Tayfun Aydın 16 Mart Paylaş 16 Mart Mertol Kip yazdı: Yok yaw o benim rutinim. Bence var, hatta daha iyi diyebilirim. Tabi hangi eski opel ile kıyasladığınıza da bağlı. Opel hiçbir zaman bence kalitesi ile öne çıkan bir araba olmadı. Olayı o değil. Orta sınıf bir marka işte premium olmaya çok uzak. Öyle bir iddiası da yok aslında 86 Ascona, 94 Vectra GT, 96 Astra F GSi, 99 Astra G, 2001 Vectra, 2003 Corsavette, 2004 AstraH, 2006 Vectra, 2008 Zafira, 2011 Astra J GTC, 2020 Crossland, 2022 Grandland. Bizzat sahibi olup kullandığım Opeller bunlar. Hiçbirisi bundan daha kaliteli değildi. Opel'in kendisi Stellantisin zaten. Peugeot Citroen Jeep Fiat ot kıl bir sürü marka bu çatının altında. Dolayısı ile herşeyleri ortak. Platform, batarya, motor, ıncık cıncık vites düğmeleri falan filan. Hocam çok keliteli Opellere binmişsiniz. Opel i stellantisin satın almasından dolayı sormuştum zaten . Yani ne kadar parça ortaklığı var ve kaliteyi nasıl etkilemiş. Geçmişte hatırlıyorum da Astra fiyatı golf ile hemen hemen aynıydı ve gerçekten Astra yı seçen çok insan vardı. özellikle Astra g zamanında vw markası kadar Opel de tercih ediliyordu. sonradan çıkan elektronik sorunlar, saçma problemler, garantide sıkıntılar Opel i maalesef ülkemizde arka plana taşıdı diye düşünüyorum... SFİ motor ile ödül bile almıştı Opel. Yazık oldu, yazık ettiler ama inşallah tekrar stellantis ile ayağa kalkıyor. Bir Opel sever olarak sevinidirici karşılasam da size sorduğum sorular gibi aklımda soru işaretleri de var.. Cevaplar için teşekkürler, tekrardan hayırlı olmasını diliyorum... 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Mart Paylaş 16 Mart Hiç opelim olmadı.. Ama Vectra 2 136 ps olanı çok fazla kullandım.. Tiplerini hep sevdim. Yorum bağlantısı
Mertol Kip 16 Mart Yazar Paylaş 16 Mart Tayfun Aydın yazdı: Hocam çok keliteli Opellere binmişsiniz. Opel i stellantisin satın almasından dolayı sormuştum zaten . Yani ne kadar parça ortaklığı var ve kaliteyi nasıl etkilemiş. Geçmişte hatırlıyorum da Astra fiyatı golf ile hemen hemen aynıydı ve gerçekten Astra yı seçen çok insan vardı. özellikle Astra g zamanında vw markası kadar Opel de tercih ediliyordu. sonradan çıkan elektronik sorunlar, saçma problemler, garantide sıkıntılar Opel i maalesef ülkemizde arka plana taşıdı diye düşünüyorum... SFİ motor ile ödül bile almıştı Opel. Yazık oldu, yazık ettiler ama inşallah tekrar stellantis ile ayağa kalkıyor. Bir Opel sever olarak sevinidirici karşılasam da size sorduğum sorular gibi aklımda soru işaretleri de var.. Cevaplar için teşekkürler, tekrardan hayırlı olmasını diliyorum... Bunlar orta sınıf markalar. Çok bir beklentiye girmeye gerek yok. Aralarında öyle çok asimetrik kalite farkları da yok aslında. Al peugeotu vur VW ye o kesmezse Opel e. Üç aşağı beş yukarı aynı. Hatta buna BMW1 Mercedes A serisini falan filanı da ekleyebilirsiniz. Mehmet Göktürk yazdı: opeli bitiren 1.6 sonraki kasa vectralar. Bence Astra G ile başladı. F ler falan çok sağlam aletlerdi. Şekil şükül yapalım derken arabalar çok sıradan bir hal aldı. Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz 16 Mart Paylaş 16 Mart Hayırlı uğurlu olsun Geçen ay bende bakmıştım biraz hybrid modeli alayım diye bayağı pahalı gelmişti 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 16 Mart Yazar Paylaş 16 Mart Kemal Korkmaz yazdı: Hayırlı uğurlu olsun Geçen ay bende bakmıştım biraz hybrid modeli alayım diye bayağı pahalı gelmişti İkisi arasında net 500 lira fark var. Değmez bence. Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 17 Mart Paylaş 17 Mart hayırlısı olsun astra h hoşuma giden araçlarda dı .13 cdti millete güzel dediğim de bu arabada ne buluyorsun derlerdi 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 17 Mart Paylaş 17 Mart Hayırlı olsun. Güle güle kullanın. Tesla ve Togg dışında elektrikli araçların da oranı artıyor forumda. 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 17 Mart Yazar Paylaş 17 Mart İki şey dikkatimi çekti. Birincisi ön cama su fışkırtma nozzle ları sileceğin üstünde ve 2-3 cm aralıklarla yapılmış. Bu gayet başarılı, tüm camı yıkıyor. İkincisi bu arabada kör nokta yok. Ama sinyali aynaya alırken sürücünün de görebileceği şekilde konumlanmış. Sinyal yakınca ister istemez aynaya bakıyorsunuz. (hala her haltın ultimate e eklenip elektriklide ultimate paket alınamamasına gıcığım ve evet her aklıma geldiğinde yazacağım) 4 3 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 17 Mart Paylaş 17 Mart Mertol Kip yazdı: Bunlar horon tepiyor galiba. Shark köşesi mi burası? 2 4 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Mart Paylaş 17 Mart Fatih Keskin yazdı: astra h hoşuma giden araçlarda dı .13 cdti liste başı.. 6 ileri HB, bi paynır teyple anfi takacan misss gez dur 2 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 17 Mart Yazar Paylaş 17 Mart (düzenlendi) 13kw/100 km tuketmis. Otobandan Ist>Sapanca. Ne kadar sehirlerarasi sayilirsa artik. Evden şarj etsem 20 lira, dışarıda DC şarj edersem 90 lira, kuga ile 6 litre olsa 270 lira. 17 Mart tarihinde Mertol Kip tarafından düzenlendi Typo duzeltmesi 6 Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 17 Mart Paylaş 17 Mart Hayırlı olsun. Allah voltajınızı düşürmesin, kesmesin 1 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Mart Paylaş 17 Mart Mertol Kip yazdı: 10kw/100 km tuketmis. Otobandan Ist>Sapanca. Ne kadar sehirlerarasi sayilirsa artik. Evden şarj etsem 20 lira, dışarıda DC şarj edersem 90 lira, kuga ile 6 litre olsa 270 lira. Maşallah. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 17 Mart Paylaş 17 Mart 12.9 tüketmiş 100 km de.. kalan menzil 127 anladım ben. 127 şarjdan bu yana gidilen de olabilir tabi. gösterge yetersiz. kılavuza bak. Kaçla gittin? Kaçla gittin? Yorum bağlantısı
Mertol Kip 17 Mart Yazar Paylaş 17 Mart Mehmet Göktürk yazdı: 12.9 tüketmiş 100 km de.. kalan menzil 127 anladım ben. 127 şarjdan bu yana gidilen de olabilir tabi. gösterge yetersiz. kılavuza bak. Kaçla gittin? Kaçla gittin? Hoca gosterge gayet acik. Sifirladiktan sonraki kat edilen mesafe 127 km. Kalan menzil orada yazmiyor sol alt kosedeki %lik dilimin ustunde yaziyor ve orada 317 km yaziyor (farkli titrek foto) yola ciktigimda %88di simdi %68 olmus. %20 dusmus sarj. batarya kapasitesi zaten 73 kw. E basit hesapla bile 14 kw tuketilmis. Yaziyor orada ortalama hiz. Hatta acc yi ayarladigim hiz da yaziyor. Evin garajinda sifirladiktan sonraki ortalamasi 62 km. TEM e baglandiktan sonra ACCyi 110 a ayarladim, orta seritte trafige gore kafasina gore yavasladi hizlandi. PS: TEM in kenarinda degil ev bence gayet yeterli gosterge verisi. Orta ekranda bunlara ek olarak istatistik, yoldaki degisimlerin grafigi zart zurt falan da var. Şunun gibi şeyler (bu seyahatin degil bu) 2 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 17 Mart Yazar Paylaş 17 Mart Bu arada arabayi aldigim zamandan bu yana tuketim ortalamasida 15kw zaten. Arabayi aldigimda 3 km deydi odometre, şu an 184 km de, ben sifirladikan sonra da 181 km katetmisim. 317+181= 498km ureticinin de soyledigine cok yakin 500 km menzili var işte. Ureticinin wltp veriside 523 km mi ne. Tabi benim kullanim aliskanliklarimi da elektrikliye gore gelistirmem lazim. Ben 20 senedir falan surekli dizel kullandim, cruisedeyken ayagimi cok az gaz pedalinda tutarim ve hicbir zaman tamamen cekmem. Regeneration icin ayagimi komple pedaldan cekmeye alismam lazim, onda da fazla frenliyir gerci, uc kademe ayari var falan filan ama dedigim gibi once benim zihnimin regen ile yavaslama fikrine alismasi lazim. Bu sekilde anca yokus inerken falan sarj edebiliyor.. Bu arada bu alttaki fotodaki tuketimde benim kac yapiyor bu, bu surus modlari arasinda ne kadar fark var, 0-100 gercekten 9 sn mi falan gibi gibi denemelerimin de etkisi var. 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 18 Mart Paylaş 18 Mart 10 değil yani dediğin gibi. 13-15 normal minik araçlar 10 civarında olur muhtemelen. bir ara benzindeki enerjiyi ve motorun termal verinini jüle çevirdim ordan elektrik motoru veriminden geri dönünce 10-15 kw/100 km yi 6-7 litre benzine denk bulmuştum. Bence çok güzel araba aldın 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 18 Mart Paylaş 18 Mart 5-10 binden sonra yakıt daha da düşer mi . Rodaj falan. 2 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 18 Mart Paylaş 18 Mart Şehir içi 15'ler ideal bence çok soğuk değilse hava. Akmalı yol varsa 12-13'e düşüyor. 2-3 km sürünce otoparktan çıkışla filan daha yüksek (20-25) olabiliyor da o veri değil zaten mazotlu arabada da 15 yazıyordu öyle olunca. Alıştıkça ortalamaya bakmayı azalttım ben ama bir taraftan da bakası geliyor insanın sürekli. Challenge çıkardık kendimize. Yorum bağlantısı
Mertol Kip 18 Mart Yazar Paylaş 18 Mart Mehmet Göktürk yazdı: 10 değil yani dediğin gibi. 13-15 normal minik araçlar 10 civarında olur muhtemelen. bir ara benzindeki enerjiyi ve motorun termal verinini jüle çevirdim ordan elektrik motoru veriminden geri dönünce 10-15 kw/100 km yi 6-7 litre benzine denk bulmuştum. Bence çok güzel araba aldın Typo yapmisim duzelttim zaten Alışmam lazim, zeminin yuksekligi falan tuhaf biraz. Sandalyede oturur gibi oturunca dizler havada kaliyor. Koltugu yukseltsen inerken yan destekler ben buradayim diyor falan. Ideal oturma pozisyonumu bulamadim henuz. Birde bu kadar sessiz olmasi tuhaf geliyor. Alismisim tor tor dizel sesine calisti mi calismadi mi anlamiyorum. Selim Bilgin yazdı: Şehir içi 15'ler ideal bence çok soğuk değilse hava. Akmalı yol varsa 12-13'e düşüyor. 2-3 km sürünce otoparktan çıkışla filan daha yüksek (20-25) olabiliyor da o veri değil zaten mazotlu arabada da 15 yazıyordu öyle olunca. Alıştıkça ortalamaya bakmayı azalttım ben ama bir taraftan da bakası geliyor insanın sürekli. Challenge çıkardık kendimize. Benim daha ilk şarj ilk uzun mesafe. Halâ test aşamasindayim. Tamer Topaç yazdı: 5-10 binden sonra yakıt daha da düşer mi . Rodaj falan. Satici dingil 2-3 doldur bosalttan sonra azalir dedi ona guldum. Dogru cikarsa kendime gulecem 1 4 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 18 Mart Paylaş 18 Mart Mertol Kip yazdı: .. Satici dingil 2-3 doldur bosalttan sonra azalir dedi ona guldum. Dogru cikarsa kendime gulecem piller için bunu söylüyorlar operasyon karakterine bir iki doldur sonrası erişiyorlarmış. Yorum bağlantısı
Mertol Kip 18 Mart Yazar Paylaş 18 Mart Mehmet Göktürk yazdı: piller için bunu söylüyorlar operasyon karakterine bir iki doldur sonrası erişiyorlarmış. Ben her şartta güldüğüm için farketmez agshsjdjd Şehir efsanesi sanki. Belki ilk 1000 km de sürücüler saçmalamasın diye elektronik olarak kısıtlıyorlardır. Yorum bağlantısı
Recommended Posts