İçeriğe Yönlendir

1.3 Multijette Tepki Gecikmesi

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz

Merhaba . 

Son haftada 2 defa başıma geldi. Gaza basınca tepkide geçikme, arabada bir sıkışma hali var. 1900 2000 devir arasında güç ihtiyacı olduğu anda gaza basınca motor hava doluyor ama sanki yanmıyorda kompresyona sokar gibi sıkışıyor bir kaç saniye gecikmeden sonra anca araba hızlanmaya başlıyor. 

Bu yavaş yavaş başlama safhasında arıza için yorumunuz nedir. Turbo lag gibi ama değil. Bu arabada hiç turbo lag yoktu. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

önceden lag olmaması garipmiş bu motor için

mazottu darıcadan aldım. O yuzdenmidir acep

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Sani Gerşon yazdı:

Gaza düzgün basılmıyor demek ki.

sıfır kmden itibaren 42000 km ol yaptım. en ufak hisiyat değişiklik varsa anlarım. debriyajlık bir olayı yok.

araba gaza basınca kompresyona düşüyormuş gibi, hava var yakıt ateşleme yapmıyor gibi.  

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Arabanın mazot filtresinde Su birikmiş olabilir mi. Çekmeköy çok soğuk nem yüzünden yakıt hattına su karışıyor olabilir mi. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
İlkay Başaran yazdı:

3 yaka yaka köreldi motor

O iş okadar kolay değil her gün darıca - çekmeköy otoban 110 120 km sürat yapıyor. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Arabanın mazot filtresinde Su birikmiş olabilir mi. Çekmeköy çok soğuk nem yüzünden yakıt hattına su karışıyor olabilir mi. 

olamaz, su gelirse onuda çeker enjektöre yollar, seperatör yok, ....750 avro bi seperatör satarım...

Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ

1.3 Fiorino da aynı sorunu bende yaşıyorum. Yokuş aşağı dahi tam gaza basınca önce araba bir şekilde sanki tutuluyor, gidemiyor akabinde fırlamaya çalışıyor.  Benzer şekilde son 5000 km dir bu sorun ortaya çıktı. Not : Araç 110.000 km de. Alakası var mı bilmiyorum ama bir önceki bakımdan sonra mazot filtresi yolda patlamıştı. Motorun her tarafına gaza basınca mazot atıyordu. Çekici ile götürüp mazot filtresini değiştirmişlerdi.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

hafta ortaları düzelir bu tip pedal gecikmeleri

Yorum bağlantısı
Fikri Keleş

Az ileri km lerde,yagmurlu havalarda arıza lambası da yapıyor.Hava açınca geçiyor 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...