İçeriğe Yönlendir

Jameson 311 - Ford Fusion 2004 - Direksiyon kumandası

Arda Dulgar
Çözüme git Arda Dulgar tarafından,

Recommended Posts

Arda Dulgar

Merhaba,

Sonunda teybimi değiştirdim. Kendim montaj yaptım. Ancak direksiyon kumandasını aktive edemedim.

Bilen arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Tüm kabloları eşleştirdikten sonra geriye 4 kablo kaldı.
Çeşitli kombinasyonlar denedim ama yapamadım. Bu kombinasyonlar arasında teybe giden "-" uçtan paralel çekmek de oldu. Açıkçası youtube da görebildiğim şeyleri denedim.

Kalan kablolar aşağıdaki gibi.

Kalan kablolar da yeşil-beyaz, siyah-beyaz, sarı-siyah, sarı-kahverengi

kabloların nereden çıktığını fotoğraf üzerinde işaretledim.

WhatsApp Image 2025-02-01 at 19.03.55.jpeg

WhatsApp Image 2025-02-01 at 19.03.56.jpeg

Yorum bağlantısı
Süleyman Can

Takipteyim. Ekrana geçince benim direksiyon kontrol de devre dışı kaldı. Takan usta çip lazım ancak öyle olur demişti ama hangi çip?

Yorum bağlantısı
Arda Dulgar
Süleyman Can yazdı:

Takipteyim. Ekrana geçince benim direksiyon kontrol de devre dışı kaldı. Takan usta çip lazım ancak öyle olur demişti ama hangi çip?

Youtube da çok video var hocam eksi uç ile yapıyorlar sanırım. Çipe gerek yok diyorlar. Çip dediğiniz şey aparat diye satılıyor. Aldığım teyp kadar fiyatı var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Çözüm
Arda Dulgar
(düzenlendi)

Durumu çözdüm. Benim teyp montajından sonra 5 kablo kalıyordu. Kumandanın arkasındaki deliğe bir tornavida dokundurunca kumanda çıkıyor. Kumanda soketinden giden kablo renklerine baktım. Biri siyah beyaz biri sarı kahverengi.

O kablolardan birini teyp soketindeki key1 kablosuna bağladım. Misal siyah beyaz olanı.

Sarı kahverengi olana ise teyp soketindeki siyah kablodan - uçtan yani paralel çektim.

Bukadar. Çalıştı. Çok basitmiş meğer.

Ben izlediğim videoları biraz yanlış anlamışım :)

Key 2 ile işiniz yok.

WhatsApp Image 2025-02-02 at 19.13.11.jpeg

Süleyman Can yazdı:

Görebilmeniz adına alıntı yapıyorum.

tarihinde Arda Dulgar tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Süleyman Can
Arda Dulgar yazdı:

Durumu çözdüm. Benim teyp montajından sonra 5 kablo kalıyordu. Kumandanın arkasındaki deliğe bir tornavida dokundurunca kumanda çıkıyor. Kumanda soketinden giden kablo renklerine baktım. Biri siyah beyaz biri sarı kahverengi.

O kablolardan birini teyp soketindeki key1 kablosuna bağladım. Misal siyah beyaz olanı.

Sarı kahverengi olana ise teyp soketindeki siyah kablodan - uçtan yani paralel çektim.

Bukadar. Çalıştı. Çok basitmiş meğer.

Ben izlediğim videoları biraz yanlış anlamışım :)

Key 2 ile işiniz yok.

WhatsApp Image 2025-02-02 at 19.13.11.jpeg

Görebilmeniz adına alıntı yapıyorum.

Youtube da anlattığınız gibi yapan video linki var mı?

Yorum bağlantısı
Arda Dulgar
Süleyman Can yazdı:

Youtube da anlattığınız gibi yapan video linki var mı?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...