İçeriğe Yönlendir

Alkol Kilidi Zorunluluğu

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu

Resmi gazetede araçlarda zorunlu güvenlikle alakalı donanım kısmında bir madde daha eklendi. Alkol kilidi. Şöför önce üfleyecek sonra sürebilecek. Detayını bilmiyorum. 

otomobilde mi yoksa ticaride mi geçerli bilmiyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Deli saçması.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Otobüs için falan olur.

Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Ben herşeyin vatandaşa yıkılmasından sıkıldım. Denetlesinler kardeşim, her otogarın çıkışında durdurup giriş çıkış parası alırken alkolü de denetlesin. Yolda da denetlesin. Ve bakmasın kimsenin gözünün yaşına. İçki içip direksiyona geçeni önce bi temiz dövüp sonra para cezası verilmeli. 

• Beğen 11
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Yurtdışında ticariler için var, muhtemelen burada da ticariler için şart olabilir

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Alkolü komple yasaklansın. Ben içmiyom zaten. Her sabah içmiş gibi bir kafa var bende zaten. 

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Bir otobüste vardı o sistem, Setra da galiba 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mertol Kip yazdı:

Ben herşeyin vatandaşa yıkılmasından sıkıldım. 

bugün vatandaş diyorki riskli bina tespitini siz yapın. Binayı siz yıkın. Yenisini siz yapın. Sonra memur sayısı neden fazla. 

Denetlemekle bitmiyor iş. İş düzen yaşan kural ahlakı oluşturulsa çoğu sorun çözülecek

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Tokcan

Kamera da olacak mı? Başkası üflerse?

• Beğen 3
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Zorunlu yaparlar.. 

Olmayana takılsın derler. İhaleye çıkar. Bir firma ihaleyi alır.. 

İnternetten baş vurur, ödemesini yaparız. Sonra gider taktırırız.. 

Sonra, bir sonraki dahiane fikrin duyurulmasını bekleriz.. 

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

bugün vatandaş diyorki riskli bina tespitini siz yapın. Binayı siz yıkın. Yenisini siz yapın. Sonra memur sayısı neden fazla. 

Denetlemekle bitmiyor iş. İş düzen yaşan kural ahlakı oluşturulsa çoğu sorun çözülecek

İkisi aynı şey değil. Sen belediye olarak denetler, gerekirse yıkım kararı verirsin, adam yıkmazsa başka bir şeydir artık. Sen denetlemeyip vatandaşın kendisinin denetlemesini beklersen kimse evinin yıkılma ihtimalini göze alıp karot aldırmaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Ali Darbaz yazdı:

Alkolü komple yasaklansın. Ben içmiyom zaten. Her sabah içmiş gibi bir kafa var bende zaten. 

Mesela senin ehliyetine el koyulması lazım. Heyete girip uygunluk testi ile takrar uygun görülürse alabilmelisin.

• Mutlu 9
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Uygulanamaz bir durum. Birisi kit ithal ettiyse ( yaptıysa demiyorum bak) ona para kazandırma operasyonu olur olsa olsa zaten çok içen yok içen de zaten başkasına üfletir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Olmaz. Açık var. DNA testi lazım.

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

düşünsene iş yerindeki herkes uçuk olmuş.

Mehmet Ozyurek yazdı:

Zorunlu yaparlar.. 

Olmayana takılsın derler. İhaleye çıkar. Bir firma ihaleyi alır.. 

İnternetten baş vurur, ödemesini yaparız. Sonra gider taktırırız.. 

Sonra, bir sonraki dahiane fikrin duyurulmasını bekleriz.. 

"köprüde akşam çok sıra oluyor iki tane taktırsanız" demiş.

• Mutlu 3
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
Ali Darbaz yazdı:

Sen içmiyorsan zaten hiç olmasın. Mantıklı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mertol Kip yazdı:

İkisi aynı şey değil. Sen belediye olarak denetler, gerekirse yıkım kararı verirsin, adam yıkmazsa başka bir şeydir artık. Sen denetlemeyip vatandaşın kendisinin denetlemesini beklersen kimse evinin yıkılma ihtimalini göze alıp karot aldırmaz.

Her şey denetlenebilir. Ama sürekli devlet denetim mekanizması çalışıyorsa orada sıkıntı var demektir. Almanya’da vatandaş kendi kendini denetliyor mesela. Böyle olursa memur sayısı da azalır. Her yükün yüklendiği devlet arap saçı oluyor, işlemiyor. 

Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Tansu devletin görevi zaten denetlemek. Asli görevlerinden biri bu. Denetlemek ve vatandaşın haklarını korumak. Ülkenin %20 si devlet memuru (sadece 657 yi kastetmiyorum) zaten, yarısı layıkıyla çalışsa ülke ihya olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

isveçte bir sabaha uyandım sandım o anlık tabii ne güzel bir haber

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu

Yeni sektör geliyor. Alkollu mekan çıkışı özel nefesciler gelir.

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin

2025 çekicilerde altyapılı olarak geliyor araçlar. 2026 da sanırım zorunlu olacak.

Yorum bağlantısı
Metin Mankal

Valla adam yetmişliği gömmeden önce bir balonu şişirir masadan kalkınca temiz temiz çalıştırır arabayı..

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf

Normalde bazı ülkelerde daha önceden alkoldan dolayı ceza yemiş şoförler bu uygulamaya 6 ay 1 sene kadar tabii tutuluyorlar. Araçlarına bu cihazdan bağlanıyor, eğer geçmez ise çalışmıyor. Sonra süre sonunda çıkarıyorlar. Ancak zorunlu olarak her seferinde yapılmak zorunda olması bana da saçma geldi. Kurallar arttıkça sistem bayağılaşır. 

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Ali Darbaz yazdı:

O zaman hiç araç kullanmayacaksınız. Sonuçta fiziken ve ruhen iyi değilseniz de kullanmamanız gerekiyor. Hele hele ekranla bilimum verileri izleyerek dikkati bölerekte kullanmak yasak. (Araçlarda seyir halinde multimedyalar video oynatmaz mesela bu sebepten. İptal ediyorlar o ayrı ama mevzuata aykırı) 

Alkollü araç kullanmak yasaklansın demekle alkol komple yasaklansın demek bambaşka şeyler. Hele ben kullanmıyorum zaten yasaklansın demek bence trajikomik.

Kullanmayabilirsiniz, sevmeyebilirsiniz vs vs. Ancak adil olmak, hoşgörülü olmak ve saygı duyabilmek gibi kavramların olduğunu unutmayın. Başkasına bir problem teşkil etmediği sürece kimsenin ne yaptığı başkasını ilgilendirmez. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...