Deniz Kom Cumartesi 07:20 Paylaş Cumartesi 07:20 Merhaba arkadaşlar nasılsınız? Bir süredir kendimize ev arayışı içerisindeyiz. Birkaç ay önce miras kalan arsalardan birini satarak bu işi büyük oranda çözecektik ama satış noterde alıcının yeniden pazarlığa başlamasıyla iptal olunca biz de anlaştığımız evi alamadık. Şu aralar yine arayıştayız. Bir tane ev bulduk. Evin inşaat planları, az katlı oluşu, ihtiyaçlarımıza tamamen yanıt vermesi hoşumuza gitti. Ancak burada kesinleştiremediğimiz bir durum var. Evi kredi ile alacağız. Beklediğimiz satışlar da iptal olduğu için şu anda evin %25 - 30 aralığındaki kısmını arabalardan birini satarak ödeyebiliyoruz. Ev yaklaşık olarak 5 milyon TL'den yüksek kısımda kalıyor. Kalan bakiye ise (yaklaşık 3 milyon lira) şu aralar bankaların fonladığı rakamlara yaklaşmıyor (istisnalar hariç). Son 1 senede yaklaşık 3 milyon liradan yüksek kredi olayına şahit olan oldu mu acaba? İkinci soru ise, ilk evim oranlarından faydalanmak istiyoruz. Hali hazırda kendimize ait bir evimiz yok ve kirada oturuyoruz ancak bana başka bir şehirde babamdan bir evin %40 hissesi miras kaldı ve onda annem oturuyor. Eşime de depremde yıkılan evler miras kalmış görünüyor. Bu şartlar altında ilk evim oranlarından faydalanmamıza engel bir durum var mıdır? Yüksek konut kredisi geçen sene alan arkadaşlarım mevcut ama onlar Dolar ile maaş aldıkları için krediye hak kazanmışlardı. Ben geçen sene sorduğumda 2 milyon lira alabileceğimi söylemişlerdi ama bu sene hep red yanıtları alıyor arkadaşlarım. O yüzden de biraz çekincedeyim açıkçası. Bu konuda bilgi sahibi arkadaşlar varsa önerilere açığım. Eğer boşa kürek çekeceksek hiç hayal kurmayalım Selametle.. Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2 Cumartesi 17:32 Paylaş Cumartesi 17:32 Yıllık gelirini 12 milyon olarak belgeleyip 5 milyon tl kredi isteyen arkadaşım ucu ucuna alabildiğini söyledi. Yalnız ev için değil müstakip tapulu arsa için Yorum bağlantısı
Deniz Kom Cumartesi 19:09 Yazar Paylaş Cumartesi 19:09 Emlakçılara sorduğumda aylık 80.000 TL ödemeye kadar kredi alabileceğimi söylüyorlar. Ama reelde ne oluyor onu bilmiyorum ben de Sanırım tecrübe etmekten başka yol yok. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Cumartesi 19:23 Paylaş Cumartesi 19:23 Deniz Kom yazdı: aylık 80.000 TL ödemeye kadar kredi vesile ile matematik can çekişiyor 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal Cumartesi 21:55 Paylaş Cumartesi 21:55 %20 kredilendirme mevcuttu güncel değişmedi ise. Matematikte 5 milyonluk ev için 1 milyon kredi cikiyor diye biliyorum. Tabi 5 milyonluk eve kredi çıkıyor mu bilmiyorum çünkü 2 milyondan yüksek fiyatlı araçlara kredi çıkmıyor. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek Cumartesi 22:21 Paylaş Cumartesi 22:21 2. eve de %12 mi ne veriyorlar. 1 Yorum bağlantısı
Deniz Kom Pazar 04:59 Yazar Paylaş Pazar 04:59 Çağlar Bayur yazdı: vesile ile matematik can çekişiyor Emlakçıya hane gelirini söyledim. Vatandaş oturdu 2 MTL 5 yıl kredi çıkar dedi. Ama bana daha fazla gerekiyor. Yasal açıklamaları incelediğimde 5MTL ev fiyatına kadar %70 kredi ile alınabileceği söyleniyor. Ama reelde neyi yansıtıyor işte onu denemek lazım sanırım. Mehmet Ozyurek yazdı: 2. eve de %12 mi ne veriyorlar. O ikinci ev mevzusu ise tam bir soru işareti kafamda. Hisseli sahip olduğum ama oturumunu yapmadığım, bir gelirimin olmadığı evler sanırım işi bozuyor biraz. 1 Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu Pazar 17:55 Paylaş Pazar 17:55 (düzenlendi) Aylik belgeli gelirinizin %80ni aylik taksit olacak sekilde kredi veriliyordu ama su an nedir bankaya sormak lazım. Pazar 17:55 tarihinde Baha Kanberoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Gülmez Pazar 18:28 Paylaş Pazar 18:28 Üzerinizde ve eşinizde adınıza tapulu mal yok ise ilk evim kredisi alabilirsiniz Şu an 2.85 en uygun ve 1 milyonu 60 ayda aylık 34900 tl ödemesi var ve ev fiyatının en fazla yarısı veriliyor 1 Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin Pazar 21:15 Paylaş Pazar 21:15 Peki sahibi olunan evi sattıktan sonra eğer üzerinizde başka tapu yoksa ilk evim kredisi çıkıyor mu? Bunu bilen var mı? Seneye böyle bir girişimde bulunabilirim çünkü. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Pazar 21:16 Paylaş Pazar 21:16 Eyüp Çetin yazdı: Peki sahibi olunan evi sattıktan sonra eğer üzerinizde başka tapu yoksa ilk evim kredisi çıkıyor mu? Bunu bilen var mı? Seneye böyle bir girişimde bulunabilirim çünkü. evet. Ben böyle yaptım. Satıp 1 ay içinde ilk evim kredisi çektim 1 1 Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru Pazartesi 04:23 Paylaş Pazartesi 04:23 Deniz Kom yazdı: Merhaba arkadaşlar nasılsınız? Bir süredir kendimize ev arayışı içerisindeyiz. Birkaç ay önce miras kalan arsalardan birini satarak bu işi büyük oranda çözecektik ama satış noterde alıcının yeniden pazarlığa başlamasıyla iptal olunca biz de anlaştığımız evi alamadık. Şu aralar yine arayıştayız. Bir tane ev bulduk. Evin inşaat planları, az katlı oluşu, ihtiyaçlarımıza tamamen yanıt vermesi hoşumuza gitti. Ancak burada kesinleştiremediğimiz bir durum var. Evi kredi ile alacağız. Beklediğimiz satışlar da iptal olduğu için şu anda evin %25 - 30 aralığındaki kısmını arabalardan birini satarak ödeyebiliyoruz. Ev yaklaşık olarak 5 milyon TL'den yüksek kısımda kalıyor. Kalan bakiye ise (yaklaşık 3 milyon lira) şu aralar bankaların fonladığı rakamlara yaklaşmıyor (istisnalar hariç). Son 1 senede yaklaşık 3 milyon liradan yüksek kredi olayına şahit olan oldu mu acaba? İkinci soru ise, ilk evim oranlarından faydalanmak istiyoruz. Hali hazırda kendimize ait bir evimiz yok ve kirada oturuyoruz ancak bana başka bir şehirde babamdan bir evin %40 hissesi miras kaldı ve onda annem oturuyor. Eşime de depremde yıkılan evler miras kalmış görünüyor. Bu şartlar altında ilk evim oranlarından faydalanmamıza engel bir durum var mıdır? Yüksek konut kredisi geçen sene alan arkadaşlarım mevcut ama onlar Dolar ile maaş aldıkları için krediye hak kazanmışlardı. Ben geçen sene sorduğumda 2 milyon lira alabileceğimi söylemişlerdi ama bu sene hep red yanıtları alıyor arkadaşlarım. O yüzden de biraz çekincedeyim açıkçası. Bu konuda bilgi sahibi arkadaşlar varsa önerilere açığım. Eğer boşa kürek çekeceksek hiç hayal kurmayalım Selametle.. Bu ay icinde ilk evim konut kredisi cektik. 1.2milyon lira. Uzerinize hisseli tapu varsa diger bankalarinin hicbirine gitmeyin. E devlet sorgu ekraninda tapu kaydi gordukleri anda islemler ilermiyor. Belki 10 bankaya ugradim. Sadece kuvaitturk bankası hisseniz yuzde 50 yi gecmiyor ise veriyor , oradan kullandik bizde. Esimin yuzde 2 gibi hissesi vardi sorun olmadan kullandik krediyi. Sizin hem kendiniz de hem esiniz de hisseli durum oldugu icin kuvaitturk ten bilgi almaniz iyi olur. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gülmez Pazartesi 05:39 Paylaş Pazartesi 05:39 Eyüp Çetin yazdı: Peki sahibi olunan evi sattıktan sonra eğer üzerinizde başka tapu yoksa ilk evim kredisi çıkıyor mu? Bunu bilen var mı? Seneye böyle bir girişimde bulunabilirim çünkü. Üzerinizdeki tapuyu düşürdüğünüz an ilk ev kredisine başvurabilirsiniz Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Pazartesi 19:00 Paylaş Pazartesi 19:00 Tansu Kalafatoğlu yazdı: evet. Ben böyle yaptım. Satıp 1 ay içinde ilk evim kredisi çektim çok mantıklı bir kural mış 3 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Pazartesi 19:05 Paylaş Pazartesi 19:05 Çağlar Bayur yazdı: çok mantıklı bir kural mış çok zengin değilsen teorik olarak hep baştan başlıyon 2 Yorum bağlantısı
Ali Gülmez Pazartesi 19:47 Paylaş Pazartesi 19:47 Çağlar Bayur yazdı: çok mantıklı bir kural mış Evini satıp tapuyu üzerinden düşürüp 1 hafta sonra ilk evim kredisi çeken var Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan Pazartesi 20:44 Paylaş Pazartesi 20:44 Normalde onun kuralı son 1 sene yada 6 ay içerisinde satış yapmamış olmak değil miydi Yorum bağlantısı
Deniz Kom Dün saat 02:47 Yazar Paylaş Dün saat 02:47 Birkaç banka ile görüştüm. Benim ve eşimin üzerindeki evler hisseli olduğu için (%50 altı) ilk evim kredisinde sorun çıkmıyormuş. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts