İçeriğe Yönlendir

2. El Araç Aldıktan Sonra Yapılması Gerekenler Hakkında Tavsiyeler

BurakArslan34

Recommended Posts

BurakArslan34

Merhaba arkadaşlar,

Yakın zamanda 2. el bir araç almayı düşünüyorum ancak aldıktan sonra yapılması gereken işlemler konusunda pek bilgim yok. Bu yüzden, tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Öncelikle sigorta ve kasko konusunda hangi adımları izlemeliyim? Zorunlu trafik sigortasını hemen yaptırmak gerekiyor biliyorum, ancak kasko konusunda nelere dikkat etmek lazım? Hangi sigorta şirketleri daha avantajlı?

Bunun dışında, aracı aldıktan sonra hangi bakımları yaptırmam gerekiyor? Motor, şanzıman, fren sistemi, lastikler ve sıvılar gibi önemli noktalar için neler önerirsiniz? Özellikle değiştirilmesi gereken parçalar var mı?

Ayrıca, ruhsat ve noter işlemleri dışında dikkat edilmesi gereken başka resmi işlemler var mı? Vergi, muayene veya başka bir detay atlanmaması gereken bir konu mu?

Kendi deneyimlerinizden yola çıkarak, araç aldıktan sonra yaptığınız işlemleri, dikkat edilmesi gereken püf noktaları ve varsa pişman olduğunuz veya keşke önceden bilseydim dediğiniz şeyleri paylaşırsanız çok mutlu olurum.

Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim! 😊

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
BurakArslan34 yazdı:

hangi bakımları yaptırmam gerekiyor? Motor, şanzıman, fren sistemi, lastikler ve sıvılar gibi önemli noktalar için neler önerirsiniz? Özellikle değiştirilmesi gereken parçalar var mı?

alınacak araca bağlı bunlar

Yorum bağlantısı
BurakArslan34

Çağlar Bayur yazdı:

alınacak araca bağlı bunlar

Sedan bir araç düşünüyorum hocam

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
BurakArslan34 yazdı:

Sedan bir araç düşünüyorum hocam

bakımlar kasa tipine göre yapılmaz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
BurakArslan34
Çağlar Bayur yazdı:

bakımlar kasa tipine göre yapılmaz

konuya o kadar uzağım hocam :) Açıkcası clio 5 almayı düşünüyorum. her model de farklılık oluyor mu? mesela standart araç aldıktan sonra yapılmalı gibi bir taslak yok mu acaba? Kaput bölümünde yağ ve su bakımları yapılmalı gerekirse değişmeli muayene durumu gibi yazılar gördüm internette genelde ama pek anlamadığım için burada sormak istedim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bakım konusu almadan netleşmez. Yorum da yapılmaz. 

Kaç model, kaç bin kilometrede bir araç alınacak. Servis bakımlı bir araç mı olacak. Yoksa çok eski ve bakımsız bir araç mı alınacak. 

Otomatik mi olacak manuel mi olacak.. Vs vs. Onlarca soru çıkar.. 

Ancak bunlar aracı aldıktan sonra, yukarıdaki asıl hususlar ile ortaya çıkar.. 

Trafik sigortası aracı almadan önce yapılacak. Kasko konusu biraz bütçe işi. İyi bir şirketten mi kasko alınacak, yoksa kısıtlı bütçe ile en ucuzuna mı bakılacak. Bu da aldıktan sonra aracın durumuna göre netleşecek. 

Kısacası, aracı almadan, görmeden, ne olduğunu bilmeden, detaylarını bilmeden yorum yapılamaz.. 

Hayırlısı ile alın, o zaman yorumlarız. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

aldığınızda iyi ve güvenilir bir usta bulun ve hep ona gidin derim. çok masraf etmeyin hemen.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Clio 5 ise araç zaten yeni. Garantisi devam eden bir araç alın servis geçmişi mevcuttur zaten. 2021 Clio 5 1.0 TCE X-Tronic sahibiyim 1 yıldır. Garantisi devam ediyordu şu an ek garanti devam ediyor. Bende 3. bakımı da yetkili serviste oldu. Son bakım Aralık'ta oldu standart bakıma ek olarak bujiler ve fren hidroliği değişiyor. 11 bin küsür para verdik kampanya kapsamında.

Araç özelinde konuşursak Clio 5 te motor takozu ses yapıyor, bende de oldu 2 bakımda da garantiden takoz değişti. Bende yok ama düşük turbo zırıltısı olanlar da varmış. Turbosu değişenler oldu, turbonun arka bölümünde pul konularak problemi çözülenler oldu. Araç hakkında aklınızda soru varsa cevaplayabilirim.

Ek olarak noter satışında yeni dönem var. Satıcı anlaşmalı bankalardan araca ne kadara satıyorsa satış referansı oluşturacak. Alıcının telefonunu falan giriyor referans kodu oluşuyor. Bu referans kodu ile ödeme yapılıyor ve bu para noter havuzuna düşüyor. Noter satış gerçekleşince satışa onay veriyor ve para karşı tarafa geçiyor. Mümkünse Ziraat Bankası kullanılsın ben Kasım ayında Ziraat bankası haricinde satış veremedim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Bakımlar konusunu üstatlar açıklamış zaten. Sigorta ve kasko konusunda bizim milli sigortacımız var forumda. Bıyıklı biraz yaşlı felan. Bu konuda da yazmış sigorta ve kasko konusunda. Kendisine özel mesaj ile ulaşmanızı tavsiye ederim. Sigortayı bilme mama kaskoda hem firma sağlam olmalı hem acente destek olmalı. 

Şimdiden hayırlı olsun.

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Yahya Melih Ayaksız

Benzinli araçsa yağ çubuğunu çek. Karaysa yağ değişmeli sarıysa daha yeni konmuş.

Beyazsa motor bitiktir hayırlı olsun. Çubuğun max noktasından aşağıdaysa da yağ eksiktir , ya usta eksik koydu ya da motor yağ yiyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Murat Sahın yazdı:

Bakımlar konusunu üstatlar açıklamış zaten. Sigorta ve kasko konusunda bizim milli sigortacımız var forumda. Bıyıklı biraz yaşlı felan. Bu konuda da yazmış sigorta ve kasko konusunda. Kendisine özel mesaj ile ulaşmanızı tavsiye ederim. Sigortayı bilme mama kaskoda hem firma sağlam olmalı hem acente destek olmalı. 

Şimdiden hayırlı olsun.

Gerçekte profil fotoğrafından çok daha genç duruyor (konut DASK yaklaştı da :exc1:)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Metin Akbal yazdı:

Gerçekte profil fotoğrafından çok daha genç duruyor (konut DASK yaklaştı da :exc1:)

bir de albenili yakışıklı

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Çağlar Bayur yazdı:

bir de albenili yakışıklı

Çokomelli duramazdık :bravo: (Senin ne yaklaştı abi 😄)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Metin Akbal yazdı:

Çokomelli duramazdık :bravo: (Senin ne yaklaştı abi 😄)

ev sigortası ne artmış öyle yahu konu neydi?

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Çağlar Bayur yazdı:

ev sigortası ne artmış öyle yahu konu neydi?

Brad Pitt mi Emmi mi :D

• Teşekkür 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Çağlar Bayur yazdı:

o kim

Emminin yanında bende çıkaramadım

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Metin Akbal yazdı:

Yarın ararım seni. 😘

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...