İçeriğe Yönlendir

Tiger + Iguana =

Gökhan Tuna

Recommended Posts

Gökhan Tuna
(düzenlendi)

Kiymetli Forumdaslar,

17 senelik sirket araci kullanimimizin sonuna geldigimiz icin ailemize satin aldigimiz arabayi tanitmak istiyorum. Sizlerden ozendigim gibi, firsat buldukca da neler yaptigimi bu konu altinda paylasmaya calisacagim.

17 yil icerisinde sirasiyla Fiat Palio, Fiat Linea, Renault Florasan / Fluence, Opel Astra Sedan, Ford Ecosport, Honda Civic FE1, Nissan Qashqai J12 kullandik.  

Buraya nefis bir Kuga'nin kapisindan donup geldik; surada konusu var: https://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/318934-ford-kuga-mı-yoksa/

Ecoboost haricinde, Kuga'da arkada cocuklarin cok rahat etmeyecegini dusundugum icin TIguan'i tercih ettim. Qashqai sonrasi kizim daha rahat oldugunu soyledi (J12 ile de cok rahatti)

Arka camlari renkli ve sol arka camda tiger (kaplan), sag arka camda ise iguana var; model isminin bunlardan olustugunu bir iki ay oncesine kadar ben bilmiyordum. 

Arac Elegance donanim seviyesi; saf beyaz dedikleri opak renk. R-Line ile arasinda cok janjanli gorsel farklar var; bizim icin o farki vermeye degmeyecekti; zaten ayirdigimiz paranin uzerine de ciktik. PPF fiyatlari 90K bandinda oldugu icin oradan da sukut-u hayale ugradik ve yaptiramadik.

Uzerinde yaz lastikleri var, onumuzdeki bir kac ayip atlatip kislik takimlari sonra satin almak gibi bir niyetim var.

Olmadigina uzulduklerim ise; 

- Kablosuz sarj yok;

- 3600 kamera yok; ancak 3600  sensor var, hassasiyeti Qashqai'ye gore daha iyi. 

Arka koltuklarin ileri geri yapmasi ve bir tik dikliginin ayarlanmasi hosuma gitti; cocuklar da arkada klima kontrolleri olmasini begendiler.

Sevmediklerim:

- Herseyin ortadaki buyuk ekrandan yapilmasi aliskanlik gerektiriyor; biraz dugme olsa iyi olurdu diye dusunuyorum

- Silecek olan yerde artik vites kolu var, silecek ve sinyal sol tarafta tek bir kolda birlesmis; benim icin tek kelimeyle facia; birilerinin bu arkadaslara bunu soylemesi lazim; ben soyledim. 

- ortada sadece ses ve ambiyans degistirecek yuvarlak bir dugme koymuslar; cok daha fazla ozellik eklenebilecegini dusunuyorum

- kendi navigasyonu kapali geliyor, servise soracagim.

- Tavan perdesi ve sunroof kumandasi dokunmatik; bana gore cok kullanici dostu degil

- Keyless iceri giris ve cikis ile bir turlu anlasamadik; bu benden kaynakli; alisacagim 

Sevdiklerim

- Esimle ortak kullandigimiz icin hafizali, isitmali ve havalandirmali koltuklar; bir de ustune masaj da yapiyor

- Oyuncakli arabalari seviyorum; ambiyans aydinlatmasi vs

- Detayli ayarlar yapilabiliyor

- Cam tavan ve sunroof beraber olmasi 

- On koltuklar, inis ve binisleri kolaylastirmak icin ileri geri hareket ediyor; benim gibi sonradan gormeler icin buyuk luks :-)

- Comfort mode, arabayi yolcularin rahat edecegi sekilde surmenizi sagliyor bana gore.

Simdilik bu kadar, Rizline paspas ve ekranlar icin ekran koruyucu aldim; hafta sonu yapistirirken daha cok foto paylasacagim.

Kasko ve sigortayi nereden yaptirdigimi ise paylasmama gerek yoktur diye dusunuyorum :-)

IMG_20250203_201454.jpg.8bd65d6046dbb3b5cd414764ad34330a.jpg

tarihinde Gökhan Tuna tarafından düzenlendi
  • Beğen 18
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Fikri Keleş

Hayırlı uğurlu olsun :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

:nazar: Hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanın. Beyaz her zaman iyidir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Koskoca arabanın gerisi nerde :) Hayırlı olsun. Japonun ve japoncunun düşmanları çoğalıyor :D

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Hayırlı olsun kazasız cezasız kullanılsın 🧿 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Güle güle kazasız belasız inşallah :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Kazasız belasız güzel günlerde kullanın abi, maşallah.. Araba yüz görümlüğü istiyor sanırım.. 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Tiger + İguna deyince Aklıma Zimerit kaplı Ardennes muharebe renklerindeki Konigstiger gelmedi değil. Hayırlı olsun. 

Bovington_Tiger_II_grey_bg_b.jpg

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Maşallah :nazar:

Fotolardan kendimi alamadım (bol bol yükle yahu görelim her detayı) :D 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Allah hayırlı etsin, kazasız belasız ve cezasız sürüşler dilerim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Hayırlısı olsun ama ben foto göremedim :unsure2:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
(düzenlendi)
Köksal Yılmaz yazdı:

Bu kadar fotoğraf ile konu açmaya yasak getirilmesi gerekir bence, yönetimi uyarmslıyız.

tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Hayırlı olsun. Jantlar kaç inç?

R-Line olanına bindiğimde aşırı sert bulmuştum. İyi ki Elegance diyebilirsiniz belki de. Güle güle kullanın 

Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna
Emre Şimşek yazdı:

Hayırlı olsun. Jantlar kaç inç?

R-Line olanına bindiğimde aşırı sert bulmuştum. İyi ki Elegance diyebilirsiniz belki de. Güle güle kullanın 

Usttekiler elegance, alttakiler r-line:

image.png.063f69be1576fa35dfc6030df5a033ab.png

Bol bol foto mutlaka paylasacagim dostlar, konu acmaya firsat bulamayip geciktigim icin (araci gecen hafta cuma gunu teslim aldik) boyle oldu. Hafta sonu bol bol cekip paylasacagim.

Metin Uzunoğlu yazdı:

Bu kadar fotoğraf ile konu açmaya yasak getirilmesi gerekir bence, yönetimi uyarmslıyız.

Cihat Küçükay yazdı:

Hayırlısı olsun ama ben foto göremedim :unsure2:

Köksal Yılmaz yazdı:

Cem Işık yazdı:

Kazasız belasız güzel günlerde kullanın abi, maşallah.. Araba yüz görümlüğü istiyor sanırım.. 

Elegance bunlarla geliyor @Emre Şimşek

image.png.d2b7fa7b105cd34a33c7e9eb0f463e1d.png

R-Line ise bununla

image.png.234dac1104fcefa118cbbb5d8ddd7db8.png 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Muharrem Karagülle

Hayırlı olsun,Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Eren Gökmen
  • Yeni Oluştur...