İçeriğe Yönlendir

Siemens Çamaşır Makinesi Yıkama Esnasında Duruyor

Mustafa Karahan

Recommended Posts

Mustafa Karahan

Merhaba Siemens iq500 9 lg çamaşır makinem var. Garantisi bitti malesef 🥲

Gelelim sıkıntısına, makineyi çalıştırıyoruz suyu alıyor yıkamaya geçtiği esnada makine duruyor ve çalışmıyor. Öylece bekliyor

Mesela durulama programına alıyoruz çalışıyor. 

Sıkma programı çalışıyor. 

Ön yıkamalı programında ön yıkamayı yapıyor ana yıkamaya geçince kalıyor. 

Başına gelen var mı neden olabilir? 

Yorum bağlantısı
Fatih Uzun
Mustafa Karahan yazdı:

Merhaba Siemens iq500 9 lg çamaşır makinem var. Garantisi bitti malesef 🥲

Gelelim sıkıntısına, makineyi çalıştırıyoruz suyu alıyor yıkamaya geçtiği esnada makine duruyor ve çalışmıyor. Öylece bekliyor

Mesela durulama programına alıyoruz çalışıyor. 

Sıkma programı çalışıyor. 

Ön yıkamalı programında ön yıkamayı yapıyor ana yıkamaya geçince kalıyor. 

Başına gelen var mı neden olabilir? 

aynı makina dan var bizde de,aynı sorunu yaşadık anakart değişmişdi ben garantisini uzatmıştım ordan yaptılar,ama makinanın dış yüzeyi hiç su değmemesine rağmen paslandı,garantisi bitip bozulunca değişeceğim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Rezistans arızası olabilir. Su isinmadigi için sonraki aşamaya geçmiyor. Bende de temsil arıza oldu rezistansi değiştirdim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Selçuk Bakış yazdı:

Rezistans arızasına benziyor, ekranda uyarı vs veriyor mu?

Ekranda uyarı yok. Rezistans arızası olmuştu daha önce sigorta atıyordu o zaman. 

Fatih Uzun yazdı:

aynı makina dan var bizde de,aynı sorunu yaşadık anakart değişmişdi ben garantisini uzatmıştım ordan yaptılar,ama makinanın dış yüzeyi hiç su değmemesine rağmen paslandı,garantisi bitip bozulunca değişeceğim.

Ana kartsa eğer o kesin pahalıdır. Dış yüzeyinde en altta çok hafif pas bizim makinede de var ama dediğiniz gibi su değmiyor hiç. 

Metin Akbal yazdı:

Rezistans arızası olabilir. Su isinmadigi için sonraki aşamaya geçmiyor. Bende de temsil arıza oldu rezistansi değiştirdim.

Rezistans arızası olduğunda sigorta attı bu sefer öyle bir durum yok ama. Yinede hafta sonu söker içini bakarım. 

Ersen Tapan yazdı:

Soğuk yıkayarak deneyin. Takılmazsa rezistans arızasıdır. 

Tmmdır soğuk yıkama deneyeyim bakalım 30 derece de uygun olur sanırım denemek için. 

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Mustafa Karahan yazdı:

Tmmdır soğuk yıkama deneyeyim bakalım 30 derece de uygun olur sanırım denemek için. 

Hiç ısıtma olmaması lazım. 

Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Hocam bunu denediniz mi?  

Ayrıca cihaz herhangi bir arıza kodu veriyor mu?

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Ersen Tapan yazdı:

Hiç ısıtma olmaması lazım. 

Normalde rezistans arızası olsa kaçak akım atması gerekmez mi? 

İnan Çınar yazdı:

Hocam bunu denediniz mi?  

Ayrıca cihaz herhangi bir arıza kodu veriyor mu?

Bu şekilde hiç bakmadım 😊 bi bakayım eve geçince orda ne görünecek. 

Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Google a IQ 500 arıza yazınca kodlara göre nerede sorun olduğu yazar hocam 

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
İnan Çınar yazdı:

Google a IQ 500 arıza yazınca kodlara göre nerede sorun olduğu yazar hocam 

Herhangi bir arıza çıkmadı hocam. 

Sonra da test yaptı makina yine arıza kodu çıkmadı.

Sonra Düşük ısıda ise yıkama yaptık, yıkamayı bitirdi. Rezistans mı arızalı şimdi? 

Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül
Mustafa Karahan yazdı:

Normalde rezistans arızası olsa kaçak akım atması gerekmez mi?

Bu şekilde hiç bakmadım 😊

**Rezistans teli içten kopar ısıtmaz, rezistans aç kapa rölesi yanar ısıtmaz, soketlerde yanma korozyon olur yine ısıtmaz. Bu gibi durumlarda kaçak akım atmaz çünkü sistemde kaçak durumu yok. 

*Rezistans içten patlar ve telindeki akım suya geçerse kaçak atar.

Rezistans direncini avometre ile ölçün sonuç çıkar 

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Ömer Sarıgül yazdı:

**Rezistans teli içten kopar ısıtmaz, rezistans aç kapa rölesi yanar ısıtmaz, soketlerde yanma korozyon olur yine ısıtmaz. Bu gibi durumlarda kaçak akım atmaz çünkü sistemde kaçak durumu yok. 

*Rezistans içten patlar ve telindeki akım suya geçerse kaçak atar.

Rezistans direncini avometre ile ölçün sonuç çıkar 

Rezistans direncini ölçemem ama çıkarıp bi bakarım olmadı yenisi ile değiştiririm o şekilde denerim. Rezistans aç kapa rolesi dediğiniz rezistans ile birleşik bir şey mi yoksa ayrı bir şey mi 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Mustafa Karahan yazdı:

Rezistans arızası olduğunda sigorta attı bu sefer öyle bir durum yok ama. Yinede hafta sonu söker içini bakarım. 

Makina sapitmaya başladığında sigorta atmıyordu sonradan 6 ay sonra sigorta yaptırmaya başladı.

Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül
Mustafa Karahan yazdı:

Rezistans direncini ölçemem ama çıkarıp bi bakarım olmadı yenisi ile değiştiririm o şekilde denerim. Rezistans aç kapa rolesi dediğiniz rezistans ile birleşik bir şey mi yoksa ayrı bir şey mi 

Dışarda avometre olan bir dükkanda ölçülebilir. Oto elektrik, elektronik parça dükkanları vs çok yer var.

Röle ayrı, anakart üzerinde rezistans soketinin anakart bağlantısı yakınında olur. Kartta ki devre yollarından hangi röle olduğu bulunur.

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Metin Akbal yazdı:

Makina sapitmaya başladığında sigorta atmıyordu sonradan 6 ay sonra sigorta yaptırmaya başladı.

En güzeli rezistansı söküp bakmak en azından yapabileceğim bu var gibi. 

Ömer Sarıgül yazdı:

Dışarda avometre olan bir dükkanda ölçülebilir. Oto elektrik, elektronik parça dükkanları vs çok yer var.

Röle ayrı, anakart üzerinde rezistans soketinin anakart bağlantısı yakınında olur. Kartta ki devre yollarından hangi röle olduğu bulunur.

Onu bulamam ama kartı söker götürürüm 😀 rezistanstan başlarım sökmeye gerisi nasip kısmet 

Yorum bağlantısı
Deniz Kom

Rezistans kaynaklı olduğunu bulmuşsunuz :) Rezistans ne zaman elektrik çekecek olsa sistem kendini korumaya alıyor. Her rezistans arızası sigorta attırmıyor (şahsen test edildi, 1 ay ankara kışında soğuk suyla yıkamışım donları :D ) . 

Yorum bağlantısı
Hamit inan
(düzenlendi)
Selçuk Bakış yazdı:

Rezistans arızasına benziyor, ekranda uyarı vs veriyor mu?

Rezistans yada ısı sensörü 

İlla rezistans bozuk olacak diye şart yok. Soketlerde yanma olur. Beyinde genelde role olur o bozulur. Kurcalamak lazım 

tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Deniz Kom yazdı:

Rezistans kaynaklı olduğunu bulmuşsunuz :) Rezistans ne zaman elektrik çekecek olsa sistem kendini korumaya alıyor. Her rezistans arızası sigorta attırmıyor (şahsen test edildi, 1 ay ankara kışında soğuk suyla yıkamışım donları :D ) . 

Daha önce rezistans bozulduğunda sigorta atmıştı o yüzden rezistans aklıma ilk gelen şey olmadı 😊 Ankara ayazını kıyafetlerde çekti desenize 😂

Hamit inan yazdı:

Rezistans yada ısı sensörü 

İlla rezistans bozuk olacak diye şart yok. Soketlerde yanma olur. Beyinde genelde role olur o bozulur. Kurcalamak lazım 

Isı sensörü rezistanstan ayrı sanırım Youtube da izlediğimde genelde o sensörü çıkarıp yeni rezistansa takıyorlar. Hafta sonu çıkarıp kireç çözücü ile temizlerim düzelir inşallah 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan

Servisi aradım sordum @Fatih Uzun'un dediği gibi karttandır büyük ihtimalle dedi. 5000 küsür TL  fiyat söyledi kart için. Gelip bakmamız lazım vs diye de eklediler. 

Kendim rezistansı değiştirip duruma göre hareket edeceğim. 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Mustafa Karahan yazdı:

Servisi aradım sordum @Fatih Uzun'un dediği gibi karttandır büyük ihtimalle dedi. 5000 küsür TL  fiyat söyledi kart için. Gelip bakmamız lazım vs diye de eklediler. 

Sensörlü rezistans 300 400 lira civarında.

Yorum bağlantısı
İnan Çınar
Mustafa Karahan yazdı:

Merzifon da kart tamiri yapan bir arkadaş var.  Servis kartı yenileyeceğiz derlerse bir değerlendirin bence. Kargo ile gelir gider. Basit bir diyot vb. patlaması sonucu cüzi bir tamir masrafı yerine servis yenisini takıyor kartın. 

Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül

Rezistans değişmeden önce kart sağlamlığı şu şekilde basit olarak test edin. 

1-rezistans üzerindeki L N faz nötr fişlerini çekin yerine o dişlere 220v ampül takın.

2- ısıtmalı bir programa ayarlayıp makinayı çalıştırın.

3-su alma bittikten kısa bir süre ampulün yanması gerek. Hiç yanmıyorsa, kart elektrik göndermiyorsa, anakarttan şüphe edilebilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Metin Akbal yazdı:

Sensörlü rezistans 300 400 lira civarında.

Rezistans değişimine de 3000 TL diyorlar 😂

İnan Çınar yazdı:

Merzifon da kart tamiri yapan bir arkadaş var.  Servis kartı yenileyeceğiz derlerse bir değerlendirin bence. Kargo ile gelir gider. Basit bir diyot vb. patlaması sonucu cüzi bir tamir masrafı yerine servis yenisini takıyor kartın. 

Tamamdır teşekkür ediyorum eğer rezistans ile çözüm bulamazsam sizinle iletişime geçip kartı söker kargolarım. 

Ömer Sarıgül yazdı:

Rezistans değişmeden önce kart sağlamlığı şu şekilde basit olarak test edin. 

1-rezistans üzerindeki L N faz nötr fişlerini çekin yerine o dişlere 220v ampül takın.

2- ısıtmalı bir programa ayarlayıp makinayı çalıştırın.

3-su alma bittikten kısa bir süre ampulün yanması gerek. Hiç yanmıyorsa, kart elektrik göndermiyorsa, anakarttan şüphe edilebilir.

Bu değerli bilgiler için teşekkür ediyorum. 😊 Rezistans değişimi yapacağım öncelikle sonra yine olmazsa sizin dediğinizi yapacağım. Rezistans değişimi sular kireçli olduğu için yapmam fayda edecektir öncelikle. 

Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül

Kolay gelsin 👍 eski rezistansı sökünce ona elektrik verin ısınıyor mu görün.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Mahmut Yıldız
  • Yeni Oluştur...