İçeriğe Yönlendir

Laptop Tavsiyesi İstiyorum

Eyüp Çetin
Çözüme git Mert Yeldan tarafından,

Recommended Posts

Mert Yeldan
Sani Gerşon yazdı:

13. nesil işlemci ve 4050 ekran kartı var. Muhtemelen bir süre sonra mosfetleri patlatır :) 

Yok ya 55watt güç çekiyor o ekran kartı. Msi işlemciyi de sabitlemiştir -0,125v undervolt ile  60watta. Toplasan 150 watt ile çalışıyordur o cihaz. Adaptöründen anlaşılır 150-170watt adaptör vardır. Bu haliyle ısınmaması bile lazım ama . 4050 ile alacağı görüntü aaa kalite oyunda en fazla 60-70 fps alırsın. Cs2 pubg valorant filan zaten bu oyunlar kıstas değil. Mosfet patlarsa dandikliğinden patlar anca. 
Benim diyen cihaz full grafik Rdr2, horizon, cyberpunk açsın. 😂😂

Mehmet Ozyurek yazdı:

Arda'nın arkadaşındaki MSI CYBORG 15 A13V

Aynı oyunu yan yana oynuyorlar.. 

100 bin lira ateşle bana, Hollanda’dan bi cihaz getirteyim hem 18 inç hem full alüminyum hem de tam bir canavar (i9 13950hx rtx4090 64gb ram)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Emre Şimşek yazdı:

Hangi oyun?

Valla süreki birilerini vuruyorlar.. adını bilmiyorum.. 

Emre Şimşek yazdı:

Mosfet ne?

Transistörün gelişmişi. 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Sani Gerşon yazdı:

mosfetleri patlatır :) 

En sevdiğim cümle

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
(düzenlendi)
Eyüp Çetin yazdı:

Nihayet en uygun bilgisayarın bu olduğuna kanaat getirdim ve sipariş verdim. Yardımcı olan fikrini paylaşan herkese teşekkür ederim. 🙏🏻

Hayırlı uğurlu olsun.

Mavi ekransız günler dilerim.

(Ayhan Tarakçı'nın meşhur kapatışı ile mesajı kapatayım.)

tarihinde Öner Kurukuz tarafından düzenlendi
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Serhat Işık

ben de bir kaç ay önce bunu  aldım.

Mehmet abinin dediği gibi oyun oynarken fan sesi çok. ama memnunuz şimdilik

image.png.cae4358e75bac68b58fe3ad6083c8bb5.png

Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Öner Kurukuz yazdı:

Hayırlı uğurlu olsun.

Mavi ekransız günler dilerim.

(Ayhan Tarakçı'nın meşhur kapatışı ile mesajı kapatayım.)

İnşallah. Bakalım nasıl olacak mavi ekranlı mı normal mi? 

Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur
Sani Gerşon yazdı:

Başka nasıl soğumasını bekliyorsun :) 

HP den ses geliyor mu? Bende 20 yıla yakındır HP nin notebooklarını kullanıyorum. Fan sesi yok, olsa kesinlikle konsantrasyonu bozar. Şuan zbook serisi ile devam ediyorum.

Eyüp Çetin yazdı:

Nihayet en uygun bilgisayarın bu olduğuna kanaat getirdim ve sipariş verdim. Yardımcı olan fikrini paylaşan herkese teşekkür ederim. 🙏🏻

Bence en doğru seçim oldu. Bizde de RTX4050 ekran kartlısı var.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
(düzenlendi)
Erdoğan Temur yazdı:

HP den ses geliyor mu? Bende 20 yıla yakındır HP nin notebooklarını kullanıyorum. Fan sesi yok, olsa kesinlikle konsantrasyonu bozar. Şuan zbook serisi ile devam ediyorum.

Performanslı tüm cihazlarda fan sesi olmak zorunda. Yoksa, sorun var ya da olacak demektir. Soğumanın başka yolu şu an için yok.

tarihinde Sani Gerşon tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Sani Gerşon yazdı:

Performanslı tüm cihazlarda fan sesi olmak zorunda. Yoksa, sorun var ya da olacak demektir. Soğumanın başka yolu şu an için yok.

Su soğutmalı Erazer'lar var. Alman monster ı gibi bir marka. Haricen radyatör takılıyor :D Tam mobil delilik.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mert Yeldan yazdı:

Su soğutmalı Erazer'lar var. Alman monster ı gibi bir marka. Haricen radyatör takılıyor :D Tam mobil delilik.

kuru buz?

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Çağlar Bayur yazdı:

kuru buz?

Nem olan yerde, tam bi intihar :D

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bişi olmaz su akar yolunu bulur demiş atalar

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Çağlar Bayur yazdı:

kuru buz?

Minik tatlı şişedeki sıvıya uygun mu?

• Mutlu 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Ali Uymaz

Herkese selamlar yeni konu açmadan buradan devam etmek istedim

Öğretmen arkadaş laptop tavsiyesi istedi Office programlarını çalıştıran  okul işlerini yapacak arada film izleyecegi bir bilgisayar arayışında bu konuda tavsiyeleriniz ne olabilir 

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Ali Uymaz yazdı:

Herkese selamlar yeni konu açmadan buradan devam etmek istedim

Öğretmen arkadaş laptop tavsiyesi istedi Office programlarını çalıştıran  okul işlerini yapacak arada film izleyecegi bir bilgisayar arayışında bu konuda tavsiyeleriniz ne olabilir 

Bence ikinci el Dell 7430-7450 serisi İ7 işlemcili 14" bir notebook alsın, hafif , sağlam ve hızlı 5-10 bin tl civarında fiyatları, birçok şirkette iş bilgisayarı olarak kullanıldığı için ikinci elde çok fazla ilan var, yeni alsa o seviyede 30Bin tl civarına çıkması lazım. Not : 5400 serisi almayın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Uymaz
Erhan Doruk yazdı:

Bence ikinci el Dell 7430-7450 serisi İ7 işlemcili 14" bir notebook alsın, hafif , sağlam ve hızlı 5-10 bin tl civarında fiyatları, birçok şirkette iş bilgisayarı olarak kullanıldığı için ikinci elde çok fazla ilan var, yeni alsa o seviyede 30Bin tl civarına çıkması lazım. Not : 5400 serisi almayın.

Teşekkürler arkdasa ileteyim sıfır düşüncesi var ama belki düşüncesi değişebilir 

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Ekran kartı güncel olmayan herhangi bir bilgisayar iş görür. 15-20 binlik bir şeyi uzuuun bir süre kullanır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Uymaz
Emre Şimşek yazdı:

Ekran kartı güncel olmayan herhangi bir bilgisayar iş görür. 15-20 binlik bir şeyi uzuuun bir süre kullanır.

Teşekkürler 

Yorum bağlantısı
Ali Uymaz
Erhan Doruk yazdı:

Merhabalar ikinci el bulabileceğimiz site öneriniz ya da link var mıdır?  teşekkürler 

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Ali Uymaz
Erhan Doruk
Ali Uymaz yazdı:

Çok Teşekkürler sağolun 🙏

Bu notebooklarda alacaksanız tüm tuşlarını kontrol edin, Tuşunda sorun varsa klavye değişimi gerekir, piyasada yedek parçası var,  klavye de alttan anakartı söküp değişiyor, parça olarak ucuz ama işçiliği amatör için zor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Uymaz
Erhan Doruk yazdı:

Bu notebooklarda alacaksanız tüm tuşlarını kontrol edin, Tuşunda sorun varsa klavye değişimi gerekir, piyasada yedek parçası var,  klavye de alttan anakartı söküp değişiyor, parça olarak ucuz ama işçiliği amatör için zor. 

Anladım teşekkürler çok sağolun 🙏

Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli

Lenovo f/p açısından benim için iyi ürünleri denk geldi hep. 1 desktop 2 notebook aldım yakın zamanda, 3ü de Lenovo. Bir sıkıntı yaşatmadı, evet henüz erken ama fiyatına göre güzel ürünler, nazar değmesin :)

HP iyisi var kötüsü çok. Monster iyisi az kötüsü çook. MSI iyisi de var kötüsü de var. Model yeni ise riskli ama genel olarak ne kaa ekmek o kaa köfte. Model eski ise forumlara bakmak gerek. Onun dışında oyun için alınıyorsa ekran kartı VRAM'i, TDP miktarı, notebook RAM miktarı vs hepsi önemli.

Burada ben Lenovo aldım memnunum desem de siz memnun kalmayabilirsiniz. Araştırmadan almayın :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Uymaz
Murat Sürmeli yazdı:

Lenovo f/p açısından benim için iyi ürünleri denk geldi hep. 1 desktop 2 notebook aldım yakın zamanda, 3ü de Lenovo. Bir sıkıntı yaşatmadı, evet henüz erken ama fiyatına göre güzel ürünler, nazar değmesin :)

HP iyisi var kötüsü çok. Monster iyisi az kötüsü çook. MSI iyisi de var kötüsü de var. Model yeni ise riskli ama genel olarak ne kaa ekmek o kaa köfte. Model eski ise forumlara bakmak gerek. Onun dışında oyun için alınıyorsa ekran kartı VRAM'i, TDP miktarı, notebook RAM miktarı vs hepsi önemli.

Burada ben Lenovo aldım memnunum desem de siz memnun kalmayabilirsiniz. Araştırmadan almayın :) 

Teşekkürler sağolun bilgilendirme için 🙏

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Coşku Mert
  • Yeni Oluştur...