Mehmet Yeter 14 Mart Paylaş 14 Mart Çağrı Alaf yazdı: Normalde bazı ülkelerde daha önceden alkoldan dolayı ceza yemiş şoförler bu uygulamaya 6 ay 1 sene kadar tabii tutuluyorlar. Araçlarına bu cihazdan bağlanıyor, eğer geçmez ise çalışmıyor. Sonra süre sonunda çıkarıyorlar. Ancak zorunlu olarak her seferinde yapılmak zorunda olması bana da saçma geldi. Kurallar arttıkça sistem bayağılaşır. İki gün sonra yazılımla sorun halledilir diye dükkana yazı yapıştırır esnaf. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 14 Mart Paylaş 14 Mart (düzenlendi) Mehmet Yeter yazdı: İki gün sonra yazılımla sorun halledilir diye dükkana yazı yapıştırır esnaf. şununla pompala dedektör ağzına devam et, balon şişir oda olur 14 Mart tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 2 Yorum bağlantısı
Metin Mankal 14 Mart Paylaş 14 Mart Samimi soruyorum.. Pudra şekerini çekince alet ne gibi bir tepki gösteriyor acaba ? Pudra şekeri demişken... Şeker ezer aynada Aynı ayran gibi temiz Kafası leziz.. 1 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 15 Mart Yazar Paylaş 15 Mart olay sadece araçlarda bununla alakalı teknik altyapı yeterliliğiymiş. şu an taktırma zorunluluğu yok. ileriki zamanlarda belki. sanırım avrupa normlarıyla alakalı bir durum. yazın gelen güvenlik asistanlarının zorunluluğu gibi. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 15 Mart Paylaş 15 Mart (düzenlendi) Ü.Emre Kartal yazdı: O zaman hiç araç kullanmayacaksınız. Sonuçta fiziken ve ruhen iyi değilseniz de kullanmamanız gerekiyor. Hele hele ekranla bilimum verileri izleyerek dikkati bölerekte kullanmak yasak. (Araçlarda seyir halinde multimedyalar video oynatmaz mesela bu sebepten. İptal ediyorlar o ayrı ama mevzuata aykırı) Alkollü araç kullanmak yasaklansın demekle alkol komple yasaklansın demek bambaşka şeyler. Hele ben kullanmıyorum zaten yasaklansın demek bence trajikomik. Kullanmayabilirsiniz, sevmeyebilirsiniz vs vs. Ancak adil olmak, hoşgörülü olmak ve saygı duyabilmek gibi kavramların olduğunu unutmayın. Başkasına bir problem teşkil etmediği sürece kimsenin ne yaptığı başkasını ilgilendirmez. Amcam aşırı alkölün etkisi altında Babamın gözleri önünde Başına silah dayayıp intihar etti. Bilip bilmeden yorum yapmayın. Alkol benim gibi bir çok ailede yaralar açtı, Bu yuzden alkolü bana savunmayın tiksiniyorum. 15 Mart tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 15 Mart Paylaş 15 Mart (düzenlendi) Türk’e yasak koy, sonra nasıl delinir otur izle 😁 BMW de varmış 15 Mart tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş 15 Mart Paylaş 15 Mart Ali Darbaz yazdı: Amcam aşırı alkölün etkisi altında Babamın gözleri önünde Başına silah dayayıp intihar etti. Bilip bilmeden yorum yapmayın. Alkol benim gibi bir çok ailede yaralar açtı, Bu yuzden alkolü bana savunmayın tiksiniyorum. Allah rahmet eylesin. Keşke aşırı içmeseymiş Rahmetli. Burada alkolün suçu ne Ali bey? Kimse alkolü de savunmuyor ayrıca, alkolle ilgili bişeyler yazıyorsunuz, yorum sizin istediğiniz şekilde gelmeyince bilip bilmeden yazmayın diyorsunuz. Toplum da sizin travmalarınızı bilmek zorunda değil Ali bey. Benim de amcam kendini ağaca asıp intihar etti ben lise çağındayken, ne yapalım şimdi ağaçlardan nefret edip tüm ağaçları keselim mi? 7 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 15 Mart Paylaş 15 Mart Ali Darbaz yazdı: Amcam aşırı alkölün etkisi altında Babamın gözleri önünde Başına silah dayayıp intihar etti. Bilip bilmeden yorum yapmayın. Alkol benim gibi bir çok ailede yaralar açtı, Bu yuzden alkolü bana savunmayın tiksiniyorum. Kimse bir şeyi savunmuyor. Yazılanı tam olarak algılamanızı sonra yazmanızı öneririm. Dünyada milyarlarca nüfus var herkesin bir takım düşüncesinin olması da normal. Ama bu demek değilki ben bunu doğru bulmuyorum bulan da ölsün. 2 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 15 Mart Paylaş 15 Mart Ali Darbaz yazdı: Amcam aşırı alkölün etkisi altında Babamın gözleri önünde Başına silah dayayıp intihar etti. Bilip bilmeden yorum yapmayın. Alkol benim gibi bir çok ailede yaralar açtı, Bu yuzden alkolü bana savunmayın tiksiniyorum. Öncelikle Allah rahmet eylesin. Tavsiyem, konuyu teknik açıdan değerlendirelim ve farklı mecralara çekmeyelim lütfen. Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş 15 Mart Paylaş 15 Mart Bu dakikadan sonra bu toplumda araca her kapı açılıp kapandığında sayaç görevi görüp bunun üzerinden indi bindi vergisi alacağız, bunu da zorunlu olmadıkça araç kullanmayalım, Temiz hava, temiz toplum diye de sloganı basıp, hava kirliliğini düşürmek için yapıyoruz deseler, sesini çıkaracak kimse yok, toplum bilinci kaybolmuş arayan da yok. O yüzden yasla gitsin. 😂 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Mart Paylaş 15 Mart Bir sonrak, hamleyi cidden merak ediyorum. 1 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 15 Mart Paylaş 15 Mart Denildiği gibi bir hilesi icat edilebileceğinden kesin çözüm olmaz. Alkollü olduğu halde direksiyon başına geçeni süresiz olarak trafikten men edip, direkt olarak afsız ertelemesiz hapse atacaksın. İçeride de rahat bırakmayıp tahliye olana kadar zorunlu olarak taş ocağı, kömür madeni gibi ağır işlerde çalıştıracaksın. Mola saatlerinde sürekli yüksek sesle bu sebepten ölümlü kaza videoları, alkolden ölüm haberleri vs izleteceksin. Evinde, misafirlikte, mekanlarda usturuplu şekilde içen içsin kimsenin karışmaya hakkı yok zaten. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 15 Mart Paylaş 15 Mart Tansu Kalafatoğlu yazdı: olay sadece araçlarda bununla alakalı teknik altyapı yeterliliğiymiş. şu an taktırma zorunluluğu yok. ileriki zamanlarda belki. sanırım avrupa normlarıyla alakalı bir durum. yazın gelen güvenlik asistanlarının zorunluluğu gibi. Yeterlilik dedigi cakmaklik soketi mi? Yorum bağlantısı
Murat Sahın 15 Mart Paylaş 15 Mart Ali Darbaz yazdı: Amcam aşırı alkölün etkisi altında Babamın gözleri önünde Başına silah dayayıp intihar etti. Bilip bilmeden yorum yapmayın. Alkol benim gibi bir çok ailede yaralar açtı, Bu yuzden alkolü bana savunmayın tiksiniyorum. Neyse ki ülkeyi sen yönetmiyorsun... Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 15 Mart Yazar Paylaş 15 Mart Doğan Arşiray yazdı: Yeterlilik dedigi cakmaklik soketi mi? Cihazı takınca algılayabilen otomobil bilgisayarı diyebiliriz. kandırmak kolay gibi duruyor. Ama ufak bir müdahale ile kandırılmaz. Kişinin nefesinden tahlil yapılan tıpta nefesten kişi testi %25 kesinlikle yapılsa bile sadece tanımlı kullanıcı sürebilir. medeni ülkede kimse başka tırın borusuna üflemez. Kaza olduğunda bu ortaya çıkar. Yaptırımı ağır olur Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 15 Mart Paylaş 15 Mart Tansu Kalafatoğlu yazdı: Cihazı takınca algılayabilen otomobil bilgisayarı diyebiliriz. kandırmak kolay gibi duruyor. Ama ufak bir müdahale ile kandırılmaz. Kişinin nefesinden tahlil yapılan tıpta nefesten kişi testi %25 kesinlikle yapılsa bile sadece tanımlı kullanıcı sürebilir. medeni ülkede kimse başka tırın borusuna üflemez. Kaza olduğunda bu ortaya çıkar. Yaptırımı ağır olur Önemli olan nefs zaten.Nefes halledilir her türlu. Ne kadar nefis bir yazi oldu. 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 15 Mart Paylaş 15 Mart Ali Darbaz yazdı: alkolü bana savunmayın tiksiniyorum. Alkol savunmakla özgürlükleri savunmak farklı şeyler. Ben de yıllardır alkollü içki tüketmiyorum ama kurallara uyduğu sürece kimin ne içeceği beni hiç ilgilendirmez. Kişiselleştirmek doğru bir şey değil. Bu arada geçerli argümanlar kullanıldığı sürece ve etik değerler gözetiliyorsa alkol de savunulabilir. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 15 Mart Yazar Paylaş 15 Mart Bu düzenleme tek başına geçmedi. Topluca maddeleri şunlar Akıllı hız destek sistemi: Sürücülere yol ortamına uygun hızı korumasına yönelik bildirimler sağlar. Ulusal Tip Onayı ve AB Tip Onayı için Binek ve Hafif Hizmet Araçları ile Orta ve Ağır Hizmet Araçlarında zorunludur. Sürücü dalgınlık ve dikkat uyarı sistemi: Sürücülerin uyanıklığını değerlendirir ve uyarılarda bulunur. Ulusal Tip Onayı ve AB Tip Onayı için Binek ve Hafif Hizmet Araçları ile Orta ve Ağır Hizmet Araçlarında zorunludur. Gelişmiş sürücü dikkat dağınıklığı uyarı sistemi: Sürücünün dikkatini değerlendiren uyarılarda bulunur. Ulusal Tip Onayı ve AB Tip Onayı için Binek ve Hafif Hizmet Araçları ile Orta ve Ağır Hizmet Araçlarında zorunludur. Olay veri kaydedicisi: Aracın kritik sistemlerinin kaza hemen öncesi ve sonrası bilgilerini içerir. Ulusal Tip Onayı ve AB Tip Onayı için Binek ve Hafif Hizmet Araçlarında zorunludur. Orta ve Ağır Hizmet Araçlarında ise 7 Ocak 2029 zorunlu olacak. Alkol kilidi kurulum ön hazırlığı: Araçlara satış sonrası alkol kilitleme cihazlarının takılabilmesini mümkün kılan standart bir ara yüz oluşturulmasını içerir. Ulusal Tip Onayı ve AB Tip Onayı için Binek ve Hafif Hizmet Araçları ile Orta ve Ağır Hizmet Araçlarında bu ara yüzün oluşturulması zorunludur. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 15 Mart Paylaş 15 Mart Mertol Kip yazdı: Bu arada geçerli argümanlar kullanıldığı sürece ve etik değerler gözetiliyorsa alkol de savunulabilir. Çok güzel temizlik yapıyor komponentlerde mesela? 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Mart Paylaş 15 Mart Mehmet Ozyurek yazdı: Bir sonrak, hamleyi cidden merak ediyorum. ne çok düşünüon sen öyle Yorum bağlantısı
Mertol Kip 15 Mart Paylaş 15 Mart Servet Aydın yazdı: Çok güzel temizlik yapıyor komponentlerde mesela? Kolonyada da iyi. Hücreleri açıyor falan. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 15 Mart Paylaş 15 Mart Mehmet Ozyurek yazdı: Bir sonrak, hamleyi cidden merak ediyorum. Bize çip takarlar abi. 2 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 15 Mart Paylaş 15 Mart Mertol Kip yazdı: Alkol savunmakla özgürlükleri savunmak farklı şeyler. Ben de yıllardır alkollü içki tüketmiyorum ama kurallara uyduğu sürece kimin ne içeceği beni hiç ilgilendirmez. Kişiselleştirmek doğru bir şey değil. Bu arada geçerli argümanlar kullanıldığı sürece ve etik değerler gözetiliyorsa alkol de savunulabilir. Herkesin benim istediğim ya da benim uygun gördüğüm şekilde yaşamasını istemek kadar bencilce bir şey yok. Hemen hepimizin hafızasında hayatımız boyunca unutamayacağı bir anı muhakkak vardır. Bu genele yayılamaz. Birisi alkol ile yıkanır, o onun sorunu. Ben alkollü iken araç kullanmam, araç kullanacaksam alkol kullanmam mesela. Çok keyfim olursa 2 duble atarım, yılda 3-5 kez. Birinin hatıralarında bununla ilgili kötü bir anı var diye buna müdahale edilmesini beklemek aşırı bencillik. Ben savunurum mesela, dost meclisinde sohbet ve saz eşliğinde içtiğim iki dublenin kimseye zararı yok. Bende 100'le akan trafikte hipermil yapacam diye 70 ile gidip trafiği karıştıranlara gıcığım mesela, çıkmasınlar trafiğe... Ama işte biz böyleyiz, bizim gibi olmayana tahammülümüz yok, hiç olmadı. Sanırım bu toplum kendisi gibi olmayana saygı gösterecek bilinç düzeyine hiç ulaşamayacak... Bu gün iftara az kala ilçede yol verme yüzünden arıza çıkartmışlar, kavgaya tutuşmuşlar, polisler uğraşıyordu. Yol kapalı olunca geçemedim, arkada trafik biriktiği için geri de çıkamadım. Baya bekledim. Kızım arabadaydı, korktu ağladı falan. Şimdi hemen oruç ile kavgayı bağdaştırıp arka koltukta hıçkıra hıçkıra ağlayan kızımın aynadaki yansımasını da üzerine ekleyip kimse orucu savunmasın mı diyeyim iki kendini bilmez ibadetinin arkasına sığınıp hayvanlık etti diye? Ama işte abi, anlayacak olan kendiliğinden anlıyor. Ne desek anlamsız yani... 5 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 16 Mart Paylaş 16 Mart Murat Sahın yazdı: Herkesin benim istediğim ya da benim uygun gördüğüm şekilde yaşamasını istemek kadar bencilce bir şey yok. Hemen hepimizin hafızasında hayatımız boyunca unutamayacağı bir anı muhakkak vardır. Bu genele yayılamaz. Birisi alkol ile yıkanır, o onun sorunu. Ben alkollü iken araç kullanmam, araç kullanacaksam alkol kullanmam mesela. Çok keyfim olursa 2 duble atarım, yılda 3-5 kez. Birinin hatıralarında bununla ilgili kötü bir anı var diye buna müdahale edilmesini beklemek aşırı bencillik. Ben savunurum mesela, dost meclisinde sohbet ve saz eşliğinde içtiğim iki dublenin kimseye zararı yok. Bende 100'le akan trafikte hipermil yapacam diye 70 ile gidip trafiği karıştıranlara gıcığım mesela, çıkmasınlar trafiğe... Ama işte biz böyleyiz, bizim gibi olmayana tahammülümüz yok, hiç olmadı. Sanırım bu toplum kendisi gibi olmayana saygı gösterecek bilinç düzeyine hiç ulaşamayacak... Bu gün iftara az kala ilçede yol verme yüzünden arıza çıkartmışlar, kavgaya tutuşmuşlar, polisler uğraşıyordu. Yol kapalı olunca geçemedim, arkada trafik biriktiği için geri de çıkamadım. Baya bekledim. Kızım arabadaydı, korktu ağladı falan. Şimdi hemen oruç ile kavgayı bağdaştırıp arka koltukta hıçkıra hıçkıra ağlayan kızımın aynadaki yansımasını da üzerine ekleyip kimse orucu savunmasın mı diyeyim iki kendini bilmez ibadetinin arkasına sığınıp hayvanlık etti diye? Ama işte abi, anlayacak olan kendiliğinden anlıyor. Ne desek anlamsız yani... Murat bey bunları bana cevaben mi yazdınız? Cidden anlamadım, Yorum bağlantısı
Murat Sahın 16 Mart Paylaş 16 Mart Mertol Kip yazdı: Murat bey bunları bana cevaben mi yazdınız? Cidden anlamadım, Temelde sizi desteklemek için yazdım aslında. Yoksa kesinlikle size değil sözüm. Yanlış anlaşıldı isem kusuruma bakmayın 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts