Mehmet Göktürk Cuma 17:18 Paylaş Cuma 17:18 Fatih Keskin yazdı: biz de king in orada davık dürüm kemirelim Çok iyiydi 1 Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz Cuma 19:09 Paylaş Cuma 19:09 Mertol Kip yazdı: Bu arada sanırım bu lastik yüzeyleri arabanın ağırlığına çok uygun değil. Tüketim avantajı sağlıyordur elbet ama frene basınca normal zamandan çok erken ABS yumuşak yumuşak kendini hissettiriyor. Daha çok erken bunu konuşmak için ama değiştirirken 245 ya da 255 yanağa geçebilirim. Technik, die begeistert Aynı sorunu 5008'de yaşıyorum.Kocaman arabaya 205/55/19 diye saçma bir ebat koymuşlar emisyon vs. muhabbetine.Arabayı alalı 5 ay oldu, birkaç kez çok anormal olmayan frenlemede ABS devreye girdi.5,5 yıl boyunca Mk4 Mondeo kullandım,ABS devreye girdiğini nadir hatırlarım.Forumlarda aynı dertten muzdarip birkaç kişi ebat değiştirerek sorunu çözmüş,sadece 1,5 santim dışarıda duruyormuş lastikler.Ben de lastikler eskiyince muhtemelen aynısını yapıcam. 2 Yorum bağlantısı
Mertol Kip Cuma 19:11 Yazar Paylaş Cuma 19:11 Benim bir önceki Grandlandte de sizinkiyle aynı ebattı. Komik adam bu PSA mühendisleri. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora Cuma 19:23 Paylaş Cuma 19:23 Mertol Kip yazdı: Benim bir önceki Grandlandte de sizinkiyle aynı ebattı. Komik adam bu PSA mühendisleri. Emisyon düşürme baskısı vardır büyük ihtimalle. Yorum bağlantısı
Mertol Kip Cuma 19:29 Yazar Paylaş Cuma 19:29 (düzenlendi) Evren Erakçora yazdı: Emisyon düşürme baskısı vardır büyük ihtimalle. Yemişim emisyonlarını 205/55/19 lastik vardı eski grandlandte. 1500 küsur kg arabada o yüzey alanı yetmiyor işte. Aynı şu anki 235 lastiğin 2250 kg arabaya yetmediği gibi. Cuma 19:40 tarihinde Mertol Kip tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek Cuma 20:13 Paylaş Cuma 20:13 Koca arabaya 205 lastik mi olur.. At arabası tekeri mi bu.. Ağırlık var, hız var. yollar bozuk.. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray Cuma 20:26 Paylaş Cuma 20:26 Emrah Korkmazz yazdı: Aynı sorunu 5008'de yaşıyorum.Kocaman arabaya 205/55/19 diye saçma bir ebat koymuşlar emisyon vs. muhabbetine.Arabayı alalı 5 ay oldu, birkaç kez çok anormal olmayan frenlemede ABS devreye girdi.5,5 yıl boyunca Mk4 Mondeo kullandım,ABS devreye girdiğini nadir hatırlarım.Forumlarda aynı dertten muzdarip birkaç kişi ebat değiştirerek sorunu çözmüş,sadece 1,5 santim dışarıda duruyormuş lastikler.Ben de lastikler eskiyince muhtemelen aynısını yapıcam. geniş taban harika olacaktır. Yorum bağlantısı
Servet Aydın Cuma 21:04 Paylaş Cuma 21:04 Fatih Keskin yazdı: biz de king in orada davık dürüm kemirelim Yüzüne dizine dursun. Kırmızı etki ulta menüyü trk nefeste bitir, peşine iki supaneke aman supangile bi tane puding ve davık yedik de. İyi ki Göktürk hoca vardı da şahidim olur 2 Yorum bağlantısı
Mertol Kip Cuma 21:07 Yazar Paylaş Cuma 21:07 Servet Aydın yazdı: Yüzüne dizine dursun. Kırmızı etki ulta menüyü trk nefeste bitir, peşine iki supaneke aman supangile bi tane puding ve davık yedik de. İyi ki Göktürk hoca vardı da şahidim olur yediğin içtiğin senin olsun bana bataryadan bahset. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Cuma 21:30 Paylaş Cuma 21:30 Servet Aydın yazdı: 4.5v yassı pil satışımız başladı pisiklette kısa/uzun far yapmıştım, 4.5 V pili kadroya bantalyıp, sonra arkaya park stop sinyal almıştım... sonra gölete uçtum Fatih Keskin yazdı: biz de king in orada davık dürüm kemirelim zurna? Yorum bağlantısı
Servet Aydın Cuma 21:38 Paylaş Cuma 21:38 Fren lambası yanıyormu diye aynaya bakmak yerine arkaya bakmış olmak 1 Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz Dün saat 07:25 Paylaş Dün saat 07:25 Mertol Kip yazdı: Benim bir önceki Grandlandte de sizinkiyle aynı ebattı. Komik adam bu PSA mühendisleri. Kesinlikle komikler. Mehmet Ozyurek yazdı: Koca arabaya 205 lastik mi olur.. At arabası tekeri mi bu.. Ağırlık var, hız var. yollar bozuk.. Sorma abi ya bir de kapı etiketinde tek ebat var.Şimdi bu konuyu açtığımda bazı arkadaşlar ebat değişikliği yaparsam şayet herhangi bir kaza durumunda sigorta şirketinin hasarı karşılamayacağı gibi şeyler duyuyorum abi,bu ne kadar doğru? Zira bu araba bu ebat lastikle daha fazla riske sahip bence. 1 Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz Dün saat 07:32 Paylaş Dün saat 07:32 Doğan Arşiray yazdı: geniş taban harika olacaktır. Bence de daha güzel olacak ama 225 mi 235 mi yapmalı acaba? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek Dün saat 09:25 Paylaş Dün saat 09:25 Emrah Korkmazz yazdı: Kesinlikle komikler. Sorma abi ya bir de kapı etiketinde tek ebat var.Şimdi bu konuyu açtığımda bazı arkadaşlar ebat değişikliği yaparsam şayet herhangi bir kaza durumunda sigorta şirketinin hasarı karşılamayacağı gibi şeyler duyuyorum abi,bu ne kadar doğru? Zira bu araba bu ebat lastikle daha fazla riske sahip bence. Şu an lastiğe falan bakan yok.. Ancak teknik olarak uygunsuz lastik, aşınmış lastik vb sebeple dosya red etmek mümkün.. 2 Yorum bağlantısı
Mertol Kip Dün saat 11:35 Yazar Paylaş Dün saat 11:35 Emrah Korkmazz yazdı: Bence de daha güzel olacak ama 225 mi 235 mi yapmalı acaba? 225 te %10 oynayacak. Fazlası cebe zarar. Emrah Korkmazz yazdı: Sorma abi ya bir de kapı etiketinde tek ebat var.Şimdi bu konuyu açtığımda bazı arkadaşlar ebat değişikliği yaparsam şayet herhangi bir kaza durumunda sigorta şirketinin hasarı karşılamayacağı gibi şeyler duyuyorum abi,bu ne kadar doğru? Zira bu araba bu ebat lastikle daha fazla riske sahip bence. sigortayı bilmemde fenni muayenede sorun çıkabilir. Yorum bağlantısı
Mertol Kip Dün saat 14:20 Yazar Paylaş Dün saat 14:20 Doğan Arşiray yazdı: Boyle ic mekan detay fotolari alabilirmiyiz? Bagaj, arka koltuk vs. https://mertolkip.blogspot.com/2025/04/arabann-orta-konsolunun-altnda.html 1 Yorum bağlantısı
Fatih Uzun 22 saat önce Paylaş 22 saat önce Mertol Kip yazdı: https://mertolkip.blogspot.com/2025/04/arabann-orta-konsolunun-altnda.html Geçmiş arabalarına bakınca,porsche yi atırlıyorum,otoparkın bir köşesinde yatıyordu motoru balkon da demiştin,fiberden çamurluk dodiklerine uğraşıyordun Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz 22 saat önce Paylaş 22 saat önce Mertol Kip yazdı: 225 te %10 oynayacak. Fazlası cebe zarar. sigortayı bilmemde fenni muayenede sorun çıkabilir. Muayenede pek sorun yaşanmıyor deniliyor.Peki abi 205 yerine 225 taban tutunma problemini kaldırmak için yeterli olacak mıdır? Mehmet Ozyurek yazdı: Şu an lastiğe falan bakan yok.. Ancak teknik olarak uygunsuz lastik, aşınmış lastik vb sebeple dosya red etmek mümkün.. Anladım abi,aslında aynı arabada 235 ebat opsiyon olarak var ama bizim arabanın etiketinde sadece şu saçma ebat yazıyor. Yorum bağlantısı
Mertol Kip 21 saat önce Yazar Paylaş 21 saat önce Fatih Uzun yazdı: Geçmiş arabalarına bakınca,porsche yi atırlıyorum,otoparkın bir köşesinde yatıyordu motoru balkon da demiştin,fiberden çamurluk dodiklerine uğraşıyordun Motoru karıştırmışsın o Honda CBX750 nin motoruydu. Çamurlukta da yaklaştın ama dodik değil komple karbonfiber den ön çamurluklarını dökmüştüm. Emrah Korkmazz yazdı: Muayenede pek sorun yaşanmıyor deniliyor.Peki abi 205 yerine 225 taban tutunma problemini kaldırmak için yeterli olacak mıdır? Anladım abi,aslında aynı arabada 235 ebat opsiyon olarak var ama bizim arabanın etiketinde sadece şu saçma ebat yazıyor. Fazlasına meyletme bence. Olduğu kadar. Yuvarlanma çapı değişmeyecek şekilde yaparsan illa etkisi olur ama harikalar yaratmasını da bekleme tabi. Etiket önemli değil arabanın tip onay belgesine bakmak lazım. 1 Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz 20 saat önce Paylaş 20 saat önce Mertol Kip yazdı: Motoru karıştırmışsın o Honda CBX750 nin motoruydu. Çamurlukta da yaklaştın ama dodik değil komple karbonfiber den ön çamurluklarını dökmüştüm. Fazlasına meyletme bence. Olduğu kadar. Yuvarlanma çapı değişmeyecek şekilde yaparsan illa etkisi olur ama harikalar yaratmasını da bekleme tabi. Etiket önemli değil arabanın tip onay belgesine bakmak lazım. Çok fazla beklentim yok abi,ABS saçma sapan devreye girmesin yeterli,insanda gereksiz bir tedirginlik oluşturuyor o pedal tepkisi😁 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 20 saat önce Yazar Paylaş 20 saat önce Emrah Korkmazz yazdı: Çok fazla beklentim yok abi,ABS saçma sapan devreye girmesin yeterli,insanda gereksiz bir tedirginlik oluşturuyor o pedal tepkisi😁 Valla ben durabilmesine odaklıyım. ABS devreye giriyorsa araba kayıyor demektir sonuçta. Elbette fren mesafesini ABS kısaltır ama kaymamasını tercih ederim. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Uzun 19 saat önce Paylaş 19 saat önce Mertol Kip yazdı: Motoru karıştırmışsın o Honda CBX750 nin motoruydu. Çamurlukta da yaklaştın ama dodik değil komple karbonfiber den ön çamurluklarını dökmüştüm. Polis motoru değilmiydi,15 seneden fazla olmuştur iyi bile hatırlamışım 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 19 saat önce Yazar Paylaş 19 saat önce Fatih Uzun yazdı: Polis motoru değilmiydi,15 seneden fazla olmuştur iyi bile hatırlamışım Evet polis ihalesinden almıştım. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts