İçeriğe Yönlendir

Ev Elektrik Tüketimi Yılda 5000 Ayda 417kw Aşarsa Ne Olur?

Çağlar Bayur

Recommended Posts

Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

5000’i geçmem için evde 2 kat fazla elektrik yakmam lazım. Mümkün değil

Sen benzin parası verecen

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Recep Yavuz yazdı:

Evet ben +1000 'i geçince duracak diye düşündüm. Bu büyük bir yük elektrikli araçlar için. Peki bu değişikliğin araç şarj istasyonlarının sayaçlarına da etkisi olacak mı acaba ? Ayrıca bu düzenleme sadece haneleri mi etkiliyor acaba? Sanayi ve esnafta bu düzenlemeden etkilenecek mi? Öyleyse bunun enflasyona da etkisi olacaktır.

e tamamda o zaman arabası elektrikli olana yapsınlar neyi düzenleyeceklerse? bundan bize ne ki... kurunun yanında yaş da yanıyor. zaten hala kol gibi MTV alıyorlar kaç senelik arabadan.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

Sen benzin parası verecen

yoo. Onu da vermeyeceğim. Mtv olarak ödüyorum :) seneye 7-11 yaş olacak. Zaten ciddi kârdayım. Artık full kâra dönüyoruz. Tertemiz. 

bu sene rakiplerimle farkım 6.500 ve 9.500 lira. Seneye 4.000 ve 5.600 lira

Yılda 600 litre kârdan = 27.000 kârdan mtv zararını çıkıyorum. 

IMG_2964.jpeg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Recep Yavuz yazdı:

bu konuyu konuşan uzman kişi, "Bu uygulama ile %3 abone etkilenecek" dedi.

aynu uzman, ortalama tüketim hesaplanırken kaçakların nasıl katılmadığını da anlatsın da dinlyelim, matematik coğrafyayı terk edeli çok oldu

Recep Yavuz yazdı:

Öyleyse bunun enflasyona da etkisi olacaktır.

geçen sene mtv %kaç zamlandı hesaplara göre? ona benzeyecek bu da

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

5000’i geçmem için evde 2 kat fazla elektrik yakmam lazım. Mümkün değil

...... xx olan diyenin adliyede xxxxx sürerken ...... 2 x xx olmuştu

mümkün değil deme yeter ki iste olsun

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

aynu uzman, ortalama tüketim hesaplanırken kaçakların nasıl katılmadığını da anlatsın da dinlyelim, matematik coğrafyayı terk edeli çok oldu

pazar gününe kadar ruhsatı veya izni olmayan oteller kapatılacakmış. Ne kadar hızlı değil mi? 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Recep Yavuz
Çağlar Bayur yazdı:

Uzman beni ikna etti. :) .... 417 ' nin altında kal keyfine bak mesajını aldım ben. Robin Hood masalı gibi dinledim uzmanı. Şimdi son faturadan sonra her gün KW sayacağım sonra X ve tik atacağım. Önceki günden artık KW kadar ertesi gün kullanabiliriz falan.... Aile huzurumuzu korumamız gerekiyor nihayetinde. Zaten işimiz de yoktu. Canımız sıkılıyordu iyi oldu.

Aslında 417 KW' dan sonra bu cep telefonu tarifeleri gibi elektriği direk kesse nasıl olur? Böyle bir istekte bulunsak dağıtıcı firmalardan. :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Yıllık 5000 kWh dendi, şimdi aylık 417 kWh muhabbeti var. Aynı şey değil ki...

Atıyorum yazın 200-250 kWh kullanıyor annemler ama kışın 600 kWh i geçiyor. Ortalama 400 olmuyor yani 5000 kWh i geçmiyor yıllık ama kışın fazla fatura ödeyeceğiz aylık değerlendirilirse 🤬

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Çağlar Bayur yazdı:

%30 elektrik ödemeden muaf kurumlar %20 de kaçak vardı. kabaca yarısı ödenmiyor. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...