İçeriğe Yönlendir

Tesla Model Y - SR 7000km inceleme

Mehmet Göktürk

Recommended Posts

Mehmet Göktürk
Tamer Topaç yazdı:

Teşekkürler Hocam. 

Bu model özelinde, araç kullanılmadığında pilin depolama durumu nasıl? Bir hafta kullanmayacağım ve pil oranı düşük seviyede. Bir hafta sonra bir sürprizle karşılaşabilir miyiz? 

Aracın çeşitli modları var güvenlik modunu kurcalayıp cep uygulamasından sürekli bakmazsan haftada %1 gider yahut gitmez ben en çok 4 gün bıraktım herhangi bir değişim olmadı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Selim Bilgin yazdı:

Ben henüz 250 km'deyim erken yorum için ancak;

Koltuk rahatsız (Audi vs. e göre), baldır desteği zayıf ve suni deri çok saçma bir malzeme. Nappa filan olsa çok daha iyi hissettirirdi. Ya da kumaş olsaymış.

Süspansiyon kötü değil ama travel kısa, artikülasyon da aynı anlama geliyor galiba. Bu da bozuk yollarda arabanın dört köşeden çok fazla oynamasına sebep oluyor. Çözüm olarak aftermarket süspansiyona geçenler çok fazla yurtdışı forumlarda. Tesla'da coilover kullanmak çok popülermiş.

Yağmur ve park sensörü olmaması bence kötü.

Olumsuzlar şimdilik bu kadar.

sen o suni deriyi yazın bir gör :). pişik kremi sağlıyormuş tesla sahiplerine.

bu teslalarda ön tekerlerden bir vıcıvıcı sesi geliyor. bizim mahallede çok elektrikli araç var. köpek gezdirirken denk geldiğim bir kaç teslada, dışarıdan duyuluyordu. içeriye de geliyorsa çok sinir birşey bu.

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Selim Bilgin yazdı:

Geldi mi abi senin araba?

Stellantis elektrikli soran bayağı var etrafta, senin yorumlarınla öğreniriz biz de.

Cumartesi teslim diyorlarda ben inanmıyorum. Bugün bayiilere sevk edilmeye başlanacak.

Şu an bestbuy bence. İlk defa bir arabanın Almanyadan daha ucuza satıldığını gördüm. Birebir aynı donanımla alacağım dediğin zaman 56bin euroya satılıyor aynı araba. (2200 TL falan.)

Arabaya gelince, bence en iyisi değil ama olabileceğin en iyisi. fiyat / performans oranı gayet başarılı. Benim istediğim herşey de var (kör noktanın olmaması saçmalık ama hallederim bir şekilde) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Doğan Arşiray yazdı:

bu teslalarda ön tekerlerden bir vıcıvıcı sesi geliyor. bizim mahallede çok elektrikli araç var. köpek gezdirirken denk geldiğim bir kaç teslada, dışarıdan duyuluyordu. içeriye de geliyorsa çok sinir birşey bu.

Özel kılıf satılıyor pazar oluşmuş. Vik vik sesi bi dönen kronikmiş servis gelip gir alt trimi yan keski ile kesiyormuş ucunu

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Fikri Keleş
(düzenlendi)

Şu fren isini aklim almıyor.Kolay vaz geçip alışılıyor mu? her virajda yada sürüş esnasında gazdan ayak çekip,akıp gitmesine alışık olunca 

Birde her tarafında kayıt yapan kamera ,ve dışarı hoparlör ile ses vermek filan bi tuhaf geldi,yanlışlıkla dışarıdakilere yürüyün len diye uyarı yapılır yani

tarihinde Fikri Keleş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Doğan Arşiray yazdı:

Nappa kaplatırız diyeceğim de bıraktım o işleri.

Minder koyarım. Sırta da hasır, mis gibi.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Fikri Keleş yazdı:

Şu fren isini aklim almıyor.Kolay vaz geçip alışılıyor mu? her virajda yada sürüş esnasında gazdan ayak çekip,akıp gitmesine alışık olunca 

Virajda ayak gazdan çekilmez ki. Kafadan bırakır araba. Benzinli de bırakır. 

Fikri Keleş yazdı:

Birde her tarafında kayıt yapan kamera ,ve dışarı hoparlör ile ses vermek filan bi tuhaf geldi,yanlışlıkla dışarıdakilere yürüyün len diye uyarı yapılır yani

Ben cam tavan açıkken yapıyorum onu birgün birinden dayak yiyecem de hayırlısı bakalım. :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Selim Bilgin yazdı:

Nappa kaplatırız diyeceğim de bıraktım o işleri.

Minder koyarım. Sırta da hasır, mis gibi.

boncuklular uygun olur sıcak havada.

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Doğan Arşiray yazdı:

boncuklular uygun olur sıcak havada.

En son babam broadway'de kullanmıştı galiba, sene 93 filan. Eskiden popülerdi öyle şeyler klima vs. olmayınca.

Fikri Keleş yazdı:

Ben çok tedirgindim alışabilir miyim diye, diğer konuda da yazmıştım. 3 gün bunu kullanınca benzinlinin akması garip gelmeye başlıyor. Her şeye alışıyor insan.

İkisinin de rahatlığı ayrı, İstanbul'da özellikle frene basmadan araba kullanmak da güzel. Ben creep modda kullanıyorum bir de, tam durdurmuyor rejen. 13kmh'a kadar iniyor, sonra normal fren yapıyorum. Kalkarken de otomatik araba gibi yavaşça kalkıyor freni bırakınca. Hold modu bana da ters geldi.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fikri Keleş
Selim Bilgin yazdı:

Mertol Kip yazdı:

Aşırı merak ediyorum.

Neredeyse id4 e niyetlenmistim,işten cikmalar yeni işe girmeler filan kaldı elektrikli işi.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Hocam çok güzel anlatmışsın. Ama canlı görmek isterim.. Gel sen.. 

kurutma makinası kullanma? atleti ıslakken çıkar bak işte? neyi görecen?

• Beğenme 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Çağlar Bayur yazdı:

kurutma makinası kullanma? atleti ıslakken çıkar bak işte? neyi görecen?

Hiç unutmam.. 

Bir mustang denk gelse de kullansak demiştim.. 

Sen de demiştin ki, 

Eline üstübüyü al, benzine batır, arabana bin gazla.. Aynı şey işte demiştin :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Kerim Bilge

Hocam öncelikle tekrar hayırlı olsun harika noktalara değinmişsiniz. Arkadaşımda aynısının 20 inch opsiyonlusu var var yılbaşı haftası 5 gün 1000 km tecrübe ettim ve kendi bindiğimiz TOGG ile de karşılaştırdım. Özeti şu: bu aracın rafineliğine, yazılımına, önü açık güncellemelerine, acayip hızlı ana multimedya ekranına ve bir BMW gibi olan sürüş direksiyon hislerine alışan insan başka arabaya binmek istemez. Çünkü alternatifi yok bu paraya. Bizim eşimle aşamadığımız tek eksisi ise TOGG kullanmamıza rağmen (elektrikli arabalar sert olur bir tık daha mantığıyla) acayip gergin ve sert bir araba. Bundan inip bizim yerli araca bindiğimde pamuklar üzerinde gidiyor gibiydim özellikle süspansiyon ve direksiyon sertliği ile dönüş açısı bakımından.

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Bir arkadaşım tesla aldı. Oda Mehmet hocam gibi, Daha içten yanmalı motora binmem diyor. Demekki insanı cezbeden bir şeyler var. Birde çok ekonomik diyorlar. Sanayide bizi öptükleri gibi bu araç sahiplerini öpmüyorlar. Batarya işi olmasa bende düşünürüm ama nolcek sonra. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Fatih Sarıkaya yazdı:

Bir arkadaşım tesla aldı. Oda Mehmet hocam gibi, Daha içten yanmalı motora binmem diyor. Demekki insanı cezbeden bir şeyler var. Birde çok ekonomik diyorlar. Sanayide bizi öptükleri gibi bu araç sahiplerini öpmüyorlar. Batarya işi olmasa bende düşünürüm ama nolcek sonra. 

menzil benim için en önemli şey. sadece 1 yakıt ikmali yaparak gidilebilen şekilde şarj mümkün olsa, bende sahip olmak isterim. herhalde 2 3 sene sonra bunu çözerler.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Doğan Arşiray yazdı:

menzil benim için en önemli şey. sadece 1 yakıt ikmali yaparak gidilebilen şekilde şarj mümkün olsa, bende sahip olmak isterim. herhalde 2 3 sene sonra bunu çözerler.

Nokia 15 gün giderken Ericcsson 7 gün gidince nokiacılar bizi aşağılıyordu. Şimdi akşamı çıkaramayan telefonlar kullanıyoruz mutlu mesut. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

Nokia 15 gün giderken Ericcsson 7 gün gidince nokiacılar bizi aşağılıyordu. Şimdi akşamı çıkaramayan telefonlar kullanıyoruz mutlu mesut. 

Bence mutlu değil. Şarj konusu hala dert. Şarjı hızlı bitmesin diye takla atıyorsak o iş çözülmemiş demektir

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bence mutlu değil. Şarj konusu hala dert. Şarjı hızlı bitmesin diye takla atıyorsak o iş çözülmemiş demektir

haklılık payı var elbette  ama hiçbir üretiici o konuya girmiyor uğraşmıyor maliyeti artırmıyor. gece şarja taksam yeter demeye başladı herkes. 

Phillips in 30 gün giden telefonu vardı. 

bence 1000km standardı gelir oturur üst modellerde. Alt modellerde ise 500-600km de sabitlenir. Kimse daha uzun menzille uğraşmaz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Bu arada çinden yeni Tam Otopilot (FSD) videosu şartlar epey ağır izlenmeli:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Özmen
Mehmet Göktürk yazdı:

haklılık payı var elbette  ama hiçbir üretiici o konuya girmiyor uğraşmıyor maliyeti artırmıyor. gece şarja taksam yeter demeye başladı herkes. 

Phillips in 30 gün giden telefonu vardı. 

bence 1000km standardı gelir oturur üst modellerde. Alt modellerde ise 500-600km de sabitlenir. Kimse daha uzun menzille uğraşmaz. 

Zaten günümüz telefonlarında batarya kapasitesini arttırmaktan ziyade daha çok hızlı şarj teknolojisine ağırlık veriliyor. Elektrikli araçlarda da hızlı şarjı daha sağlıklı alabilecek ve uzun yıllar kapasitesini koruyabilecek teknolojik çalışmalar yapılıyor diye düşünüyorum. Dediğiniz gibi, tepe noktada 1000 km sınır belirlenip, şu anda 40-50 dk olan hızlı şarj sürelerini aşama aşama 5 dk civarlarına indirebilirlerse, son kullanıcı için daha iyi olur :)  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

400km kadar kış mesafesine sahip olup 5 dk civarında şarj olabilrse bence uygun olurdu.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

400 km 60 kw 5 dk istersen 720kw gucunde sarj aletl lazim

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

@Mehmet Göktürkhocam iyi akşamlar geçenlerde 220 v için bir şarj önermiştin Türk malı idi. Bir kardeşimin togg u var evden balkondan prize takıp şarj etmek istiyor.  Ne marka şarj önerirsiniz. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Metin Uzunoğlu yazdı:

@Mehmet Göktürkhocam iyi akşamlar geçenlerde 220 v için bir şarj önermiştin Türk malı idi. Bir kardeşimin togg u var evden balkondan prize takıp şarj etmek istiyor.  Ne marka şarj önerirsiniz. 

Coswatt

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Metin Uzunoğlu yazdı:

Vestel var bizim fabrikada. Kablo diyorsan hepsi ayni degilmi? 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Fikri Keleş
  • Yeni Oluştur...