İçeriğe Yönlendir

Kaportaya Yapışan Nokta Nokta Yağlı Boya Nasıl Temizlenir

Mustafa Karahan

Recommended Posts

Mustafa Karahan

Merhabalar, geçenlerde arabayı park ettiğim bir yerde demirleri boyuyorlardı. Bugün hava güzel arabayı yıkayım bari dedim. Yıkadım kurularken bir baktım ki nokta nokta boya izleri var 🤬 boya yapılan yerden uçuşan boya tozları da kaportaya hatta cama bile yapışmış. Biraz elle pasta ile uğraştım çıkar gibi oldu ama istediğim sonucu almak için makine ile yapmak lazım sanırım.

Boya damlalarını daha kolay çıkarma yöntemi var mıdır? 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

sakın ellemeyim ehil bir boyacıya başvurun geri dönülmez hasar verebilirsiniz, pasta ile olmaz o

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Kil ile deneme yapılabilir. Pasta ile çıkar belki ama sonra pastanın bıraktığı matlığı almak için iş komple pasta cilaya gider

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Çağlar Bayur yazdı:

sakın ellemeyim ehil bir boyacıya başvurun geri dönülmez hasar verebilirsiniz, pasta ile olmaz o

Pasta iyi bir sonuç vermedi elle yapınca. Nette de bir sürü yanlış bilgi dönüyor tiner diyen var aseton diyen var sirke diyen var.. 

Köksal Yılmaz yazdı:

Kil ile deneme yapılabilir. Pasta ile çıkar belki ama sonra pastanın bıraktığı matlığı almak için iş komple pasta cilaya gider

Kil aklıma geldi ama evde bulamadım nereye koyduysam 😊

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mustafa Karahan yazdı:

Nette de bir sürü yanlış bilgi dönüyor tiner diyen var aseton diyen var sirke diyen var.. 

önce gelen boya yağlı boya mı duvar boyası mı ona bakılacak

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Çağlar Bayur yazdı:

önce gelen boya yağlı boya mı duvar boyası mı ona bakılacak

Yağlı boya abi bence, demir boyamışlardı

Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç

Başıma gelmişti komple arabayı killedim pırıl pırıl olmuştu. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Çağatay Kılınç yazdı:

Başıma gelmişti komple arabayı killedim pırıl pırıl olmuştu. 

Kil benimde ilk aklıma gelenlerden birisi olmuştu. Kil sipariş vereyim en güzeli evdekini bulamadım 😊

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mustafa Karahan yazdı:

temizlik tineri ile başlanmalı ve ılık su

Yorum bağlantısı
Deniz Kom

Temizlik tinerinden sonra su, sonra gerekirse pasta. Mekanik işlere henüz girmeyin. Tiner ve su ile temizledikten sonra yüzey pürüzsüz olduktan sonra pasta cila atabilirsiniz. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Çağlar Bayur yazdı:

temizlik tineri ile başlanmalı ve ılık su

Deniz Kom yazdı:

Temizlik tinerinden sonra su, sonra gerekirse pasta. Mekanik işlere henüz girmeyin. Tiner ve su ile temizledikten sonra yüzey pürüzsüz olduktan sonra pasta cila atabilirsiniz. 

Tiner sentetik ve selülozik var diye biliyorum. Temizlik tineri hangisi oluyor 😊

Yorum bağlantısı
Deniz Kom
Mustafa Karahan yazdı:

Tiner sentetik ve selülozik var diye biliyorum. Temizlik tineri hangisi oluyor 😊

Şöyle bir ürün satılıyor. Saf su ile sulandırıp kullanmanız lazım. yoksa boyayı da alırsınız :)

Yüzey Temizleme Tineri - 822-9305 | DYO

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan

@Deniz Kom Korkumda boyaya zarar vermek 😊 önce kil deneyeceğim olmazsa başka bir şey düşüneceğim. 

@Çağlar Bayur abi önce kil deneyim diyorum olmazsa boyacıya sorarım. Havalar soğuk olunca kendimde uğraşamadım öylece duruyor yakında yağmur kar vs görünüyor sonrasında kil ile deneyeceğim 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Çağlar Bayur yazdı:

geri dönülmez hasar verebilirsiniz,

karar sizin

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

kardeş pro yardım almayacaksan ve çok fazla değilse izler gözede batmıyorsa sadece kil uygula ve başka elleme, arada bir normal şekilde yıka, o boyalar zamanla dökülecektir, arada bir kil uygularsın süreci hızlandırırsın.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Çağlar Bayur yazdı:

karar sizin

Uyarıların için teşekkür ediyorum abi 😊

Ali Cihangiroğlu yazdı:

kardeş pro yardım almayacaksan ve çok fazla değilse izler gözede batmıyorsa sadece kil uygula ve başka elleme, arada bir normal şekilde yıka, o boyalar zamanla dökülecektir, arada bir kil uygularsın süreci hızlandırırsın.

Araç siyah sıcrayan boya da beyaz ama tırnakla çıkıyor. Bu yüzden kil çıkarır diye düşünüyorum. Diğer türlü kendim bulaşmazdım. Bu yüzden Kil denemek istiyorum inşallah o çıkarır 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Mustafa Karahan yazdı:

Uyarıların için teşekkür ediyorum abi 😊

Araç siyah sıcrayan boya da beyaz ama tırnakla çıkıyor. Bu yüzden kil çıkarır diye düşünüyorum. Diğer türlü kendim bulaşmazdım. Bu yüzden Kil denemek istiyorum inşallah o çıkarır 

renk fena denk gelmiş, tırnakla çıkıyorsa kil çıkarır diye tahmin ediyorum.

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Ali Cihangiroğlu yazdı:

renk fena denk gelmiş, tırnakla çıkıyorsa kil çıkarır diye tahmin ediyorum.

Hiç sormayın zıt renkler olmasa zamana bırakırdım kendisi çıkar derdim. Tırnakla çıkması bana kil çıkarır bunu dedirtiyor ama bakalım artık 😊

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Mustafa Karahan yazdı:

yağlı boya ise gaz yağı veya "sentetik" tiner ile çıkartabilirsiniz. aracın boyasına bunlar zarar vermez.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Doğan Arşiray yazdı:

yağlı boya ise gaz yağı veya "sentetik" tiner ile çıkartabilirsiniz. aracın boyasına bunlar zarar vermez.

Yağlı boya olduğuna eminim demirleri boyamışlardı. Mazot da çıkarır sanırım değil mi? 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

bence mazot daha zor etki eder. sentetik tiner ve sıcak hava uygundur. ben sentetik tiner ve sıcak güneşte kaput koruyucu film söktüm siyah arabadan. kışın mümkün olmazdı.

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Doğan Arşiray yazdı:

bence mazot daha zor etki eder. sentetik tiner ve sıcak hava uygundur. ben sentetik tiner ve sıcak güneşte kaput koruyucu film söktüm siyah arabadan. kışın mümkün olmazdı.

Kil deneyeceğim inşallah o işimi görür diye düşünüyorum olmadı tiner gaz yağı gibi şeyler deneyeceğim. Ama kil olmazsa öncelikle bir boyacıya danışmam gerekiyor sanırım. 

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Piyasadaki meşhur mavi kil serttir, boyayı temizlese de siyahta hare yapabilir, kili sıcak suda biraz bekletip yumuşat sonra bol sıvı(su+şampuan) ile çok bastırmadan uygula. İlk yaptığın yeri inceleyip ona göre baskıyı vs ayarlarsın

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Köksal Yılmaz yazdı:

Piyasadaki meşhur mavi kil serttir, boyayı temizlese de siyahta hare yapabilir, kili sıcak suda biraz bekletip yumuşat sonra bol sıvı(su+şampuan) ile çok bastırmadan uygula. İlk yaptığın yeri inceleyip ona göre baskıyı vs ayarlarsın

Kil sonrası hafif bir pasta yaparım elle, hare olursa öyle gider diye düşünüyorum. Mavi kil vardı bende önceden onu kullanmıştım ama şimdi nerde ne yapıyor bulamadım. Yenisini alacağım bu yüzden. Ama sizin dediğinizi dikkate alacağım sıcak su mantıklı geldi 😊 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...