İçeriğe Yönlendir

Tesla Model Y - SR 7000km inceleme

Mehmet Göktürk

Recommended Posts

Metin Uzunoğlu

Hocam güzel anlatmışsın emeğine sağlık. Elektrikli araçlar radarıma çoktan girdi puma e veya dolphin gibi Fransız olmayan fiestanın yerine b segmenti bir araç düşünüyorum hayırlısıyla. Mondeo müzelik olarak kslsada sıkıntı olmaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Mertol Kip yazdı:

Daha doğrusu takıldığım şu. Eğer aletin bataryası 53.5 KW depolayabiliyorsa ve motoru 100 km de 15.7 kw tüketiyorsa 53.5/15,7= 340 km yapar. Sizin pratikteki ölçümünüzde örtüşüyor. Bunlar 455 km menzili nereden uydurmuş? Şehiriçi mi?

evet yavaş gidersen onu geçebiliyorsun. körfezi dolaşarak bursa çevre yolundaki bedava kısımdaki oksijene gittim normal sakin abartmadan. sıcaklık 12-13 derece. kadıköyden çıktım, kalorifer büyük ölçüde kapalı %52 ile 225km yaparak vardım. yani %48 kullandım. . evde şarj başlığında resmini paylaşmıştım. 

Bugün eve dönerken baktım 12kw altındaydı. 

otomobillerdeki NEDC WLTP ölçümleri bunlar benzinde de tutmuyor ya o kısmı. tutturmak için özel dikkat istiyor dikkat edersen tutuyor daha da iyisi de oluyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Güzel anlatmışsın abi. Pil değişim bedeli yüksekmiş ama 500.000 km de kullandıktan sonra araba da ömrünü tamamlayabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Tesla ekranda 393 yazıyor depo dolu ise. ne olursa olsun. 455 WLTP değeri ve amerika EPA 393 dediği için 393 diyor. Chinese WLTP var ona kalsak 550 deriz. 

bi zamanlar reno reklamında  90 km hızda "saatte" 5.5 litre yakıt tüketir yazıyordu. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

En büyük ancak çok basit çözülebilecek eksiklik, yağışta karda buzda vs torkun düşmemesi ve rejerenatif frenin de yumuşaması. Virajda filan ayağı gazdan çekince kaza yapanlar çokca var. Sürücüye kalmamalı bu iki ayarlama. 

Ve sanırım yoktur direksiyon açısına göre gaz tepkisi. Curve control

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Servet Aydın yazdı:

Ah bana bi imkan verseler manyak bi araç yaparım da para yok para

deterjanla köpükle yedin paraları.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

He ya. Lr'in 20kw 160v brussles motorunu sürücüsüyle birlikte sattım malum olay sonrası. Yoksa enfes 4x4 hibrit lr1 olacaktı

4x4 kavramayı da tozlu yapacaktım. Öndeki 0-25m radar filan hepsi gitti

• Teşekkür 1
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Servet Aydın yazdı:

En büyük ancak çok basit çözülebilecek eksiklik, yağışta karda buzda vs torkun düşmemesi ve rejerenatif frenin de yumuşaması. Virajda filan ayağı gazdan çekince kaza yapanlar çokca var. Sürücüye kalmamalı bu iki ayarlama. 

Ve sanırım yoktur direksiyon açısına göre gaz tepkisi. Curve control

Nasıl yani? Opelde bile var bunlar. Hatta eco ya aldığında gücü de 160 hp ye mi ne düşürüyor + gaz tepkimesi yavaşlıyor, kickdown yaparsan topukluyor za zu. Bir de kulakçık koymuşlar (shift paddle gibi) direksiyonun arkasına o da rejenerasyonu ayarlıyor. Üç kademeli mi ne demişti satan eleman. Tesla da da vardır bi yolu yordamı

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Tesla sr mındar edişın demekki, bu ne o yok bu yok arkadaş, heryere kamera, tam kontrol edecekler anladıkta süreklide izlemesinler arakadaş :)

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Mertol Kip yazdı:

Nasıl yani? Opelde bile var bunlar. Hatta eco ya aldığında gücü de 160 hp ye mi ne düşürüyor + gaz tepkimesi yavaşlıyor, kickdown yaparsan topukluyor za zu. Bir de kulakçık koymuşlar (shift paddle gibi) direksiyonun arkasına o da rejenerasyonu ayarlıyor. Üç kademeli mi ne demişti satan eleman. Tesla da da vardır bi yolu yordamı

Sürücüye kalmamalı işte. Daha dsg gibi robotik şanzımanlı araç kullanmayı bilmiyor insanlık

Yorum bağlantısı
Deniz Kom

Hocam Vtec motor sesine aşık adama acaba elektrikli araç baksam mı dedirtecek kadar güzel bir inceleme olmuş bu :) ellerinize sağlık, kazasız belasız kullanın. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Ağırlığından dolayı süspansiyon parçaları daha hızlı yıpranma olasılığı nedir?

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Tesla sr mındar edişın demekki, bu ne o yok bu yok arkadaş, heryere kamera, tam kontrol edecekler anladıkta süreklide izlemesinler arakadaş :)

Simsona devam. Madmax

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

Elektrikli can dır özellikle şehir içi kullanımı çok olan için zoe 35 bin km oldu ben de bi konu açayım inip foto çekeyim

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Fatih Keskin yazdı:

Elektrikli can dır özellikle şehir içi kullanımı çok olan için zoe 35 bin km oldu ben de bi konu açayım inip foto çekeyim

Aceleye gerek yok bence şöyle 200 bin falan olsun 

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Serkan Derya

Pil değişimi 11 bin dolar bence gayet normal. Aracı sıfırlamak için katlanılabilir. Bugün içten yanmalı motorlu bir araca sandık motor atmak isteseniz motor türüne göre aşağı yukarı bu paraları bulur. 1.3 mjet egea motoru sorduk geçenlerde KDV dahil 210.000 TL civarı dendi. 

Zaten 500 bin km kullanmak için 15-20 sene zaman lazım minimum. İyi günlerde kullanın hocam, merak edenlerin sorabileceği her türlü soruya cevap veren bir inceleme olmuş.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Serkan Derya yazdı:

Pil değişimi 11 bin dolar bence gayet normal. Aracı sıfırlamak için katlanılabilir. Bugün içten yanmalı motorlu bir araca sandık motor atmak isteseniz motor türüne göre aşağı yukarı bu paraları bulur. 1.3 mjet egea motoru sorduk geçenlerde KDV dahil 210.000 TL civarı dendi. 

Zaten 500 bin km kullanmak için 15-20 sene zaman lazım minimum. İyi günlerde kullanın hocam, merak edenlerin sorabileceği her türlü soruya cevap veren bir inceleme olmuş.

Dizel motor için uygun geldi fiyat. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Bir de 500 bin km için her 15 bin köde bir ödenecek bakım onarım maliyeti var ki arada kaç tane 11 bin yer. Elektrikli çok mantıklı ama bana menzili daha uzun gitmesi lazım.

Şehir içi için mutlaka düşünürdüm.

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Ağırlığından dolayı süspansiyon parçaları daha hızlı yıpranma olasılığı nedir?

Üreticiler ona uygun tasarım yapıyor zaten. Ki Tesla doğuştan elektrikli, düşünmüşlerdir herhalde.

Opel den örnek vereyim, Elektriklide arkalar bağımsız (hibrit torsiyon)+ amortisörleri frekans duyarlı, ön diskleri 36 cm arkalar 35 cm, her ikiside havasoğutmalı (hibritlerde önler havasoğutmalı arkalar normal 30/29), aks aralığı bile elektriklide 1 cm uzun. ( pilden diyorlar ama bence arka bağımsız olduğu için) vs vs vs...

Benzer durum Kuga'da da vardı. 2020 de ilk gelenler hariç benzinli dizel farketmeksizin hepsinin arka süspansiyonları torsiyonluydu. Oysa STLine ve hibrit olanların hepsinde arka süspansiyon bağımsız çok kollu, amortisörleri onun da farklıydı vs vs vs...

Görüntüde aynı olan arabalar altyapıda çok farklı aslında.

Serkan Derya yazdı:

Pil değişimi 11 bin dolar bence gayet normal. Aracı sıfırlamak için katlanılabilir.

Ben yanlış mı anladım, değişim ücreti 5bin USD. Eğer sıfırdan alırsanız 11K. Kaza maza yapıp pili hacamat edersen 11K. 

Servet Aydın yazdı:

Sürücüye kalmamalı işte. Daha dsg gibi robotik şanzımanlı araç kullanmayı bilmiyor insanlık

Eşekle seyahat etsin. Ha bir de doğal seleksiyon denen bir şey var tabi. Konfor için OK ama zorunluluk farklı bir şey bence.

Kontrolün o kadar elden bırakılması bana çok hoş gelmiyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Mertol Kip yazdı:

Opel den örnek vereyim, Elektriklide arkalar bağımsız (hibrit torsiyon)+ amortisörleri frekans duyarlı, ön diskleri 36 cm arkalar 35 cm, her ikiside havasoğutmalı (hibritlerde önler havasoğutmalı arkalar normal 30/29), aks aralığı bile elektriklide 1 cm uzun. ( pilden diyorlar ama bence arka bağımsız olduğu için) vs vs vs...

Geldi mi abi senin araba?

Stellantis elektrikli soran bayağı var etrafta, senin yorumlarınla öğreniriz biz de.

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Teşekkürler Hocam. 

Bu model özelinde, araç kullanılmadığında pilin depolama durumu nasıl? Bir hafta kullanmayacağım ve pil oranı düşük seviyede. Bir hafta sonra bir sürprizle karşılaşabilir miyiz? 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
İlkay Başaran yazdı:

Simsona devam. Madmax

bencede, piyasa berbat...

Fatih Keskin yazdı:

en ideal araca biniyorsun şuan, şehir içine uygun ve ucuz, elde bile kalsa üzülmeyeceğin araç :good1: şuan 2. el alacak olsam tek geçerdim f/p

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...