SonerCoskun 3 Mart Paylaş 3 Mart Öncelikle merhaba, aracım 98 model 1.6 cfi motor benzinli tup takılmamış orjinal 170.000 km de bulunan bir araba. Ta ki aracın orijinal rölanti motoru arızalanana kadar seversek kullandığım zerre sıkıntım olmayan bir araçtı. Rölanti motoru arızası diyerek bir usta motoru değiştirerek yan sanayi ürün taktı ve 1 yıl içerisinde iki kez değişti. Şuan arabada 1000 devirde iken kendi kendine 1000-1500 devir arasında gaz al-ver yapıyor. Forumdaki konulara göre resetlemeler yaptım fakat şuan düzelme yok. Önceden kendi kendine 2000-3000 devirlere kadar gaz veriyordu, gaz basıp bırakınca düzeliyordu. Şuan sadece 1000-1500 arası rölantideyken dalgalanma yapıyor. Dün kendim yine yan sanayi rölanti motoru değiştirdim ama onda da bir hareket yok. Ya motor arızalı yada gaz kelebeği ile aralarında voltaj ayarında bir problem var. Ustaların her biri bambaşka şeyler söylediği için ordan da yıldım açıkçası. Fikri olan varsa denemek isterim. Bujilerin üst tarafında yaglanmalar tespit ettim. Bundan kaynaklanır mı? Asıl konuyu açma amacım aracın TPS değerini ölçmek istiyorum. Fabrika değerlerini mi öğrenmem gerekiyor? Yorum bağlantısı
Mertol Kip 3 Mart Paylaş 3 Mart TPS 0-5V arası oynar. Bahsettiğiniz dalgalanma yakıt karışımını tutturamadığı zaman olur. Aşırı yakıt püskürtüldüğünde. Yorum bağlantısı
SonerCoskun 3 Mart Yazar Paylaş 3 Mart Dün değiştirdiğim yan sanayi rölanti motorunu söktüm motoru kontrol ettiğimde pimi ileri geri hareket ettirmediğini gördüm, gittim değiştirdim yenisini taktım, şuan 1000-1500 dalgalanmasini kesti. Araba rölantiyi yakalıyor şuan ama stop edip çalıştırınca devir düşük çalışıyor, gaz verip bırakınca toparlıyor kendini rölanti. Çalışırken hafif bir titreme var ve dönüş yolunda 130 km / 4000 devir de ayağımı gazdan yavaşça çekince rölanti motoru bı gaz verip çekiyor. Mertol Kip yazdı: TPS 0-5V arası oynar. Bahsettiğiniz dalgalanma yakıt karışımını tutturamadığı zaman olur. Aşırı yakıt püskürtüldüğünde. Aşırı yakıttan ziyade enjektör benzini kesik kesik veriyor o durumda. Sani Gerşon yazdı: Bir yerden hava alıyor olmasın araç? Bununla ilgili bilgim yok hiç bakma fırsatım olmadı ama şuan rölanti dalgalanması valfi değiştirince düzeldi Yorum bağlantısı
Mustafa Kayaoğlu Çarşamba 05:01 Paylaş Çarşamba 05:01 Cfi motor yan sanayi rölanti motoru naparsan yap olmaz çıkma orjinal bulcaksin. Yada rölanti motoru iptal edip kelebekten ayarlicaksin motor sıcakken. Kelebekten ayarlarsa motor soğukken rölanti biraz düşük kalır ısınınca hiç bi sorun kalmaz Yorum bağlantısı
Recommended Posts