İçeriğe Yönlendir

Airbag Konulu Gönüllü Geri Çağırma Konusu

Recep Yavuz

Recommended Posts

Recep Yavuz

Merhabalar. Geçenlerde Opel Müşteri hizmetlerinden gönderilen bir sms ile aracımın tamamen ücretsiz sürücü ve yolcu ön hava yastıkları ve koltuk hava yastıkları değişeceği bildirildi. Müşteri hizmetlerini aradım ama ne yazık ki üstün körü, "bu 10 yılını doldurmuş araçlar için geçerli, tüm araçları çağırıyoruz vb. gibi bilgi aktardı." Ben de gerek yok, berbat işçilikle, yetkili serviste olsa gitmem diye düşündüm geçen hafta. 

Ancak bu gün biraz detaylı araştırdıktan sonra farkettim ki, Takata marka bir üreticinin ürettiği hava yastıkları şüpheli ölüm ve yaralanmalara sebep olmuş. Yanlış aktif olma durumlarından, belli sıcaklık üstünde kaza anında bazı parçaların sürücü ve yolcuya zarar verdiği vb. Rapor edilmiş. Stelantis 8 milyona yakın araçta bu düzeltmeyi uygulayacak diyor bazı yabancı makalelerde. Hatta bazı japon markalarının düzeltmeyi çoktan yaptıkları falan yazıyor. Yanlış hatırlamıyorsam 2012 ile 2017 arasındaki hava yastıklarında çok daha büyük risk olduğu falan yazıyor. Sanırım Takata firması bir Japon markası bu sansasyonel olaydan sonra da iflasını açıklamış. Bu konu hakkında başka markalarda değişim yaptıran var mı?

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Desene takata makata gelmiş.

Ama bize gelmemiştir bozuk olanlar:)

• Beğen 1
  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Bizede cruze için geldi de halen randevu alıpda yaptıramadık

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

benz de değiştirdiler takataları. geçen sene yapmıştık.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

geçen arkadaşın e250 nin dreksiyon takatasını değiştiler işlem den sonra herhangi bi evrak vermediler biraz şarlayınca fotokopisini verdiler

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

paraşütçüye airbag yaptırırsan olacağı bu

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Fatih Keskin yazdı:

geçen arkadaşın e250 nin dreksiyon takatasını değiştiler işlem den sonra herhangi bi evrak vermediler biraz şarlayınca fotokopisini verdiler

şarlamadan, değişen iki yastığın iş emrini bana verdiler. garnatisi filan da yazıyrodu.

Yorum bağlantısı
Fatih Keskin
Doğan Arşiray yazdı:

şarlamadan, değişen iki yastığın iş emrini bana verdiler. garnatisi filan da yazıyrodu.

araba ne jeep  mi

Yorum bağlantısı
Fatih Keskin
Doğan Arşiray yazdı:

w204 c180k

ben de kontrol edeyim onu aynı model araçlarımız

Ettim benim de değişmiş

IMG_6387.jpeg

Yorum bağlantısı
Fatih Keskin
Doğan Arşiray yazdı:

nereden baktın buna?

mercedes com tr gönül geri çağırma kontrol 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Recep Yavuz yazdı:

Bu konu hakkında başka markalarda değişim yaptıran var mı?

Ben Opeli sattım bu mevzu çıktı :) Astra J sayfalarında herkes yaptırıyor.

Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Paylaşım için çok teşekkür ederim. Benimki de bahsi geçen araçlardan ama beni kimse aramadı. Ben de şimdi sorguladım benim aracı da çağırıyorlarmış, neyse randevu oluşturduk. Bakalım.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Fatih Keskin yazdı:

mercedes com tr gönül geri çağırma kontrol 

gönülsüzü de var mı

Yorum bağlantısı
Fatih Keskin
Çağlar Bayur yazdı:

gönülsüzü de var mı

varmış ama biz hallediyoruz o konuyu

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Recep Yavuz
Çağlar Bayur yazdı:

paraşütçüye airbag yaptırırsan olacağı bu

Ferrari nin bir çok modeli, Bmw premium modeller de dahil bir çok firma bu markayı tercih etmiş. İşin garip tarafı bu olaydan sonra firma 2017 de iflas ediyor, ama örneğin DS 2019 Mayıs ayında banttan çıkardığı araca bu airbag i takmış. 

• Beğen 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...