İçeriğe Yönlendir

Ev Elektrik Tüketimi Yılda 5000 Ayda 417kw Aşarsa Ne Olur?

Çağlar Bayur

Recommended Posts

Emre Şimşek
Erdoğan Temur yazdı:

Fatura normal geldi. görevliye sordum şuan vatandaş konuşuyor ama elektrik kurumunda bile böyle bir konu yok.

image.png.e1de3e0e0c8619497e318910c1ca4fe1.png

Şubatta mı Martta mı ne başlıyor. Bu ay bizim de böyle.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

Takvim yılı olursa enteresan olur

takvim yılı bazlı yazıyor hocam

Son Kaynak Tedarik Tarifesi Hangi Tarihten İtibaren Geçerli Olacak?

İlgili düzenleme takvim yılı bazlı olarak hayata geçirilmiştir. Abonelerin elektrik tüketimleri takvim yılı bazlı olarak toplanacak, yüksek tüketimli tüketicilere ilişkin Son Kaynak Tedarik Tarifesi kapsamına girildiği tespit edilen aboneler elektrik enerjisini ikili anlaşmalar ile temin etmediği durumda, tespiti takiben üçüncü ayın ilk gününden itibaren Son Kaynak Tedarik Tarifesi’nden faturalandırılacaktır. Bu uygulama 01.02.2025 tarihinden itibaren yürürlüğe girecektir.

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Yani bir kez daha söylüyorum haksızlık ya birileri bunu durdurmalı. Ya ısı pompasını kapatacağım ya da çok pahalı ödeyeceğim 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Emre Şimşek yazdı:

birileri bunu durdurmalı

neden durdursun ki , yani sebep? kasa kazanacak, ses eden de yok ? o zaman sorun yok bakış açısına göre

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Çağlar'a ocak ayı tüketimi olarak 1050 lira fatura gelmiş diyorlar.. 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Ozyurek yazdı:

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Çağlar Bayur yazdı:

neden durdursun ki , yani sebep? kasa kazanacak, ses eden de yok ? o zaman sorun yok bakış açısına göre

Doğalgaza da benzer bir şey getirirler mi acep? Şu kadar metreküp harcadığınız görürsem ocağınıza incir ağacı dikerim tarzı.. Mehmet Şimşek burayı okursa bunu da yapar herhalde.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Emre Şimşek yazdı:

Doğalgaza da benzer bir şey getirirler mi acep? Şu kadar metreküp harcadığınız görürsem ocağınıza incir ağacı dikerim tarzı.. Mehmet Şimşek burayı okursa bunu da yapar herhalde.

Haberi çıktı onun hafta başı. Olacakmış.

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

Haberi çıktı onun hafta başı. Olacakmış.

bence oldu bile. İlk defa havalar çok soğuk değilken 1000 lirayı geçen faturam oldu

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

kasım aralık ocak aynıymış. Ama;

- Ocak 2025, 1410kwh’e 1.120₺ ödemişim

- Ocak 2024, 1324kwh’e 590₺ ödemişim

geçen yıla göre %78 zamlanmış. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

Gaz mı

Evet

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Emre Şimşek yazdı:

Öyle birsey gelirse ya ben evde üşüyerek oturcam yada zaten yüksek ödediğim faturayi dahada yuksek odiycem. Metreküp düşük tutulursa saçma evin konumuna göre tüketim cok değişkenlik gösteriyor. 

1000 ile 2000 tl ödüyor genelde herkes ben 3000 tl civari 😀

1. Katta oturuyorum, alt ve ustum boş + ben evde kışında yazinda ayni oturuyorum. Soğuk diye az kalin giyinme huyum yok. 

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Uğur Kamil yazdı:

Öyle birsey gelirse ya ben evde üşüyerek oturcam yada zaten yüksek ödediğim faturayi dahada yuksek odiycem. Metreküp düşük tutulursa saçma evin konumuna göre tüketim cok değişkenlik gösteriyor. 

1000 ile 2000 tl ödüyor genelde herkes ben 3000 tl civari 😀

1. Katta oturuyorum, alt ve ustum boş + ben evde kışında yazinda ayni oturuyorum. Soğuk diye az kalin giyinme huyum yok. 

AB, WHO oturma odasını sağlık için 21 derece yapın diyor. Yatak odası ise 16-19 derece arası. Hem cebe de faydası var. 

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Mahmut Yıldız yazdı:

AB, WHO oturma odasını sağlık için 21 derece yapın diyor. Yatak odası ise 16-19 derece arası. Hem cebe de faydası var. 

21.5 ile 22.5 arasi kullaniyorum oturma odası sıcaklığı. Yatak odasını hiç ölçmedim. 

Benim ev birde yerden isitma oda birtık fazla tuketmeme neden oluyor. + birde alt ust boş bütün olumsuz kriterler bir arada 😂

21 ve altinca üsüme baaliyor bende kalin giyinmem lazim 😀

Kömürle merkezi sistem ısınırken iyiydi. Dogalgaza durum ortaya cikti, komure göre baya tasarruflu evet ama abimle annemle ablamla kiyaslayinca 1000 tl civari fazla fatura ödüyorum ev unsurlarindan kaynaklı. 

Mahmut Yıldız yazdı:

Bu arada biz çok zenginmişiz, İngiltere ve Japonlar çıldırmış galiba.

https://www.bbc.com/turkce/haberler/2011/03/110303_room_temprature

13 15 derece nedir? 

Kazak mont şapkaylami oturalim evde 😂

Kombiyi 3 gun kapatsam o degerlere belki anca iner benim ev sıcaklığı 😀

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

zam yok zam yok..

Acaba evdeki koltuklara araç koltuk ısıtma sistemi döşesek mi?

Kedi için yapmıştım geçen senelerde. çok güzel olmuştu. Bir kırmız kadife plaket kutusunun içine koymuştum. 

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

zam yok zam yok..

Evet zam yok 😀 hissettirmeden düzeltme var

Aralikla ocak doğalgaz faturam arasinda metreküp olarak hesaplayinca 20 kurusluk bir artis olmustu. Buda totalde 70 tl civari fark cikarmisti bana

Dogalgazin ham fiyati belki ayni olabilor ama faturanin son rakami ayni olmuyor 

tarihinde Uğur Kamil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Benim ev 3. kat, orta kattaki komşu kışın Almanya’da yaşıyor. Evi ısıtmadığı gibi bir de camları açık bırakıp pancurlarını indirip gidiyor. Onu nasıl yapacağız bilmiyorum..

Hadi anahtarı vardı camları kapattık bir süreliğine ama evi hala buzhane gibi

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

sanki evi belli dereceye kadar ısıtmayan komşu için bir emsal karar vardı.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Doğan Arşiray yazdı:

sanki evi belli dereceye kadar ısıtmayan komşu için bir emsal karar vardı.

kanun var. Sitelerde boş evin ısıtma faturası vardır mesela

şu konuyu anlamadım. Dönem içinde 5000’i açınca neden uyarı geliyor. Yeni sözleşme yap uyarısı ne demek? Sözleşme yapınca ne değişiyor?

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

şu konuyu anlamadım. Dönem içinde 5000’i açınca neden uyarı geliyor. Yeni sözleşme yap uyarısı ne demek? Sözleşme yapınca ne değişiyor?

zam yok zam yok demek için bir sürü bürokrasi ve verimsizlik pompaladılar. çimdi çağrı merkezleri kurulacak arayıp 12 aylık sözleşme kitlemeye başlayan yeni internetçiler gibi bir sektör daha çıkacak. Ve bu ara sektörün overhead elektrik parasına binecek. 

Zam daha doğru olurdu. Evet ilk 200kwh e zam yapmasınlar kabul. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

kim aldı lem benim havuzu çabuk getirsin

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

yapmana gerek yok. yapabilirsin diyor. Çünkü serbest rekabet ortamına giriyorsun. Ama onlardan hiç biri senle ucuza sözleşme yapmayacak. aksine kar maksimizasyonu için uğraşacaklar da uğraşacaklar. Çünkü pazarlık gücün yok... 5000kwh ile ne pazarlık gücü...Vatandaş üreticinin kucağına atılmış oluyor sıfır regülasyon..

fabrika olsan 5 milyon kwh kullansan pazarlık gücün var. sözleşme bunun için var. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...