Mahmut Yıldız 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Emre Şimşek yazdı: Benim ev 3. kat, orta kattaki komşu kışın Almanya’da yaşıyor. Evi ısıtmadığı gibi bir de camları açık bırakıp pancurlarını indirip gidiyor. Onu nasıl yapacağız bilmiyorum.. Hadi anahtarı vardı camları kapattık bir süreliğine ama evi hala buzhane gibi Evi başkasına kiraya ver, hem evi ısıtmış olursun hem de kira parası alırsın. 4 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: yapmana gerek yok. yapabilirsin diyor. Çünkü serbest rekabet ortamına giriyorsun. Ama onlardan hiç biri senle ucuza sözleşme yapmayacak. aksine kar maksimizasyonu için uğraşacaklar da uğraşacaklar. Çünkü pazarlık gücün yok... 5000kwh ile ne pazarlık gücü...Vatandaş üreticinin kucağına atılmış oluyor sıfır regülasyon.. fabrika olsan 5 milyon kwh kullansan pazarlık gücün var. sözleşme bunun için var. 5000 altındaki sözleşme yapabilir değil mi? Herkes yapabilir mi? 5000 üstü olunca, “bak sen çok yakıyon, sözleşme yaparsan belki bir nebze daha az ödeme ihtimalin var” gibi bi öneri mi yani? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 saat önce Yazar Paylaş 11 saat önce Emre Şimşek yazdı: Benim ev 3. kat, orta kattaki komşu kışın Almanya’da yaşıyor. Evi ısıtmadığı gibi bir de camları açık bırakıp pancurlarını indirip gidiyor. Onu nasıl yapacağız bilmiyorum.. Hadi anahtarı vardı camları kapattık bir süreliğine ama evi hala buzhane gibi çadırdan apartmana geçen bir gürhu eğitmek 188 yıl daha sürer. bizim burad da var bu numunelerden bolca Tansu Kalafatoğlu yazdı: 5000 altındaki sözleşme yapabilir değil mi? Herkes yapabilir mi? 5000 üstü olunca, “bak sen çok yakıyon, sözleşme yaparsan belki bir nebze daha az ödeme ihtimalin var” gibi bi öneri mi yani? miami den mi yazıldı bu , coğrafya kaderdir 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 11 saat önce Paylaş 11 saat önce valla doğalgaz gibisi yok. Odunun tonu 4-5 bin lira. İthal karpuz Kömür 10 bin lira. Pelet 10 bin lira. Bunlarla kışı hem konforsuz hem aşırı pahalı geçiriyoruz. haa doğalgaz zamlanmasın tabi. O konu ayrı Mahmut Yıldız yazdı: Bu arada biz çok zenginmişiz, İngiltere ve Japonlar çıldırmış galiba. https://www.bbc.com/turkce/haberler/2011/03/110303_room_temprature bunu birkaç kişiye söyledim. En beyaz yakalısı, en eğitimlisi bile “evde donla gezemeyeceksem ne anladım o işten” diye tepki verdi. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 saat önce Yazar Paylaş 11 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: valla doğalgaz gibisi yok. nasıl kullanıldığı önemli, 88 yıldır söylerim : kombi dönüşümü bu ülkeye atılmış ikinci büyük kazıktır, gazı nasıl kullandığın önemli. Tansu Kalafatoğlu yazdı: Odunun tonu 4-5 bin lira. İt odun ile bir sistem kurarım, kombililer ağler mesela, hiç harici ısıtıcı olmadan bile bir ev ısıtabilir mühendislik matematik fizik bilgisi ile... 1 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: bunu birkaç kişiye söyledim. En beyaz yakalısı, en eğitimlisi bile “evde donla gezemeyeceksem ne anladım o işten” diye tepki verdi. Kimse kabul etmiyor. Ben geceleri kombiyi kapatıyorum, açık olunca uyuyamıyorum. Odam 20 derecenin altına iniyor. Çağlar Bayur yazdı: nasıl kullanıldığı önemli, 88 yıldır söylerim : kombi dönüşümü bu ülkeye atılmış ikinci büyük kazıktır, gazı nasıl kullandığın önemli. Kombi satışı olarak bakınca öyle de doğalgaz kullanımı olarak bakınca tersi. Merkezi sistemde pay ölçere karışı çıkıyorlar, sonra da çok sıcak oldu diye cam açıyorlar. Kombi olunca herkes cimrileşiyor. 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Çağlar Bayur yazdı: nasıl kullanıldığı önemli, 88 yıldır söylerim : kombi dönüşümü bu ülkeye atılmış ikinci büyük kazıktır, gazı nasıl kullandığın önemli. odun ile bir sistem kurarım, kombililer ağler mesela, hiç harici ısıtıcı olmadan bile bir ev ısıtabilir mühendislik matematik fizik bilgisi ile... rusya‘da sovyetten kalma sistemlerde sıcak su şehrin merkezinde ısıtılır ve dağıtılır. Bu mantıklı. Ama bugün rusya’da bakımsızlıktan ocakları açarak ısınan evler var. Odunla olmaz yav Mahmut Yıldız yazdı: Kimse kabul etmiyor. Ben geceleri kombiyi kapatıyorum, açık olunca uyuyamıyorum. Odam 20 derecenin altına iniyor. hanımla bunu konuştuk. Bir gün sonra instagramıma şu video düştü. 19 derecede uyumak vücutta yapıcı onarıcı hormonları daha aktif hale getiriyormuş. 1 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 saat önce Yazar Paylaş 10 saat önce Mahmut Yıldız yazdı: doğalgaz kullanımı olarak bakınca tersi. Merkezi sistemde pay ölçere karışı çıkıyorlar, sonra da çok sıcak oldu diye cam açıyorlar. Kombi olunca herkes cimrileşiyor. merkezi sistemde verim her zaman tekli kombiden yüksektir, sorun bina mimari inşaat tasarımında. radyatörü duvara yaslamış bir tasarımda hesap yapmaya bile gerek yok, hatalı mesela. bizim apartmanda kalorifer ayar bakımını ele aldğımdan beri gelinen nokta: en soğuk geçen ay 1 m2 yi 12TL ye ısıtmışız. bu ayar 2 yıl sürdü eski isstem sensör ısı öölçer vs yok.ölçümde binada asansör boşluğunun en soğuk yeri 22C, evler 24-26C. merkezi de ki püf nokta her m2 yi ısıtmaktır, mesela en basit birinci hata merdiven boşluklarındaki radyatörler kapatılır, bu getirmez götürür. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Çağlar Bayur yazdı: merkezi sistemde verim her zaman tekli kombiden yüksektir, sorun bina mimari inşaat tasarımında. radyatörü duvara yaslamış bir tasarımda hesap yapmaya bile gerek yok, hatalı mesela. bizim apartmanda kalorifer ayar bakımını ele aldğımdan beri gelinen nokta: en soğuk geçen ay 1 m2 yi 12TL ye ısıtmışız. bu ayar 2 yıl sürdü eski isstem sensör ısı öölçer vs yok.ölçümde binada asansör boşluğunun en soğuk yeri 22C, evler 24-26C. merkezi de ki püf nokta her m2 yi ısıtmaktır, mesela en basit birinci hata merdiven boşluklarındaki radyatörler kapatılır, bu getirmez götürür. Bunları biliyorum abi, daha önce de yazdın. Ama benim yazdığımı yapan bir sürü ev var. Bilinçli olmak çok önemli. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: 5000 altındaki sözleşme yapabilir değil mi? Herkes yapabilir mi? 5000 üstü olunca, “bak sen çok yakıyon, sözleşme yaparsan belki bir nebze daha az ödeme ihtimalin var” gibi bi öneri mi yani? Ben kendi kazık tarifeme geçiyom istersen git başkasından al sıkıyosa.. çok konuşma… demek Git öncesi bi kelime daha da olabilir 1 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Çağlar Bayur yazdı: merkezi sistemde verim her zaman tekli kombiden yüksektir, sorun bina mimari inşaat tasarımında. radyatörü duvara yaslamış bir tasarımda hesap yapmaya bile gerek yok, hatalı mesela. bizim apartmanda kalorifer ayar bakımını ele aldğımdan beri gelinen nokta: en soğuk geçen ay 1 m2 yi 12TL ye ısıtmışız. bu ayar 2 yıl sürdü eski isstem sensör ısı öölçer vs yok.ölçümde binada asansör boşluğunun en soğuk yeri 22C, evler 24-26C. merkezi de ki püf nokta her m2 yi ısıtmaktır, mesela en basit birinci hata merdiven boşluklarındaki radyatörler kapatılır, bu getirmez götürür. merdivene donla çı… bu nasıl bakım yönetim yav. İsyan çıkar 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 saat önce Yazar Paylaş 9 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: merdivene donla çı… bu nasıl bakım yönetim yav. İsyan çıkar nası yaw siz apartmanda pantalona mı gezionuz olmaz olsun öyle mekan 3 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Ohoo nasıl apartmanlar var. Mavi donla gezilmeyen apartman olurmu yahu? 1 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Ersen Tapan yazdı: Ohoo nasıl apartmanlar var. Mavi donla gezilmeyen apartman olurmu yahu? nası ya, mavi renk don mu var? Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Doğan Arşiray yazdı: nası ya, mavi renk don mu var? Yok mu? Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Doğan Arşiray yazdı: nası ya, mavi renk don mu var? amazon’da yok mu? 1 3 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Mahmut Yıldız yazdı: 22 derecede don olmaz ki kürk olur. 1 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Mahmut Yıldız yazdı: Bu arada biz çok zenginmişiz, İngiltere ve Japonlar çıldırmış galiba. https://www.bbc.com/turkce/haberler/2011/03/110303_room_temprature Bizim ev yanmazken 17.5 derece oluyor.. Harbi şımarık yaşıyoruz biz.. benim ev 24 derece.. 1 1 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Bizim merkezi sistem payölçerli. Hiç Açmasan bu mevsimde 21 derece falan olur evin içi. Yorum bağlantısı
Recep Yavuz 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Uğur Kamil yazdı: Öyle birsey gelirse ya ben evde üşüyerek oturcam yada zaten yüksek ödediğim faturayi dahada yuksek odiycem. Metreküp düşük tutulursa saçma evin konumuna göre tüketim cok değişkenlik gösteriyor. 1000 ile 2000 tl ödüyor genelde herkes ben 3000 tl civari 😀 1. Katta oturuyorum, alt ve ustum boş + ben evde kışında yazinda ayni oturuyorum. Soğuk diye az kalin giyinme huyum yok. İlginç az önce bir TV programında bu konuyu konuşan uzman kişi, "Bu uygulama ile %3 abone etkilenecek" dedi. Yani 100 kişiden 3 kişi 417 KW' ı geçiyormuş. Ben bu başlıkta gördüğüm bir çok kişi 417 KW' ı görüyor. Nasıl %3 aboneye denk geliyormuş, hayret. Diğer taraftan elektrikli araç alıp evde şarj ederek tasarruf planı yapanlara +1000 tl güncelleme gelmiş oluyor bu durumda. Onların 417 KW' ı geçmeme gibi bir durumu yok gibi... Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Gazeteler gazete değil -kişi- demiş "abone" olacak bir abone nerden baksan 4 kişidir ortalaması Recep Yavuz yazdı: İlginç az önce bir TV programında bu konuyu konuşan uzman kişi, "Bu uygulama ile %3 abone etkilenecek" dedi. Yani 100 kişiden 3 kişi 417 KW' ı geçiyormuş. Ben bu başlıkta gördüğüm bir çok kişi 417 KW' ı görüyor. Nasıl %3 aboneye denk geliyormuş, hayret. Diğer taraftan elektrikli araç alıp evde şarj ederek tasarruf planı yapanlara +1000 tl güncelleme gelmiş oluyor bu durumda. Onların 417 KW' ı geçmeme gibi bir durumu yok gibi... Aboneliği açık olup oturulmayan çok yer var. yazlıklar şunlar bunlar... vs.. realitede %10-15 vardır. Recep Yavuz yazdı: İlginç az önce bir TV programında bu konuyu konuşan uzman kişi, "Bu uygulama ile %3 abone etkilenecek" dedi. Yani 100 kişiden 3 kişi 417 KW' ı geçiyormuş. Ben bu başlıkta gördüğüm bir çok kişi 417 KW' ı görüyor. Nasıl %3 aboneye denk geliyormuş, hayret. Diğer taraftan elektrikli araç alıp evde şarj ederek tasarruf planı yapanlara +1000 tl güncelleme gelmiş oluyor bu durumda. Onların 417 KW' ı geçmeme gibi bir durumu yok gibi... hayır +1000 değil + 2000 en az. çünkü sınırda durmuyorsun ki? devam ediyorsun. 418 mi harcayacağız? 2 Yorum bağlantısı
Recep Yavuz 6 saat önce Paylaş 6 saat önce (düzenlendi) Mehmet Göktürk yazdı: Gazeteler gazete değil -kişi- demiş "abone" olacak bir abone nerden baksan 4 kişidir ortalaması Aboneliği açık olup oturulmayan çok yer var. yazlıklar şunlar bunlar... vs.. realitede %10-15 vardır. hayır +1000 değil + 2000 en az. çünkü sınırda durmuyorsun ki? devam ediyorsun. 418 mi harcayacağız? Evet ben +1000 'i geçince duracak diye düşündüm. Bu büyük bir yük elektrikli araçlar için. Peki bu değişikliğin araç şarj istasyonlarının sayaçlarına da etkisi olacak mı acaba ? Ayrıca bu düzenleme sadece haneleri mi etkiliyor acaba? Sanayi ve esnafta bu düzenlemeden etkilenecek mi? Öyleyse bunun enflasyona da etkisi olacaktır. 6 saat önce tarihinde Recep Yavuz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 5 saat önce Paylaş 5 saat önce 5000’i geçmem için evde 2 kat fazla elektrik yakmam lazım. Mümkün değil Yorum bağlantısı
Recommended Posts