Hasan Karabekiroglu Çarşamba 08:33 Paylaş Çarşamba 08:33 Günlerdir tv lerin hava durumcularının söyleye söyle dilinde tüy kalmadığı kar yağışı başlamış. Muhtemelen trafikte kaos çıkacak. Aracınız ve kendiniz için yapılacakları aşağıda listeledim. Çok lüzumlu değilse mümkünse aracınızı kullanmayın. Milletin kayıp da çarpacağı yerlere park etmeyin. Bina altlarına çatıdan buz veya kar düşecek yerlere koymayın İçlik don giyin. Antifiriz ve lastik hava basınçlarını kontrol edin. (hurafelere inanmayın lastik basınç ölçünüz ne ise onu basın, ne eksik ne fazla) Antifirizli cam suyu kullanın, saf olarak koyun su karıştırmayın. El frenlerine dikkat edin, elektronik el freni olan araçlar daha çok dikkat etsin. 9 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç Çarşamba 08:48 Paylaş Çarşamba 08:48 (düzenlendi) Şehrin yarısı uymayacak ve beklenen kar gelir ise, belgesel izler gibi videoları izleyeceğiz. Çarşamba 08:49 tarihinde Tamer Topaç tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selim Bilgin Çarşamba 08:53 Paylaş Çarşamba 08:53 Lütfen kar yağarken sol şeridi işgal etmeyelim. Teşekkürler. 3 18 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış Çarşamba 08:53 Paylaş Çarşamba 08:53 Tvlerde kayıp duran araçları görünce delleniyorum, o kadar basit yerlerden öyle güzel araç basıp gidemiyor, basit bir lastik yüzünden. Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz Çarşamba 08:58 Paylaş Çarşamba 08:58 Büyük aracı da göndermeyelim mi ? Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu Çarşamba 09:03 Yazar Paylaş Çarşamba 09:03 Selçuk Bakış yazdı: Tvlerde kayıp duran araçları görünce delleniyorum, o kadar basit yerlerden öyle güzel araç basıp gidemiyor, basit bir lastik yüzünden. Metropol alışkanlığı diye bir tabir var. Sürekli büyük şehirlerde araç kullananlar, bazı temel kuralları unutuyorlar veya öğrenemiyorlar. Bunun başında şerit sistemi geliyor, misal sürekli 3-4 şeritli yol da araç kullanan birisi, Anadolu da tek şerit gidiş geliş yolda sollamada kaza riski geçiriyor yada yapabiliyor. Aynı şekil kar ve yağmurda da sürekli kuru havada kullandığı gibi kullanmaya çalışıyorlar araçlarını. Misal bakıyorum kış lastiği var hafif basit bir rampa var yükleniyor gaza tutunma olmadığı için patinajda kalıyor ve sağa sola kaymaya başlıyor. Aynı şekil hızlanmada karlı yolda gereğinden fazla hızlanıyor, sanıyorki kuru hava gibi frene basınca duracağım. 1 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu Çarşamba 09:15 Yazar Paylaş Çarşamba 09:15 Selim Bilgin yazdı: Lütfen kar yağarken sol şeridi işgal etmeyelim. Teşekkürler. Aynen katılıyorum... Yorum bağlantısı
İlkay Başaran Çarşamba 09:18 Paylaş Çarşamba 09:18 Hasan Karabekiroglu yazdı: Metropol alışkanlığı diye bir tabir var. Sürekli büyük şehirlerde araç kullananlar, bazı temel kuralları unutuyorlar veya öğrenemiyorlar. Bunun başında şerit sistemi geliyor, misal sürekli 3-4 şeritli yol da araç kullanan birisi, Anadolu da tek şerit gidiş geliş yolda sollamada kaza riski geçiriyor yada yapabiliyor. Aynı şekil kar ve yağmurda da sürekli kuru havada kullandığı gibi kullanmaya çalışıyorlar araçlarını. Misal bakıyorum kış lastiği var hafif basit bir rampa var yükleniyor gaza tutunma olmadığı için patinajda kalıyor ve sağa sola kaymaya başlıyor. Aynı şekil hızlanmada karlı yolda gereğinden fazla hızlanıyor, sanıyorki kuru hava gibi frene basınca duracağım. Sürekli anadoluda araç kullanan birini kilitlenmeyen ama baya akıcı yoğun trafikte tuzladan sahile oradan zikzakla e5 e girip çıkmalı kadıköye, oradan 3.köprüye ve karşıya, 4.levent maslak vs bi tura çıkartmak isterdim çok da keyifli olurdu. Bu zamana kadar ben 30 sene araba kullanmamışım derdi bence. Sağa mı bakacak, sola mı bakacak naviye mi bakacak sapağa mı bakacak falan filan. 2 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal Çarşamba 09:23 Paylaş Çarşamba 09:23 Hasan Karabekiroglu yazdı: Aynen katılıyorum... Sana farketmez ki bariyeri aş git 😄 1 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu Çarşamba 09:24 Yazar Paylaş Çarşamba 09:24 İlkay Başaran yazdı: Sürekli anadoluda araç kullanan birini kilitlenmeyen ama baya akıcı yoğun trafikte tuzladan sahile oradan zikzakla e5 e girip çıkmalı kadıköye, oradan 3.köprüye ve karşıya, 4.levent maslak vs bi tura çıkartmak isterdim çok da keyifli olurdu. Bu zamana kadar ben 30 sene araba kullanmamışım derdi bence. Sağa mı bakacak, sola mı bakacak naviye mi bakacak sapağa mı bakacak falan filan. Biz bunu yoğun trafik ile sakin yer de araç kullananlar birbirlerinden daha iyi kullanır anlamında söylemedik. Her bölgenin kendine göre trafik durumları var. İstanbul da cayır cayır araç kullanan, Antalya da köy yolunda kaza yapıyor veya tam tersi. Kullanım alışkanlıklarını anlatmak için diyoruz. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Çarşamba 09:27 Paylaş Çarşamba 09:27 Goodyear kış lastiklerimle Dell müşterilerimize yerinde destek hizmetimizde aksama olmayacaktır 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez Çarşamba 09:30 Paylaş Çarşamba 09:30 Selçuk Bakış yazdı: Tvlerde kayıp duran araçları görünce delleniyorum, o kadar basit yerlerden öyle güzel araç basıp gidemiyor, basit bir lastik yüzünden. Fizik çok önemli bir ders. Okullarda atlanmaması gerekiyordu. Sürtünme, atalet, merkezkaç ve bunların birbiri ile olan ilişkisi gibi. Yazın girdiği viraja aynı araç ve lastik ile aynı hızla girmek bu dersin eksikliğinden kaynaklanıyor. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran Çarşamba 09:30 Paylaş Çarşamba 09:30 Hasan Karabekiroglu yazdı: Biz bunu yoğun trafik ile sakin yer de araç kullananlar birbirlerinden daha iyi kullanır anlamında söylemedik. Her bölgenin kendine göre trafik durumları var. İstanbul da cayır cayır araç kullanan, Antalya da köy yolunda kaza yapıyor veya tam tersi. Kullanım alışkanlıklarını anlatmak için diyoruz. Kaç kişisiniz? Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez Çarşamba 09:32 Paylaş Çarşamba 09:32 Ali Darbaz yazdı: Goodyear kış lastiklerimle Dell müşterilerimize yerinde destek hizmetimizde aksama olmayacaktır Bir resetleme için ne diye adamaların ayağına gidiyorsunuz ki? Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu Çarşamba 09:35 Yazar Paylaş Çarşamba 09:35 Metin Akbal yazdı: Sana farketmez ki bariyeri aş git 😄 Yapmışlığımız var evet Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Çarşamba 09:35 Paylaş Çarşamba 09:35 Hüseyin Sönmez yazdı: Bir resetleme için ne diye adamaların ayağına gidiyorsunuz ki? daha şimdi xxxx Hava yolları Tekniğe ait iki tane Dell notebookun anakartını değiştirdim. Ben reset mühendisi değilim. 1 1 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran Çarşamba 09:36 Paylaş Çarşamba 09:36 Tamer Topaç yazdı: Şehrin yarısı uymayacak ve beklenen kar gelir ise, belgesel izler gibi videoları izleyeceğiz. Buraya da gelse keşke en azından kaz dağlarına. Ali abi çıkartmaz ama arabayı pamukta bekletiyor. 2 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray Çarşamba 09:37 Paylaş Çarşamba 09:37 kesin 5 cm kar yagar, haberciler afat oldu diye haber yaparlar. 3 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz Çarşamba 09:38 Paylaş Çarşamba 09:38 Hasan Karabekiroglu yazdı: Sen de gelsene çok eğleniriz, en güzel 4 çeker arkadaşının 4 çekeridir demiş tibetli(Çabiye selamlar) Hüseyin Sönmez yazdı: Fiik çok önemli bir ders. Okullarda atlanmaması gerekiyordu. Sürtünme, atalet, merkezkaç ve bunların birbiri ile olan ilişkisi gibi. Yazın girdiği viraja aynı araç ve lastik ile aynı hızla girmek bu dersin eksikliğinden kaynaklanıyor. Ahmak Bilimi ile Brainiac izletsek ? 1 2 Yorum bağlantısı
Ayhan Asil Çarşamba 09:40 Paylaş Çarşamba 09:40 İlkay Başaran yazdı: Kaç kişisiniz? Bu soruya cevap bekliyormusun. Külliyen kelime israfı Yorum bağlantısı
İlkay Başaran Çarşamba 09:43 Paylaş Çarşamba 09:43 Ayhan Asil yazdı: Bu soruya cevap bekliyormusun. Külliyen kelime israfı Ayhan Asil yazdı: Bu soruya cevap bekliyormusun. Külliyen kelime israfı Üstteki alıntı soru, alttaki cevap Ayhan. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu Çarşamba 09:52 Paylaş Çarşamba 09:52 Köksal Yılmaz yazdı: Sen de gelsene çok eğleniriz, en güzel 4 çeker arkadaşının 4 çekeridir demiş tibetli(Çabiye selamlar) biz buradayız o kadar uzaktan bekleme gelecekleri lazım olursa haber et bir şekilde ulaşırız Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz Çarşamba 10:05 Paylaş Çarşamba 10:05 Mehmet Kazancıoğlu yazdı: biz buradayız o kadar uzaktan bekleme gelecekleri lazım olursa haber et bir şekilde ulaşırız Cansın abim 1 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu Çarşamba 10:16 Yazar Paylaş Çarşamba 10:16 İlkay Başaran yazdı: Kaç kişisiniz? Sen ben bizim oğlan... Ellam. Köksal Yılmaz yazdı: Sen de gelsene Metropol bunun için hazır değil. 2 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts