İçeriğe Yönlendir

MK2 Mondeo Km VE Hız Sensörü Arızası

Hüseyin Dülgar

Recommended Posts

Hüseyin Dülgar

Merhabalar aracımın hız göstergesi kafasına göre çalışıyor. Genelde çalışmazken ara sıra çalışmaya başlıyor yarım saat 1 saat bazen tüm gün kafasına göre çalışıp geri gidiyor bazen de rastgele değerler gösterip duruyor sanki temassızlık varmış gibi. İşin kötü tarafı şu gösterge çalışmıyorken arabanın çekişi düşüyor ve vitesi boşa attığım zaman devir fazla düşüyor stop edebiliyor. Gösterge çalışıyorken hiçbir sıkıntı yok ayrıca gösterge yokken sabit gaza basıyorum gösterge gelince arabanın çekişi artıyor, birden öne doğru atılıyor gösterge çalışmıyorken km de saymıyor araştırmalarıma ve tahminlerime göre km sensörü arızalı yada temassızlık vb bir şey var Manisada yaşıyorum çevrede baktırabileceğim birisi var mı yardımcı olursanız çok sevinirim çok can sıkıcı bir arıza

1999 mk2 2.0 beyaz motor

Yorum bağlantısı
Hüseyin Dülgar
Tamer Topaç yazdı:

Araç manuel mi, otomatik mi?

Manuel

Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül
(düzenlendi)

Basit bir parça, focus 1 de konumu şanzıman üzerinde diferansiyel bölümü- sağ aks bağlantısı yakınında. Bunda da aynı yerde muhtemelen. Değiştirin düzelir, focus 1 de 7 yıl önce aynısı başıma gelmişti aynı semptomları vermişti. Orjinali ile değiştik halen sorunsuz kullanıyorum. El yatkın ise kendiniz yerini bulup söküp yenisini takın, boşa para bayılacak ustalık gerektiren bir iş değil diye düşünüyorum.

tarihinde Ömer Sarıgül tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Coşku Mert
(düzenlendi)

sensore giren 3 adet kablo var. kablo yailitimlari soyulup kisa devre yapiyor genelde. sanziman ustundeki yerinden bakabilirsiniz. kablo yailitimlarini duzeltin sorun kalmaz. takarken cevirerek takildigi icin kablo demetini de cevirin kirilma olmasin

190790077.jpg

tarihinde Coşku Mert tarafından düzenlendi
  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Murat Ekinci

Benim de başıma mk4 fiesta da gelmişti resimdeki parçanın uç kısmı plastik olanlar kırılıyor kronik bir arıza ,demir uçlu ile değişim yapmıştım zamanında düzelmişti.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...