İçeriğe Yönlendir

Togg T10X Geri Kayabilir mi?

Coşku Mert

Recommended Posts

Coşku Mert

evet bu tuhaf soruyu sormama sebep olarak sabah trafiginde ufak bi carpisma yasadim. hafif akici birazda rampa bi trafikte dur kalk ilerlerken durdugum sirada onumdeki togg un geri kaydigini fark ettim. baktim durmaya niyeti yok kornaya asildim ama kütt diye vurdu benim araca. surucu ablaya "bu kadar teklolojik araci geri kaydirmayi nasil basardiniz" dedim. o da bana "vites d konumunda geri kaymasi mümkün degil arkadan geldiniz siz bana carptiniz" deyince tepem atti biraz bagirip cagirdim. baktim arabada bisey yok sadece plaka biraz yamulmus. neyse sabah sabah ugrasamiycam sizinle dedim gitmek istedim. bu sefer numarami istedi. belki benden kaynakli bi sorun vardir babama soylerim hasar varsa karsilar dedi. o sekilde yaklasinca ben de yumusadim. kabaligim icin ozur diledim. gerek yok dedim. ayrildik gitti.

ama aklimda hala soru isareti kaldi o araba nasil geri kaydi? netten biraz arastirdim bazi togglarda geri kacirma sorunu varmis. ama ornek yok. arac ici kamera olsaydi ne guzel ispatlardim. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Kayar, Tesla da kayıyor. Yani kaymaması için sistemler var ama tek pedal modu kapalıysa hafif ilerlerken yokuş arabayı hızdan düşürecek seviyeye geldiyse bi an yavaşlayıp geri gitmeye başlıyor. Togg özelinde emin değilim ama mantık aynıdır hepsinde.

Benim A6'da ancak bu konuda emin olabiliriz, rampa dağ tepe farketmeksizin ileri atılıyor D'de.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna

Gecmis olsun Coşku Bey, surada aciklamislar, ben de bilmiyordum.. Ancak dikkatli bir şoförün cinsiyetten bagimsiz olarak bu geriye kaydirma durumunu farketmesini beklerim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Eski usul tam otomatik gibi davranınca kayıyor. Tam durmak lazım. Neticede tork konvertörü yok arada.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Coşku Mert
Selim Bilgin yazdı:

Kayar, Tesla da kayıyor. Yani kaymaması için sistemler var ama tek pedal modu kapalıysa hafif ilerlerken yokuş arabayı hızdan düşürecek seviyeye geldiyse bi an yavaşlayıp geri gitmeye başlıyor. Togg özelinde emin değilim ama mantık aynıdır hepsinde.

Benim A6'da ancak bu konuda emin olabiliriz, rampa dağ tepe farketmeksizin ileri atılıyor D'de.

kaymasi mümkün yani togg surucusu bayanın dedigi gibi imkansiz diye bi durum yok. akıllı arac kullanicisinin da en az arac kadar akilli olmasini bekliyor insan ama nerde...

Gökhan Tuna yazdı:

Gecmis olsun Coşku Bey, surada aciklamislar, ben de bilmiyordum.. Ancak dikkatli bir şoförün cinsiyetten bagimsiz olarak bu geriye kaydirma durumunu farketmesini beklerim.

teşekkürler Gokhan bey, ben de bu videoya rast gelmistim. carptiktan sonra bile frene basmadi surucu ablamiz. artik neyle ugrasiyodu bilmiyorum :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kerim Bilge

Bir TOGG sahibi olarak cevap vereyim KAYAR şöyle ki; 

Auto Hold u ve emekleme modu kapalıysa ve sürücü bunu fark etmediyse ayağını alışkanlık olarak frenden çektiyse D modunda kayar çünkü araçta bir şanzıman yok.

Bu auto hold sorunu da şöyle oluyor; biz auto holdu açıyoruz ama bazen profildeki veriler sıfırlanıyor ve auto hold kapanıyor bunu dalgınlıkla fark etmeyip alışkanlık diye frenden ayak çekilirse ya da auto hold açık olmasına rağmen frene tam basmayıp devreye alınmamışsa bazen arkaya kayıyor

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Kayması saçma. Motor hall sensör harici devir bilgisi okur, ya frenleme yapar akım ile ya da frenler elektromekanik. Araca dur der. 

Kerim Bilge yazdı:

çünkü araçta bir şanzıman yok.

Değil. Her araçta transfer kutusu var, durdurmak çok kolay basit araçları

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Servet Aydın yazdı:

Kayması saçma. Motor hall sensör harici devir bilgisi okur, ya frenleme yapar akım ile ya da frenler elektromekanik. Araca dur der. 

Değil. Her araçta transfer kutusu var, durdurmak çok kolay basit araçları

transfer kutusu. Güzel kelime. Aldım bunu :) 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

transfer kutusu. Güzel kelime. Aldım bunu :) 

İban veriyom?

• Beğen 1
  • Mutlu 6
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Servet Aydın yazdı:

İban veriyom?

uçacak mıyız artık?

IMG_3367.jpeg

• Beğen 2
  • Mutlu 6
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

konu çerçevesinde diğer bir tehlike: araçlar artık hızlıca çok ileri teknolocili oldu, sürücü algısında her şartta kendi kendisi toparlar mantığı yerleşti, bu beceriksizce aşırı hız yaparken gerçekleşirse çok canlar yanacak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Coşku Mert
Çağlar Bayur yazdı:

konu çerçevesinde diğer bir tehlike: araçlar artık hızlıca çok ileri teknolocili oldu, sürücü algısında her şartta kendi kendisi toparlar mantığı yerleşti, bu beceriksizce aşırı hız yaparken gerçekleşirse çok canlar yanacak.

valla dogru diyosun abi. ben bu arabalarin yakininda dolasmam artik :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Coşku Mert yazdı:

valla dogru diyosun abi. ben bu arabalarin yakininda dolasmam artik :)

önüne yanına kurtarma payı bırakmıyorlar, viraja dalıyorlar, elektronik gözler var herşeyi halleder kıvamındalar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Çağlar Bayur yazdı:

elektronik gözler var herşeyi halleder kıvamındalar

Geçenlerde XYZ hızda en sola önüme bir kırdı, arkadan vurunca önden gözlerini çıkartacaktım.

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan

taycan da geri kaydırıyor, hill holder yok

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Erdem Doğan yazdı:

taycan da geri kaydırıyor, hill holder yok

Zenginler yazmasın! Zaten bi işe de yaradıkları yok🍆

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Servet Aydın yazdı:

Zenginler

Dükkanın önünden korna çalarak geçeceğim. 

image.png.8d36558e70962c77dcd43e95f99f0576.png

Bi kayıp gelirim.

Yorum bağlantısı
Ali Gök
(düzenlendi)

dünya para verilip alınan arabanın geri kaçması ne bilim saçmalık.  para ile tekniğin bir ilişkisi yok tabi ama o kadar para verince bu özelliğide olmalı . 2024 taliantın arka camının kollu olmasından daha komik 3 4 milyonluk arabanın geri kaçması

2001 model nissan almera rampanın önemi yok ayağını frenden kaldır direk ileri yürüyordu

tarihinde Ali Gök tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Mustafa Çayır
  • Yeni Oluştur...