İçeriğe Yönlendir

Elektrik Akımına Kapıldık - Bir Tesla Hikayesi

Selim Bilgin

Recommended Posts

Mertol Kip
Mehmet Göktürk yazdı:

Evet bu sorulabilir. Ancak belli süre (40dk) tuttuğu için akşam bi uğrayayım eve gelirken dersen 40 dk gecikirsin. Uzun yolda mola tamam sorun değil. Yahut çok km yapmıyorsan olabilir. 

Biz haftada üç gün günde 250 km yapıyoruz. dolayısı ile eve gelince fişe takmak gerekiyor. 

Sizinki özel durum ama genede yönetilebilir bence. Tabi yaşam tarzınıza da bağlı. Ben akşam yemeğini genelde dışarıda yediğim için bana yemek yerken şarj ediyor olma fikri çok yabancı gelmiyor. Kaldı ki dediğim gibi evin etrafında bir sürü şarj istasyonu var. Caddeye inip o şarj olurken kahve içebilirim. He Bodrum'a gidince eve taktıracağım zaten. Orada daha ucuza gelmesini tercih edebilirim.  

Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

geçiverirken 3dk durmak ile 20dk beklemek psikolojik olarak etkiliyor.

valla 3 dk ya pompacıyı bulamazsın :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

Benim aracın yıllın avantajını hesapladım. Rakamlar devamlı DC den şarj edilse bile çok uygun. 
20 bin km de benzinli araba iki defada bakıma girer o yok hesapta :)

15 bin bakımını yeni yaptırdım 3200TL

Hesaplamada ortalama 14,6kwh/100km ama ben İstanbul'da 11-12kwh/100km ile geziyorum.
Benzin/Dizel'e göre hala çok avantajlı.

image.png.f9ae87121de3de3aba5c27009c460d05.pngimage.png.30f8395f3bd3c2e865e6b41f0241ffd6.pngimage.png.4704084d1c7fad9a37108d255fbaa7d3.png

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mertol Kip yazdı:

Üç dakikada pompacı bile gelmiyor, hadi geldi diyelim bi o kadarda depo doluyor, bir o kadarda içeri gidip para ödemekle geçiyor.  :). sıradan benzin alma eylemi en az 10 dk. 

her yer istasyon, hepsi sakin, istasyona girmem, tam dolum ve ödemem 3-4 dk. pompadan temazsız, 750 km sonra görüşürüz :tongue:

Not: hergün işe git gel yapan ve İst. da yaşayana Allah sabır versin.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mertol Kip yazdı:

Üç dakikada pompacı bile gelmiyor, hadi geldi diyelim bi o kadarda depo doluyor, bir o kadarda içeri gidip para ödemekle geçiyor.  :). sıradan benzin alma eylemi en az 10 dk. 

yok artık :)  Benim fullemem 3dk’da ödeme dahil bitiyor

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Cihangiroğlu yazdı:

..

Not: hergün işe git gel yapan ve İst. da yaşayana Allah sabır versin.

Sağol sağol sağol. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

Sağol sağol sağol. 

Aferin Asker, rahat :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

yok artık :)  Benim fullemem 3dk’da ödeme dahil bitiyor

Valla Tansu kusura bakma ben 3 dakikada fermuarı açıp küçük abdestimi bile yapamıyorum. Geçecen sen onu bi kalem. :)

Ali Cihangiroğlu yazdı:

her yer istasyon, hepsi sakin, istasyona girmem, tam dolum ve ödemem 3-4 dk. pompadan temazsız, 750 km sonra görüşürüz :tongue:

Benim uzun yolda hiç acelem yok, acelem olsa uçağa binerim zaten. 

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mertol Kip yazdı:

Benim uzun yolda hiç acelem yok, acelem olsa uçağa binerim zaten. 

bende öyle, zaten dediğim şehir içiydi, zaman değerli bu arada :rolleyes:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Ali Cihangiroğlu yazdı:

bende öyle, zaten dediğim şehir içiydi, zaman değerli bu arada :rolleyes:

İşte orada daha önce de yazdığım yaşam şekli devreye giriyor. Dışarı çıkıp market alışverişi yaparken bile dolabilen bir bataryanın dolum süresi beni çok etkilemez açıkcası.

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Burada eleştirenlerin hepsi EV alır üç vakte kadar, hiç zorlamayın. 😄

Etrafımdaki çoğu kişi sen bile aldıysan demek ki artık alınır deyip bakmaya başladı. İki kişi aldı hatta benden sonra. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Mertol Kip yazdı:

İşte orada daha önce de yazdığım yaşam şekli devreye giriyor. Dışarı çıkıp market alışverişi yaparken bile dolabilen bir bataryanın dolum süresi beni çok etkilemez açıkcası.

valla bana oda uymaz, zaten hızlı şarj pahalı ve dahada pahalı olacak pek yakında, ben araba kullanırken planlamayı sevmem, binerim giderim, akşam çıkalım dediğimde pil hesabı yapmam, hele bir dolsun çıkalım falan uymaz bana, ha dersinki dolu tut, oda pil için iyi değil, sonuçta dediğim gibi, hergün işe git gel yapıyorsan, evde şarj imkanın  varsa şimilik ucuz, onun dışında bakım dahil daha pahalıya geliyor bu araçlar bana, benim aracın bakım maliyeti yıllık 3000 tl. gibi başka yok, 10 yıl boyuncada olmayacak büyük ihtimal, lastikler hariç :)

kısaca benim için gereksiz anlayacağın, seni etkilemiyorsa güzel, bana uymuyor ne yazıkki.

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Ali Cihangiroğlu yazdı:

valla bana oda uymaz, zaten hızlı şarj pahalı ve dahada pahalı olacak pek yakında, ben araba kullanırken planlamayı sevmem, binerim giderim, akşam çıkalım dediğimde pil hesabı yapmam, hele bir dolsun çıkalım falan uymaz bana, ha dersinki dolu tut, oda pil için iyi değil, sonuçta dediğim gibi, hergün işe git gel yapıyorsan, evde şarj imkanın  varsa şimilik ucuz, onun dışında bakım dahil daha pahalıya geliyor bu araçlar bana, benim aracın bakım maliyeti yıllık 3000 tl. gibi başka yok, 10 yıl boyuncada olmayacak büyük ihtimal, lastikler hariç :)

kısaca benim için gereksiz anlayacağın, seni etkilemiyorsa güzel, bana uymuyor ne yazıkki.

Taam ya sen alma. :)

Akşam çıkarken ben de batarya hesabı yapmıyorum abartmayalım. Bahalı dediğinin kwh i 10 lira. 15 kw tüketsen kilometre maliyetin 1.5 lira. Ayvalık'tan Edremit'e 75 liraya gidebiliyorsun. Dolmuştan ucuz. Pahalı dediğin bu. :)

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Al diye kimseye silah dayamıyorlar yahu. 😄

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

ben keyfi bakıyorum zaten, ha almam değil tamamen keyfi dediğim gibi, şu reno 5 gelsin bakıcam, hoşuma giderse, fiyat uçmazsa olabilir,  bana ufak araç yeter zaten, yerde var evde şarj için, istesem panelde kurarım ama değmez o masrafa, çok yakınımda hızlı şarj var, 20-60 aralığında doldurur geçerim en fazla, ama dediğim gibi bana tamamen gereksiz aslında, benimkini satıp bunu almak için vereceğim para ile benzin alarak gezsem o para bitene kadar ömrüm biter yada arabaya binme işim biter zaten :D 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Cihangiroğlu yazdı:

benzine nasıl bir zam gelecek merak ediyorum. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

okkalı, şüphenmi var :D tabii herşeye gelecek, sizin elektriğe kademeli gelecek, hazırlanmaya başlayın, yok öyle beleşe gezmek :tongue:

Mertol Kip yazdı:

Taam ya sen alma. :)

Akşam çıkarken ben de batarya hesabı yapmıyorum abartmayalım. Bahalı dediğinin kwh i 10 lira. 15 kw tüketsen kilometre maliyetin 1.5 lira. Ayvalık'tan Edremit'e 75 liraya gidebiliyorsun. Dolmuştan ucuz. Pahalı dediğin bu. :)

o mesafede benim araç 90-100 tl anca yakar, 90 la gidersem hemen hemen aynı yakar, şarjı evden yapacaksın yoksa anlamsız, uzun yolda tam eziyet, uğraşılmaz şarjla falan, oda şimdilik haa, hele yaz gelsin 2X yap sıkıntıyı :)

bu arada dolmuş tarifesi, evet az ucuzmuş, hemen açıköğretime yazılayım :tongue:

İlçe İLÇELER ARASI ULAŞIM
Dönüş Güzergahı Edremit Terminal Burhaniye Meydan Gömeç Ayvalık Eski Terminal
Tam Ücret 105,00 ₺
Ara Tarife Ücreti 88,50 ₺
İndirimli Ücret 79,00 
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Senegalde bişeyler olmuş: 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

gezegen gergin, hep İlkay ın yüzünden...

• Beğen 1
  • Mutlu 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Dün iftarda o tarafa gideceğim için biraz vakitli gidip Meydan AVM'deki Tesla showroom'da makyajlı modeli inceledim.

Gözüme çarpanlar;

- Tasarım dili değişmiş, daha modern olmuş ama halen bana hitap etmiyor. Benim otomobil tasarım anlayışıma göre araba da kalmadı zaten piyasada.

- Malzeme kalitesi artmış, %30 diyorlar. Koltuklar soğutmalı olduğu için delikli deri ve döşemenin formu değişmiş. Daha konforlu geldi bana ama uçuk bir fark değil, %30 mantıklı.

- Kapı açma kapatma sesi toklaşmış. Genel olarak bi tık daha Avrupai olmuş his olarak.

- Vites kolu olmamasına nasıl alışılacak bilmiyorum. Sinyal kolu var ama selektör filan direksiyonda yine, kolda sadece sağ sol sinyal var.

- Arka ekran ne kadar gerekli bilmiyorum.

- Kapı kolundaki kumaş, hoparlör kapağı vs. biraz daha premium duruyor.

- Süspansiyon da %30 iyileşti diyorlar, en çok onu merak ediyorum ama test sürüşü açılmadı henüz, açılınca bi bakacağım.

- Bi sürüp bakmak bir de SR fiyatını görmek lazım, o zaman net yorum yapabilirim mantıklı mı geçmek değil mi diye.

8638C982-987B-4F97-AB65-D34DBEF94E08_1_105_c.jpeg.85792466459ee50e2e83d311d7912132.jpeg

Hazır oraya gitmişken şarja ihtiyacım yoktu ama Tesla supercharger'da bir şarj yapayım dedim. Cidden çok farklı bir deneyim. Aleti arabaya takıyorsun ve kendi tanıyıp şarj etmeye başlıyor. %59 ile girdim, koşa koşa Tesla'ya uğrayıp gelene kadar %100 olmuştu. Bu SC'lerin yaygınlaşması ve AVM dışında da Migros otoparkı ya da otel önleri gibi açık alanlara da yapılması lazım. Tesla deneyimini çok daha iyileştirecek bir şey. Bu şarja para vermedim bu arada, arabayla gelen ücretsiz haktan düştü.

E1E97E6C-5DA7-4B2D-BC93-5F235F633369_1_105_c.jpeg.19da467bb87359492eeef2b954b89e8e.jpeg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

@Ali Darbaz Her konuya aklına gelen her şeyi yazmaktan vazgeçsen artık.. Nasıl olur. 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Selim Bilgin yazdı:

Dün iftarda o tarafa gideceğim için biraz vakitli gidip Meydan AVM'deki Tesla showroom'da makyajlı modeli inceledim.

Gözüme çarpanlar;

- Tasarım dili değişmiş, daha modern olmuş ama halen bana hitap etmiyor. Benim otomobil tasarım anlayışıma göre araba da kalmadı zaten piyasada.

- Malzeme kalitesi artmış, %30 diyorlar. Koltuklar soğutmalı olduğu için delikli deri ve döşemenin formu değişmiş. Daha konforlu geldi bana ama uçuk bir fark değil, %30 mantıklı.

- Kapı açma kapatma sesi toklaşmış. Genel olarak bi tık daha Avrupai olmuş his olarak.

- Vites kolu olmamasına nasıl alışılacak bilmiyorum. Sinyal kolu var ama selektör filan direksiyonda yine, kolda sadece sağ sol sinyal var.

- Arka ekran ne kadar gerekli bilmiyorum.

- Süspansiyon da %30 iyileşti diyorlar, en çok onu merak ediyorum ama test sürüşü açılmadı henüz, açılınca bi bakacağım.

- Bi sürüp bakmak bir de SR fiyatını görmek lazım, o zaman net yorum yapabilirim mantıklı mı geçmek değil mi diye.

8638C982-987B-4F97-AB65-D34DBEF94E08_1_105_c.jpeg.85792466459ee50e2e83d311d7912132.jpeg

Hazır oraya gitmişken şarja ihtiyacım yoktu ama Tesla supercharger'da bir şarj yapayım dedim. Cidden çok farklı bir deneyim. Aleti arabaya takıyorsun ve kendi tanıyıp şarj etmeye başlıyor. %59 ile girdim, koşa koşa Tesla'ya uğrayıp gelene kadar %100 olmuştu. Bu SC'lerin yaygınlaşması ve AVM dışında da Migros otoparkı ya da otel önleri gibi açık alanlara da yapılması lazım. Tesla deneyimini çok daha iyileştirecek bir şey. Bu şarja para vermedim bu arada, arabayla gelen ücretsiz haktan düştü.

E1E97E6C-5DA7-4B2D-BC93-5F235F633369_1_105_c.jpeg.19da467bb87359492eeef2b954b89e8e.jpeg

renk iyiymiş :) mis gibi araban var niye bakıyorsun yenisine.

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Doğan Arşiray yazdı:

renk iyiymiş :) mis gibi araban var niye bakıyorsun yenisine.

Meraktan baktım yahu, değiştirmek gibi bir niyetim yok şu an, daha bismillah.

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Mehmet Göktürk yazdı:

bu akşam benzin 1.5 tl

çarşamba mazot 1.3 tl

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
(düzenlendi)
Selim Bilgin yazdı:

Benim arabanın kapı trimleri de böyle kumaş, hatta geri dönüşümlü mü neymişte bunun premium ile alakasını ben henüz çözemedim. (sana değil lafım tüm testerlar benzer ifade kullanıyor) Kumaş bin senedir var zaten, ucuz diye plastiğe geçtiler şimdi eskiden olanı preimum diye satıyorlar. Çok acayip bu adamlar.

(Sizin arabalarda vites kolu mu var?)

tarihinde Mertol Kip tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...