Özgür ÇETİNKAYA 13 Mart Paylaş 13 Mart 2024 yılında kar açıklayan togg bu sene satışlar artmasına rağmen 13 milyar +- zarar açıkladı. Kimi kesim gayet normal derken bazı kesim ise batıyor yorumları yaptı. Togg tarafından açıklama yok. bakalım neler olacak kaynak Yorum bağlantısı
Mertol Kip 13 Mart Paylaş 13 Mart Gayet normal. Yatırım maliyeti, ürünün olgunlaşması vs vs zaman alan süreçler. Kar marjının bu kadar indiği bir sektörde costu düşüremeyip (ki startUp da bu çok zor) yılda 500bin araç satamayan her şirket zarar açıklar. 10 yıllar var daha. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Mart Paylaş 13 Mart tam rakamı bilemeyiz, zira togg hisseleri borsaya kote değil, ortaklarından turkcell bilançosundan gelen rakamı yüzde nispetinde hesaplayınca bir rakam çıkmış oluyor, lakin yatırım miktarını bilemiyoruz, mesela 10 yatırıp 25 zarar yapmak var, 1000 yatırıp 25 zarar yapmak var, zararın nevii de önemli, faaliyet ten mi finansman mı yatırımdan mı vs. .vesile ile yepyeni kurulmuş bir otomotiv üretim firması ilk 3-5 yıl zarar edebilir bu normaldir. 6 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 13 Mart Paylaş 13 Mart TOGG a yapılan örtülü bir destek var. Bu destekler hiçbir kayda kuyda girmiyor. Tahsis edilen arazıların fırsat maliyetleri, teknoparklarda sağlanan proje ve vergi indirimleri, tübitak projeleri, bakanlık proje destekleri vb bu destekler artı olarak bütçeye girse de herhangi bir firmaya normalde verilmez. Bununla beraber sözü edilen rakam çok büyük bir rakam değil. Umarım boşlayn ve uzatılmış (dacia lodgy ya da dokker) bir versiyonu acilen çıkarırlar ve ülke bi rahat nefes alır.. Aracın ön görünümü dişçide dişini yaptırmış ama olmamış bir adamın ağzı gibi. daha ince kibar ve aerodinamik bir yapıya doğru evrilse iyi olur. Fazla seksi olmaya çalışıyor araç. Halbuki bu araç kahır aracı şeklinde tasarlanmalıydı. Reklamlarda da mutlu zengin villada oturan aile değil, taş taşıyan esnaf, yahut özel güvenlik görev başında vb öne çıkmalıydı. mesela sessiz olması devriye açısından iyi.. Hatta buna "konvoy modu" bile koyabiliriz. 8 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 13 Mart Paylaş 13 Mart Hocam özel güvenliğe karşıydınız reklam örneğinde neden verdiniz. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 13 Mart Paylaş 13 Mart Mehmet Göktürk yazdı: TOGG a yapılan örtülü bir destek var. Bu destekler hiçbir kayda kuyda girmiyor. Tahsis edilen arazıların fırsat maliyetleri, teknoparklarda sağlanan proje ve vergi indirimleri, tübitak projeleri, bakanlık proje destekleri vb bu destekler artı olarak bütçeye girse de herhangi bir firmaya normalde verilmez. Bununla beraber sözü edilen rakam çok büyük bir rakam değil. Umarım boşlayn ve uzatılmış (dacia lodgy ya da dokker) bir versiyonu acilen çıkarırlar ve ülke bi rahat nefes alır.. Aracın ön görünümü dişçide dişini yaptırmış ama olmamış bir adamın ağzı gibi. daha ince kibar ve aerodinamik bir yapıya doğru evrilse iyi olur. Fazla seksi olmaya çalışıyor araç. Halbuki bu araç kahır aracı şeklinde tasarlanmalıydı. Reklamlarda da mutlu zengin villada oturan aile değil, taş taşıyan esnaf, yahut özel güvenlik görev başında vb öne çıkmalıydı. mesela sessiz olması devriye açısından iyi.. Hatta buna "konvoy modu" bile koyabiliriz. Abi zamanın ülkelerinde vatandaş için yapılan arabalara bakıyorum, bide bizim itibarda tasarruf yapılmaz türü Toga bakıyorum. Malesef çok yanlış anlaşıldığını görüyorum. Nazilerin Kaferi , Fransızların 2 CV ve Balkan ülkelerinin Trabantı yapmışlar, Halkı alsın binsin diye. Benim emekl, babamı bırak biz eve 2 maaş çalışıyoz bana bile çok uzak TOGG. Hatta evin borcu bitse hiç kredim bile olmasa Togg almak için zorluğa girmem gerek. Dacia Duster bana çok daha yakın geliyor . 5 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 13 Mart Paylaş 13 Mart duster ucuz değil artık. yanlış örnek. dacia spring olabilir. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 13 Mart Paylaş 13 Mart Yalnız başlık hatalı. Togg'un resmi bir açıklaması yok. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 13 Mart Paylaş 13 Mart İlkay Başaran yazdı: Hocam özel güvenliğe karşıydınız reklam örneğinde neden verdiniz. Kapıda bekleyene karşıyım evet ama önce jandarma yazmıştım sonra etik olmaz reklam için deyip özel güvenlik dedim. İlla lazım olan yer vardır tesis güvenliği maden sahası vb 1 Yorum bağlantısı
Özgür ÇETİNKAYA 13 Mart Yazar Paylaş 13 Mart Sani Gerşon yazdı: Yalnız başlık hatalı. Togg'un resmi bir açıklaması yok. Togg resmi olarak açıklamadı fakat paydaşların kap açıkmasında bu şekilde anlaşılıyor. Togg ulaşılabilir halkın arabası model çıkartırda herkes alır. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 13 Mart Paylaş 13 Mart Özgür ÇETİNKAYA yazdı: Togg resmi olarak açıklamadı fakat paydaşların kap açıkmasında bu şekilde anlaşılıyor. Paydaşlardan da sadece bir tanesi açıkladı sanırım. Matematiksel olarak kâr edemeyeceğini bir çoğumuz biliyorduk. Garantili projeler gibi hazineden para aktarılır, sorun çözülür. Derdiniz rakamlar olsun 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Mart Paylaş 13 Mart açıklama yok zaten, borsadaki şirketlerin bilançosu halka açık, oradan bir çok şey görülebiliyor, zamanında bir şirket bilançosunda vahim hata ile bir şeyleri ortalığa saçmıştı, yasal olmayan şekilde odaya hapis etmişlerdi birkaç kişiyi oluyor böyle yol kazaları 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Mart Paylaş 13 Mart Ziraat bankasından verilen faizsiz kredilerin maliyetleri dahil mi acaba.. 2 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Mart Paylaş 13 Mart Mehmet Ozyurek yazdı: acaba.. cıss... bak alıntı yaparken bile sildim 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Mart Paylaş 13 Mart Çağlar Bayur yazdı: cıss... bak alıntı yaparken bile sildim Diğer markalar düşük faizli kredi sağlarken, kreid kuruluşuna bizim adımıza destek sağlıyor.. O sebeple sordum len. 1 Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz 13 Mart Paylaş 13 Mart Dünya yatırım var bunun amortismanı var uzun bir üretim planı satış stratejisi var pazara yeni girdiler illaki zarar çıkacaktır Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 14 Mart Paylaş 14 Mart Mehmet Ozyurek yazdı: Togg artık hiç peşinatsız alınabilecekmiş.. Tamamına kredi mi veriyormuş Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Mart Paylaş 14 Mart Alptuğ Özcan yazdı: Tamamına kredi mi veriyormuş Evet.. Öyle okudum. https://www.merhabahaber.com/togg-mart-ayina-ozel-kampanya-yapti-pesinatsiz-taksitle-satilacak-1903374h.htm Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 14 Mart Paylaş 14 Mart Yurt dışı satış ne oldu? hala aynı noktadayız! zaman daralıyor, vergilerimizide kullanamayacaklar bu gidişle, ki zaten kullanmamalılardı... 1 Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 14 Mart Paylaş 14 Mart Ali Cihangiroğlu yazdı: Yurt dışı satış ne oldu? hala aynı noktadayız! zaman daralıyor, vergilerimizide kullanamayacaklar bu gidişle, ki zaten kullanmamalılardı... Almanyada yapılanmaya devam ediyorlar. Gurbetçilerden başka kimse almaz Yorum bağlantısı
Emrah Altun 14 Mart Paylaş 14 Mart Geçenlerde elektrikli araçlarda kredi koşulları gevşetildi. Düzenleme kapsamında giren tek araba TOGG oluyor. Muhtemelen TOGG fiyatına bir zam gelecek gibi. Mehmet Ozyurek yazdı: Togg artık hiç peşinatsız alınabilecekmiş.. Kurumsala maalesef. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 14 Mart Paylaş 14 Mart Mehmet Ozyurek yazdı: Evet.. Öyle okudum. https://www.merhabahaber.com/togg-mart-ayina-ozel-kampanya-yapti-pesinatsiz-taksitle-satilacak-1903374h.htm araba 1500000 tl değilki. v2 modeli neredeyse 2 milyon tl. ucuz v1 modeline bu krediyi vermiyorlar. önceden de vermiyorlardı. t10f öncesi stok eritme faaliyetli gibi geldi bana. v1 modeline sıfır peşinat 48 ay full kredi veriyorlarsa. alalım birer adet... 48 aya kim öle kim kala. Emrah Altun yazdı: Geçenlerde elektrikli araçlarda kredi koşulları gevşetildi. Düzenleme kapsamında giren tek araba TOGG oluyor. Muhtemelen TOGG fiyatına bir zam gelecek gibi. Kurumsala maalesef. peşinat var hepsinde.kredi miktarı değişik. ben geçen hafta bakınmıştım nasıl diye. Yorum bağlantısı
Recommended Posts