İçeriğe Yönlendir

Laptop Tavsiyesi İstiyorum

Eyüp Çetin
Çözüme git Mert Yeldan tarafından,

Recommended Posts

Sani Gerşon
Mehmet Ozyurek yazdı:

Arkadaşında başka marka var. yan yana aynı oyunu oynuyorlar.. O hiç ses çıkarmıyor.. 

İşlemcisi, ekran kartı, dizaynı vs onlara bakmak lazım.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Evde kullandığım ayaklı vantilatör kadar sesli.. belki de daha fazla.. 

Abzürt bir şey vardır. Fanın gönyesi kaymıştır. Balans vardır. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mert Yeldan yazdı:

Abzürt bir şey vardır. Fanın gönyesi kaymıştır. Balans vardır. 

Yok yav.. gürül gürül hava sesi.. 

Normal pc olarak çalışırken bişey yok.. Oyuna girince başlıyor gürültü. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Sani Gerşon yazdı:

HP'nin en büyük sıkıntısı dizaynı anladığım kadarıyla. Uyku moduna alan sensörün yanlış yere konulması nedeniyle laptop ısınınca bilgisayar uyku moduna alıyor kendini ekran kapanıyormuş. Bunun gibi bir şey okumuştum. 

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Eyüp Çetin yazdı:

İ7 12. Nesil mi almak yoksa i5 13. Nesil almak mı daha mantıklı? Yaklaşık aynı fiyatlarda

Nesil önemli bir şey değil. Önemli olan hangi silikon tepsisinden çıktığı. F/P'yi o belirler. Mert Bey'in attığı Lenovo LOQ iyidir. Markaların anakart baskılarında ciddi bir kalite düşüşü var. Neden bilmiyorum. Apple ve Lenovo bu konuda bana daha sağlam geliyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Monster kullanıyorum tam 2 yıldır. Ekranı oldukça ince dizayn etmişler, ondan mı bilmem mikrofonu herhalde fanın üstüne yerleştirmişler. Bu durumdan, bir de hoparlörlerinden şikayetçiyim.

2 yılın sonunda bakıma verdim, klavyede bir hata vardı komple modülü değiştirmişler, çok güzel temizlemişler yeni gibi olmuş, en ufak şikayetimde arayıp soruyorlar. 

Fanı da öyle ses yapmıyor, sadece rüzgar sesi duyuyorum fffffffffffffffffffffffffffff şeklinde. Çok hoş bence.

Mikrofonlu kulaklıkla da ses sorununu idare ediyorum..  Çok rahat pubg oynatıyordu silmeden önce. Ekran 3050ti i5 12. Nesil, 32 ram 1 tb Samsung SSD. Daha üst bir seri alsaydım muhtemelen kasada yaşadığım ses sorununu da yaşamazdım. Abra A7 aldım 17 inç diye. Geriye dönüp baktığımda iyi ki aldım dedim.

Ama Dell'in iyi bir bilgisayarını hepsine tercih ederim. Şaşma diyebileceğim bir Dell var o da üst serileridir. Lenovo'da eski kalite yok diyorlar. HP ben bildim bileli sorun yaşayan çok. Asus eskiden eh işte idi şimdi geliştirdi mi bilmiyorum ama evde ekranı var çok güzel bence. Casper'ın yeni serilerini hiç görmedim. Acer de eh işte bişeydi şu an ne durumda bilmiyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Mehmet Ozyurek yazdı:

allahtan belanı mı istiyon, ne güzel soğutuyor işte o zaman :)

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Mehmet Ozyurek yazdı:

Ne zamandır kullanıldı temizlenmeden?

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Emre Şimşek yazdı:

Monster kullanıyorum tam 2 yıldır. Ekranı oldukça ince dizayn etmişler, ondan mı bilmem mikrofonu herhalde fanın üstüne yerleştirmişler. Bu durumdan, bir de hoparlörlerinden şikayetçiyim.

2 yılın sonunda bakıma verdim, klavyede bir hata vardı komple modülü değiştirmişler, çok güzel temizlemişler yeni gibi olmuş, en ufak şikayetimde arayıp soruyorlar. 

Fanı da öyle ses yapmıyor, sadece rüzgar sesi duyuyorum fffffffffffffffffffffffffffff şeklinde. Çok hoş bence.

Mikrofonlu kulaklıkla da ses sorununu idare ediyorum..  Çok rahat pubg oynatıyordu silmeden önce. Ekran 3050ti i5 12. Nesil, 32 ram 1 tb Samsung SSD. Daha üst bir seri alsaydım muhtemelen kasada yaşadığım ses sorununu da yaşamazdım. Abra A7 aldım 17 inç diye. Geriye dönüp baktığımda iyi ki aldım dedim.

Ama Dell'in iyi bir bilgisayarını hepsine tercih ederim. Şaşma diyebileceğim bir Dell var o da üst serileridir. Lenovo'da eski kalite yok diyorlar. HP ben bildim bileli sorun yaşayan çok. Asus eskiden eh işte idi şimdi geliştirdi mi bilmiyorum ama evde ekranı var çok güzel bence. Casper'ın yeni serilerini hiç görmedim. Acer de eh işte bişeydi şu an ne durumda bilmiyorum.

Bu bütçelere ekran kartı olan bi Dell bulmak çok zor :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Emre Şimşek yazdı:

Ne zamandır kullanıldı temizlenmeden?

Alındığı günden beri sesli.. 

Çok eski değil zaten.. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

monster aldım yine alırsam monster alırım, servisi efsane csgo ları falan rahat oynatır rx550 bile 4060 la uçar bile, 3050 ekran kartı ile dcs bile kasabiliyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi
Emre Şimşek yazdı:

monster bir ara kredi kartına 9 taksit yapıyordu world'e ama kaçırdım şimdi world'e yok :(  yoksa bende 17" serilerini çok istedim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İnan Çınar
Metin Akbal yazdı:

Ben DELL den başka markada memnun kalmadım.

Benzini Shell den, aklı kelden, bilgisayarı Dell den alacaksın demiş atalarımız 😂

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Thikpad var bende sessiz, ekran, klavye ,kasa çok kaliteli, her şey hız değil ki, çoğu zaman okuma vs yapıyoruz zaten.

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

forumdan arkadaşlara sorup Lenovo LOQ Intel Core i5 12450HX 24GB 512GB SSD RTX4050 Freedos 15.6" FHD Taşınabilir Bilgisayar 83GS009ATR almıştım. tavsiye ederim.

en aldığımda 31950 tl idi, şimdi biraz zamlanmış

https://www.hepsiburada.com/lenovo-loq-intel-core-i5-12450hx-24gb-512gb-ssd-rtx4050-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-83gs009atr-p-HBCV00006TLL2W?magaza=Hepsiburada&

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna
Mehmet Ozyurek yazdı:

Aşırı sesli çalışıyor.. Fan gürül gürül.. Servise götürdüm. Normal dedi..

Önceden bunu bilsem almazdım.. 

Mehmet Abi sana Macbook Air yakışır; @Sani Gerşon önermedi mi, hayret? :) diyerek bombayı bırakayım :bomb:

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Mehmet Ozyurek yazdı:

Aşırı sesli çalışıyor.. Fan gürül gürül.. Servise götürdüm. Normal dedi..

Önceden bunu bilsem almazdım.. 

Fan ayarları var sessiz modda da çalıştırabiliyorsun Abi, bende monster aldım 2-3 ay kadar önce 38000e hangi modeli aldığımı şimdi hatırlayamadım, fan için ayarları var performans sessiz normal vs diye, bende sessizde durur, ihtiyaç halinde performansa geçer memnunum, şimdilik sadece fortnite oynadım, diğer oyunları zamanla yükleyeceğiz.

Şu modeli almışım

https://www.monsternotebook.com.tr/abra/monster-abra-a7-v15-1-2/?srsltid=AfmBOoopdzAUVovHJpqTjyu8PDIUdwuegJyzMVBpuElqd_xCh9Sjll5R

Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
(düzenlendi)
Eyüp Çetin yazdı:

Evdeki emektar laptop artık iyice gitti. Suyunu sıktık. Bu nedenle laptop ihtiyacımız var. Eylül'de HP OMEN almıştım ve 2-3 ay içinde sorun çıkarmıştı. Servise yolladım ve para iadesi aldım. Şimdi yeniden bakıyorum. HP harici bir markaya bakıyorum. Bütçem en fazla 39000 bin TL. Ekran kartı 4060 olsun arada sırada oyun da oynuyoruz. Araştırıyorum kafamda 1-2 laptop var ama anlayan arkadaşların önerilerini de değerlendirmek istiyorum. 

* Bu şekilde önerebileceğiniz bir laptop var mıdır? 

* İ7 12. Nesil mi almak yoksa i5 13. Nesil almak mı daha mantıklı? Yaklaşık aynı fiyatlarda. 

Bildiğim kadarıyla intelin 13 ve14. nesil işlemcilerinde problem var.

Pek kimse yanaşmasa da ben bu elektronik ürünleri ikinci el almayı tercih ederim.

8-10 tane laptop almışımdır, hepsi ikinci el.

En az 40 tane telefon almışımdır hepsi ikici el.

Bir laptobun sıfırı, aynısının ikinci elinden daha hızlı değil. Bu nedenle ikinci elde, garantisi devam eden bir laptobu 8-10 bin tl daha ucuza almak bana her zaman daha akıllıca gelmiştir.

Note:

Monster alacaksanız tulpar serisine bakın. Abra modelleri oyunda sizi üzer.

tarihinde Öner Kurukuz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Sani Gerşon yazdı:

İlla ki, lakin ben monster kullanmıyorum. Notebook'um 10 yaşında falan bir HP.

Ancak çokça monster sattım ve aldırdım ve daha hiç bu tip sorun yaşayan olmadı.

@Servet Aydın @Önder Özcan @Mehmet Ozyurek

Konu ne? Kimi dövüyoz?

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Gökhan Tuna yazdı:

Mehmet Abi sana Macbook Air yakışır; @Sani Gerşon önermedi mi, hayret? :) diyerek bombayı bırakayım :bomb:

Arda oynuyor ya. Bu çok bile.. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Sani Gerşon yazdı:

Arda'nın arkadaşındaki MSI CYBORG 15 A13V

Aynı oyunu yan yana oynuyorlar.. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Mehmet Ozyurek yazdı:

13. nesil işlemci ve 4050 ekran kartı var. Muhtemelen bir süre sonra mosfetleri patlatır :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Sani Gerşon yazdı:

13. nesil işlemci ve 4050 ekran kartı var. Muhtemelen bir süre sonra mosfetleri patlatır :) 

Mosfet ne?

Mehmet Ozyurek yazdı:

Hangi oyun?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...