biraz heyecan birazda mecburiyet diyelim Çağlar Bayur yazdı: devamlı işlevleri var, sadece ilk marşta değil. güzel çalışma olmuş tebrikler, ben 60 bin km de bir değişmesi taraftarıyım, totalde en karlı işlem bu olur abi sağol, sevdim ben bu işi buji değiştirilir diye garaja yazı yazmayı düşünüyorum 🤔 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 16 Mart Paylaş 16 Mart Elinize sağlık. Hata kodunu silmek için ustaya gitmeden akü kutup başlarını söküp de deneyebilirsiniz. Sisteme kayıtlı değilse, muhtemelen silinecektir. 1 Yorum bağlantısı
Serdal Soysal 16 Mart Yazar Paylaş 16 Mart Sani Gerşon yazdı: Elinize sağlık. Hata kodunu silmek için ustaya gitmeden akü kutup başlarını söküp de deneyebilirsiniz. Sisteme kayıtlı değilse, muhtemelen silinecektir. Hemen bunu deniyorum Sani 1 Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 16 Mart Paylaş 16 Mart Eline sağlık Serdal Çağlar Bayur yazdı: devamlı işlevleri var, sadece ilk marşta değil. güzel çalışma olmuş tebrikler, ben 60 bin km de bir değişmesi taraftarıyım, totalde en karlı işlem bu olur 120 bin oldu ben de söksem mi ki 🤔🤨 1 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 16 Mart Paylaş 16 Mart Adnan Çakır yazdı: Eline sağlık Serdal 120 bin oldu ben de söksem mi ki 🤔🤨 Gerilim filmi. Ne zaman çıkıyor vizyona Adnan abi? 1 Yorum bağlantısı
Serdal Soysal 16 Mart Yazar Paylaş 16 Mart Adnan Çakır yazdı: Eline sağlık Serdal Sağol abi Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 16 Mart Paylaş 16 Mart Adnan Çakır yazdı: Eline sağlık Serdal 120 bin oldu ben de söksem mi ki 🤔🤨 Ben 240.000 kmde kangoodan söktüm, bir gün öncesinden pas sökücü sık abi diplerine, lokma ile zorlamadan çıkar. Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 16 Mart Paylaş 16 Mart Elinize sağlık. 180 binde değişti benim sıkıntı olması çıkarırken, 1.6 Euro 4. 6 sene 70 bin km olmuş ben değişeli, bir ara yine değiştirmek lazım. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Mart Paylaş 16 Mart Eee ustalar sökerken kırıyordu bunu, bu sebeple değişmeye yanaşmıyorlardı.. Sen nasıl söktün? 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 16 Mart Paylaş 16 Mart Elinize sağlık, ustalara gerek kalmayacak bu gidişle. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Mart Paylaş 16 Mart (düzenlendi) Köksal Yılmaz yazdı: Ben 240.000 kmde kangoodan söktüm, bir gün öncesinden pas sökücü sık abi diplerine, lokma ile zorlamadan çıkar. değişmiştir o bir zaman bu güne kadar Mehmet Ozyurek yazdı: Eee ustalar sökerken kırıyordu bunu, bu sebeple değişmeye yanaşmıyorlardı.. Sen nasıl söktün? riski var onu belirtmeli başta ben gözümle anca 2 defa gördüm çevremde kaynamış olan, birini tornacı yerinde söktü diğerini matkapla çürüttüler de anca söküldü. şans kader yapcak bişi yok 16 Mart tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Mart Paylaş 16 Mart Adnan Çakır yazdı: Eline sağlık Serdal 120 bin oldu ben de söksem mi ki 🤔🤨 wuuu at onu attt Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 16 Mart Paylaş 16 Mart Serdal Soysal yazdı: Hemen bunu deniyorum Sani Oldu mu? Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 16 Mart Paylaş 16 Mart Çağlar Bayur yazdı: değişmiştir o bir zaman bu güne kadar riski var onu belirtmeli başta ben gözümle anca 2 defa gördüm çevremde kaynamış olan, birini tornacı yerinde söktü diğerini matkapla çürüttüler de anca söküldü. şans kader yapcak bişi yok 9 yıldır bizde abi araba, daha öncesinde de değiştiğini sanmıyorum 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 16 Mart Paylaş 16 Mart Mertol Kip yazdı: Kızdırmayın bujileri. Kızdırcaz! Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 17 Mart Paylaş 17 Mart kızdırma bujileri araç hareket halin de iken de çalışıyor yalnız ilk çalıştırmada değil ben astra da değiştirmiştim km düşük olunca çok kolay olmuştu 1 Yorum bağlantısı
Serdal Soysal 17 Mart Yazar Paylaş 17 Mart (düzenlendi) Mehmet Ozyurek yazdı: Eee ustalar sökerken kırıyordu bunu, bu sebeple değişmeye yanaşmıyorlardı.. Sen nasıl söktün? Abi Euro 4 de kaynama olabiliyormuş ama 5 lerde olmaz dediler benimkilerde yağ gibi çıktı sadece yeri ters köşe o kadar başka zorluğu yok ampül değişir gibi Sani Gerşon yazdı: Oldu mu? Yok olmadı Sani , bugün ustaya sildirdim 17 Mart tarihinde Serdal Soysal tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Mart Paylaş 17 Mart Köksal Yılmaz yazdı: 9 yıldır bizde abi araba, daha öncesinde de değiştiğini sanmıyorum iyiymiş, 8 lik mi 10 luk mu hatırlayabilrisen? civatası Yorum bağlantısı
Recommended Posts