Mert inal Dün saat 15:07 Paylaş Dün saat 15:07 Arkadaşlar iyi günler bugün birşey fark ettim aracımda 70 80 hızlarında giderken ani fren yapıca 2 ön lastikte kendini kitliyor ve kayıyor abs devreye girmiyor ama abs uyarısı vs birşey yok sebebi nedir ne yapılmalıdır Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal Dün saat 15:16 Paylaş Dün saat 15:16 Abs devreye girince esp gibi lamba yanıp sönmez. Kontak açınca yanar ve arıza yoksa söner. Bahsettiğiniz durum çok göreceli ve yorum yapmak zor. Bu denemeyi yaptığınız aracın durumu ve zemin çok etkili. Fren balatası, diski, lastikler ne alemde? Nasıl bir zeminde denendi? Toprak yolda denediyseniz kayar, lastik iyi değilse tutmadığı için kayar ve sistem bloke olmayı algılayamaz. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Dün saat 16:17 Paylaş Dün saat 16:17 teker kitlenmiş ise algılar? garip olan abs nin arızalı olmasını algılamaması Yorum bağlantısı
Cem Işık Dün saat 16:22 Paylaş Dün saat 16:22 Fren pedalına tatlı sert mi basıyorsunuz? Arkayı kollayıp trafiksiz ortamda sert şekilde basarak deneyin bir de. Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül Dün saat 16:50 Paylaş Dün saat 16:50 Birde ıslak zeminde deneyin. Teker kayma sesi pek yapmayacağı için ABS pompa sesini dikkatli bir kulak duyabilir. Forscan ile araca bağlanın 4 tekerin ABS km/saat sinyali direk verilerde görünüyor. Sistem testi yapılabiliyor. Arıza koduna bakılabiliyor. Herşey mümkün. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran Dün saat 17:11 Paylaş Dün saat 17:11 Toprak da olsa köpğk de yağ da olsa, frenin üzerinde aniden ayağa da kalksanız kilitlenmemesi lazım. Absnin olayı o zaten. Yorum bağlantısı
Mert inal Dün saat 17:14 Yazar Paylaş Dün saat 17:14 Ü.Emre Kartal yazdı: Abs devreye girince esp gibi lamba yanıp sönmez. Kontak açınca yanar ve arıza yoksa söner. Bahsettiğiniz durum çok göreceli ve yorum yapmak zor. Bu denemeyi yaptığınız aracın durumu ve zemin çok etkili. Fren balatası, diski, lastikler ne alemde? Nasıl bir zeminde denendi? Toprak yolda denediyseniz kayar, lastik iyi değilse tutmadığı için kayar ve sistem bloke olmayı algılayamaz. Normal asfalt da denedim kaydı Evren Erakçora yazdı: Takırdama sesi gelmiyor mu? Yok gelmedi direkt kitliyor herhangibir aracı çalıştırınca hata mesajı simgesi de yok Ömer Sarıgül yazdı: Birde ıslak zeminde deneyin. Teker kayma sesi pek yapmayacağı için ABS pompa sesini dikkatli bir kulak duyabilir. Forscan ile araca bağlanın 4 tekerin ABS km/saat sinyali direk verilerde görünüyor. Sistem testi yapılabiliyor. Arıza koduna bakılabiliyor. Herşey mümkün. Islak zemindede denedim kayma sesi fışşş diye geliyor lastikten kafamı camdan kaldırıdğım da baktığımda kitlediğini görüyorum zaten Yorum bağlantısı
Cem Işık Dün saat 17:33 Paylaş Dün saat 17:33 Abs devreye girdiğinde fren pedalında tak tak tak şeklinde vurma hissedersiniz, olmuyor mu bu? Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül Dün saat 17:44 Paylaş Dün saat 17:44 Mert inal yazdı: Islak zemindede denedim kayma sesi fışşş diye geliyor lastikten kafamı camdan kaldırıdğım da baktığımda kitlediğini görüyorum zaten O zaman ABS çalışmıyor. Forscan ile ABS modül verilerinin takibi yapılacak abs nin düşük yüksek akımlı sigortalarına bakılacak. Yapacak başka birşey yok. Bunları siz yapamayacak durumda iseniz ellemeyin servislere gidin kontrol ettirin Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Dün saat 17:52 Paylaş Dün saat 17:52 İlkay Başaran yazdı: frenin üzerinde aniden ayağa da kalksanız arabada neler yaşıyorsan artık videosu var mı 4 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran Dün saat 18:15 Paylaş Dün saat 18:15 Çağlar Bayur yazdı: arabada neler yaşıyorsan artık videosu var mı Vpn var mı? 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar Dün saat 20:05 Paylaş Dün saat 20:05 Fren testi yapan yerler var, bence bu konuda bir fren servisinden destek alın.Aracın abs testini yaparken istenmeyen durumlar yaşanabilir. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 saat önce Paylaş 13 saat önce İlkay Başaran yazdı: Vpn var mı? deepseek bile var Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 12 saat önce Paylaş 12 saat önce Çağlar Bayur yazdı: deepseek bile var Oh şit 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts