İçeriğe Yönlendir

Araçtaki Çakmaklığın Usb Soket İle Değişimi Hakkında

Arda Dulgar

Recommended Posts

Arda Dulgar

Merhaba

Aracımdaki çakmaklığı çıkartıp yerine usb soket takmak istiyorum. Ancak bazı ürünlerdeki yorumlar çok kötü. Marka bir ürüne de denk gelmedim. Konu elektronik olunca tedirgin de etmiyor değil.

Aşağıda görselini paylaştığım ürün ve türevlerini temin edip memnun kalmış bir arkadaşımız var mıdır acaba?

resim.png.bc0c0cd2cf7ea42c04a84d4acaf4d96c.png

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Bence bunu yapmayın, hem çakmaklık olmadık yerde lazım olur hem de bu aparatlar sağlıklı değil. 

Onun yerine çakmaklığa takılan ve seviye olarak çakmaklık hizasında kalan şarjlardan alın. Hızlı şarj vs daha sağlıklı olur. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Arda Dulgar
(düzenlendi)

Benim çakmaklık sanırım bozuk. baseusun bir transmitteri var sürekli kopuyor elle düzeltmem gerekiyor. Çakmaklığı değiştirip masraf edeceğime böyle bir şey yapayım demiştim. ,

bir de benim çakmak kontağa bağlı değil. normali bu mu bu arabada bilmiyorum. önceki arabalarımda kontak kapalıyken çakmak çalışmıyordu. çakmaklıkta bir şey bırakamıyorum. aküyü yiyor.

tarihinde Arda Dulgar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül
Arda Dulgar yazdı:

Merhaba

Aracımdaki çakmaklığı çıkartıp yerine usb soket takmak istiyorum. Ancak bazı ürünlerdeki yorumlar çok kötü. Marka bir ürüne de denk gelmedim. Konu elektronik olunca tedirgin de etmiyor değil.

Aşağıda görselini paylaştığım ürün ve türevlerini temin edip memnun kalmış bir arkadaşımız var mıdır acaba?

Bunun yanma riski olursa araç kül olur kofti bir şeye benziyor. Dıştan ayrıca takıp işin bitince çekmek en güvenli olanı. Bazı araçlarda çakmaklıkta daima elektrik olduğu için böyle şeyler tehlikeli. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru
Arda Dulgar yazdı:

Merhaba

6 7 sene önce bir fiestaya takmıstım, halen sorunsuz calışıyor benzer bir urun. Tabi garantisi yok.

Yorum bağlantısı
Arda Dulgar

Aslında bir video buldum. Adam markalı çakmak usb adaptörünün içini açıp araca monte ediyor kartıyla birlikte lehimleyip. Bu olabilir gibi geldi.

Yorum bağlantısı
Sedat Oral

Baseus un mini modeli var çakmaklığa takılıyor nerdeyse çıkıntısı yok bunun yerine daha pratik olabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Eski aracim jetta ya uygulamistim. Hem usb sarj hemde araç voltajini olcmek icin koldayamadaki 12v cikisini iptal edip o zamanlar aliexpresten almıştım 5 seneye yakin kullandim sonrada sattim araci birsorun yaşamadım. 

Her geçen gün maliyet arttıkça ürünlerde eski kaliteden eser kalmiyor hep maliyet düşürme peşinde firmalar. 

17382163469944682220367672058057.jpg.0a3f824dcac61667324e114d1f10f3e5.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arda Dulgar
Uğur Kamil yazdı:

Eski aracim jetta ya uygulamistim. Hem usb sarj hemde araç voltajini olcmek icin koldayamadaki 12v cikisini iptal edip o zamanlar aliexpresten almıştım 5 seneye yakin kullandim sonrada sattim araci birsorun yaşamadım. 

Her geçen gün maliyet arttıkça ürünlerde eski kaliteden eser kalmiyor hep maliyet düşürme peşinde firmalar. 

17382163469944682220367672058057.jpg.0a3f824dcac61667324e114d1f10f3e5.jpg

Güzel görünüyor hocam elinize sağlık

Yorum bağlantısı
Arda Dulgar
Sedat Oral yazdı:

Baseus un mini modeli var çakmaklığa takılıyor nerdeyse çıkıntısı yok bunun yerine daha pratik olabilir.

Üstat benim çakmaklık kontak kapalıyken de çalışıyor. Sürekli bir şey bulunduramıyorum. Ya çakmaklığı kontağa bağlatmam lazım ya da on/off düğmeli bir şey almam lazım

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Arda Dulgar yazdı:

Güzel görünüyor hocam elinize sağlık

Teşekkür ederim. 

Ayni ürünü bundan önceki connect aracimada uygulamistim onuda uzun yillar sorunsuz kullanmistim. 

Telefonda onun resimini bulamadim. 

Yorum bağlantısı
Arda Dulgar
Uğur Kamil yazdı:

Teşekkür ederim. 

Ayni ürünü bundan önceki connect aracimada uygulamistim onuda uzun yillar sorunsuz kullanmistim. 

Telefonda onun resimini bulamadim. 

11 yıl öncesine ait bir konunuz var forumda :) çakmaklığı sanırım kontağa bağlamışsınız. Kontak elektriğini nereden aldınız? Teybe giden soketten alsam sorun olur mu? Sigorta kutusuna mı uzanmam lazım?

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Arda Dulgar yazdı:

11 yıl öncesine ait bir konunuz var forumda :) çakmaklığı sanırım kontağa bağlamışsınız. Kontak elektriğini nereden aldınız? Teybe giden soketten alsam sorun olur mu? Sigorta kutusuna mı uzanmam lazım?

Sonrasinda gerek kalmamıştı teyp degisimine gitmistim mudahale etmedim orjinal tesisata. 

Çakmaklığı direk kontağa bağlamak mantikli değil, onun sigortasi ve kablosu farkli.. Fazla akim çeken birsey baglayinca sorun olabilir. 

Röle ile kontak açılınca tetiklenen bir sistem yapilabilir. 

Yorum bağlantısı
ALİ SEYKAN

Çakmaklığa sürekli elektrik gidiyorsa yapmanız çok sağlıklı değil.  En azından sürüş esnasında bir problem olursa müdahale şansınız olur ama gece  olursa büyük problem. İlla böyle bir şey yapacaksanız öncelikle kontağa bağlı akım işini ayarlamanız lazım

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Arda Dulgar yazdı:

Merhaba

bundan ben aliexpress den aldım, jeep de arka tarafa önceki çakmak girişinden paralel hat çekip çalıştırdım. gayet güzel de oldu. ama bunun ucuzunu almayın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arda Dulgar

Bu aparatı çakmak yerine koymamak mantıklı sanırım. Ya tesisata müdahele edip başka bir konuma koymak lazım ya da çakmaklığa şarj aparatı takmak.

Şarj aparatı takmanın dezavantajı benim için, sürekli elektrik geliyor.

Bazı şarj arparatları kendinden ışıklı-göstergeli vs.

Öyle olmayanlar elektrik harcar mı?

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Arda Dulgar yazdı:

Bu aparatı çakmak yerine koymamak mantıklı sanırım. Ya tesisata müdahele edip başka bir konuma koymak lazım ya da çakmaklığa şarj aparatı takmak.

Şarj aparatı takmanın dezavantajı benim için, sürekli elektrik geliyor.

Bazı şarj arparatları kendinden ışıklı-göstergeli vs.

Öyle olmayanlar elektrik harcar mı?

açma kapama düğmesi de var benim aldığımda.

https://tr.aliexpress.com/item/1005006075389025.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.64.7fa13d12jAjXmk&gatewayAdapt=glo2tur

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sedat Oral

Çoğu araç bir saat sonra falan elektiriği kesiyor. Bir tek japon grubunda gördüm sürekli elektrik veren. Sizin araç nedir?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...