Enis Demir 6 Şubat Paylaş 6 Şubat Selamün aleyküm benim Fiat egea 1.3 Euro 6 aracım var aracımı çalıştırdığımda koynumda da herhangi bir sorun yok ama aracı biraz sürdükten sonra mesela kırmızı ışıkta beklerken araç rolantide dalgalanma bir de beyazımsı bir duman atıyor duman kokusu da kötü geliyor. Bu durum bi 15-20 dk arası sürüyor sonra kendiliğinden gidiyor ve sanki hiç sıkıntı yokmuş gibi herşey yolunda oluyor ama araçta herhangi bir performans düşüklüğü yağ yakma vs hiç bir şeyi yok sadece arada böyle oluyor nedeni nedir şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Şubat Paylaş 6 Şubat dpf tarifine çok benziyor, kaç km de? ve kaç km de ve ayrıca kaç km de bir carbon temizliği yapılıyor bu araca Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 6 Şubat Paylaş 6 Şubat Dpf temizliği yapıyor büyük ihtimalle, bu temizlik prosedürüne girdiğinde aracı stop etmeyin. Yorum bağlantısı
Murat Öngür 6 Şubat Paylaş 6 Şubat Aracı yaklaşık 10 dk rolantıde çalıştırın , sonra aracı stop edip oksijen sensörünü sökün oradaki delikten içeriye uzun hortumu sayesinde dpf temizleyiciyi boşaltın köpük şeklinde beyaz bir malzeme , bu arada balata spreyi yada direk sensör temizleyicisi ile oksijen sensörünü temizleyin , balata spreyi ile temizleyecekseniz en az 20 cm den püskürtün sensör temizleyici için fark etmez. Kuruduktan sonra oksijen sensörünü takım aracı 5 dk rolanti sonrasında 1.5 2 devir civarında çalıştırın , sonra 15 dk kadar yola çıkın yüksek devirde kullanmaya özen gösterin. bir kaç dk duman atacak sonra duman kesecek aracınızın dpf i temizlenecektir. https://www.hepsiburada.com/techno-welt-dizel-partikul-filtre-temizleyici-500-ml-p-HBCV00002QLNF9?magaza=KAYNAK STORE& ben bu markayı kullandım piyasa malı olmasına rağmen çok iyi sonuç verdi Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç 6 Şubat Paylaş 6 Şubat Bu dumanı gördüğünüzde anlık yakıt tüketimi bir miktar artıyorsa yol bilgisayarında muhtemelen dpf temizliği yapıyordur. Yorum bağlantısı
Mert Sayın 6 Şubat Paylaş 6 Şubat (düzenlendi) Enis Demir yazdı: aracı biraz sürdükten sonra mesela kırmızı ışıkta beklerken araç torolanride dalgalanma bide beyazımsı bir duman atıyor duman kokusu da kötü geliyor bu durum bi 15-20 dk arası sürüyor sonra kendiliğinden gidiyor ve sanki hiç sıkıntı yokmuş gibi herşey yolunda oluyor Yazılanlar büyük ölçüde DPF i işaret ediyor... Özellikle kış mevsimi, soğuk motor, dur kalklı kısa mesafe sürüş varsa bu durumla daha sık karşılaşıyorsun. Yapman gereken, kullanım şekline, yoğunluğuna göre haftada bir (kötü senaryoda) çevreyolu vs. trafiği engellemeyecek şekilde 3. 4. vites 2500 devir civarı 10 - 15dk akıcı kullanmaktır. Bunu yapmazsan kısa süre sonra araba uyarı verecek, durduğu yerde kendisi temizliği başlatacak. (bu işlem başladığında kontak kapamayın. diğer türlü yolun sonu servise tamire kadar gidiyor) 6 Şubat tarihinde Mert Sayın tarafından düzenlendi İmla Yorum bağlantısı
Talha Bilgi 7 Şubat Paylaş 7 Şubat Murat Öngür yazdı: Aracı yaklaşık 10 dk rolantıde çalıştırın , sonra aracı stop edip oksijen sensörünü sökün oradaki delikten içeriye uzun hortumu sayesinde dpf temizleyiciyi boşaltın köpük şeklinde beyaz bir malzeme , bu arada balata spreyi yada direk sensör temizleyicisi ile oksijen sensörünü temizleyin , balata spreyi ile temizleyecekseniz en az 20 cm den püskürtün sensör temizleyici için fark etmez. Kuruduktan sonra oksijen sensörünü takım aracı 5 dk rolanti sonrasında 1.5 2 devir civarında çalıştırın , sonra 15 dk kadar yola çıkın yüksek devirde kullanmaya özen gösterin. bir kaç dk duman atacak sonra duman kesecek aracınızın dpf i temizlenecektir. https://www.hepsiburada.com/techno-welt-dizel-partikul-filtre-temizleyici-500-ml-p-HBCV00002QLNF9?magaza=KAYNAK STORE& ben bu markayı kullandım piyasa malı olmasına rağmen çok iyi sonuç verdi Birde karbonfix diye bir firma var, Motor içi kurum temizliği ile egzoz sistem temizliği sanırım katalizör partikül temizliği yapıyorlar. Böyle yaptırsak olurmu ? Bunu kaç km'den sonra yaptırmak lazım Murat bey Yorum bağlantısı
Murat Öngür 7 Şubat Paylaş 7 Şubat Talha Bilgi yazdı: Birde karbonfix diye bir firma var, Motor içi kurum temizliği ile egzoz sistem temizliği sanırım katalizör partikül temizliği yapıyorlar. Böyle yaptırsak olurmu ? Bunu kaç km'den sonra yaptırmak lazım Murat bey O İşlere hiç girmedim tabi firmalar daha profosyonel yapabilirler ama 4-6 bin tl para alırlar. benim dediğim şekilde yaparsanız işiniz görülür büyük ihtimalle. 2-3 depo sonrada egr sistem temizleyici alıp hava filtre borusundan uygularsın araba kendine gelir 1 Yorum bağlantısı
Talha Bilgi 7 Şubat Paylaş 7 Şubat (düzenlendi) Murat Öngür yazdı: O İşlere hiç girmedim tabi firmalar daha profosyonel yapabilirler ama 4-6 bin tl para alırlar. benim dediğim şekilde yaparsanız işiniz görülür büyük ihtimalle. 2-3 depo sonrada egr sistem temizleyici alıp hava filtre borusundan uygularsın araba kendine gelir Konyada bir firma başlamış sanırım instagramda önüme düştü de merak ediyordum konuda görünce yazayım dedim, Motor içi kurum temizlik 500 TL, Egzoz sistemi ise 2.500 TL miş. Teşekkürler 7 Şubat tarihinde Talha Bilgi tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Uymaz 7 Şubat Paylaş 7 Şubat Benzer durum aracımda yaşamıştım egr ve maf sensörü olması lazım sokup siviyla temizlemislerdi düzeldi Sizinkisi rejenerasyon değilse tabi bizim araç Euro 5 1.3 Opel corsa Yorum bağlantısı
Recommended Posts