Metin Akbal 14 saat önce Paylaş 14 saat önce İnan Çınar yazdı: Senin aldığın model yılında sorun yok da o yüzden 😀 En azından Adblue arizasindan ucuza halledilir 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 14 saat önce Paylaş 14 saat önce (düzenlendi) İnan Çınar yazdı: Sahibi ile görüştüm. İlk sahibi kendisi. 76 bin km. de araç ve hiç adblue arızası vermemiş. Bundan sonra vermeyeceğinin garantisi yok tabi. Opel ile ilgili de aynı sorunlar mevcut. Bir Toros alıp geçelim bari. Yok adblue, yok dsg ,yok puretech motor, yok yağ eksilten 1.4 fire motor, yok çift kavrama, yok tork konvektörü ... Gül gibi c Max ı sattık halt ettik en korktuğum konulardan biri alacağım arabayı kararlaştırmadan elimdekini satmaktır. Mondeo Mk4 sattım, Mk5 i almam 3 ayı buldu az kalsın alamayacaktım. 14 saat önce tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sühan Bozdağ 14 saat önce Paylaş 14 saat önce Emrah Korkmazz yazdı: motorun 1.5 dizel olduğunu düşünerek soruyorum.Arac kaç binde ve şu meşhur zincir sorununu yaşadınız mı? Yeni bir 5008 kullanıcısı olarak merak ediyorum. 1.5 dizel evet. Araç şu anda 85 binde, zincir sorunu henüz yaşamadık 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Özellikler 1.6 dizellerde adblue arızası daha çoktu iptal edilip sorun çözülüyor. Ayrıca gönüllü geri çağırma adı altında Peugeot 1.6 dizellerde ücretsiz triyer değişimi yapıyor. 8 yaş ve 120 bin km sınırı var ama. 1.5 dizellerde adblue çok sorunlu değil tabi kitabına uygun davranırsanız. Denildiği gibi kapalı bidon şeklinde bilindik 5 10 litrelik şekilde alır deponuzu doldurursanız kolay kolay sorun yaşanmıyor.Ayrıca sürekli ş.içi sürüşler yapılıyor ise en azından ayda bir kez rejenerasyon için 20 km civarı mtor sıcakken 3000 devir ile sabit hızda gidip partiküllerin temizlenmesini sağlamanız gerekiyor. Zincir meselesi evet bazılarında 7 mm lik zincir kullanıldığı için 8 mm e döndürülmüş ama bununla ilgili olarakta geri çağırma işlemi uygulandı diye biliyorum eğer şaseden geri çağırma sorgusunu yaparsanız aracınız o kapsama giriyor ise müdahalesini ücretsiz yaptırabilirsiniz. Sonuç olarak bu adblue mercedes ten tut tüm markalarda sorun.Benzer şikayetler bir çok markada var.Malesef gülü seven dikenine katlanır misali O yüzden Allah çözümsüz dert vermesin diyip alıp bineceğiz yapacak bir şey yok. 1 Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Sühan Bozdağ yazdı: 1.5 dizel evet. Araç şu anda 85 binde, zincir sorunu henüz yaşamadık Çok teşekkürler bilgilendirme için.Benim aracımda 105binde, anormal bir ses falan yok ama bu ara çok duyar oldum konuyu.Kopan zincirler var ama kronik denecek boyutta bir mağduriyet sayısı yok bence,biraz abartılıyor gibi. Yorum bağlantısı
İnan Çınar 31 dakika önce Yazar Paylaş 31 dakika önce Emrah Korkmazz yazdı: Çok teşekkürler bilgilendirme için.Benim aracımda 105binde, anormal bir ses falan yok ama bu ara çok duyar oldum konuyu.Kopan zincirler var ama kronik denecek boyutta bir mağduriyet sayısı yok bence,biraz abartılıyor gibi. Riske etmemek için km yi yılı beklemeden zincir değişimini kendimiz yaptırsak maliyeti ne olur acaba tahmini? İşçiliği zor bir işlem mi acaba? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 5 dakika önce Paylaş 5 dakika önce İnan Çınar yazdı: Riske etmemek için km yi yılı beklemeden zincir değişimini kendimiz yaptırsak maliyeti ne olur acaba tahmini? İşçiliği zor bir işlem mi acaba? Eşimin bayan arkadaşının zinciri koptu. Özel servisde yapıldı mesela. Yorum bağlantısı
Recommended Posts