İçeriğe Yönlendir

Lastik Tavsiyesi

Deniz Kom

Recommended Posts

Deniz Kom

Merhaba arkadaşlar,

Eşimin aracını değiştirdik. Üzerinde sıfır 195/55/16 Michelin yazlık lastik var. Gebze'de ikamet ediyor ve çalışıyoruz. Bu araç şu anda evin 2. aracı olma durumunda olsa da eşimin aktif olarak araba sürmeye başlamasını istiyorum. Böylece benim de trafikte geçirdiğim süre günde 1 saatten fazla kısalmış olacak :)

Bu arabaya normalde 4 mevsim lastik almak niyetindeydim ancak hem eşimin iş yeri hem de oturduğumuz evin bulunduğu lokasyonda kışın rüzgardan ötürü buzlanma çok yaşanıyor (kar yağmasa da sabahları buz oluyor). Dolayısıyla henüz acemi olan eşime 4 mevsim lastik almak konusunda emin değilim. Kışlık daha güvenli olacak gibi. 

Kendi aracımda kullandığım Bridgestone LM005 lastiklerden hiç memnun değilim. Kesinlikle kalitesiz bir lastik olduğunu düşünüyorum. Severek ve güvenle kullandığım Nokian WR serisinde de bu araca uygun kışlık lastik bulamadım. Şu anda dikkatimi aşağıda belirttiğim markalar çekiyor, bunlar arasında ya da alternatif olarak önerebileceğiniz, yol tutuşu ve fren mesafesi konusunda güvenli lastikler mevcut mudur? 

Alternatif olarak sanırım 205/50/16 takabiliyorum, hesaplayınca - %1,5 fark çıkıyor. 

- Laufenn i Fit+ LW31 195/55R16 87H M+S 3PMSF,

- Goodyear Ultragrip 9+ 195/55R16 87T M+S 3PMSF

Yorum bağlantısı
Talha Bilgi
(düzenlendi)
Deniz Kom yazdı:

Merhaba arkadaşlar,

Eşimin aracını değiştirdik. Üzerinde sıfır 195/55/16 Michelin yazlık lastik var. Gebze'de ikamet ediyor ve çalışıyoruz. Bu araç şu anda evin 2. aracı olma durumunda olsa da eşimin aktif olarak araba sürmeye başlamasını istiyorum. Böylece benim de trafikte geçirdiğim süre günde 1 saatten fazla kısalmış olacak :)

Bu arabaya normalde 4 mevsim lastik almak niyetindeydim ancak hem eşimin iş yeri hem de oturduğumuz evin bulunduğu lokasyonda kışın rüzgardan ötürü buzlanma çok yaşanıyor (kar yağmasa da sabahları buz oluyor). Dolayısıyla henüz acemi olan eşime 4 mevsim lastik almak konusunda emin değilim. Kışlık daha güvenli olacak gibi. 

Kendi aracımda kullandığım Bridgestone LM005 lastiklerden hiç memnun değilim. Kesinlikle kalitesiz bir lastik olduğunu düşünüyorum. Severek ve güvenle kullandığım Nokian WR serisinde de bu araca uygun kışlık lastik bulamadım. Şu anda dikkatimi aşağıda belirttiğim markalar çekiyor, bunlar arasında ya da alternatif olarak önerebileceğiniz, yol tutuşu ve fren mesafesi konusunda güvenli lastikler mevcut mudur? 

Alternatif olarak sanırım 205/50/16 takabiliyorum, hesaplayınca - %1,5 fark çıkıyor. 

Alternatif lastik yazlık için güzel olurdu yol tutuş artardı ama sanırım araştırmalarımda kışın daha ince tabanlı lastik tavsiye ediyorlar, Ultragrip9 özellikle + serisi işinizi görür bence

Bende eşimin aracına falken as210 taktım karlı zeminde çok iyi yol tutuyor vakumlamasından memnunum ama buz üzeri karda bir iki kontrolsüz kaydığı oldu ama abartı derece salmadı kendini. Buz olunca işler kış lastikleri için bile zorlaşıyor.

tarihinde Talha Bilgi tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Deniz Kom
(düzenlendi)
Talha Bilgi yazdı:

Alternatif lastik yazlık için güzel olurdu yol tutuş artardı ama sanırım araştırmalarımda kışın daha ince tabanlı lastik tavsiye ediyorlar, Ultragrip9 özellikle + serisi işinizi görür bence

Bende eşimin aracına falken as210 taktım karlı zeminde çok iyi yol tutuyor vakumlamasından memnunum ama buz üzeri karda bir iki kontrolsüz kaydığı oldu ama abartı derece salmadı kendini. Buz olunca işler kış lastikleri için bile zorlaşıyor.

Sattığımız araçta da Falken 3pmsf özellikle 4 mevsimler vardı. O araç da yağmurda öyle bir vakumlama yapıyordu ki birazcık bile su birikintisine girsek iyi sarsıyordu bizi. Falken'in yazlık lastiklerini yıllarca severek kullandım. Ancak 4 mevsimin sürüş konforundan memnun kalmadım. 

Islak zeminde inceltme konusunda haklısınız ama karda kalın taban daha iyi yol tutuyor. Eski aracımda 205 taban Nokian WR kullanıyordum. Kar buz hiç umrumda olmuyordu. 195 Brigdestone var şu anda bende, gerçekten tedirgin oluyorum sürüş sırasında. 

tarihinde Deniz Kom tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

UG9+ buz ve ıslak yol performansı iyileştirilmiş bir desen. Evet İzmit' te kar çok olmasa da, buzlanma daha çok riskli ve yolların durumu çok iyi değil. Bu lastik uzun ömürle de dikkat çekici. Bölge için benim de tercihim, ıslak ve buz performansı iyi bir lastik olmuştu.

image.png.3bfb77c6a8553f5848406205cbe7b66f.png

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Deniz Kom yazdı:

Merhaba arkadaşlar,

laufenn iyi bir lastik değil. yeniyken güzel ikinci senede sertleşiyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Deniz Kom
Doğan Arşiray yazdı:

laufenn iyi bir lastik değil. yeniyken güzel ikinci senede sertleşiyor.

Bizzat denemediğim ama çok duyduğum bir marka olduğu için sordum. Hangi lastikçiye, tanıdık ustaya gittiysem Laufenn al, beğenmezsen bana sat diyor. 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Deniz Kom yazdı:

Bizzat denemediğim ama çok duyduğum bir marka olduğu için sordum. Hangi lastikçiye, tanıdık ustaya gittiysem Laufenn al, beğenmezsen bana sat diyor. 

hankook un ucuz seviyede olanı. kışlık lastiği 2 sene çalışıyro sonra sertleşiyor. yazın binilir ama kışın yaramayacaktır mesela. çok yol yapan birisi için ideal kullanıp bitirir. az binilen lasitkler ise tam tersine uzun ömürlü pahalı lastik almak lazım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Laufenn Abdurrahman Çelebi. Bende bulamadığım için araç almaya gittiğim yerde Laufen almıştım 205 60 16 için. Clio da 195 55 16 var ona da Sava aldım. Sava sıcak havada güzel yol tuttu henüz tam kış gelmemisken taktirmistim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

sava o desende çok başarılı bir lastik.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür

geçenlerde bende lastik aldım. Baya araştırdım fiyat perfomans dan ziyade üst segmentin bir altı olsun istedim benim ölçülerde üst segmentler maalesef 7500 8000 tl ye çıkıyor.

Fulda aldım 1000 km kadar yol sonrasında lastikler mükkemel ıslak kuru sessizlik fren mesafesi çok iyi araba savrulmuyor. Zaten eski marka bir ara Türkiye den çekilmişti yoktu, Sonrasında tekrar stoklara gelince araştırdım satın aldım sonuçta alman malı. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi
Deniz Kom yazdı:

Islak zeminde inceltme konusunda haklısınız ama karda kalın taban daha iyi yol tutuyor. 

Şimdi şöyle karlı zeminde aracın ağırlığını daha dar bir alana aktarması açısından ince yanak daha iyi oluyor. ha 205 ile 195 arasında bariz fark hissedilmezdir o ayrı

4cac81d254b98efae83419067c5fe91b.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Buzda siz kış lastiğine de fazla güvenmeyin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Talha Bilgi yazdı:

Şimdi şöyle karlı zeminde aracın ağırlığını daha dar bir alana aktarması açısından ince yanak daha iyi oluyor. ha 205 ile 195 arasında bariz fark hissedilmezdir o ayrı

4cac81d254b98efae83419067c5fe91b.jpg

tabi fark hissedilmezdi çünkü ortalama sürücü ilk agaca girecektir o zıplamadan sonra :D

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Mustafa Gökmen

Sava fiyatına göre çok güzel lastik.Uygun fiyata sava öneririm.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Brigestone denen kötü geldi, iddialı olur normalde.

Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

Konya da her sabah sıfır altı derece olan bölgede yaşıyorum ve hankong 4 mevsimler ile kışı bitirdim sayılır.Açıkcası hiç bir olumsuz yönü yok şuanda.Altında kışlık lastik var gibi hissettiriyor.Lastikler yeni belki o yüzdendir uzun vadeli sürüş performansını bilmiyorum ama Gebze gibi bir yerde her türlü iş görür.Yazlıklarda eski ise hiç düşünmeye gerek yok 4 mevsim alın geçin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Deniz Kom
Ahmet Türedi yazdı:

Konya da her sabah sıfır altı derece olan bölgede yaşıyorum ve hankong 4 mevsimler ile kışı bitirdim sayılır.Açıkcası hiç bir olumsuz yönü yok şuanda.Altında kışlık lastik var gibi hissettiriyor.Lastikler yeni belki o yüzdendir uzun vadeli sürüş performansını bilmiyorum ama Gebze gibi bir yerde her türlü iş görür.Yazlıklarda eski ise hiç düşünmeye gerek yok 4 mevsim alın geçin.

Yazlıklar sıfır. Aracı bugün teslim aldım. Üzerinde Michelin 2024 üretimi lastik var. Lastikten ziyade ben hanıma güvenmiyorum :D  Henüz çok panik. En ufak kızaklamada arabayı çakacaktır bir yere. O yüzden alabildiğim en iyisini alayım, ben yapabileceğimin en iyisini yaptım diyeyim. 

Evren Erakçora yazdı:

Brigestone denen kötü geldi, iddialı olur normalde.

Ne yazık ki hiç memnun kalmadım. bu kışı da geçireyim, arabayı değiştirmezsem lastiği değiştireceğim. 

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Deniz Kom yazdı:

Yazlıklar sıfır. Aracı bugün teslim aldım. Üzerinde Michelin 2024 üretimi lastik var. Lastikten ziyade ben hanıma güvenmiyorum :D  Henüz çok panik. En ufak kızaklamada arabayı çakacaktır bir yere. O yüzden alabildiğim en iyisini alayım, ben yapabileceğimin en iyisini yaptım diyeyim. 

Ne yazık ki hiç memnun kalmadım. bu kışı da geçireyim, arabayı değiştirmezsem lastiği değiştireceğim. 

Sesinden mi?

Yorum bağlantısı
Deniz Kom
Evren Erakçora yazdı:

Sesinden mi?

Hayır, yol tutuşundan. Az bir kar olsun kayma eğilimine giriyor. Sıfır derecede, rampa yukarı çıkarken kızaklayarak kalkıyor. Eski lastiklerim kadar güven vermiyor.

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Deniz Kom yazdı:

O zaman continental alacaksınız. Bu arada alternatif olarak 185/60 16 kışlık için daha iyi bir seçenek olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Deniz Kom yazdı:

Hayır, yol tutuşundan. Az bir kar olsun kayma eğilimine giriyor. Sıfır derecede, rampa yukarı çıkarken kızaklayarak kalkıyor. Eski lastiklerim kadar güven vermiyor.

Islak zeminden fren şampiyonuydu, karda zayıftı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın

4 mevsim yerine şahsen yazlık-kışlık değişimli takılması taraftarıyım. Kışlıkta da Nokian derim. Yazlıklarında ben çok sorun yaşadım..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Deniz Kom
Tayfun Aydın yazdı:

4 mevsim yerine şahsen yazlık-kışlık değişimli takılması taraftarıyım. Kışlıkta da Nokian derim. Yazlıklarında ben çok sorun yaşadım..

Tam olarak sizinle aynı görüşteyim. Kışlıkta benim de tek tercihim Nokian WR serisidir. Ama uygun boyutta lastiği bulamıyorum. Yazlığını denemedim. 4 mevsim opsiyonunu düşünme sebebim ne yazık ki depolama. Eskiden bir arkadaşımın deposunu kullanıyordum, çok rahattı kafam. 2 senedir lastik otel hizmeti alıyorum, hem çok pahalı hem de güven vermiyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Deniz Kom yazdı:

Merhaba arkadaşlar,

Çok tuhaf. Zamanında kullandığım LM32'lerde böyle sorunlar yaşamadım. Tam tersine Michelin Alpine'lar çok kaydığı için Blizzak'a geçmiştim.

P1060533.JPG

P1060540.JPG

P1060575.JPG

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Deniz Kom
(düzenlendi)
Selçuk Keleş yazdı:

Çok tuhaf. Zamanında kullandığım LM32'lerde böyle sorunlar yaşamadım. Tam tersine Michelin Alpine'lar çok kaydığı için Blizzak'a geçmiştim.

P1060533.JPG

P1060540.JPG

P1060575.JPG

Evet bugün yine deneyimlemek zorunda kaldım, Bridgestone LM005 karda kayıyor. 5 cm karda defalarca kaydık. Hanımın arabaya bakarken kendime de lastik bakmakta fayda var. Değişirsem 2 sezon giyilmiş 15 bin kmdeki eskileri ilana koyarım, kendine güvenen bir koç yiğit varsa alır :D Bende o riske girecek yürek kalmadı artık :)

tarihinde Deniz Kom tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...