Ü.Emre Kartal Salı 17:15 Paylaş Salı 17:15 Merhabalar, Bir süredir acaba olur mu dediğim bir proje var aklımda. Kombide kablosuz termostatım var (433 mhz yazıyor arkasında) bu termostatı wifi üzerinden kontrol edebilir miyim? Wifi özellikli olanı ne yazıkki bunun 5 katı fiyatlıydı ve mecburen öyle aldım zamanında. Kombide garanti olduğundan söküp başka takma şansım yok. Gördüğüm bazı ürünler var, 433 mhz ile çalışan cihazları wifiden çalıştırmayı sağlıyor. Bunlar işimi görür mü? Hatta mümkün olursa bu işe klimayı da dahil edebiliriz belki? @Servet Aydın abi sen kesin bilirsin Yorum bağlantısı
Servet Aydın Salı 17:55 Paylaş Salı 17:55 Wifi 2.4ghz veya 5ghz. İletişimi ve aplikasyonu uygun olmaz Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk Salı 18:39 Paylaş Salı 18:39 kontrolden kasıt nedir? hobi için mi aç kapa mı? aç kapa ise şu işini görür. https://www.hepsiburada.com/sonoff-re-5v-1c-5v-wi-fi-role-modulu-pm-HBC00000UX0ME eğer lehimle uğraşamam diyorsan https://www.hepsiburada.com/sonoff-basic-r2-akilli-role-p-HBV00001BUNUZ fizandan açar kapatırsın 5 Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş Salı 19:57 Paylaş Salı 19:57 Evet akıllı kontrol cihazları ile elektrik girişleri (on/off) kontrol edilebilir. Ama uygulama gibi sıcaklık değiştirme vs yapılması zor. Arduino gibi mikro işlemci ile yazmayı denenebilir. 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal Salı 20:19 Yazar Paylaş Salı 20:19 Servet Aydın yazdı: Wifi 2.4ghz veya 5ghz. İletişimi ve aplikasyonu uygun olmaz Mehmet Göktürk yazdı: kontrolden kasıt nedir? hobi için mi aç kapa mı? aç kapa ise şu işini görür. https://www.hepsiburada.com/sonoff-re-5v-1c-5v-wi-fi-role-modulu-pm-HBC00000UX0ME eğer lehimle uğraşamam diyorsan https://www.hepsiburada.com/sonoff-basic-r2-akilli-role-p-HBV00001BUNUZ fizandan açar kapatırsın Aç-kapadan kasıt şu, kombide zaten sürekli güç var. İçerideki sıcaklık değerini artırınca devreye giriyor. Ben bunu yapmak istiyorum. (İçerideki kontrol ünitesinin arkasında 433 mhz yazıyor) https://app.hb.biz/m1TSxNvhB0rY Bu ürünü bulmuştum, diğer kumandalarıda kopyalıyormuş. Acaba kombi için de çalışır mı? (433 mhz yazmış) Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk Salı 20:33 Paylaş Salı 20:33 ayrıca arduino ve sıcaklık sönsörü alırsanız röleyi sıcaklığı ölçüp kontrol edersiniz. ama "proje olur". amaç proje ise yapın. yoksa ürünü alın. yerli bir ürün var itü de geliştriilen kombi otomatı onu alın. bu bridge ler işinizi görmez büyük olasılıkla. aç yapaya daha meyillidir. 3 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal Salı 20:44 Yazar Paylaş Salı 20:44 Mehmet Göktürk yazdı: ayrıca arduino ve sıcaklık sönsörü alırsanız röleyi sıcaklığı ölçüp kontrol edersiniz. ama "proje olur". amaç proje ise yapın. yoksa ürünü alın. yerli bir ürün var itü de geliştriilen kombi otomatı onu alın. bu bridge ler işinizi görmez büyük olasılıkla. aç yapaya daha meyillidir. Problem şu ki firma kendi markası harici bir termostat montajına müsade etmiyor. Kurulumu da ürünü aldığımda kendileri gelip yapmıştı. Daha 5 sene civarı da garanti var Bu sebeple şuanki sistemi bozmadan kombiye müdahale etmeden yapabilir miyim diye düşünüyorum Yorum bağlantısı
Servet Aydın Salı 21:35 Paylaş Salı 21:35 Ü.Emre Kartal yazdı: Problem şu ki firma kendi markası harici bir termostat montajına müsade etmiyor. Kurulumu da ürünü aldığımda kendileri gelip yapmıştı. Daha 5 sene civarı da garanti var Bu sebeple şuanki sistemi bozmadan kombiye müdahale etmeden yapabilir miyim diye düşünüyorum Yazılı kağıt versin garanti dışı kalır diye sıkıyorsa 1 Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş Çarşamba 05:49 Paylaş Çarşamba 05:49 Ü.Emre Kartal yazdı: Problem şu ki firma kendi markası harici bir termostat montajına müsade etmiyor. Kurulumu da ürünü aldığımda kendileri gelip yapmıştı. Daha 5 sene civarı da garanti var Bu sebeple şuanki sistemi bozmadan kombiye müdahale etmeden yapabilir miyim diye düşünüyorum Kombiye termostat bağlamak iki kablodan geçiyor. İstediğiniz marka termostatı takın başka bir sorun olursa servisi çağırmadan sökersiniz. Yorum bağlantısı
Metin Akbal Çarşamba 05:59 Paylaş Çarşamba 05:59 Astarı yüzünü geçecek. Direk wifi termostat almak daha mantıklı. 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal Çarşamba 06:15 Yazar Paylaş Çarşamba 06:15 Servet Aydın yazdı: Yazılı kağıt versin garanti dışı kalır diye sıkıyorsa Aslında hiç alakası yok ama kendi ürünlerine mecbur bırakmak için yapıyorlar abi. Dediğin gibi yasal olduğunu da düşünmüyorum ama gel gör ki şikayet ettiğim bir konu var 6 aydır bekliyor. Görkem Karakaş yazdı: Kombiye termostat bağlamak iki kablodan geçiyor. İstediğiniz marka termostatı takın başka bir sorun olursa servisi çağırmadan sökersiniz. En son böyle bir şey yapacağım gibi. Gereksiz uğraştırıcı işler Metin Akbal yazdı: Astarı yüzünü geçecek. Direk wifi termostat almak daha mantıklı. Kendi termostatını almak zorunda kalıyorum o da ciddi pahalı ve şikayetçi olan çok fazla. Yorum bağlantısı
Metin Akbal Çarşamba 06:35 Paylaş Çarşamba 06:35 Ü.Emre Kartal yazdı: Aslında hiç alakası yok ama kendi ürünlerine mecbur bırakmak için yapıyorlar abi. Dediğin gibi yasal olduğunu da düşünmüyorum ama gel gör ki şikayet ettiğim bir konu var 6 aydır bekliyor. En son böyle bir şey yapacağım gibi. Gereksiz uğraştırıcı işler Kendi termostatını almak zorunda kalıyorum o da ciddi pahalı ve şikayetçi olan çok fazla. Kombi ne marka? Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal Çarşamba 06:46 Yazar Paylaş Çarşamba 06:46 Metin Akbal yazdı: Kombi ne marka? Warmhaus Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız Çarşamba 07:43 Paylaş Çarşamba 07:43 Ne gıcık markalar var, termostat takınca garanti dışı diyorlar, onlara şuraya kadar yolunuz var demek lazım https://maps.app.goo.gl/bVL7CWWibTv8Gx86A 1 Yorum bağlantısı
Deniz Kom Çarşamba 11:48 Paylaş Çarşamba 11:48 Ü.Emre Kartal yazdı: Warmhaus İnşallah üstün Alman kombisi diye satmamışlardır Bursa ipeklisini. Termostata giren çıkan kablolar ortaktır. Alıcıyı kombinin içine gömmedilerse kombiyi hiç açmadan dahi Wifi olanı takabilirsiniz. Termostatın üzerinde faz/nötr ve aç/kapa sinyal kabloları vardır. Kombiye bağlı panel yine aynı mantıkla çalışacaktır. Dolayısıyla sistemi aynıdır. Değişen parça sizin halihazırda derece girdiğiniz parçadır. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal Çarşamba 13:00 Yazar Paylaş Çarşamba 13:00 Deniz Kom yazdı: İnşallah üstün Alman kombisi diye satmamışlardır Bursa ipeklisini. Termostata giren çıkan kablolar ortaktır. Alıcıyı kombinin içine gömmedilerse kombiyi hiç açmadan dahi Wifi olanı takabilirsiniz. Termostatın üzerinde faz/nötr ve aç/kapa sinyal kabloları vardır. Kombiye bağlı panel yine aynı mantıkla çalışacaktır. Dolayısıyla sistemi aynıdır. Değişen parça sizin halihazırda derece girdiğiniz parçadır. Ürünü ben tercih etmediğim için o konuda ne yazıkki yorum yapamıyorum. Termostatı ben aldım servisi taktı, kontrol ünitesinin içerisinde gizli durumda. Ancak hatırladığım kadarıyla bir etiket bandrol vs yok vidalarda. Dediğiniz gibi bir modül alıp aç kapa kısımından yapabilirim ancak bakım yapılacağı zaman vs eski haline çevirmem gerekir. Sıkıcı bir konu Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal Çarşamba 21:05 Yazar Paylaş Çarşamba 21:05 Plan değişti, çalışacağını düşündüğüm bir yöntemi deneme kararı aldım 5v ile çalışan röleden aldım. Bu röleyi kablosuz termostatın iç kontrolünü koyduğum yerdeki usb şarjından besleyeceğim. Termostatın pil yuvasını yalıtıp, pilden gelen gücü bu röle ile aç kapa yapacağım. Eğer termostat pil kısmından aç kapa yapınca son ayarladığım yerde kalırsa hiçbir yeri ellemeden bu işi çözmüş olurum. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk Çarşamba 22:28 Paylaş Çarşamba 22:28 elektrik gidince kombi kapanmaz. işine yaramayabilir o yaklaşım. "durum değişimi" bilgisi gitmeyince kombi durumunu değiştirmez. Açıksa açılı kalır sen akımı kessen bile. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal Perşembe 09:50 Yazar Paylaş Perşembe 09:50 Mehmet Göktürk yazdı: elektrik gidince kombi kapanmaz. işine yaramayabilir o yaklaşım. "durum değişimi" bilgisi gitmeyince kombi durumunu değiştirmez. Açıksa açılı kalır sen akımı kessen bile. Deneme yaptım kontrol ünitesinin düğmesine basmak gerekiyor açılması için. Bu sebeple plan yattı. Kombiyi kapatmadan yalnızca ısıtma tarafını kapatacak şekilde yapabilir miyim bilmiyorum ama 220v ile çalışan röleden aldım. Planım termostatın modemin 220v girişini bu cihazdan aç-kapa yapmak. İçerideki ünitede derece ayarlı kalacak, röle devreyi tamamlayınca çalışacak. İki soru işaretim var yalnızca, 1) Modeminin elektriği kesilince kombi arıza kodu verecek mi? 2) Çalışırken modem elektriğini kesersek kombi durur mu? Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül Dün saat 05:07 Paylaş Dün saat 05:07 @Ü.Emre Kartal https://ty.gl/c565ba9a0 Şöyle bir ürün sizin işinizi görebilir Wifi termostatik vana Peteklere takılıp ayar kapatma yapılabilir. Daha temiz iş gibi duruyor. Diğer peteklere de takılıp istenilen odaya göre program yapılabilir. Ekleme: ürün kurulumu için ona özel ağ bağdaştırıcı gerekiyormuş bakınca 1200tl gibi uygun fiyatı var. 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 19 saat önce Yazar Paylaş 19 saat önce Ömer Sarıgül yazdı: @Ü.Emre Kartal https://ty.gl/c565ba9a0 Şöyle bir ürün sizin işinizi görebilir Wifi termostatik vana Peteklere takılıp ayar kapatma yapılabilir. Daha temiz iş gibi duruyor. Diğer peteklere de takılıp istenilen odaya göre program yapılabilir. Ekleme: ürün kurulumu için ona özel ağ bağdaştırıcı gerekiyormuş bakınca 1200tl gibi uygun fiyatı var. Yerden ısıtma var Kollektöre vs yapmak lazım o da hem yeri çok dar hem de daha maliyetli. Aldım bakalım bir cihaz, bugün yarın kurulumu yapıp deneyeceğim Yorum bağlantısı
Recommended Posts