İçeriğe Yönlendir

Peugeot 301 - 1. Viteste Yokuş İnerken Gelen Ses

Fatih Tutar

Recommended Posts

Fatih Tutar

Merhaba değerli üyeler. Peugeot 301 1.6 Bluehdi aracımla 1. Viteste yokuş inerken ayağımı gazdan çektikten sonra motor freni ile indiği esnada ön taraftan "Gır Gır Gır" şeklinde sanki dönen bir parça bir yere değiyormuş gibi ritimli bir ses geliyor. 2-3-4-5 viteslerde ve debriyaja basınca ses gelmiyor. Sadece 1. Vites ve yokuş aşağı inerken motor freni yaptığı esnada geliyor. Malum sanayiye gittiğimde her usta farklı birşey söyleyecek biliyorum. Bu sorun hakkında bilgisi olan varsa yardımlarını bekliyorum. 

Yorum bağlantısı
Fatih Tutar
(düzenlendi)

Bugün fark ettim. Debriyaja bastığımda kavrama ayırma noktasına geldiğinde ancak tam ayırmadan önce ses kesiliyor. 1. Viteste 1500-3000 devir aralığında belirgin şekilde duyuyorum. 3000 devir üzerinde motor sesi gölgeliyor.

tarihinde Fatih Tutar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yazın var mıydı aynı koşullarda bu ses?

Yorum bağlantısı
Fatih Tutar
(düzenlendi)

Yazın yoktu. Erzurumda yaşıyorum. Aşırı soğuk var.

tarihinde Fatih Tutar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ses gelen hızlarda ve viteste kalmadan havaların ısınmasını bekleyin şu an buna yapılacak masrafa yazık olur bence

Yorum bağlantısı
Fatih Tutar

Teşekkürler. Kalkış haricinde mümkün mertebe 1. Vitesi kullanmamaya çalışacağım.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yolların durmu nedir bilmiyorum da zaten genelde 1. vitesle rampa inişi yılda 2-3 kez yaşanır , öylesine dik olan yolu kullanmamayı tercih etmek daha iyi, zorunlu ediiyor ise zaten 5-8 km hızda komple frenle inmeli her gün gidilecek bir yer ise

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...