Emre Şimşek 17 Mart Paylaş 17 Mart Ali Darbaz yazdı: ATCler Eurocontrolden her ay gelecek 4000 euro konusunda anlaştılar mı hocam. En son eylem maksatlı, pilotlara Shortcut verilmiyordu diye hatırlıyorum. Söylersem seni furmak zorunda kalabilirim:) Mecliste bir çalışma var bakalım bir artış bekleniyor. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 17 Mart Yazar Paylaş 17 Mart Emre Şimşek yazdı: Söylersem seni furmak zorunda kalabilirim:) Mecliste bir çalışma var bakalım bir artış bekleniyor. Sisin iş olursa Nissan xtrail bakımlarını yapıp full depo öldüm fiyata bana satarsın heralde. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 17 Mart Yazar Paylaş 17 Mart Bu nasıl yaklaşma arkadaş. Ahuru mazotu yaktırdılar bana . Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 17 Mart Paylaş 17 Mart Ali Darbaz yazdı: Sisin iş olursa Nissan xtrail bakımlarını yapıp full depo öldüm fiyata bana satarsın heralde. Satmam ben motosiklet alacağım inşallah Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 17 Mart Yazar Paylaş 17 Mart Bu gün şu mereti çözene kadar kafayı yedim. İngiliz forumlarını okudumda yolunu bulduk. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 19 Mart Yazar Paylaş 19 Mart (düzenlendi) @Emre Şimşek hocam dolanmak yerine Ektol sonrası direk Bento verdim. Sen olsan bana ceza veririmiydin 19 Mart tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 20 Mart Paylaş 20 Mart EKTOL'den minimum 12000 feet irtifada geçebilirsin. Sonrasında doğrudan BENTO noktası için 2000 feet irtifaya alçalıyorsun. Fakat MRVA(Minimum Radar Vectoring Altitude) ya da MSA(Minimum Safe Altitude) değerlerini sağlayıp sağlamadığı hakkında bir bilgin yok. Başka trafikleri etkiler mi, manialardan seni kurtarır mı hiç bilmiyorsun. İşte bu noktada Yaklaşma Kontrolörüne ihtiyacın var. Yaklaşmacı sana bu short-cut'ı verebilir fakat aynı zamanda uçağının MRVA değerlerinin altına inmeyeceğinden yani manialara çarpmayacağından sorumlu. Ayrıca sektöründeki diğer trafiklerden ayrıştırmak için vektör verip hızınla oynayabilir, ayrıca alçalma tırmanma talimatlarını verir. Yani sen burada sanal pilotçuluk oynarken sanal yaklaşmacılık da yapıyorsun ama farkında değilsin. Demek istediğim yolu kısaltırken verdiğin karar ATC kararı zaten. Kendine ceza kesemezsin 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 20 Mart Yazar Paylaş 20 Mart (düzenlendi) Emre Şimşek yazdı: EKTOL'den minimum 12000 feet irtifada geçebilirsin. Sonrasında doğrudan BENTO noktası için 2000 feet irtifaya alçalıyorsun. Fakat MRVA(Minimum Radar Vectoring Altitude) ya da MSA(Minimum Safe Altitude) değerlerini sağlayıp sağlamadığı hakkında bir bilgin yok. Başka trafikleri etkiler mi, manialardan seni kurtarır mı hiç bilmiyorsun. İşte bu noktada Yaklaşma Kontrolörüne ihtiyacın var. Yaklaşmacı sana bu short-cut'ı verebilir fakat aynı zamanda uçağının MRVA değerlerinin altına inmeyeceğinden yani manialara çarpmayacağından sorumlu. Ayrıca sektöründeki diğer trafiklerden ayrıştırmak için vektör verip hızınla oynayabilir, ayrıca alçalma tırmanma talimatlarını verir. Yani sen burada sanal pilotçuluk oynarken sanal yaklaşmacılık da yapıyorsun ama farkında değilsin. Demek istediğim yolu kısaltırken verdiğin karar ATC kararı zaten. Kendine ceza kesemezsin MCDU ekranını o yuzden paylaştım. Charta göre Ektol 12000 feet , Bento 7000 feet şekilde alcaldım. Uçağın Terrain radarı açık. Dikkat et Bento üzeri 7180 feete hızı 200 knota düşür olarak işaretlemişim. Ucak bento üzerin Glide Slobe 7000 feete yakaladı İLS iniş yaptım. Manialar en yükseği radio altimetremi dahi çalıştırmadı. Bana sağlanan chartdada Bento üzeri 7000 feet ektol 12000 feet diye yazılmış 20 Mart tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 20 Mart Paylaş 20 Mart Ankara yaklaşmayım, Teoman hoca Antalya'dan geliyor .(gerçek atc ve pilottur) Ben-thyxxx descent 8000 teo- Negatif Ben - Niye teo - Elmadağ var orda Ben - Elma sevmezmisin. Msa ve mrva bilmeyen pilotları, yanlış alçalma ile çaktırırdık. "Hocam çakıldım" ee chart bilmesen, çakılırsın. Ne yani Atc uçaktan atla dese atlayacan mı ? 2 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 20 Mart Paylaş 20 Mart Ali Darbaz yazdı: MCDU ekranını o yuzden paylaştım. Charta göre Ektol 12000 feet , Bento 7000 feet şekilde alcaldım. Uçağın Terrain radarı açık. Dikkat et Bento üzeri 7180 feete hızı 200 knota düşür olarak işaretlemişim. Ucak bento üzerin Glide Slobe 7000 feete yakaladı İLS iniş yaptım. Manialar en yükseği radio altimetremi dahi çalıştırmadı. Bana sağlanan chartdada Bento üzeri 7000 feet ektol 12000 feet diye yazılmış Oruç kafayla 7000’i 2000 okumuşum. Pilot ben olsam çakılırdım🤣 Her neyse terrain alsan da almasan da rnp hattından çıkabilmen için safe altitude üzerinde olman lazım. Bu da radar kontrolü altındayken grid mora değerleri ve tma içerisindeki mrva; radarsız yaklaşmada ise yol minimaları ve msa değerlerince belirlenebilir. Seninki biraz pilot sorumluluğunda olmuş. Visual app yapılabiliyor mu oyunda? Merak ettim.. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Mart Yazar Paylaş 21 Mart Emre Şimşek yazdı: Oruç kafayla 7000’i 2000 okumuşum. Pilot ben olsam çakılırdım🤣 Her neyse terrain alsan da almasan da rnp hattından çıkabilmen için safe altitude üzerinde olman lazım. Bu da radar kontrolü altındayken grid mora değerleri ve tma içerisindeki mrva; radarsız yaklaşmada ise yol minimaları ve msa değerlerince belirlenebilir. Seninki biraz pilot sorumluluğunda olmuş. Visual app yapılabiliyor mu oyunda? Merak ettim.. Görerek yaklaşmada var, vectorde verebiliyor atcler. Abi sen gel similasyonda seni atc yapalım. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Mart Yazar Paylaş 21 Mart @Emre Şimşek benim vasıflı pilotlar kadar başarılı navigasyon yaptığımı onayladığına göre , Foruma özel baş vuran ilk kişiye bedava uçuş eğitimi , sonraki ilk 10 kişiye saati sadece 10 eurodan uçuş eğitim. SOnraki başvuruları 50 eurodan başlayan fiyatlarla ders verebilirim. Kayıtlar başlamıştır. 1 Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 21 Mart Paylaş 21 Mart Ali Darbaz yazdı: @Emre Şimşek benim vasıflı pilotlar kadar başarılı navigasyon yaptığımı onayladığına göre , Foruma özel baş vuran ilk kişiye bedava uçuş eğitimi , sonraki ilk 10 kişiye saati sadece 10 eurodan uçuş eğitim. SOnraki başvuruları 50 eurodan başlayan fiyatlarla ders verebilirim. Kayıtlar başlamıştır. Emre bir ara katıldı gördü sistemi . Zati işi o, ne etsin sanalı ama sistemi beğenmişti. 3 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 21 Mart Paylaş 21 Mart Ali Darbaz yazdı: Görerek yaklaşmada var, vectorde verebiliyor atcler. Abi sen gel similasyonda seni atc yapalım. Para veriyorlarsa gelirim:) 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 23 Mart Yazar Paylaş 23 Mart 2200 millik Atlantik uçuşum başladı. 5 saat sürecek. ben bu süreyi film izleyerek geçirecem Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 29 Mart Yazar Paylaş 29 Mart (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: sonra? Tüm uçuş boyunca en ideal grafik ayarını yapmaya çalıştım. Maksat havada ekran kartı ve işlemci şişmesin. Uçuşun 3 ncü saatine yaklaştım. İşlemci ve ekran kartı %100 çalışıyordu, cpu %41 ekran kartını %73 çalışmaya düşürdüm. *39000 feete uçuyoruz ve 1500 nm (2778 km) yolumu kaldı *uçak neredeyse full yüklü 201 ton olarak havadayız, 28 tonu yakıt. *inişte 185 tona düşeceğiz görünüyor. tahmini 13.3 ton yakıtla teker koycaz. 39 29 Mart tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 29 Mart Yazar Paylaş 29 Mart Ekran kartını hızla eskitmemek için bu uzun uçuşda frame 20 düşürünce Ekran kartı %50 işlemci %38 yüke düşüyor. Havadaykan Bilgisayarın kaynaklarının tüketimini azaltmayı başardım. Yorum bağlantısı
Recommended Posts