İçeriğe Yönlendir

Google Yorumlarına Yasak

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu

Reklam ve rekabet kurumu mal ve hizmet sunan yerlerle alakalı google yorumlarının doğrulanmadığı gerekçesiyle google’ye hem 30 milyon tl ceza kesti hem de yorumları kapatmasını istedi. Sadece mal ve hizmet alınmayan yerlerle alakalı yorumlar kalacak. Google tüm sistemi kapatabilir. 

Kağıt üstünde biraz doğru ama genelde saçma bir yasaklama olmuş. Türkiye’de aşırı rezil yerler var ve bu işletmeler hakkında ön bilgi için google yorumlarına bakıyorduk. Benim çok işime yarıyordu. Mekanla alakalı toplamda 1-2 yorumu olan bot hesapları da kaale almıyordum. Genel anlamda yorumlar ve puanlamalar doğru oluyordu. Özellikle büyük ve sık ziyaret edilen yerlerde. 

Kaldıki başka platformlarda doğrulanmayan bir sürü yorum var. Google ön plana çıkında mı ceza veriliyor. 

• Beğen 9
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Gereksiz bir karar olmuş. Ben de yorumlar bölümünü elimden geldiğince sıkı kullanım. Birilerine faydası dokunsun diye.

Yorum bağlantısı
Ali Uymaz

Gezilerde ilk baktığım yerdi Google yorumları mekana girmeden önce inceleyip ona göre giriyorduk sürprizle karşılaşmayı engelliyordu. Firmalar için de bir otokontrol mekanizması idi gittiğimiz yerlerde Google 'a yorum yazar mısınız diye ricada bulunuyordu. Şikayet sonucu olduysa kötü işletmeler şikayet etmiştir diye düşünüyorum.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Çok komik olmuş. yorumların doğrulanması nedir? Kullanıcı doğrulanmış. Ayrıca seksen tane yorum sitesi var. yandex var? o var bu var..zomato var yemeksepeti var. facebook var. interneti kapatamazsınız. İnsanları susturamazsınız.  O zurna çalacak kardeşim. (zülkarneynin başında boynuzu var hikayesi, bulursam aşağı paylaşayım):

https://www.aydin24haber.com/zulkarneynin-iki-boynuzu-midasin-kulaklari-3635yy.htm

daha detay:  612078

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Kötü işletmelerin kötü oldukları bilinmesin diye mi yasaklanmış. Onların işine gelmiştir. Çok da memnun olmuşlardır. Rezildik ama şimdi rezilliğimizi bilemeyecekler diyorlardır. Pardon onlar muhteşem ötesi, biz memnun edilemeyenleriz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Fatih Sarıkaya yazdı:

Kötü işletmelerin kötü oldukları bilinmesin diye mi yasaklanmış. Onların işine gelmiştir. Çok da memnun olmuşlardır. Rezildik ama şimdi rezilliğimizi bilemeyecekler diyorlardır. Pardon onlar muhteşem ötesi, biz memnun edilemeyenleriz.

Alenen halkı yanıltıyorsunuz. cezası büyük. üstelik bu bilgiyi yayıyorsunuz. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

EDIT: Haberi yeniden okudum. Aslında tam bir yasak yok. farklı birşey var ve böyle bir sorun vardı zaten. Ancak nasıl önlenir soru işareti. Ayrıca abonelik aldatmalı arayüzler (özellikle cep uygulamaları) konusunda da bir yasak gelmiş bunlar iyi.

https://www.dunya.com/gundem/ticaret-bakanligindan-google-hamlesi-tesislere-yonelik-yorum-sistemi-durduruldu-haberi-765613

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

'çeyizime aldım' yorumları nolcak peki. çeyiz düzen kızların gözü yaşlı :) 

• Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

gagıl kapatılsın yahu

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Çağlar Bayur yazdı:

gagıl kapatılsın yahu

cahil halkın feraseti iyidir

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

cahil halkın feraseti iyidir

2012 de iranlı bir gitarist ile çay içmiştim, ufkumu açmıştı , gagılda yok mesela bu

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Çağlar Bayur yazdı:

2012 de iranlı bir gitarist ile çay içmiştim, ufkumu açmıştı , gagılda yok mesela bu

Kesin streetwiev da çıkar.

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

EDIT: Haberi yeniden okudum. Aslında tam bir yasak yok. farklı birşey var ve böyle bir sorun vardı zaten. Ancak nasıl önlenir soru işareti. Ayrıca abonelik aldatmalı arayüzler (özellikle cep uygulamaları) konusunda da bir yasak gelmiş bunlar iyi.

https://www.dunya.com/gundem/ticaret-bakanligindan-google-hamlesi-tesislere-yonelik-yorum-sistemi-durduruldu-haberi-765613

google “tamam komple kapatıyorum bu servisi türkiye’de” diyebilir. 

Amerika ve avrupa’da nasıl bu işler? Her yorum yapanın kimliği doğrulanmış kişiler mi yani? 

Yorum bağlantısı
Metin Mankal

Her türlü yasağa karşıyım da...Malum ev taşıdık. Googleden yorumlara bakarak bir firmayla anlaştım. Allah belasını versin böyle firmanın.. Eşyanın yarısını biz taşıdık yetmedi bir çok eşyamız hasar aldı.. Bari yorum döşeyim diyordum yasak gelmiş..

Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Metin Mankal yazdı:

Eşyanın yarısını biz taşıdık yetmedi bir çok eşyamız hasar aldı.. Bari yorum döşeyim diyordum yasak gelmiş..

Vesile ile geçenlerde eşya taşıyacaktik. Minibus bizden sadece eleman tutalım dedik. İçmeler köprüsünun oradan iki eleman ayarladık onlar yattı biz taşıdık. İçmeler köprüsünun oralardan eleman ayarlarsanız dikkatli olunuz.

Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur
Mehmet Yeter yazdı:

Vesile ile geçenlerde eşya taşıyacaktik. Minibus bizden sadece eleman tutalım dedik. İçmeler köprüsünun oradan iki eleman ayarladık onlar yattı biz taşıdık. İçmeler köprüsünun oralardan eleman ayarlarsanız dikkatli olunuz.

aaa kemal sunal filmlerindeki olay gerçek mi ? :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Erdoğan Temur yazdı:

aaa kemal sunal filmlerindeki olay gerçek mi ? :) 

Ne yazık ki Erdoğan abi. Kavga dövüş eşya taşıdık. Zaten daha ilk girişte nazlanmaya başladıklarında gidin dedim. Şimdi sonra mirin kırın ettiler. Bitene kadar soylendiler. Naçizane icmelerdekilerin  bircogu yamyam.

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Mehmet Göktürk yazdı:

Alenen halkı yanıltıyorsunuz. cezası büyük. üstelik bu bilgiyi yayıyorsunuz. 

Mehmet abi yorumunu anlayamadım.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Fatih Sarıkaya yazdı:

Mehmet abi yorumunu anlayamadım.

kara mizah.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Mehmet Göktürk yazdı:

kara mizah.

Batarya aldım. Biri yorum yapmış, sonradan fark ettim. Sahte ürün satıyor diye. Satıcıya mesaj attım cevap vermedi. Sahteyse kargo yapma dedim. Yine cevap vermedi. Bende müşteri hizmetlerini aradım. Ürünü kargoda iptal ettirdim. O yorumu okumasaydım o sahte batarya telefonumda olacaktı. Aslında gerçek kullnıcı deneyimleri ve yorumları bize sahtecilerden ve dolandırıcılardan uzak durmamızda yardımcı oluyor. Devletin de bunları desteklemesi gerekir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Fatih Sarıkaya yazdı:

Batarya aldım. Biri yorum yapmış, sonradan fark ettim. Sahte ürün satıyor diye. Satıcıya mesaj attım cevap vermedi. Sahteyse kargo yapma dedim. Yine cevap vermedi. Bende müşteri hizmetlerini aradım. Ürünü kargoda iptal ettirdim. O yorumu okumasaydım o sahte batarya telefonumda olacaktı. Aslında gerçek kullnıcı deneyimleri ve yorumları bize sahtecilerden ve dolandırıcılardan uzak durmamızda yardımcı oluyor. Devletin de bunları desteklemesi gerekir.

hepsiburada vb bunlar kontrol ediyorlar. ürünü almadıysan yorum yapamıyorsun. rekabet kurulunun durumu müşteri olmayanların restoran otel gibi yerlere yorum yapması. Bunu kendileri de yapıyor. Mesela özel okul ve kreş öğretmenleri mecburlar herkes bir hesap açıp aileymiş gibi olumlu yorum yapmaya. zorlanıyorlar yönetimden. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

kısaca geçmiş olsun....

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Türkiyede ticaret çok ahlaksız ve acımasız, bir örnekle columbia ayakkabı amazon.com.tr gümrük vergileri vs dahil 3800 tl ilen aynı ayakkabı Türkiye distribütörübde 11000 tl. İkiside resmi vergilendirilmiş ürün.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Ünlü siteler de yorumlar doğrulanmış olsa bile olumsuzları yayınlamıyor. Ona da bi el atıversinler. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...