İçeriğe Yönlendir

Visteon Şarj Dinamosu

Mecit Can Horasan

Recommended Posts

Mecit Can Horasan

Merhabalar,

Bi önceki konumda arıza için yazıyorum. 

Konu linki : 

Ustalar visteon şarj dinomusu istediler fakat türkiyede satışı bulamadım . Alan veya ellerinde olanlar yardımcı olabilir mi ?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mecit Can Horasan yazdı:

Ustalar visteon şarj dinomusu istediler fakat türkiyede satışı bulamadım

gagıldan arasford u aratın orada soner beye ulaşın, var mıdır yok mudur başka baş ağrıtmayan üretim var mıdır diye sorabilirsiniz, online satışı da var işinize gelirse güvenle alabilirsiniz

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül

Şarj dinamosu bozulunca komple değişecek bir parça değildir. Yani o kadar pahalı bir parçayi komple değişime gitmek yanlış.

İçinde bozulup yanabilecek bir diyot grubu birde aşınmaya bağlı biten 2 kömür var. O kadar basitki ben elektronik mezunu biri olarak kendim değiştim kömürleri. 

Şu durumda yenisinde durum aynı ise eski şarj dinamosuda sorunsuz o zaman boşa para zaman kaybı gibi.

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Ömer Sarıgül yazdı:

Şarj dinamosu bozulunca komple değişecek bir parça değildir. Yani o kadar pahalı bir parçayi komple değişime gitmek yanlış.

İçinde bozulup yanabilecek bir diyot grubu birde aşınmaya bağlı biten 2 kömür var. O kadar basitki ben elektronik mezunu biri olarak kendim değiştim kömürleri. 

Şu durumda yenisinde durum aynı ise eski şarj dinamosuda sorunsuz o zaman boşa para zaman kaybı gibi.

Ya kötür değilde bobin yandıysa ya da kavraması bozulup artık tamir edilemez haldeyse? Statorları dağıldıysa? 

Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül
Mertol Kip yazdı:

Ya kötür değilde bobin yandıysa ya da kavraması bozulup artık tamir edilemez haldeyse? Statorları dağıldıysa? 

Tamir fiyatı, astarı yüzünü aştığı durumlar hariç tabi.

Ben pire için yorgan yakma durumlarından bahsediyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mecit Can Horasan
Çağlar Bayur yazdı:

gagıldan arasford u aratın orada soner beye ulaşın, var mıdır yok mudur başka baş ağrıtmayan üretim var mıdır diye sorabilirsiniz, online satışı da var işinize gelirse güvenle alabilirsiniz

Memlekette çok şükür 1 tane visteon 20-150-01005 bulduk yarın sabah taktırıp deneceğiz inşallah olur.

Ömer Sarıgül yazdı:

Alakası yok eski dinamomuz çok bitik çıktı tamiri artık olmuyor. Sıfır almıstık oda yan sanayi çin malı cıktı iade edip visteon 20-150-01005 aldık yarın taktırıp deneceğiz.

Yorum bağlantısı
Mecit Can Horasan

Visteon taktık yine düzelmedi maalesef . Bi türlü çözemedik sorunu 

20250318_084907.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...