İçeriğe Yönlendir

VW Bora Tesisat Sorunu

Kenan Yenici

Recommended Posts

Kenan Yenici

Merhaba 1 ay önce büyük bi hata yaparak 2005 model vw bora aldık hatadan kastım ustaya ekspere sokmadan aldık sanayi işleri oldu ustalar arabayı teslim ederken bu arabayı bi elektrikçiye göstermemi önerdiler götürdüm zaten göstergelerle ilgili sorunuda vardı elektrikçi arabaya baktı tesisat haşat durumda dedi minimum 35 bin lira masraf çıkardı dahada artabilir dedi ama bu götürdüğüm elektrikçi çokda iyi bir elektrikçi değil aldığım günden hemen sonra göstergeler yine gitti benim sorum şu arabanın komple tesisatını yenilemek tahmini nekadar tutar 

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık

Ankara'daymışsın. İvedikte serdar oto elektrik var. Genelde alman bakarlar işçilikleri de iyidir. Oraya aracı götürüp işlerini halledebilirsin. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir

Tesisat fiyatından ziyade garantili iş yapabilecek farklı bir usta bulmanız daha mantıklı. Çıkma veya orjinal sıfır tesisat arasında fiyat farkı yüksek olur.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Gösterge sorunu nedir tam olarak? Tesisatta sorun olmaz kolay kolay.

Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel

Boranın tesisatı ellenmediyse sorun çıkarmaz yıllarca her tipini kullandım ben içinden geçip canını aldığımız bile oldu hiç bir elektronik sıkıntı çıkarmadı, çıkarmaz. Komple tesisatını yenileyemezsiniz alacağınız tesisat da çıkma olacak çünkü.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

tesisat zamanla soyulur erir  kısa devre yapabilir , daha önceden kurcalanmış mı? o kötü olur.

Yorum bağlantısı
Kenan Yenici

evet tesisatla gereksiz oynamışlar motorun sağından solundan geçen kablolara dikkatli baktığımda ya açık bantlı değil ya kopuk yada bağlı olmadığını gördüm mesela bagajı açınca şok oldum lpg tesisatını adamlar zevkine koparmış arabada nekadar gaz var göremiyorum :/ bora otomatik malesef öyle denk geldi keşke manuel olsaydı şanzıman 4 vitese atmıyor arada sırada kafasına eserse atıyor :) yarın sabah kaput altının fotoğrafını eklerim 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Kenan Yenici yazdı:

evet tesisatla gereksiz oynamışlar motorun sağından solundan geçen kablolara dikkatli baktığımda ya açık bantlı değil ya kopuk yada bağlı olmadığını gördüm mesela bagajı açınca şok oldum lpg tesisatını adamlar zevkine koparmış arabada nekadar gaz var göremiyorum :/ bora otomatik malesef öyle denk geldi keşke manuel olsaydı şanzıman 4 vitese atmıyor arada sırada kafasına eserse atıyor :) yarın sabah kaput altının fotoğrafını eklerim 

Şanzıman 4 e atmiyorsa devir sensörü arızası. Vagcom a bağlanması gerek aracın. Eski Bora cıyım :)

Yorum bağlantısı
Kenan Yenici

Abi şöyle söyleyim araç beynine bağlandığımızda bütün arıza kodları yanıyor :D usta bana gösterirken arızaları aşağıya kaydırıyor kaydırıyor arıza bitmiyor birde araba 1.6 benzin 5100 devirde kesiciye giriyor..  

Yorum bağlantısı
Sermet Gündoğdu
(düzenlendi)

Bir arkadaşımın Bora aracında akıllı vida ile lpg selonoidini montaj yapmışlar vida arkasından geçen kablo demetine değince 3 ay uğraşmıştı(direksiyon arkasında kalan motor içi panel)

bora.jpeg

tarihinde Sermet Gündoğdu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Kenan Yenici

6b20cff2-4f1c-4716-8014-ddad2cf4ca89.jpg.d722ecfab247cdc5b4bdac7c46707b02.jpg

1e13b1cb-4383-4798-b3be-670655a299a8.jpg

Kaput altı hakkında yorumunuz nedir? 

Araç çok fazla antifriz çekiyor hortumlar çok sertleşiyor 15 gün önce antifriz koymuştum hemen yakmış galiba conta yanık :')

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

triger kapağı zorlanmış neden? lpg ısıtıcı kablo uçları illa ölçme için açılmış aşağıda da kablolar açıkta gibi. ok fazla antifiriz çekiyor dediğiniz çalışma sonrasında soğurken mi? normal çalışırken egzosdan çok buhar devam ediyor mu motor ısınsa bile? Çok sertleşiyor ise evet kaçak vardır bir yerden ama bunlar ölümcül sorunlar değil. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Kenan Yenici yazdı:

kaça ne zaman aldınız bu arabayı

Yorum bağlantısı
Kenan Yenici
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

kaça ne zaman aldınız bu arabayı

1 ay önce 279 bine aldık 

Mehmet Göktürk yazdı:

triger kapağı zorlanmış neden? lpg ısıtıcı kablo uçları illa ölçme için açılmış aşağıda da kablolar açıkta gibi. ok fazla antifiriz çekiyor dediğiniz çalışma sonrasında soğurken mi? normal çalışırken egzosdan çok buhar devam ediyor mu motor ısınsa bile? Çok sertleşiyor ise evet kaçak vardır bir yerden ama bunlar ölümcül sorunlar değil. 

Valla abi hiçbir bilgim yok aracı alırken adama güvendik hiçbirşeyi yok diye eski araba oluncada eksper vb gerek duymadık yüksek model almıyoruz diye normalde asla kontrol ettirmeden almazdık eski olduğu için kandık aldık birde ben baya heyecanlıydım o yüzden aklıma hiç gelmedi herneyse olan oldu önümüze bakıcaz, aracı 3-5 ustaya göstermişimdir hepsinin ağzından çıkan tek söz bu arabayı sat bu araba fazla masraf açar :') hepside kaputu kaldırıp 10 15 saniye baktıktan sonra söyledi bunu, egzozdan duman atmıyor araba çok hafif beyaz bi duman var okadar hortumlarda motor sıcakken sertleşiyor ve fazla antifriz çekiyor 15 gün önce koymuştum antifrizi bugün baktığımda minimumun altına inmiş yine 

tarihinde Kenan Yenici tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel

Çok kötü, yanmış olabilir mi bu araç? Yada önden çok ağır bir kaza yapmış.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Kenan Yenici yazdı:

279 bine aldık 

200-230 a satın ilana/noter ssözleşimesine de tesisat sorunlu diye yazın uzun vadede en karlı yöntem bu olur

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kenan Yenici
Furkan Bakırel yazdı:

Çok kötü, yanmış olabilir mi bu araç? Yada önden çok ağır bir kaza yapmış.

bilemiyorum hasar kaydı yok arabanın ne yapıldıysa cepten yapılmış 

Çağlar Bayur yazdı:

200-230 a satın ilana/noter ssözleşimesine de tesisat sorunlu diye yazın uzun vadede en karlı yöntem bu olur

öyle yapıcaz gibi duruyor satılana kadar ayağımızı yerden keser en azından 2500km kadar yol yaptım araçla akis kesmekten başka bi sıkıntı çıkarmadı umarım satana kadarda bi sorun çıkarmaz önerileriniz için teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Kenan Yenici yazdı:

hasar kaydı yok arabanın

kaskosu olmayan arabada zaten hasar kaydı takibi olmaz.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Broadway parasına alınmış 2005 model otomatik ama güzel para harcatır bu. Akü kapağı yok akü yamuk sabitleme aparatı yok motor kapağı yok yok anam yok.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

veya satın aldığınız kişiye dava açacaksınız ayıplı mal diye . örnekleri var.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   3 kullanıcı

• Metin Akbal
    • Kenan Yenici
    • Çağlar Bayur
  • Yeni Oluştur...