Çağlar Kaya Pazartesi 17:42 Paylaş Pazartesi 17:42 Arkadaşlar Merhaba i20 aracımda yaklaşık son bir haftadır. Aracı ilk çalıştırınca direksiyon arıza ışığı yaklaşık olarak 10 kez yanıp sönüyor sonra kayboluyor. Bu ışık kaybolmadan araç R ye geri vitese geçmiyor. Işık söndüğünde şanzımandan çıkırt diye bir ses geliyor. (Bu normalde vites geçişlerinde olan ses zaten dikkatli dinleyince gelen ses) Sonra araç R ye geçiyor. Yani vitesi R ye alsamda vitese geçmiyor. R yanıp sönüyor. Ama normal 1. viteste ileri giderken sıkıntı yok. Araç 21 model çift kavrama DCT şanzımandır. Videosunuda ekledim. Sorun neden kaynaklı acaba yardımcı olursanız sevinirim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Pazartesi 18:25 Paylaş Pazartesi 18:25 direksiyon elektrikli sistem mi bunlarda? Yorum bağlantısı
Çağlar Kaya Pazartesi 19:52 Yazar Paylaş Pazartesi 19:52 Çağlar Bayur yazdı: direksiyon elektrikli sistem mi bunlarda? Evet elektrikli olması lazım. Çünkü araç hızlanınca direksiyon sertleşiyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Salı 08:51 Paylaş Salı 08:51 her marş sonrası mı durum aynı, mesela yoldan geldik stop ettik 1 dak. sonra marş yapsak aynısı olur mu yoksa düzeliyor mu? Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal Salı 09:02 Paylaş Salı 09:02 Aracı bilgisayara bağlatsanız zaten söyler derdini bu durumda. Bana akü problemi gibi geldi, özellikle sabah soğukta vs daha net belli eder Yorum bağlantısı
Çağlar Kaya 20 saat önce Yazar Paylaş 20 saat önce Merhaba aracı bilgisayara bağladım hata kodu çıkmadı. Ertesi gün aracı sabah çalıştırırken ekran türlü türlü hatalar çıkmaya başlayınca durumun aküden olduğunu tahmin ettim ancak işin garibi camlar çalışmıyor silecek çalışmıyor. Şanzıman vites geçirmiyor. Ancak motor tek marşta akü full gibi çalışıyor. Tabi bu arada şanzımanda çalışmadı. Akünün resmini çektim akücüye gittim. Aynı aküyü start stopsuz araçtan sökmüştü benim araçta hibrit olduğu için marşı hibrit aküsünden aldığını tahmin ettim. Araca Varta marka start stopsuz bir akü taktım. İlk bir kaç sefer marş normal aldı ancak şimdi geç alıyor. Sanırım aküyü start stoplu ile değiştirmek gerekecek. Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 13 saat önce Paylaş 13 saat önce Doğru akü takılacak. Bunlarda direksiyon sorunu çözüldü ancak, sorun olur ise, servis bülten yayınlamıştı. Yorum bağlantısı
Çağlar Kaya 7 saat önce Yazar Paylaş 7 saat önce (düzenlendi) Tamer Topaç yazdı: Doğru akü takılacak. Bunlarda direksiyon sorunu çözüldü ancak, sorun olur ise, servis bülten yayınlamıştı. Bugün kaç kez arabayı kullandım. Çok şükür marş ta düzeldi sanırım hibrit aküsü zayıfladığı için oldu oda. Yokuş aşağı gaz vermeyince hibrit aküsüde doluyor. Anladığım kadarıyla bu araçta marş direk hibrit aküden enerji alıyor. Ayrıca akücüyü aradım sordum aracın eski aküsüne baktı oda start stoplu akü değil dedi. 7 saat önce tarihinde Çağlar Kaya tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Çağlar Kaya yazdı: ancak işin garibi camlar çalışmıyor silecek çalışmıyor. zayıf akü böyle birşey yapmaz Yorum bağlantısı
Recommended Posts