Mertol Kip 14 Mart Paylaş 14 Mart Yaptım bi delilik ya du bakalım başımıza neler gelecek. Yeni kasa Grandland aldım. Delilik kısmı full elektrik olmasında. Neden elektrik? Birebir aynı donanıma sahip olan MHEV ile BEV arasında (2472 TL-1923) 550 lira fark var. Risk almaya değer bir fark. MHEV in fiyatına Ultimate opsiyonunu da eklerseniz fiyat 2750 liralara çıkıyor. Öeeeh. Höst! Volvo değilsin Opel'sin seni kendine gel. Neyse şu an TR de satılan BEV lerde 3008ler ile aynı altyapı var. Ondan 10 cm uzun 5008 den 10 cm kısa bu alet. XC60 tan da 5 cm falan kısa. 73KW bataryası var. Önümüzdeki sene Stellantis ispanyada bir batarya fabrikası açacak. O zaman 84KW lık batarya opsiyonu da olacakmış. Ancak menzil 50-60 km falan uzuyor. Ortalama 17 kw tüketimi var. Zibilyon tane test seyrettim otobanda 140 civarında gidersen 20 KW edeplice gidersen 15 kw gibi bir tüketimi var. Ama kötü ihtimal yüksek hızda 350 km normal hızda 500 km şehiriçinde 650 km menzil gibi düşünebilirsiniz. 157KW motor gücü var, (210 hp) 345 Nm torku var. Son 3 milyar senedir dizel araba kullanan biri olarak şunu söyleyebilirim hızlanması gerçekten etkileyici. 0-100 ü 9 sn, son hızı 170 kmh. İkisi de benim için anlamsız ama bulunsun 160KW ve fatura bedeli de 1450 liranın altında olduğu için %10 luk ÖTV dilimine giriyor. Dolayısı ile çok avantajlı şu an fiyatı. Tüm dünyada bu arabanın fiyat sıralaması MHEV< PHEV <BEV diye giderken bizde %10 luk ÖTV den dolayı elektrikli en ucuz olanı. Anahtar teslimi 1835 liraya mal oldu. 10K liralık elektrik desteği hediye. Arabayla 3faz bağlantı kablosu zaten geliyor ben ek olarak monofaz için olan kabloyu da aldım. Bu kabloyu bildiğimiz prize takıp ütü muamelesi yapabiliyorsunuz arabaya. 3.6 KW ile şarj ediyor. Çok yavaş (20 saat şarj süresi) ama ediyor. 3 faz olan kablo 11KW AC şarja kadar destekliyor. Malum evlerde Kwh ücreti 2 lira. Yani 70 kw bile alsanız 140 liraya bataryanız doluyor ve bununla ortalama 500 km gidebiliyorsunuz. Yok baraaaaa bizdeeeee şöhret bizdeeeee diye bağırınıp DC den şarj edersenizde 8 lira falan kwh fiyatı. Bu durumda 550 liraya doluyor deponuz. Ve pek tabi daha hızlı. Yarım saatte bataryanız fulleniyor (160KW basıyor bazı istasyonlar) Almadan önce kafama takılan yegane konu LPG li gibi 300-400 km de bir şarj için durmaya hazır olup olmadığımdı, genelde gittiğim güzergahları kontrol ettim (ve pek tabi alışkanlıklarımı da) e ben zaten duruyordumki? Kahvemi içerken şarj edeceğim sadece aradaki tek fark bu. (Züğürt tesellisi de olabilir tabi) Ben almadan önce hem MHEV olanını hem de BEV olanını yarımşar gün test ettim. Aslında görünüş aynı olmasına rağmen aralarında çok fark var. Bu da benim donanım yerine altyapıyı tercih etmemde önemli bir etken oldu. BEV olanlarda; - Arka süspansiyon tam bağımsız. (MHEV de torsiyon) - Fren diskleri kafam kadar ve hayvan gibi tutuyor gerçekten (öndekiler 36 cm arkadakiler 35 cm) (MHEV lerde 30 cme 29 cm) Alet 2200 kg... - Süspansiyon komple farklı aslında. BEV lerin amortisörlerinde frekans zımbırtılı farklı bir amortisör var. Citroen C5 Aircross lardaki sisteme benziyor. Çok daha smooth yürüyor alet. MHEV olan daha sert ve sesli. - Ara hızlanması bariz daha keyifli. - Jantları 20 inch ve tipi bence daha spor. Komple siyah olsaydı daha çok sevebilirdim. Ama bu zevk meselesi tabi Michelin ePrimacy lastikle geldi. kalp kalp kalp Donanım olarak gerekli herşey var. Alantrikli olanda tek donanım var GS. GS donanımı zaten bunların en üst donanımı, ek olarak Cam tavan Siyah tavan ve Teknoloji paketi ile metalik renk eklendi. Eğer olabilseydi Ultimate paketini de alırdım ama elektrikli ile o opsiyon yok malesef. (ÖTV dilimi) AMA kör noktanın ultimate paketle geliyor olması üzdü biraz. He bir de şerit ortalamalı ACC yok, düz ACC + şeritte tutma zamazingosu var. Bence bu da eksiklik. Ek olarak HUD da ultimate ile geliyor. Gerçi bunların HUD u çok yetersiz. Mesafe uyarısı falan HUD ta yok. Genede bunlar teknoloji paketi ile olsaydı iyi olurdu. Gerzekçe olan başka bir şeyde dashboardta ambiyans aydınlatma olup renklerinin değişebiliyor olmasına rağmen kapılardakilerin sabit renkli olması. Napıyonuz olm RGB LED mi kalmadı elinizde. Bir de öndeki kapıların kol dayanan yerlerinin kumaş kılıklı bir şey olup arkadakilerin vinlex olmasını çözemedim. Toplama araba mı çaktılar bana ne yaptılar anlamadım. Neden hepsi aynı değilki? Ön koltuk ısıtma direksiyon ısıtma falan standart. vinil kumaş karışımı koltukları var. Alışmam gerekecek. Kafam atarsa kumaş olan yerleri alkantra ile kaplatabilirim. Ama koltukların konforu ve tutması her zamanki gibi efsane. Kimse kusura bakmasın Opel koltuk işini iyi biliyor. Direksiyonu minnoş bir şey. Ben alışmışım austin direksiyonu kılıklı şeye garip geldi biraz. Ama tepkisi falan gayet iyi. Gecikme yok (bence) Sürüş modları ciddi etkili. Eco da alet dizel gibi yürüyor. Standart da benzinli gibi Spor da elektrikli gibi. Güya torku değiştiriyormuş. Ama gaz tepkimeleri de farkediyor. Rejenerasyonu shift paddle lardan ayarlıyorsunuz o da üç kademe. 3ncü kademede ciddi frenliyor manyak. Sanki Mitsubishi Maraton'da retarder açmış gibi. O anca yokuş aşağı falanken kullanılır. Ortadaki ekranı ben sevdim. Öyle 56 ekran TV boyutlarında değil, yatay formlu aspect ratio gaaaayet uzun seçilmiş ama herşey var. Yanlış hatırlamıyorsam 16 inch olması lazım. Edition modellerde 10 inch. Göstergesi pek bi minnoş. O da 10 inch ama beni pek etkilemedi. Görüş açısı falan gayet iyi, direksiyon önünü kapatmıyor ve o bölge daha alçak olduğu için ön görüş daha ferah. Ama genede gösterge hiç olmayıp sadece HUD olsa çok daha mutlu olurdum. Klima düğmelerinin falan tuşlu kısa yollarının olması bence başarılı. Ekrandan da ayarlanabiliyor. Ses açma ve radyoyu açma da düğmeli. Böyle şeylerden mutlu oluyorum ben. Yaşlıyız olm biz... Bir de o ekrana saat koymaları isabet olmuş. Renkleri gene koyu, daha kımıl kımıl bir şeyler yapabilirlerdi ama sanırım Opel'in bu odunluğu geçmeyecek. Hesapta renkleri değiştirme opsiyonu koymuşlar, görünce efferim len kerkenesler dedim ama sadece düğmelerin üzerindeki yazıların falan rengini değiştiriyormuş. Mavi siyah değil de kırmızı siyah oluyor gibi. Kablosuz şarj, typeC soketler, kablosuz AndroidAuto/Carplay + Inbuild Navigasyon zart zurt var. Teknoloji paketi ile hoparlör sayısı 6 dan 10 a çıkıyor ama aradaki fark OHAAA boyutlarında. Teknoloji paketi ile gelen focal hoparlörlerde ses cidden çok çok iyi. Temiz ve yüksek sesde dahi bozulmuyor. Çok başarılı. Arabanın görüş açıları gayet başarılı. Aynaları da gayet iyi aslında. Ama genede bu boyuttaki bir arabada çarpraz arka uyarısı ve kör nokta olmalıydı. (Evet durup durup bunu yazacam) Benzer şekilde gene elektriklilerde 360 derece kamera sistemi de yok. MHEV olanlarda opsiyon alındığında sadece arka kamera değil aynalarla birlikte 4 kamera geliyor. Farları gene antin kuntin ayarlamalı. 51bin LED varmış güya. Doğrudan LED ekran koysalar olurmuş bence. Otomatik yükseklik, karşıdan gelen arabanın olduğu bölgeyi karartma, zart zurt var. Arabada sis farı yok? Opel için büyük insanlık için küçük bir adım atarak sonunda yan sinyali çamurluğa koymaktan vazgeçmişler. Artık aynalarda. Arka sinyallerini neden öyle ufacık yapmışlar anlamadım. Bagaja herşey sığar. Ben bile sığarım. Kol dayamanın altına küçük cins köpek falan sığdırabilirsiniz Tek sorun soğutmalı olduğu için heyvanat orada coldDog olabilir. Telefonu koymak için kapaklı zamazingonun önünce cam koymuşlar bir de buna pixelbox diye isim vermişler. Mantığını anlamadım ama elin almanı yapmış işte. Camların hepsi akustik ve lamine. Arabanın içi yolda cidden çok sessiz. Ne rüzgar ne yol sesi yok. Çok hızlanınca rüzgar az az geliyor ama rahatsız edici değil. Rengi kristal gri. Gölgede açık nardo gri, güneşte teneke grisi gibi gözüküyor. dodikleri marşpiyelleri falan piyano black ile boyamaları güzel olmuş. Plakalara takılmayın bayii mal olduğu için öne başka arkaya başka plaka takmış yarın sabah düzeltecekler. 34MYE526 beni bul şekerim plakan bende. 37 Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 14 Mart Paylaş 14 Mart Hayırlı olsun 🧿 kazasız cezasız kısa devresiz kullanılsın. 1 Yorum bağlantısı
Fikri Keleş 14 Mart Paylaş 14 Mart Hayırlı olsun Yukarıda yazanların ne kadarını bayidekiler bilir acaba, 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Mart Paylaş 14 Mart cam filmi satalım kaputa seloyeyp yapıştıralım furyası bitti değil mi 1 Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna 14 Mart Paylaş 14 Mart Koltuklarda masaj var mı masaj? Ah o bu konu değildi; benim konudaydı Çok nefis, güzel günlerde, sağlık ve mutlulukla kullanın 1 3 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 14 Mart Paylaş 14 Mart Hayırlı olsun Mertol. Sağlıklı günlerde, kazasız belasız ve de cezasız güle güle kullan. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 14 Mart Paylaş 14 Mart Psa’nın türkiye’deki hibrit sistemi çok basit. Hiç değmez. V kayıştan fren servosuna kadar benzinli arabadan farkı yok. Phev daha fatklı. Bev seçerek bence doğru tercih yapmışsınız. 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 14 Mart Yazar Paylaş 14 Mart Çağlar Bayur yazdı: cam filmi satalım kaputa seloyeyp yapıştıralım furyası bitti değil mi Valla o seloteybe 100K istiyor herifler. Benim işim olmaz. Zaten 1-2 sene kullanıp satacam yemişim taş izini. Rütuş yapar geçerim. Arka camlar zaten koyu olduğu için film yaptırmadım ama cam tavana yaptırabilirim. Bodrumda pek sevimli olmuyor. Gökhan Tuna yazdı: Koltuklarda masaj var mı masaj? Ben fakirim. O Ultimate paketinde (hybrid) var. Kedi patisi cart curt diyor bi de şekil şüküllü falan. Bana ters o işler huylu adamım ben, altımda sırtımda bir şeyler kıpraştı mı söker atarım. Tansu Kalafatoğlu yazdı: Psa’nın türkiye’deki hibrit sistemi çok basit. Hiç değmez. V kayıştan fren servosuna kadar benzinli arabadan farkı yok. Phev daha farklı. Bev seçerek bence doğru tercih yapmışsınız. PHEV için sıfırdan 1.6 motor geliştirmiş Opelciler. THP motor değilmiş. Ama muhtemelen gelirse bile en pahalısı o olacak. Açıkcası ben 2500-3000 bandına çıkarsam bu markalara bakmam, premiumlara yönelirim. Onlar da rantable değil. Fikri Keleş yazdı: Yukarıda yazanların ne kadarını bayidekiler bilir acaba, Bu konuda onlara da bir şey diyemem, donanım merdiveni diye bir zımbırtıları var anla ki anlatasın. Ben üşenmedim oturdum kendim donanım tablosu yazdım da ancak bastı kafam. 2 Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu 14 Mart Paylaş 14 Mart Kazasız belasız.Grandland fiyat performans arabası gibi duruyor . Yakından bakınca devasa , sade ve çok şık duruyor. 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 14 Mart Paylaş 14 Mart Allah hayırlı etsin, kazasız belasız ve cezasız sürüşler dilerim. Çizgiler opel çizgisinden uzaklaşsada koltukların opel çizgisinde kslması çok güzel olmuş. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Mart Paylaş 14 Mart Ben poliçeleri 48 plakaya göre yaptım. Bayiye söyle arkaya da 48 taksın. Güle güle kullan. Güzel seçim oldu. 3 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 14 Mart Paylaş 14 Mart Hayırlı olsun, EV’ler çoğalıyor. Normal araba gibi olması güzel bence. Tesla’nın acayip cinslikleri var. 1 1 Yorum bağlantısı
Fatih Uzun 14 Mart Paylaş 14 Mart Hayırlı olsun acaba buna neler yapacaksın merakla bekliyorum. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Hasan Şendağ 14 Mart Paylaş 14 Mart Güle güle kullan hocam. Elektrikli arabalara geçiş tahmin ettiğimden daha hızlı oluyor. Oturduğum sitede, çalıştığım yerde BEV sahipliği her geçen gün artıyor. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 14 Mart Paylaş 14 Mart Biraz uzun kullanda bozulsun bende sırtından bolca para kazanayım 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 14 Mart Paylaş 14 Mart Hayırlı olsun. Opel konusunda beni tek rahatsız eden şey, sıfır km arabalara yapılan ekspertizlerde nedense opel'lerin çok daha fazla işlemli çıkması. Güle güle kullanın 1 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts