Mücahit Erdem Salı 16:39 Paylaş Salı 16:39 Herkese iyi akşamlar. Daha önce konusunu forumda paylaşmış olduğum 2014 model Civic ile bir yılı doldurmak üzereyim. Genel anlamda araçtan memnunum. Honda benim gözümde bulgur pilavı gibi. Ekonomik, sorunsuz, benim açımdan araçta olması gereken tüm özellikleri karşılıyor.Ancak şu sıralar kaşıntı tuttu, ilanları gezerken makyajlı 2016 model 508 takıldı radarima. Allure paket 1.6 blue HDI eat6, full opsiyonlu Jbl ses sistemi head up gibi artıları var. Üstüne çok fazla bir rakam ödemeden kilometre olarak 50 bin aşağı çekip, iki yaş gençleştirip daha konforlu bir araca binme fikri mantıklı. Siz olsanız bu durumda ne yapardınız. Genel olarak şehir içi kullanıyorum, çok aşırı uzun yol kullanımım yok Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Salı 16:42 Paylaş Salı 16:42 iyi ki geçtim dedirtir, segment farkını hissedince 2 Yorum bağlantısı
Serdar Göktaş Salı 18:19 Paylaş Salı 18:19 Ben olsam geçerdim. 508 hep sevdiğim araç olmuştur. Hemde tam otomatik hemde en dolusu. Yorum bağlantısı
Recep Demirci Salı 19:36 Paylaş Salı 19:36 Eski aracım FB7 Civic 6.5 yıl kullandım geçen yaz sattım. Alan arkadaş kendisinde öncesinde 508 olduğunu elektorik arıza masraflarından bıktığını 80 bin ₺ masraf açtığını söylemişti. Bu tabiki bütün 508lerde olacak diye bir kaide değil. Bende 508lere bir ara bakınmıştım ancak şehiriçi darlanma gibi nedenler dolayısıyla uzun sedana yanaşmamıştım. 1 Yorum bağlantısı
Mücahit Erdem Salı 19:41 Yazar Paylaş Salı 19:41 Önceki iki aracımda Mondeo olduğu Civic zayıf geliyor bana biraz da o yüzden kaşıntı tuttu. Mantık olarak Civicle bir süre daha devam etmem gerekiyor ama çok kararsız kaldım Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu Salı 20:25 Paylaş Salı 20:25 Civic lerin her yönden aşırı abartıldığı düşünüyorum. Accord, city veya jazz aynı marka olmasına rağmen ülkemizde bir civic fan lığı var ve tofaş gibi bir kitlesi var. Konfor ve rahatlık açısından 508 daha iyidir, segment farkı her yönden fark edilir. Arkadaşımda 2020 civic var kapı ağırlığı, yol sesi vs 2016 mondeo ile farklı ama o daha iyi prim yapıyor accord, 508, mondeo gibi prim yapmıyor. Ben daima sağlamlık açısından bakıyorum civic 1200~1300 kg mondeo ise 1600 kg yaklaşık olarak. Sonuç olarak segment farkı her şekilde hissedilir. 3 Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin Salı 20:45 Paylaş Salı 20:45 İlk versiyonları çok güzel olduğu için Civic bir efsane haline gelmiş bizde. Bu yüzden fanları çok fazla. Fakat ben 2011'de mi çıkmıştı tam hatırlamıyorum ama o kasadan sonra Civic'den soğudum. Fransız arabalarının da sağlam olmadığı konusunda da bir anlayış var. Bu nedenle Civic'den daha konforlu olduğunu düşündüğüm 508 çok tercih edilmiyor. 2.el kıyaslaması yapmayacaksam tercih ederdim şahsen. Yorum bağlantısı
Erman Uzun Salı 22:32 Paylaş Salı 22:32 2011 508 kullanicisi olarak ve bir dönem civic bakmış ve çevremde de hemen hemen 2005 sonrası tüm civicleri görmüş kullanmış biri olarak geçilir hatta çok sevilir dizel motor sorunsuz ve az yakar o baktığınız yıllardaki sanziman tam otomatikse sorunsuz ve ömürlük bir sanziman ancak yarı otomatik ise sorunsuz olsana konforu daha az bakim gerektiren (baskı balata değişimi gibi) cinsten Elektronik arıza kısmına gelirsek şükürler olsun ben pek birsey yaşamadım bakımlı diri bir 508 sizi civicten her anlamda mutlu edecektir Yorum bağlantısı
Cem Dilmen Çarşamba 05:14 Paylaş Çarşamba 05:14 Civic ten sonra bahsettiğiniz kasa 508 kesinlikle çok daha konforlu gelecektir. Yakıtı da sakin kullanımda sizi şaşırtır diye düşünüyorum. O kasa 508 tam bir D segment araç son kasalar biraz daha sportiflik uğruna daha basık kalıyor diye düşünüyorum. Eğer 508 sorunsuz ve bakımlı ise kesinlikle geçin derim. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Çarşamba 05:22 Paylaş Çarşamba 05:22 Bir üst sınıfa geçilecek, 50bin km düşürülecek, iki yaş gençleşecek. Bedava köfte gibi. Acaba neden? Yorum bağlantısı
Ali Gülmez Çarşamba 05:37 Paylaş Çarşamba 05:37 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Bir üst sınıfa geçilecek, 50bin km düşürülecek, iki yaş gençleşecek. Bedava köfte gibi. Acaba neden? piyasa algısı toyota ve honda gereksiz abartılıyor Honda sahibi olarak yazıyorum Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren Çarşamba 05:49 Paylaş Çarşamba 05:49 Mücahit Erdem yazdı: Mantık olarak Civicle bir süre daha devam etmem gerekiyor Bence de Yorum bağlantısı
Mücahit Erdem Çarşamba 06:17 Yazar Paylaş Çarşamba 06:17 Sorum yanlış algılandı, 508 ile civic i kıyaslamıyorum, arada gece ile gündüz gibi fark var onu biliyorum zaten. Mantıklı mı değil mi orasına karar veremedim. Civic sorunsuz, yakıtı LPG den dolayı uygun ve kısa mesafe kullanımda daha mantıklı gibi geliyor bana. Üste ödediğim 200 bin TL gibi bir rakam karşılığında konfor, sağlamlık, donanım, daha düşük km ve daha yüksek model gibi artılara sahip olacağım. Bununla beraber egr partikül adblue gibi arıza kaynaklarıda beraberinde gelecek 🥴 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk Çarşamba 06:22 Paylaş Çarşamba 06:22 (düzenlendi) Kısa süre ikame araç olarak 508 kullandım, Donanım olarak çok dolu ama uzun yolda bir alman aracı sürüyormuş gibi tutuş ve güvenlik hissiyatını vermiyor. Çok elektronik, arıza yapar mı diye kafada soru işaretleri dolaştı, Performans olarak kasa biraz ağır gelmiş gibi motora, Teknik bir sorun yaşatmazsa şehir içinde park etmek dışında sıkıntı yaratmaz. Ben olsam Civic ten suv a geçerdim. Honda CRV , kodiaq vs. gibi. Böyle bir düşünce yoksa civic varken 508 macerasında atılmazdım. Civic e göre iç malzeme kalitesi, donanım olarak yükselmiş olacaksınız, ancak yakıt olarak 508 biraz fazla olur. Her türk gibi işin satma tarafını düşündüğümüzde ise 508 in satış hızı civic e göre çok daha uzun sürecektir. Çarşamba 06:25 tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Çarşamba 06:32 Paylaş Çarşamba 06:32 Ali Gülmez yazdı: piyasa algısı toyota ve honda gereksiz abartılıyor Honda sahibi olarak yazıyorum Pandemi döneminde değiliz. Herkes her aracın sıfırına ulaşabiliyor. Yani piyasada ikici eli sırf algıdan dolayı pahalıya satılacak model yok şu an. Yorum bağlantısı
Emrullah Aydoğdu Çarşamba 06:33 Paylaş Çarşamba 06:33 Metin Uzunoğlu yazdı: Civic lerin her yönden aşırı abartıldığı düşünüyorum. Accord, city veya jazz aynı marka olmasına rağmen ülkemizde bir civic fan lığı var ve tofaş gibi bir kitlesi var. Konfor ve rahatlık açısından 508 daha iyidir, segment farkı her yönden fark edilir. Arkadaşımda 2020 civic var kapı ağırlığı, yol sesi vs 2016 mondeo ile farklı ama o daha iyi prim yapıyor accord, 508, mondeo gibi prim yapmıyor. Ben daima sağlamlık açısından bakıyorum civic 1200~1300 kg mondeo ise 1600 kg yaklaşık olarak. Sonuç olarak segment farkı her şekilde hissedilir. nfs underground ın etkisi çok büyük. 1 Yorum bağlantısı
Murat Öngür Çarşamba 06:33 Paylaş Çarşamba 06:33 Herşeyden önce segment olarak iyi ki dersin, keza yol sesi olarak da memnun olursun. 2016 modelleri bende araştırmıştım en sorunsuzu diyebiliriz elektronik ve şanzıman olarak , eski kasalarda robotik kol ile otomatikleştirilmiş şanzıman var vites geçişleri serttir. 2016 Modellerde EAT6 / 6 Vites olarak geçiyor şanzıman. ben sonra opeli tercih ettim. Yorum bağlantısı
Murat Sahın Çarşamba 07:12 Paylaş Çarşamba 07:12 Tansu Kalafatoğlu yazdı: sırf algıdan dolayı Mazda neden tutulmuyor da toyota ya da honda kapışılıyor? Sen mazda 3'e bindin diye hatırlıyorum, selefi corolladan eksik yanı neydi mesela? Yorum bağlantısı
Mücahit Erdem Çarşamba 07:17 Yazar Paylaş Çarşamba 07:17 Erhan Doruk yazdı: Kısa süre ikame araç olarak 508 kullandım, Donanım olarak çok dolu ama uzun yolda bir alman aracı sürüyormuş gibi tutuş ve güvenlik hissiyatını vermiyor. Çok elektronik, arıza yapar mı diye kafada soru işaretleri dolaştı, Performans olarak kasa biraz ağır gelmiş gibi motora, Teknik bir sorun yaşatmazsa şehir içinde park etmek dışında sıkıntı yaratmaz. Ben olsam Civic ten suv a geçerdim. Honda CRV , kodiaq vs. gibi. Böyle bir düşünce yoksa civic varken 508 macerasında atılmazdım. Civic e göre iç malzeme kalitesi, donanım olarak yükselmiş olacaksınız, ancak yakıt olarak 508 biraz fazla olur. Her türk gibi işin satma tarafını düşündüğümüzde ise 508 in satış hızı civic e göre çok daha uzun sürecektir. Aynı şekilde düşünüyorum bende. Şu anda istediğim SUV modelleri için yeterli bütçem yok. Bütçe oluşuncaya kadar zevkle binmek için 508 i basamak olarak düşündüm. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Çarşamba 07:21 Paylaş Çarşamba 07:21 Murat Sahın yazdı: Mazda neden tutulmuyor da toyota ya da honda kapışılıyor? Sen mazda 3'e bindin diye hatırlıyorum, selefi corolladan eksik yanı neydi mesela? Mazda 3, 2010’lu senelere kadar çok sattı. Sonradan hem fiyatı yüksek kaçtı hem de insanlar turbo araçlara yöneldi. Algıdan değil, tercihlerden böyle oldu. Bir açıklaması var yani. Honda toyota çok abartılıyor? Neyi? Bir arabanın nesi abartılabilir ki? Ya konforu, ya gücü, ya görünüşü ya da sorunsuzluğu. Bunlardan bazıları sıfırken daha çok para eder, bazıları yaşlı araç tercihinde daha çok para eder. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gülmez Çarşamba 08:20 Paylaş Çarşamba 08:20 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Pandemi döneminde değiliz. Herkes her aracın sıfırına ulaşabiliyor. Yani piyasada ikici eli sırf algıdan dolayı pahalıya satılacak model yok şu an. daha ufak daha kalitesiz broadway ile aynı ses yalıtımına sahip olan honda jazz c sınıfı dizel otomatik 308 den 2. elde daha pahalıya satılıyor onu demek istedim 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Çarşamba 08:29 Paylaş Çarşamba 08:29 Murat Sahın yazdı: Mazda neden tutulmuyor yok ki 3 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Çarşamba 08:56 Paylaş Çarşamba 08:56 Ali Gülmez yazdı: daha ufak daha kalitesiz broadway ile aynı ses yalıtımına sahip olan honda jazz c sınıfı dizel otomatik 308 den 2. elde daha pahalıya satılıyor onu demek istedim İnternet dünyasında ses yalıtımı önemli. Gerçekte çok takılan yok. Byd çok pahalı demek de modaydı. Ama satılıyor. Kötü denilen corolla yalıtımından şikayetim olmadı mesela. Dünyaya göre pahalı olmasına rağmen türkiye’de ilk 5’te satılıyor. Vardır sebebi Yorum bağlantısı
Erhan Doruk Çarşamba 09:08 Paylaş Çarşamba 09:08 Tansu Kalafatoğlu yazdı: İnternet dünyasında ses yalıtımı önemli. Gerçekte çok takılan yok. Byd çok pahalı demek de modaydı. Ama satılıyor. Kötü denilen corolla yalıtımından şikayetim olmadı mesela. Dünyaya göre pahalı olmasına rağmen türkiye’de ilk 5’te satılıyor. Vardır sebebi Ses olayının tamamen alışkanlıkla ilgili olduğunu düşünüyorum. Focus 2,5 dan 3 e geçince ne kadar sessiz demiştim, sonra fluence çok sesiz gelmişti, devamında bindiğim octavia hepsinden iyiydi, sonrasında superb - passat kullanınca , passastı bir tık iyi hissetmiştim. Superb e alıştıktan sonra geçen seyahatte focus kiralayınca bana şahine binmiş hissi uyandırmıştı. popo neye alışırsa onu arıyor kısacası. Yorum bağlantısı
Recommended Posts