İçeriğe Yönlendir

Elektrik Akımına Kapıldık - Bir Tesla Hikayesi

Selim Bilgin

Recommended Posts

H.Cenk Bayrakçı
Selim Bilgin yazdı:

Dün iftarda o tarafa gideceğim için biraz vakitli gidip Meydan AVM'deki Tesla showroom'da makyajlı modeli inceledim.

Gözüme çarpanlar;

- Tasarım dili değişmiş, daha modern olmuş ama halen bana hitap etmiyor. Benim otomobil tasarım anlayışıma göre araba da kalmadı zaten piyasada.

- Malzeme kalitesi artmış, %30 diyorlar. Koltuklar soğutmalı olduğu için delikli deri ve döşemenin formu değişmiş. Daha konforlu geldi bana ama uçuk bir fark değil, %30 mantıklı.

- Kapı açma kapatma sesi toklaşmış. Genel olarak bi tık daha Avrupai olmuş his olarak.

- Vites kolu olmamasına nasıl alışılacak bilmiyorum. Sinyal kolu var ama selektör filan direksiyonda yine, kolda sadece sağ sol sinyal var.

- Arka ekran ne kadar gerekli bilmiyorum.

- Kapı kolundaki kumaş, hoparlör kapağı vs. biraz daha premium duruyor.

- Süspansiyon da %30 iyileşti diyorlar, en çok onu merak ediyorum ama test sürüşü açılmadı henüz, açılınca bi bakacağım.

- Bi sürüp bakmak bir de SR fiyatını görmek lazım, o zaman net yorum yapabilirim mantıklı mı geçmek değil mi diye.

Yenisinin tipi eskisine göre daha iyi olmuş. Param olsa stealth gri bir LR alırdım. 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Ali Cihangiroğlu yazdı:

her yer istasyon, hepsi sakin, istasyona girmem, tam dolum ve ödemem 3-4 dk. pompadan temazsız, 750 km sonra görüşürüz :tongue:

Not: hergün işe git gel yapan ve İst. da yaşayana Allah sabır versin.

Haftada 5-6 gün, her gün 80 km yol yapıyorum. bunu haftada sadece 1 kere 50 60 dk kadar, mümkünse başında beklemediğim imkanlarla şarj ederek sürdürebildiğim noktada elektrikli mantıklı olur ( iş yerinin yada sanayi bölgesinin kendi hızlı şarjı gibi vs). Yada sadece şehir içinde kullanıldığında 8 daha az yol yapılacağı için) çok daha mantıklı oluyor bence. Elektrikli arabanın düşük hızlardaki sessizliği ve iyi hızlanması dışında ne gibi bir artısı var benim kullanımımda?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Doğan Arşiray yazdı:

Elektrikli arabanın düşük hızlardaki sessizliği ve iyi hızlanması dışında ne gibi bir artısı var benim kullanımımda?

havası var

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Mertol Kip yazdı:

Benim arabanın kapı trimleri de böyle kumaş, hatta geri dönüşümlü mü neymişte bunun premium ile alakasını ben henüz çözemedim. (sana değil lafım tüm testerlar benzer ifade kullanıyor) Kumaş bin senedir var zaten, ucuz diye plastiğe geçtiler şimdi eskiden olanı preimum diye satıyorlar. Çok acayip bu adamlar.

(Sizin arabalarda vites kolu mu var?)

Mertol abi

Model y makyaj öncesi sağda vites kolu vardı

Juniper kasalarda vites kolunu iptal edip vites seçimini ekrandan seçecekler

Hatta model s lerde sinyal kolu bile yok

Sinyali direksiyon üzerindeki tuştan yapıyorsun

Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Çok karışıkmış. Ben zaten Elon manyağına gıcığım almam Tesla falan. :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Doğan Arşiray yazdı:

Haftada 5-6 gün, her gün 80 km yol yapıyorum. bunu haftada sadece 1 kere 50 60 dk kadar, mümkünse başında beklemediğim imkanlarla şarj ederek sürdürebildiğim noktada elektrikli mantıklı olur ( iş yerinin yada sanayi bölgesinin kendi hızlı şarjı gibi vs). Yada sadece şehir içinde kullanıldığında 8 daha az yol yapılacağı için) çok daha mantıklı oluyor bence. Elektrikli arabanın düşük hızlardaki sessizliği ve iyi hızlanması dışında ne gibi bir artısı var benim kullanımımda?

yok, arabayı değişeceğinde vereceğin para zaten seni senelerce sadece getirisiyle bile götürür, benim gibi devam et :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mertol Kip yazdı:

Elon manyağına gıcığım almam Tesla falan.

ismini yazmaya klavyemin yetmyeceği bi çocuuğu var (20 küsürun içinde en meşhuru, Trampa sen git felan dedi) yarın babasının şifresini ele geçirip tüm pillilere 'shut off'' komutu yollarsa? olmayacak iş değil

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Mertol Kip yazdı:

Benim arabanın kapı trimleri de böyle kumaş, hatta geri dönüşümlü mü neymişte bunun premium ile alakasını ben henüz çözemedim. (sana değil lafım tüm testerlar benzer ifade kullanıyor) Kumaş bin senedir var zaten, ucuz diye plastiğe geçtiler şimdi eskiden olanı preimum diye satıyorlar. Çok acayip bu adamlar.

(Sizin arabalarda vites kolu mu var?)

Fites var bizde Mercedes gibi sağda.

Kumaş mevzusunda da, kumaş olduğu için değil de, malzemelerin şekli, birleşimi vs. bir kombinasyonla güzel bir görüntü yapmışlar. Bizimki dümdüz.

Doğan Arşiray yazdı:

Haftada 5-6 gün, her gün 80 km yol yapıyorum. bunu haftada sadece 1 kere 50 60 dk kadar, mümkünse başında beklemediğim imkanlarla şarj ederek sürdürebildiğim noktada elektrikli mantıklı olur ( iş yerinin yada sanayi bölgesinin kendi hızlı şarjı gibi vs). Yada sadece şehir içinde kullanıldığında 8 daha az yol yapılacağı için) çok daha mantıklı oluyor bence.

Senin koşullarında evde ya da işyerinde şarj edebilirsin gibi, bence gayet mantıklı.

Doğan Arşiray yazdı:

Elektrikli arabanın düşük hızlardaki sessizliği ve iyi hızlanması dışında ne gibi bir artısı var benim kullanımımda?

Yetmez mi?

Sessiz, hızlı, bakımsız, teknolojik, idamesi ucuz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Selim Bilgin yazdı:

Fites var bizde Mercedes gibi sağda.

Kumaş mevzusunda da, kumaş olduğu için değil de, malzemelerin şekli, birleşimi vs. bir kombinasyonla güzel bir görüntü yapmışlar. Bizimki dümdüz.

Senin koşullarında evde ya da işyerinde şarj edebilirsin gibi, bence gayet mantıklı.

Yetmez mi?

Sessiz, hızlı, bakımsız, teknolojik, idamesi ucuz.

arabam olmasaydı evet. yoks abindiğim arabayı satıp iki buçuk katına bir elektrikli almak mantıklı gelmedi. dolphin fiyatına ioniq 6 olsaydı çoktan almıştım.

Yorum bağlantısı
Recep Demirci

Peki elektrikli araçların lastikleri nasıl?

Diğer binek araçlardan farklı ve fiyatı daha yüksek diye arkadaşlar arasında konuşmalara şahit oldum.

Daha yüksek fiyatlı ise elektrikli aracın yakıt avantajını dezavantaja çevirmiyor mu?

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
(düzenlendi)
Recep Demirci yazdı:

Diğer binek araçlardan farklı ve fiyatı daha yüksek diye arkadaşlar arasında konuşmalara şahit oldum.

Daha yüksek fiyatlı ise elektrikli aracın yakıt avantajını dezavantaja çevirmiyor mu?

EV lastiklerinin fiyatları daha yüksek.

Normal lastiklere oranla daha fazla ani hız ve tork değişimlerine ve dolayısıyla uzun ömüre ve fazla yüke dayanıklılar.

Ayrıca, yuvarlanma dirençleri ve gürültü seviyeleri çok daha düşüktür.

tarihinde Tamer Topaç tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Bazı markalar, elektrikli araçlar için özel EV lastik üretirken, bazı markalar ise, mevcut ürün gamında değişikliğe gitmiştir.

Continental, mevcut lastik modellerinin birçoğunu EV modernizasyonuna çevirmiş.

Hankook ise, İON serisini üretmiştir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Recep Demirci yazdı:

Benim arabada michelin e-primacy geldi. Çok yüksek değil. Kuganın lastikleri 6800 (225/55/19 STLine standart ebat ) liraydı bununkilere baktım 20 inch olmasına rağmen 7200 lira. (235/50/20 Standart ebat) İkisi de Michelin. Birisi Kugadakiler pilotSport diğeri ePrimacy. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Ben meğer hypermiler imişim. 

IMG_2320.jpeg.afa2322d92b34b892a3507b081672f6a.jpeg

• Beğen 3
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Selim Bilgin yazdı:

Ben meğer hypermiler imişim. 

IMG_2320.jpeg.afa2322d92b34b892a3507b081672f6a.jpeg

aha çıkan araç kodiaq iyimi.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
Doğan Arşiray yazdı:

aha çıkan araç kodiaq iyimi.

Tiguan sanki...:)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Dobloydu 😄

• Beğen 1
  • Mutlu 2
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Yücel Metin
(düzenlendi)

tarihinde Yücel Metin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Tesla ile uzun yol analizi gelsin mi? Basa basa tabi.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Selim Bilgin yazdı:

Bekliyorum.. :)

Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur
Selim Bilgin yazdı:

Basa basa gidersen sonucu paylaşman uzun sürmeyecektir. 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

30kwh/100km

26kw bekliyorum ben

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

engin diye bi vatandaş izmir’e o şekilde gitti. En son şarj etmeye takati kalmadığı için son km’leri sakin gidiyordu :) 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Selim Bilgin yazdı:

gelsin ne tüketti ne kadarını kazandı

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Erdoğan Temur
  • Yeni Oluştur...