Deniz Kom 13 Şubat Paylaş 13 Şubat Cümleten yeni bir konuda merhabalar Yine saçma sapan City 2021 konulu bir hikayeyle karşınızdayım. Ekim 2024'de iş yerimin yerleşkesinde arabamla 30-40 km hızla giderken yolda bir kedi gördüm. Geçip geçmemek konusunda kararsızdı, önce yavaşladım. Arkasını dönüp aksi yöne gitmeye başlayınca ben de gaza bastım. Tam o sırada karşıdan gelen bir arabadan ürktü ve bana doğru hamle yaptı. 40 km hızla giderken kediyi ezmemek adına sert bir manevra yaptım. Şapşal kedi bir anda zıpladı ve sol dikiz aynama çarptı. Arabada yampiri oturan ben de o ivmeyle tüm yük binince ayak parmaklarımı çatlattım . Kedi iyi, keyfi yerinde. Hoplayıp zıplayarak, her gördüğümde beni sinir ederek hayatına devam ediyor. Neyse, ufak çarpışmamız sonrasında aynam katlandı. Düzelttim ama hafif bir sallantı olduğunu fark ettim. Bir ara hallederim diyerek, sağlık sorunlarımla da uğraştığımdan bu aya kadar bıraktım. Zamanla sallanması arttı. Bu arada açma kapama mekanizması falan sağlam. Özellikle yüksek süratte ayna Azer Bülbül gibi gövdeden (araba bağlantısından değil, katlanma mekanizmasından) titriyor. Hafta başında Gebze'de çok övülen bir aynacıya götürdüm. Aynayı elledi, sen bunu hiç açtırma, serviste değişim yaptır tamir olmaz bu dedi. Yahu etme demeye kalmadan bu Honda'ların ayna mekanizmalarında bir parça en ufak streste kırılıyor, komple ayna değişiyor dedi. Hani biz değiştireceğiz dese sorgulayacağım ama adam para kazanacağı işi yapmayıp servise git deyince korkarak servisi aradım. Evet çok fazla ayna sirkülasyonumuz oluyor, tamir olabilen bir parça değil, değişim yapılacak dediler. Fiyatı sordum, kaskodan yapılacak, değişecek parçaya göre 25-35 bin lira civarı (boyaması dahil) fiyat çıktı. Aynanın fiyatlarına baktım. Çıkmaya birisi 13.500 istiyor. Yan sanayi 8500 istiyor. Canı sıkılan arabamın sol tarafına vuruyor zaten. Aynı yerde 2 tane trameri olan arabamda 3.'yü ayna değişimi için açtırma fikri moralimi bozmaya yetti. Sizce hasarsızlığı bozup kaskodan aynayı yaptırmalı mı yoksa başka aynacıları da aramalı mı? Bu konuda tavsiye edebileceğiniz, mucizeler yaratabilen, anadolu yakasında ayna ustaları mevcut mudur? Sağlıcakla kalın, Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Şubat Paylaş 13 Şubat sıcak silikon ile sabitlensin? titreyen yeri 1 Yorum bağlantısı
Deniz Kom 13 Şubat Yazar Paylaş 13 Şubat Çağlar Bayur yazdı: sıcak silikon ile sabitlensin? titreyen yeri Camı sallansa yapıştıracağım. Ama gövdeden sallanıyor. Daha da katlanacak diye arabayı yıkatmadım 5 aydan uzun süredir. Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 13 Şubat Paylaş 13 Şubat kartal oto sanayide oto ayna dünyası diye bir yer vardı birde orasıyla görüşün Yorum bağlantısı
Ersen şahin 13 Şubat Paylaş 13 Şubat Madem iilaki değişecek dediler aynayı sök kurcala sağlamlaştırma ya uğraş olmuyosa değiştir Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 13 Şubat Paylaş 13 Şubat Yan sanayi takma yolda giderken inceden sallanıyor, gözün bi kez takıldı mı 2. masraf Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 13 Şubat Paylaş 13 Şubat 3d printer ile kırılan parça yazdırılamazmı? Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 13 Şubat Paylaş 13 Şubat Metin Uzunoğlu yazdı: 3d printer ile kırılan parça yazdırılamazmı? Kırılan parça nasıl bir parça? Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 13 Şubat Paylaş 13 Şubat (düzenlendi) Öner Kurukuz yazdı: Kırılan parça nasıl bir parça? Bilmiyorum ama sökülüp bakılacak 20 bin nedir bir ayna için? 13 Şubat tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan 14 Şubat Paylaş 14 Şubat Bursada meth edilen bir aynaci var. Babamin arabasini goturecegim. Aracin tam modelini yilini ve fotosunu atarsaniz sizin icinde fiyat bilgisi alirim. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Şubat Paylaş 14 Şubat Kapanma özelliği iptal edip aynayı bir şekilde sıkıştır.. Kullanmaya devam et. Yada katlanmaya devam etsin ve sallanmasın da diyorsan, yan sanayi al, belki yan sanayilerde bu sorunu çözmüşlerdir. Kasko konusuna gelince, indirim seviyelerini bilmiyorum tabi ki, ama 3 yılda 3 dosya açtırmışsan indirim kazanamıyorsun demektir. Bu aynayı kaskodan yaptırırsan parasını misli ile kasko şirketine geri ödersin. indirimin çoksa kaskodan yaptırabilirsin. Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 14 Şubat Paylaş 14 Şubat Ben genelde elektroniği az araçlara bindim durdum. Bunların sorunları daha az. Daha az sahibini rahatsız ediyor. Sorun, dert, sıkıntı pek az oluyor. Özelliklede atmosferik motor tercihimdi. Fiestayı da o niyetle almıştım. Ama Fiestanın elektroniği biraz fazlaymış. Fiestada teker sensörü varmış. Ben bu sensörlerin pilli olduğunu ve bir gün bu pillerin biteceğini hiç düşünmedim. Abs sensörleri gibi manyetik çalıştığını sanıyordum. Gerçekler öyle değilmiş. O gün geldi ve teker sensörlerinin pili bitti. Her gün aracı park ettiğimde Fatih motor aynaları katlıyor. Sabahda açıyor. Keşke aynalarım kendisi katlansa açılsa derdim. Artık demeyeceğim. Araç tamir masraflarının kat kat artması beni tabanwaya yönlendiriyor. Motosiklet yeterde artar bana. Bu yaz nasipse Fiestayı satacağım. Arabada almayacağım. Belediye otobüsü ile şehirler arası otobüsün mtv si yok, kaskosu yok, trafik sigortası yok, trafik cezası yok, tamir ve bakım masrafı yok. 3 Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 14 Şubat Paylaş 14 Şubat Benim aracın aynalarda ısıtma var, otomatik kapanma var, sinyal var, kör nokta uyarı sistemi var. Demek aynam kırılsa 70-80 bin tl den aşağı tutmayacak 😭 Kendimizden çok araçlara bakmaya başladık, resmen malımızın kölesi ettiler bizi. 😡 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Şubat Paylaş 14 Şubat Öner Kurukuz yazdı: Benim aracın aynalarda ısıtma var, otomatik kapanma var, sinyal var, kör nokta uyarı sistemi var. Demek aynam kırılsa 70-80 bin tl den aşağı tutmayacak 😭 Qashqainin aynasını seveyim.. Bu saydıklarının hepsi var, ayna parçacıda 9750 lira. sahibinden'de sıfır olarak 5-6 bin lira. 1 Yorum bağlantısı
Deniz Kom 14 Şubat Yazar Paylaş 14 Şubat Mehmet Ozyurek yazdı: Kapanma özelliği iptal edip aynayı bir şekilde sıkıştır.. Kullanmaya devam et. Yada katlanmaya devam etsin ve sallanmasın da diyorsan, yan sanayi al, belki yan sanayilerde bu sorunu çözmüşlerdir. Kasko konusuna gelince, indirim seviyelerini bilmiyorum tabi ki, ama 3 yılda 3 dosya açtırmışsan indirim kazanamıyorsun demektir. Bu aynayı kaskodan yaptırırsan parasını misli ile kasko şirketine geri ödersin. indirimin çoksa kaskodan yaptırabilirsin. En üst indirim seviyesindeyim. Kaskodaki tüm dosyalarda (hepsi kaza kaynaklı) karşı taraf tam kusurlu bulundu. Daha önce hiç bu şekilde bir dosya açtırmadım bu araçta. 3 sene önce eski aracımda cam değişimi için dosya açtırmıştım hepsi bu. Metin Uzunoğlu yazdı: 3d printer ile kırılan parça yazdırılamazmı? Öner Kurukuz yazdı: Kırılan parça nasıl bir parça? Aynayı sökmeyi beceremedim. Daha da kurcalayıp elimde kalmasından endişe ediyorum. Elimde farklı tip 3d yazıcılar mevcut, kırılan parçayı bulsam kesin yerine alternatifini üretebilirim. Geçenlerde Tv kumandasının kırılan bir parçasını üretim 2500 liradan yırtmıştım Bu sıralar biraz işlerim var. En olmadı aracı yine aynacıya götüreceğim, sök bu aynayı diyeceğim. Çok zorlamadan sökmeye çalıştıysam da beceremedim. Detaylı söküm videosu bulsam onunla denerim ama bulamadım. Eski megane aynamı yolda 502 ile tamir etmiştim. Ayhan Asil yazdı: Bir ayna için 25000 yok artık. 2023 Şubatta değişimde aynaya 10250 yazdılar. Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 14 Şubat Paylaş 14 Şubat Deniz Kom yazdı: Bu sıralar biraz işlerim var. En olmadı aracı yine aynacıya götüreceğim, sök bu aynayı diyeceğim. Çok zorlamadan sökmeye çalıştıysam da beceremedim. Detaylı söküm videosu bulsam onunla denerim ama bulamadım. Bazı kaynaklarda var detaylı araştırın bulursunuz veya @Ali Darbazbulabilir. 2 Yorum bağlantısı
Deniz Kom 15 Şubat Yazar Paylaş 15 Şubat Metin Uzunoğlu yazdı: Bazı kaynaklarda var detaylı araştırın bulursunuz veya @Ali Darbazbulabilir. İnanın kaç gündür bunu arıyorum ama bir türlü başarılı olamadım. Honda City'nin eski kasalarında ve Civic F5 modellerinde hep sökme takma videolarına denk geliyorum. Bendeki hasar aynayı kapıya bağlayan ara parçada değil, aynayı o parçaya bağlayan noktada bir yerde. Hani ben söksem ve tekrar toplayamayacak hale getirsem tamamen elimde kalacak. Şu sıralar uzun yolda sürekli titreyen aynadan çekindiğim için bu tarz yollara hanımın arabayla çıkıyorum. Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 15 Şubat Paylaş 15 Şubat Deniz Kom yazdı: Aynayı sökmeyi beceremedim. Daha da kurcalayıp elimde kalmasından endişe ediyorum. Elimde farklı tip 3d yazıcılar mevcut, kırılan parçayı bulsam kesin yerine alternatifini üretebilirim. Geçenlerde Tv kumandasının kırılan bir parçasını üretim 2500 liradan yırtmıştım Ben de bu sebeple sormuştum, parçayı çıkarabilirseniz foto gonderin, ölçüleri yazın ben basıp göndereyim diyecektim, zaten sizde de varmış makine ☺️ 1 Yorum bağlantısı
Deniz Kom 15 Şubat Yazar Paylaş 15 Şubat Öner Kurukuz yazdı: Ben de bu sebeple sormuştum, parçayı çıkarabilirseniz foto gonderin, ölçüleri yazın ben basıp göndereyim diyecektim, zaten sizde de varmış makine ☺️ Güzel teklifiniz için çok teşekkür ederim. Ayna değişimini meccbur kalmadıkça biraz erteleyeceğim. Yaptığım tüm araştırmalarda kapı döşemesinin sökülmesi zorunluluğu vardı. O yüzden havanın da güzel olduğu bir dönemde bir arkadaştan yardım alarak kapı döşemelerini söküp aynaya ulaşacağım. Öncesinde fotoğraf çekeceğim. Bu sırada hazır sökmüşken cam kaldırma modülü ve ayna ısıtma sistemini de kurarım diye düşünüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts