Ferhat Yavuz Perşembe 05:48 Paylaş Perşembe 05:48 Betonarme evde m2 20 bin lirayı bulur hafif çelik yaparsanız m2 si 16 bin civarı yapıyorlar (Yarısı peşin yarısı 24 ay vade farksız ödeme yapabiliyorsunuz diyenler var çelik evde) 40 günde içindesiniz.Bende arsayı aldım inşaat için araştırma yaptım ama işçilikler gerçekten baya yüksek hafif çelik aklıma yattı gibi 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Perşembe 06:22 Paylaş Perşembe 06:22 Çelik evde bir zaman sonra bakım gerekebilir. 20-30 sene mesela. hatta yapılırken kaynak hatasından sorun yaşanabilir. Kötüdür demiyorum ama betonarme gibi bakımsız ve kafam rahat olsun malzeme cinsi değildir. Ülkemizdeki işçilik kalitesini düşününce bunlar malum durumlar yani 2 Yorum bağlantısı
Emrullah Aydoğdu Perşembe 07:21 Paylaş Perşembe 07:21 Merhaba, Soğuk yer ve müstakil evde alttan ısıtma düşünülmeli. Ayrıca elektrik için dağıtım şebekesi olan yerde güneş paneli kurmak çok daha maliyetli. Hiç girmeyin bence. Bittiğinde çok rahat edersiniz. 1 Yorum bağlantısı
Muhammed Lokman Tosun Perşembe 15:43 Paylaş Perşembe 15:43 Ersev Kaya yazdı: Merhabalar. 3+1 dairem vardı. Onu satıp, 650 m2 arsa aldım. Kısmet olursa Nisan ayı gibi içerisine altı garaj olacak şekilde müstakil bir ev yaptırmayı düşünüyorum. Arsa kotta olduğu için ev çok yüksek olmayacak. Arsa normalde hazine arazisi idi ve yıllardır eşimin ailesi işgalci olarak kullanıyorlardı. Uzun uğraşlar sonucunda 1300 m2 yi Kayınvalide ile ortak aldık. Tapularımız ayrı. Kayınvalideye düşen taraf düz, bana düşen taraf kotta. Önü kapanma ihtimali yok. Gölbaşı manzaralı. Bütçe bugün için 1.3 milyon (o zamana kadar borsa bu günden daha beter olursa bütçe daha da düşebilir). İnşaat başladıktan sonra hanım destek olacak (inşallah). Şunlar olması gerek diye aklıma ilk gelenleri yazayım: - Gün-ısı (sıcak su için). - Çatıya güneş panelleri ( çevre aydınlatma ve belki de evin elektrik ihtiyacı için) - Set duvar ( ev biter de para kalırsa 70-80 metre duvar. metresi 3000 tl). Sizin de bana önerebileceğiniz, şu da olmalı diyeceğiniz ( fayans siyah olmasın toz belli olur, duvarlar alçı olmasın ev havasız olur, temele taş koyma, mutfak güneş görsün gibi gibi gibi) illa ki bir şeyler vardır. Yazarsanız çok memnun olurum. Netten ev projesi oluşturma programlarına da bakıyorum. Bununla da ilgili yardımcı olabilirseniz sevinirim. Yakın sayılabilecek bir süre önce aynı senaryoları yaşamış biri olarak sanırım yardımcı olabilirim... Öncelikle ben kendi pişmanlıklarımdan bahsedeyim, bugün tekrar başlasaydım çatıyı klasik kiremit yerine kesinlikle kenet çatı yaptırırdım. dış cepheyi kesinlikle mekanik sistem granit yaptırırdım. ev için ayırdığım bütçe neyse en az yüzde yirmisi kadar da peyzaja ayırmaya çalışırdım. Şimdi ilk ve en çetrefilli kısım iyi bir mimar bulup mimari projeyi halletmeniz lazım akabinde mimarınız elektrik, sıhhi tesisat gibi projeleri kendi halledecektir. 200metrekareden büyük olduğunda eviniz yapı denetime tabi oluyor 199metre kare bana yeter diye düşünmemelisiniz çünkü yüksek ihtimalle ömürlük yapıyorsunuz ve ev yapılırken zamanı gelmeden kombi, laminat parke, kapı vs. işlerini bağlamanız lazım ki fiyat artışından etkilenmeyin. iki kata ayrı ayrı kombi olması ısınma verimliliğini çok artıracaktır. yerden ısıtma yapmalısınız dememe bence gerek yok bile... yerden ısıtma yapılırken pencere ve sürme kapı önleri gibi ısı kaybınıjn fazla olacağı yerlere daha sık boru döşenmeli ve mutlaka oksijen bariyerli boru kullanılmalı. tek bir yazıya sığdırılamayacak onlarca detay var süreç çok uzun olacak ama keyifli de olacak. eve kredi çekilecekse inşaata başlamadan arsayı başkasının adına yapıp ondan krediyle satın almanız lazım yoksa kredi çekemezsiniz. 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk Perşembe 17:46 Paylaş Perşembe 17:46 (düzenlendi) 8 yıldır gölbaşında hobi bahçesi olup , kendi evini inşa eden biri olarak size ilk tavsiyem önce belediyeye gidip imar izni, yapı izni m2 si öğrenmemizdir. Sonra betonarme istiyorsanız projesini çizdirip izinleri almak için prosedürlere başlayın. Prefabrik düşünürseniz projesi zaten anlaştığınız yerde hazır oluyor. Yasal süreç bittikten sonra inşaya başlayın. bizim sitede izinsiz yapılan yerlere ciddi ceza yazdılar, yıkım yapılmadı. Yasal prosedürü sonradan işletmek zor oluyor. yasal bir yapınız olunca yol, su , elektrik ve diğer hizmetler için talepte bulunabiliyorsunuz. Hobi bahçesi tarzında olacaksa bence prefabrik yaptırın. Su basmanı yüksek olsun. benim yaptığım şuna benzedi. Demir iskelet, betopan, taş yünü ve alçıpan ile yaptım. İşçiliği tek olduğum için çok zor ve yorucu oldu. Haftasonları için yetiyor. Pandemide haftalarca kaldık. Perşembe 17:54 tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi 4 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Perşembe 17:58 Paylaş Perşembe 17:58 Bahçe kısmının köşesine akşam ve geceleri takılmak için kış bahçesi çok güzel olur. İçinde de şömine, böyle tam köşede. Yanda mutfak tezgahı, berjer veya yere minderler. Tamamen cam cepheli. Üfff 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek Perşembe 18:26 Paylaş Perşembe 18:26 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Bahçe kısmının köşesine akşam ve geceleri takılmak için kış bahçesi çok güzel olur. İçinde de şömine, böyle tam köşede. Yanda mutfak tezgahı, berjer veya yere minderler. Tamamen cam cepheli. Üfff Gitti 300 daha 2 3 Yorum bağlantısı
Ersev Kaya Dün saat 06:54 Yazar Paylaş Dün saat 06:54 Emrullah Aydoğdu yazdı: Merhaba, Soğuk yer ve müstakil evde alttan ısıtma düşünülmeli. Ayrıca elektrik için dağıtım şebekesi olan yerde güneş paneli kurmak çok daha maliyetli. Hiç girmeyin bence. Bittiğinde çok rahat edersiniz. Ev iki katlı olacak ama altı garaj ve tandır. (Kayınvalidenin tandır yıkılacağı için mecbur tandır da bizim altımızda olacak) Alttan ısıtma mutlaka döşenecek. Çünkü köşe başı ve yüksek olduğu için buranın soğuğu bir ayrı. Muhammed Lokman Tosun yazdı: Yakın sayılabilecek bir süre önce aynı senaryoları yaşamış biri olarak sanırım yardımcı olabilirim... Öncelikle ben kendi pişmanlıklarımdan bahsedeyim, bugün tekrar başlasaydım çatıyı klasik kiremit yerine kesinlikle kenet çatı yaptırırdım. dış cepheyi kesinlikle mekanik sistem granit yaptırırdım. ev için ayırdığım bütçe neyse en az yüzde yirmisi kadar da peyzaja ayırmaya çalışırdım. Şimdi ilk ve en çetrefilli kısım iyi bir mimar bulup mimari projeyi halletmeniz lazım akabinde mimarınız elektrik, sıhhi tesisat gibi projeleri kendi halledecektir. 200metrekareden büyük olduğunda eviniz yapı denetime tabi oluyor 199metre kare bana yeter diye düşünmemelisiniz çünkü yüksek ihtimalle ömürlük yapıyorsunuz ve ev yapılırken zamanı gelmeden kombi, laminat parke, kapı vs. işlerini bağlamanız lazım ki fiyat artışından etkilenmeyin. iki kata ayrı ayrı kombi olması ısınma verimliliğini çok artıracaktır. yerden ısıtma yapmalısınız dememe bence gerek yok bile... yerden ısıtma yapılırken pencere ve sürme kapı önleri gibi ısı kaybınıjn fazla olacağı yerlere daha sık boru döşenmeli ve mutlaka oksijen bariyerli boru kullanılmalı. tek bir yazıya sığdırılamayacak onlarca detay var süreç çok uzun olacak ama keyifli de olacak. eve kredi çekilecekse inşaata başlamadan arsayı başkasının adına yapıp ondan krediyle satın almanız lazım yoksa kredi çekemezsiniz. Muhammed bey. Buralarda yeni ev yaptıranların tamamı bahsettiğiniz çatıdan yaptırıyor. Benim de aklımda. Peyzaj işi bende. Ev için 120-130 m2 düşünüyorum. Oturduğum ev 200m2. İki odası neredeyse hiç kullanılmıyor. Yaz bahçesi, kış bahçesi, ilkbahar, sonbahar şimdi bunlar moda olmuş. Arkadaşın evinde balkona çıkıyoruz, burası kış bahçesi diyor. Ama normal bir oda gibi. Bu mevsim bahçe işi de bende. Cam balkon biraz sıkıntı. 1 Yorum bağlantısı
Ersev Kaya Dün saat 07:01 Yazar Paylaş Dün saat 07:01 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Hayırlı olsun şu an evi sattınız, kaldığınız yer uygunsa biraz zamana ihtiyacınız var. Sebebi de maliyetler. Evi 6 ayda da yaptırırsınız, 3 yılda da. Paraya bakar. ortak aldığınız arsa farkı numaralarda mı? Yoksa aynı arsayı ortak mı aldınız? Parseller ayrı mı yani? öncelikle ilçe belediyesinden basit bi imar durum alın. Biraz bilgi edinin. İmar var mı? Temel oturumu izni kaç m2, yola terk var mı? Satın alma var mı? İfraz, tevhid şartları var mı? sonra belediye etrafındaki proje taahhüt işi yapanlara uğrayın. Fiyat alın. Elinizdeki imar durum bilgilerini gösterin. Belki yapılacak bir şey yoktur. Kesin net imar durum bellidir. Belki de çevredeki emsal uygulamalarından örnek teşkil edenlerden imar artışı sağlayabilirsiniz. Böyle bir şey varsa kurt projeciyi bulmanız lazım. istanbulda basit bina projeleri ve iş takibi için m2’sine 1000 lira çekiyorlar. Bu da en azı. arsada eski ev varsa, kentsel dönüşüm yasasından faydalanıp ruhsat masraflarını bedava yapabilirsiniz. Yoksa ruhsat harçları da çok ciddi boyuttadır. yani demem o ki, proje çizdirmek, ruhsat çıkarmak gölbaşı’nda yarım milyon civarı olabilir. Belki daha fazla. arsayla alakalı imar düzenleme işi varsa bu masraf artabilir. inşaat kısmına gelince. Acele etmeyin. Youtube’de çokça video var. Mutlaka izleyin. Çok yararlı. Hepsinden feyz alırsınız. İnşaatla alakalı detayları yazsak burada sayfa yetmez. Hangi birini yazalım Tansu bey. 12 senedir kayınpederin evinde oturuyorum. Ama bu kadar yeterli artık. Allah razı olsun. Bu ev de müstakil, iki katlı. Zamanında oğlu için yaptırmış. Üst kat oğlunun. Alt kat çocuklardan kimin ihtiyacı varsa onun. Arsa 1300 m2. İkiye bölündü. İki ayrı tapusu var. Fotoğraftan da anlaşılacağı gibi arsayı ikiye bölmek sıkıntı. İçerisindeki ev neredeyse arsanın ortasında kalmış. Köşe başı bana ait. O yüzden de önce ağaçların yerleri değiştirilecek. Ama en öncelikli olan belediye ile gidip görüşülecek. 2 Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever Dün saat 09:08 Paylaş Dün saat 09:08 2022 kasım ayından beri peyzajına kadar bitmiş hazır sıfır aldığım müstakil evde oturuyorum. çevremde yeni yapılaşmanın olduğu villa imarlı arsalar var ve 3 yaş oğlanla inşaatların içindeyiz sürekli (Bizimki çok seviyor kepçe kum) gözlemleme şansım çok oldu. öncelikle zemin izolasyonunu iyi yapın. temel betona içten btm gibi membranlar kaplanıyor ama onun dışında su basman kısmına dışarıdan strafor v.b izolasyonu mutlaka yaptırın. çatıyı nasıl yaptıracaksınız bilmiyorum ama kiremit olacaksa çatının zeminine mutlaka taş yünü serdirin. sandviç panelse de bu dediğimi mutlaka yaptırın. üst katlarda çatıdan dolayı ısı kaybı çok oluyor. dış duvar izolasyonuna da dikkat edin lütfen. güneş paneli içinde çatıya su tesisatı çektirin panellerin temizliği için:) bahçe kısmında kullanacağınız taş fayans v.s koyu renk olmasın toz toprak çok belli oluyor. şu anda ortalama bir ev için her şey dahil inşaat maliyetine metrekare için 20 bin tl deniyor. mimari proje önemli. odaların kare olması önemli. 12 metrekare diktörgen odaya sığdıramadığınız eşyayı 9 metre kare odaya rahat sığdırıyorsunuz. yorucu olur işiniz ama bitince de oturmak keyifli oluyor. kolaylıklar. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 22 saat önce Paylaş 22 saat önce Erhan Doruk yazdı: 8 yıldır gölbaşında hobi bahçesi olup , kendi evini inşa eden biri olarak size ilk tavsiyem önce belediyeye gidip imar izni, yapı izni m2 si öğrenmemizdir. Sonra betonarme istiyorsanız projesini çizdirip izinleri almak için prosedürlere başlayın. Prefabrik düşünürseniz projesi zaten anlaştığınız yerde hazır oluyor. Yasal süreç bittikten sonra inşaya başlayın. bizim sitede izinsiz yapılan yerlere ciddi ceza yazdılar, yıkım yapılmadı. Yasal prosedürü sonradan işletmek zor oluyor. yasal bir yapınız olunca yol, su , elektrik ve diğer hizmetler için talepte bulunabiliyorsunuz. Hobi bahçesi tarzında olacaksa bence prefabrik yaptırın. Su basmanı yüksek olsun. benim yaptığım şuna benzedi. Demir iskelet, betopan, taş yünü ve alçıpan ile yaptım. İşçiliği tek olduğum için çok zor ve yorucu oldu. Haftasonları için yetiyor. Pandemide haftalarca kaldık. youtube daki videoları çeken sen olabilir misin abi ? bir kişi yaptırdığı 2 evin videolarını paylaşıyor gölbaşında hafif çelik konstrüksiyon evde nelere dikkat edilir diye adam 2. evi yaptırdı ama 3. ev olursa şunlara dikkat ederim diye bilgi paylaşıyor Yorum bağlantısı
Ersev Kaya 21 saat önce Yazar Paylaş 21 saat önce Ali Ozan Yurtsever yazdı: su basman kısmına dışarıdan strafor v.b izolasyonu Ali Ozan Yurtsever yazdı: taş yünü Ali Ozan Yurtsever yazdı: güneş paneli içinde çatıya su tesisatı Ali Ozan Yurtsever yazdı: 9 metre kare odaya rahat sığdırıyorsunuz. Ali bey Püf noktaları için teşekkürler. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 21 saat önce Paylaş 21 saat önce Ali Gülmez yazdı: youtube daki videoları çeken sen olabilir misin abi ? bir kişi yaptırdığı 2 evin videolarını paylaşıyor gölbaşında hafif çelik konstrüksiyon evde nelere dikkat edilir diye adam 2. evi yaptırdı ama 3. ev olursa şunlara dikkat ederim diye bilgi paylaşıyor Ben değilim ama birdaha olsa kalkışmam böyle işe. 😁 ben evi 5x5 ve 5x10 profilden yaptım. Ek yerleri kaynak. Dış ve iç kaplama için Toplam 5000 vida kullanmışım(kutuları saydım) 1 1 Yorum bağlantısı
Ersev Kaya 21 saat önce Yazar Paylaş 21 saat önce Erhan bey Eviniz tam olarak nerede? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 saat önce Paylaş 19 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: Bahçe kısmının köşesine akşam ve geceleri takılmak için kış bahçesi çok güzel olur. İçinde de şömine, böyle tam köşede. Yanda mutfak tezgahı, berjer veya yere minderler. Tamamen cam cepheli. Üfff iskandinavyda havalar nasıl 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts