İçeriğe Yönlendir

Sıfır Araç Tescilinde MTV Kim Öder?

Deniz Kom

Recommended Posts

Deniz Kom

Merhaba arkadaşlar,

Eşime bugün sıfır araç tescili yapıldı, birazdan aracı teslim almaya gideceğim. Ancak aracın MTV borcu görünüyor. Bu MTV borcu bize ait mi yoksa satıcı bayinin mi ödemesi gerekmektedir?

İlk defa ilk tescil araç alıyorum, bu konuda tecrübesizim. İnternette bazı kaynaklar bayi ödemeli bazıları da alıcı ödemeli diyor. 

Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna

Bayi oder, ikinci MTV'yi zamani geldiginde siz odeyeceksiniz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş
(düzenlendi)

Ben 2023te sıfır araba aldım. O sene depremden dolayı çift mtv uygulaması vardı. 2023 yılı tüm mtvleri bayi ödedi. 

tarihinde Görkem Karakaş tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Anlaşmaya bağlıdır.. Hiç konuşulmadı ise bayi öder. Bayinin bunu ödemek için 40 gün süresi vardır. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

bayi ödeyecek hatta siz aldıktan bi kaç hafta sonra bile ödüyorlar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Deniz Kom yazdı:

Merhaba arkadaşlar,

Eşime bugün sıfır araç tescili yapıldı, birazdan aracı teslim almaya gideceğim. Ancak aracın MTV borcu görünüyor. Bu MTV borcu bize ait mi yoksa satıcı bayinin mi ödemesi gerekmektedir?

İlk defa ilk tescil araç alıyorum, bu konuda tecrübesizim. İnternette bazı kaynaklar bayi ödemeli bazıları da alıcı ödemeli diyor. 

Tesla ise siz ödersiniz.

Sonuçta zaten hep siz ödüyorsunuz.. "anahtar teslim" proforma vermediler mi size? ordaki listede bunlar yazıyor olmalıydı. Ama iş işten geçmiş görünüyor bu saatten sonra tanıdık vb değilse bayi ödemezler. Yani bi hata yok ise. ir de ödeme için 30 gün var galiba. sonunu bekletmek de sünnettir diye bekletiyor olabilir. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Deniz Kom
Mehmet Göktürk yazdı:

Tesla ise siz ödersiniz.

Sonuçta zaten hep siz ödüyorsunuz.. "anahtar teslim" proforma vermediler mi size? ordaki listede bunlar yazıyor olmalıydı. Ama iş işten geçmiş görünüyor bu saatten sonra tanıdık vb değilse bayi ödemezler. Yani bi hata yok ise.  Bir de ödeme için 30 gün var galiba. sonunu bekletmek de sünnettir diye bekletiyor olabilir. 

Merhaba,

Araç Opel, anahtar teslim proforma verildi, o proformada
Tescil gideri: 10.000 TL,

Damga vergisi: 443,7 TL

MTV: 0 TL olarak görünmekte. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Deniz Kom yazdı:

Merhaba,

Araç Opel, anahtar teslim proforma verildi, o proformada
Tescil gideri: 10.000 TL,

Damga vergisi: 443,7 TL

MTV: 0 TL olarak görünmekte. 

Hm. bunu Mehmet Özyürek daha iyi yorumlar. Sanki ödenmiyor gibi duruyor.  Bu arada hayırlı olsun. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Deniz Kom
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

Hm. bunu Mehmet Özyürek daha iyi yorumlar. Sanki ödenmiyor gibi duruyor.  Bu arada hayırlı olsun. 

Çok teşekkür ederim. @Mehmet Ozyurek hocamızın yorumlarını bekliyoruz o zaman :)

Güncelleme, biz onu satış fiyatından düştük o yüzden siz ödemelisiniz dediler.

tarihinde Deniz Kom tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Deniz Kom yazdı:

Çok teşekkür ederim. @Mehmet Ozyurek hocamızın yorumlarını bekliyoruz o zaman :)

Bence sorun bayiye. 

10.000 lira tescil ücretinin detayını isteyin. Bu kadar masrafı olmaması gerekir. Bunun içinde MTV olabilir. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

aracın mtv borcu yoktur. siz ikinci taksidi borç olarak görüyor olabilirmisiniz yani temmuz ayında ödenecek olan bakiye. mtv borcu var iken satış devir işlemi yapazlar.

ben zamanında fiestayı aralık ayında aldım yıl sonuna yetiştiremediler teslimi ocak ayında aracı teslim ettikleri için ocak bandrolünüde bayi ödemişti. hatta bir önceki aralık bandrolü ile birlikte iki kere mtv ödemek zorunda kaldılar. çümkü faturayı aralık ayına kesmişlerdir. 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Bayi ile anlaşmaya bağlı. Ben her iki aracımda da ödemedim ama alırken bayiye fiyata ne dahil diye özellikle sordum. Bazı bayiler MTV hariç sigorta dahil demişti mesela önceki aracımda.

Yorum bağlantısı
Deniz Kom
Mehmet Ozyurek yazdı:

Bence sorun bayiye. 

10.000 lira tescil ücretinin detayını isteyin. Bu kadar masrafı olmaması gerekir. Bunun içinde MTV olabilir. 

Merhaba, şimdi bayi ile görüştüm. Aracı alırken sundukları indirimlere ek 5000 TL daha indirim sunmuşlardı. Biz MTV'yi size satış fiyatından düşüyoruz, onu siz ödüyorsunuz dediler. 

Mehmet Kazancıoğlu yazdı:

aracın mtv borcu yoktur. siz ikinci taksidi borç olarak görüyor olabilirmisiniz yani temmuz ayında ödenecek olan bakiye. mtv borcu var iken satış devir işlemi yapazlar.

ben zamanında fiestayı aralık ayında aldım yıl sonuna yetiştiremediler teslimi ocak ayında aracı teslim ettikleri için ocak bandrolünüde bayi ödemişti. hatta bir önceki aralık bandrolü ile birlikte iki kere mtv ödemek zorunda kaldılar. çümkü faturayı aralık ayına kesmişlerdir. 

Yok, ilk tescili bugün yapıldığı için Ocak vergisi de sistemde görünmekte. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Deniz Kom yazdı:

Merhaba, şimdi bayi ile görüştüm.

10.000 liranın detayı neymiş. 

Yorum bağlantısı
Deniz Kom
Mehmet Ozyurek yazdı:

10.000 liranın detayı neymiş. 

Henüz öğrenemedim, Opel Türkiye'yi aradım, sıfır araç tescillerinde bayi ödemek zorundadır diyor. Birazdan aracı almaya gideceğim, detaylı faturasını da isteyeceğim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Deniz Kom yazdı:

Merhaba, şimdi bayi ile görüştüm. Aracı alırken sundukları indirimlere ek 5000 TL daha indirim sunmuşlardı. Biz MTV'yi size satış fiyatından düşüyoruz, onu siz ödüyorsunuz dediler. 

İndirim yapmış olmuyorlar o durumda. Hangi bayi bu? 

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Deniz Kom yazdı:

Yok, ilk tescili bugün yapıldığı için Ocak vergisi de sistemde görünmekte. 

ilk tescili ödüyorlar genelde biraz çirkeflik gerekecek öyle görünüyor.  bence kabul etmeyin ısrar edin

Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin

Deprem için ek mtv alındığı dönem kasımda almıştım arabayı. Ek mtvyi ben normal mtvyi bayi ödemişti. 

Bence mtv bayi tarafından ödeniyor. 

Yorum bağlantısı
Ali Gök

aracın mtv borcu varken bayi aracın devrini verebiliyormu size 

Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi
(düzenlendi)

Sıfır araçta ilk mtv bayiye aittir.Ödemenize gerek yok onlar ödeyecektir.Biraz geç ödeyebiliyorlar ama öderler.En azından ben aldığımda öyle söylemişti bayi,ilk mtv bize ait demişlerdi..

Farklı uygulama yapanlar olur mu bilmiyorum.

tarihinde Ahmet Türedi tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İnan Çınar
(düzenlendi)

Ödemek zorundalar. Eğer size mtv yi siz öderseniz 5000 TL daha indirim yaparız diye söylemedilerse ki söylememişler hiç çamura yatmasınlar.

Birader eşine geçen ay içinde sıfır Sandero aldı. Bayi ödedi. Normalde olan budur. Şubat'ın sonu geldi. 1 ocaktan itibaren bayinin sorumluluğunda.

31 Aralık fatura kesilse 2025 Ocak tan itibaren sizin sorumluluğunuzda. 2024 tüm vergiler bayiye ait.

tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Mantıken de bayinin ödemesi doğru değil mi; sonuçta bu borç araç bayinin elindeyken doğmuyor mu. 

Yorum bağlantısı
Deniz Kom
(düzenlendi)
Mertol Kip yazdı:

İndirim yapmış olmuyorlar o durumda. Hangi bayi bu? 

Nazer Opel

İnan Çınar yazdı:

Ödemek zorundalar. Eğer size mtv yi siz öderseniz 5000 TL daha indirim yaparız diye söylemedilerse ki söylememişler hiç çamura yatmasınlar.

Birader eşine geçen ay içinde sıfır Sandero aldı. Bayi ödedi. Normalde olan budur. Şubat'ın sonu geldi. 1 ocaktan itibaren bayinin sorumluluğunda.

31 Aralık fatura kesilse 2025 Ocak tan itibaren sizin sorumluluğunuzda. 2024 tüm vergiler bayiye ait.

Haklısınız. Aracın Türkiye'ye girişi Şubat 2025. Onu kesinleştirmeye çalışıyorum şimdi. 

Ayhan Asil yazdı:

Mantıken de bayinin ödemesi doğru değil mi; sonuçta bu borç araç bayinin elindeyken doğmuyor mu. 

Normalde tanıdıklara aldığımız zamanda da bayi ödemişti, benim bildiğim de bayinin ödemesi. Tescil faturasında da ıvız zıvır bişey hizmetleri yazmışlar. 

Aslında arabanın liste fiyatı üzerinden yapılan kampanya indirimi ve verilen donanımları da düşündüğümüzde bu MTV (2900 TL) çok da önemli değil. Mesele enayi yerine konmak. Opel Türkiye, bayi ödeyecek biz gerekli yaptırımı yapacağız dedi. Bakalım, bekleyip göreceğiz. Cuma günü bilgi gelecekmiş Opel Türkiye'den tarafıma. 

tarihinde Deniz Kom tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

Bende aracı alırken bayi ödemişti. Sigortalarıda bizden yapmak zorundasını demiştiler. Biraz çirkefleşme zamanı gelmiş :)
Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...