İçeriğe Yönlendir

Ev Elektrik Tüketimi Yılda 5000 Ayda 417kw Aşarsa Ne Olur?

Çağlar Bayur

Recommended Posts

Uğur Barbaros Özdemir
Mehmet Göktürk yazdı:

sadece bu yukardaki cümle bile yetersiz.. yani hiçbirşey belli değil. belli olan şey bi zam olacak gerçekte.. bu da herşeye yansıyacak.. ama elektriğe zam yapılmamış olacak. 

1- tümü için mi aşan kısmı için mi?

2- tarife yok ortada

3- yıllık 5000 mi?

4- hangi yıl? 2024 mü geçmiş kayar hesap 12 ay mı

5- bi kere uste geçince alta nasıl geçilecek

6- taşınınca nasıl değişecek

7- sezonluk yerler ne olacak

8- abone değişimi kontrat değişimi ne anlama gelecek?

Yorum bağlantısı
Uğur Barbaros Özdemir

Hocam 5000kwh tüketimi 12 aya bölmüşler 417 kwh değerini bulmuşlar. Benim fikrime göre aylık tüketim bu değeri geçtiğinde Fiat artışı olacak. Ay bazında hesaplama yapılacak. Sizin gruplandırdığınız seçeneklere bakmadan basitçe ücretlendirecekler gibi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Uğur Barbaros Özdemir yazdı:

Hocam 5000kwh tüketimi 12 aya bölmüşler 417 kwh değerini bulmuşlar. Benim fikrime göre aylık tüketim bu değeri geçtiğinde Fiat artışı olacak. Ay bazında hesaplama yapılacak. Sizin gruplandırdığınız seçeneklere bakmadan basitçe ücretlendirecekler gibi. 

gibi işte. henüz hiçbirşey yok. evet bence de öyle ama 418 olursa kan çıkar. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Barbaros Özdemir

Ayrıca bazı dönemler okumalar 30 günü geçiyor. İşte o zaman cingar çıkacak. Gözümüz sayaçta tüketimi takip edip duracağız. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Burada mevsimsel faktörler ve konutun ısıtma ve soğutma durumu mutlaka dikkate alınmalı. Doğalgaz fiyatlandırmasında bunu dikkate almışlardı hatta atmosfer basıncını bile dikkate almışlardı.

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Mehmet Göktürk yazdı:

lem 500 sene önceki bi alman köylüsü kadar olamadık mı

Olamayız. Olamayışımızın sebepleri de anlaşılabilir değil :)

Çağlar Bayur yazdı:

Güncel rakamlar ile elektrik faturası 1050 tl yi aşarsa, gerçek maliyet ödenecek bu da yaklaşık 2000 tl olmakta, subvansiyonun %60 olduğu var sayılır ise. Milat Subat 2025 olarak açıklanmıştı. iki ay sonra zam mı geldi gelmedi mi, tüik te artış gözükmezken ben neden çifte ödedim gibi şeyler olmasın.

Ben hep 50 liralık ....

Öhöm, o farklı bir şey miydi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt

Ülkemizde mesken aboneleri için 1 kWh elektrik fiyatı aylık toplam 240 kWh'e kadar 2,07 TL, 240 kWh'ten fazlası için 3,11 TL'dir. Bu tutarlara tüm vergiler (enerji bedeli, dağıtım bedeli, elektrik tüketim vergisi ve katma değer vergisi) dahildir. bu açıklama doğru ise 1050 tl'lik limitteki tüketime en az 240kw tüketim olursa 1800tl civarı fatura gelebilir vs vs....bu ayki faturada bütün soruların cevabını alırız....

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Erdem Bozkurt yazdı:

Ülkemizde mesken aboneleri için 1 kWh elektrik fiyatı aylık toplam 240 kWh'e kadar 2,07 TL, 240 kWh'ten fazlası için 3,11 TL'dir. Bu tutarlara tüm vergiler (enerji bedeli, dağıtım bedeli, elektrik tüketim vergisi ve katma değer vergisi) dahildir. bu açıklama doğru ise 1050 tl'lik limitteki tüketime en az 240kw tüketim olursa 1800tl civarı fatura gelebilir vs vs....bu ayki faturada bütün soruların cevabını alırız....

bana 345 tl fatura gelmiş. 166 kw enerji harcamışım demek oluyor.  Bu demek oluyorki ayda 74 kw toleransım var. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

gibi işte. henüz hiçbirşey yok. evet bence de öyle ama 418 olursa kan çıkar. 

bazı şeyler var epdk web sitesinde 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Boşa kafa yormayııın, yakın gelecekte alışa alışa zamları yiyeceğiz, bir bakmışsınız pilli arabanız içten yanmalıdan pahalıya geliyor, ilk etapta göreceğiniz sevis ücretleri eşitlenmiş, bu kesin olacak, geriside elektrikte olacak, buda şaka değil bu arada, olacak.

herşey sessizce ilerliyor, uyandırmadan, bir bakmışsınız emeklilikte yalan olmuş, diyeceklerki daha devlet vermeyecek, 30 sene çalış prim öde ee diyeceksin, buhar olacak o primler, kendi emekliliğinizi kendiniz yapın, gidin bes yapın diyecekler....

uyku derin, kalkamazsak yazık olacak.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

Yıllık 5000 kw limiti getirdiler ama sen Haziran ayında 5 bin kw geçersen sana uyarı gelecek. önümüzdeki 3 ay içerisinde serbest kullanıcı sözleşmesi imzala diye.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

bazı şeyler var epdk web sitesinde 

Kurumumuzun dağıtım ihalelerine başladığı 2004 yılından bugüne dek doğal gaz dağıtım faaliyetleri ülkemizde başarılı bir şekilde sürdürülmekte ve 21 milyon abonemize kesintisiz ve güvenli bir şekilde doğal gaz hizmeti sunulmaktadır. Bu kapsamda yapılan tüm denetimlere rağmen doğal gaz dağıtım şirketleri tarafından yatırım ve işletme aşamasında can ve mal güvenliğini tehlikeye atabilecek ihmallerin tespit edilmesi halinde ise kurumumuz tarafından en sert şekilde tedbirler alınmakta ve ağır cezalar uygulanmaktadır.

28 Aralık 2024 tarihinde, Kocaeli ili Darıca ilçesinde bir inşaat firması tarafından yapılan kazı çalışması sırasında doğal gaz dağıtım şebekesine hasar verilmiş ve buna bağlı olarak Darıca ilçesindeki binalara sunulan doğal gaz hizmetinde kesintiler yaşanmıştır.  Akabinde aynı ilçede iki ayrı binada meydana gelen patlamalar üzerine derhal bölgede faaliyet gösteren doğal gaz dağıtım şirketi ile irtibata geçilerek yaşanan olaylar hakkında detaylı araştırma yapılmıştır.

Doğal gaz dağıtım şirketi PALGAZ Doğal Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş.’den alınan bilgi ve belgeler ile bölgede yaşayan vatandaşlarımızın kurumumuza ilettiği şikâyetlerin incelenmesi sonucunda; dağıtım şirketi PALGAZ tarafından binalara yeniden doğal gaz verilmesi aşamasında gerekli güvenlik tedbirlerinin alınıp alınmadığı, şebeke bakım, onarım ve kontrollerinin standartlara uygun şekilde gerçekleştirilip gerçekleştirilmediği, abonelere yeterli bilgilendirme ve duyuruların yapılıp yapılmadığı gibi hususlarda olası hata veya ihmalin ortaya çıkarılabilmesi amacıyla PALGAZ hakkında ivedi olarak soruşturma başlatılmıştır.

Darıca ilçemizde yaşanan doğal gaz kesintileri ve patlamalar hakkında açılan bu soruşturma kapsamında, kurum uzmanlarımız olayı detaylı bir şekilde incelemeye almıştır. İlgili mevzuata ve standartlara aykırı uygulamaların tespit edilmesi halinde, ilgili doğal gaz dağıtım şirketi hakkında gerekli yaptırımlar hızla ve kararlılıkla uygulanacak, patlamada ihmali ya da sorumluluğu tespit edilenler en ağır şekilde cezalandırılacaktır.

Diğer yandan olayın başlangıç nedeni olarak bir inşaat firması tarafından yapılan izinsiz kazı çalışması sırasında doğal gaz dağıtım şebekesine hasar verilmiş olduğu tespiti dikkate alındığında; vatandaşlarımızın mağdur olmasına, can ve mal güvenliğinin tehlikeye atılmasına neden olan bu tip kazı çalışmaları öncesinde ilgili belediyelerden kazı izni alınması ve doğal gaz dağıtım şirketlerine mutlaka haber verilmesi büyük önem arz etmektedir. Doğal gaz dağıtım şebekelerine verilen hasarlar telafisi güç zararlara neden olduğundan, bu konuda tüm alt yapı kuruluşlarının ve inşaat firmalarının gereken sorumlulukla ve titizlikle hareket etmeleri bir zorunluluktur.

Kurumumuzun gerçekleştirdiği ihaleler ve genişleme işlemleri neticesinde bugün ülkemizin 81 ilinde, 900 ilçe ve beldesinde vatandaşlarımıza doğal gaz hizmeti sağlanmaktadır. Doğal gaz dağıtım şirketleri tarafından 100 milyar TL’nin üzerinde yatırım yapılarak ülkemizdeki toplam doğal gaz dağıtım şebekesi 215 bin km’ye ulaşmıştır. Önümüzdeki yıllar için yapılan planlamalar çerçevesinde 2025 ve 2026 yıllarında yapılacak yeni yatırımlar ile doğal gaz şebekesi ulaştırılan yerleşim yeri sayısının 1000’in üzerine çıkarılması hedeflenmektedir.

Bu hızlı gelişme sürecinin paydaşları arasında olan dağıtım şirketleri, sahada görev yapan altyapı kuruluşları ve inşaat firmalarının da görevlerini bihakkın yerine getirmeleri, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğine yönelik gerekli önlemleri almaları hukuki bir yükümlülüktür. Yükümlülüklerini yerine getirmeyen ya da ihmali tespit edilen tüm sorumlular hakkında kurumumuz Kanun’dan aldığı yetki çerçevesinde gerekli yaptırımları ivedilikle ve kararlılıkla uygulamaya devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

son açıklama bu, Darıca daki kesinti bu kaç gün sürmüştü

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

Kurumumuzun dağıtım ihalelerine başladığı 2004 yılından bugüne dek doğal gaz dağıtım faaliyetleri ülkemizde başarılı bir şekilde sürdürülmekte ve 21 milyon abonemize kesintisiz ve güvenli bir şekilde doğal gaz hizmeti sunulmaktadır. Bu kapsamda yapılan tüm denetimlere rağmen doğal gaz dağıtım şirketleri tarafından yatırım ve işletme aşamasında can ve mal güvenliğini tehlikeye atabilecek ihmallerin tespit edilmesi halinde ise kurumumuz tarafından en sert şekilde tedbirler alınmakta ve ağır cezalar uygulanmaktadır.

28 Aralık 2024 tarihinde, Kocaeli ili Darıca ilçesinde bir inşaat firması tarafından yapılan kazı çalışması sırasında doğal gaz dağıtım şebekesine hasar verilmiş ve buna bağlı olarak Darıca ilçesindeki binalara sunulan doğal gaz hizmetinde kesintiler yaşanmıştır.  Akabinde aynı ilçede iki ayrı binada meydana gelen patlamalar üzerine derhal bölgede faaliyet gösteren doğal gaz dağıtım şirketi ile irtibata geçilerek yaşanan olaylar hakkında detaylı araştırma yapılmıştır.

Doğal gaz dağıtım şirketi PALGAZ Doğal Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş.’den alınan bilgi ve belgeler ile bölgede yaşayan vatandaşlarımızın kurumumuza ilettiği şikâyetlerin incelenmesi sonucunda; dağıtım şirketi PALGAZ tarafından binalara yeniden doğal gaz verilmesi aşamasında gerekli güvenlik tedbirlerinin alınıp alınmadığı, şebeke bakım, onarım ve kontrollerinin standartlara uygun şekilde gerçekleştirilip gerçekleştirilmediği, abonelere yeterli bilgilendirme ve duyuruların yapılıp yapılmadığı gibi hususlarda olası hata veya ihmalin ortaya çıkarılabilmesi amacıyla PALGAZ hakkında ivedi olarak soruşturma başlatılmıştır.

Darıca ilçemizde yaşanan doğal gaz kesintileri ve patlamalar hakkında açılan bu soruşturma kapsamında, kurum uzmanlarımız olayı detaylı bir şekilde incelemeye almıştır. İlgili mevzuata ve standartlara aykırı uygulamaların tespit edilmesi halinde, ilgili doğal gaz dağıtım şirketi hakkında gerekli yaptırımlar hızla ve kararlılıkla uygulanacak, patlamada ihmali ya da sorumluluğu tespit edilenler en ağır şekilde cezalandırılacaktır.

Diğer yandan olayın başlangıç nedeni olarak bir inşaat firması tarafından yapılan izinsiz kazı çalışması sırasında doğal gaz dağıtım şebekesine hasar verilmiş olduğu tespiti dikkate alındığında; vatandaşlarımızın mağdur olmasına, can ve mal güvenliğinin tehlikeye atılmasına neden olan bu tip kazı çalışmaları öncesinde ilgili belediyelerden kazı izni alınması ve doğal gaz dağıtım şirketlerine mutlaka haber verilmesi büyük önem arz etmektedir. Doğal gaz dağıtım şebekelerine verilen hasarlar telafisi güç zararlara neden olduğundan, bu konuda tüm alt yapı kuruluşlarının ve inşaat firmalarının gereken sorumlulukla ve titizlikle hareket etmeleri bir zorunluluktur.

Kurumumuzun gerçekleştirdiği ihaleler ve genişleme işlemleri neticesinde bugün ülkemizin 81 ilinde, 900 ilçe ve beldesinde vatandaşlarımıza doğal gaz hizmeti sağlanmaktadır. Doğal gaz dağıtım şirketleri tarafından 100 milyar TL’nin üzerinde yatırım yapılarak ülkemizdeki toplam doğal gaz dağıtım şebekesi 215 bin km’ye ulaşmıştır. Önümüzdeki yıllar için yapılan planlamalar çerçevesinde 2025 ve 2026 yıllarında yapılacak yeni yatırımlar ile doğal gaz şebekesi ulaştırılan yerleşim yeri sayısının 1000’in üzerine çıkarılması hedeflenmektedir.

Bu hızlı gelişme sürecinin paydaşları arasında olan dağıtım şirketleri, sahada görev yapan altyapı kuruluşları ve inşaat firmalarının da görevlerini bihakkın yerine getirmeleri, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğine yönelik gerekli önlemleri almaları hukuki bir yükümlülüktür. Yükümlülüklerini yerine getirmeyen ya da ihmali tespit edilen tüm sorumlular hakkında kurumumuz Kanun’dan aldığı yetki çerçevesinde gerekli yaptırımları ivedilikle ve kararlılıkla uygulamaya devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

son açıklama bu, Darıca daki kesinti bu kaç gün sürmüştü

Basın açıklamaları kısmı bu. Müteahhit yerine gaz dağıtıcıya açtıkları dava. 

Bilgi faturalandırma kısmında olması lazım

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bilgi faturalandırma kısmında olması lazım

sözlşme no ile fatura sorgula diı

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Siyaseten belimizi büktüler, kalkamayacak hale geldik. Yazamıyorum, günün sonunda hakim karşısına çıkmak gereksiz. Nasıl olsa 51 49'dan büyük. Hep onlar haklı çıkacak. 

Emekliliği falan geçtik, bana 20 yıl sonra emekli ol diyor sistem. Bu 20 yılda hayatını nasıl idame ettirecek, sağlığı çalışmaya müsait olacak mı? İşveren 60 yaşında adamı çalıştıracak mı falan, bunlara bakan yok. Mevcut hali ile ben o kadar uzağa plan yapmıyorum. Yıllar önce emeklilik sisteminden çıkabiliyor muyum diye araştırdım, acayip prim kesiyorlar biliyorsun, çıkamıyormuşuz. Yoksa sevmişim emekliliğini. 30 yıl bunların kestiği emeklilik primi ile verecekleri maaşı hesaplayınca parayı toparlayıp 1 dükkan alıp kiraya vermek çok daha mantıklı. 

Sorun başka, sistem çöküyor. Kasa öyle darboğazda ki nereden ne alabilirim, nereye ne ödemekten kaçınabilirim, bunun peşindeler. Şu kadar kişiyi emekli ettik diyorlar, maaşlara bakında 2 emeklinin aldığı para 1 emekli maaşı etmiyor. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Boşa kafa yormayııın, yakın gelecekte alışa alışa zamları yiyeceğiz, bir bakmışsınız pilli arabanız içten yanmalıdan pahalıya geliyor, ilk etapta göreceğiniz sevis ücretleri eşitlenmiş, bu kesin olacak, geriside elektrikte olacak, buda şaka değil bu arada, olacak.

herşey sessizce ilerliyor, uyandırmadan, bir bakmışsınız emeklilikte yalan olmuş, diyeceklerki daha devlet vermeyecek, 30 sene çalış prim öde ee diyeceksin, buhar olacak o primler, kendi emekliliğinizi kendiniz yapın, gidin bes yapın diyecekler....

köy yeri, bahçe, tavuklar, küçük bataryalı elektrikli bir otomobil, tie grid invertör ve solar panel tek çözüm gibi.

Erdem Bozkurt yazdı:

1800 TL gelmiş...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

200w panelim var balkona koyayım bari

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

cepheye koy hocam. Giydirme cam dış cephe dersin bedaştan gelirlerse :) 

komple cephe ışığı alış açısı kötü mü

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

cepheye koy hocam. Giydirme cam dış cephe dersin bedaştan gelirlerse :) 

komple cephe ışığı alış açısı kötü mü

yandaki ev yıkıldı şu an çok iyi. zaten sonra burdan taşınırız seneye ne işim var kadıköyde..

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

100w 18V monokristal panel bu mevsimde mppt şarj cihazı ile bile günde 0,5A 12 V sağlıyor. Egeye inmeli

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur
(düzenlendi)

Fatura normal geldi. görevliye sordum şuan vatandaş konuşuyor ama elektrik kurumunda bile böyle bir konu yok.

image.png.e1de3e0e0c8619497e318910c1ca4fe1.png

tarihinde Erdoğan Temur tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

konuşulan zaten şubat ayından itibaren başlayacak olan yeni bir şey, kararı 2024 ten geliyordu sanırım, bizim aparmtana sordum kimsenin haberi yok, yaşamadan olmuyor demek

https://www.sabah.com.tr/galeri/ekonomi/son-dakika-gunler-kaldi-elektrik-faturalarinda-yeni-donem-basliyor-iste-1-subatta-degisecek-uygulama

https://www.enerjisa.com.tr/tr/musteri-islemleri/duyurular/son-kaynak-tedarik-tarifesi-limit-degisikligi-hakkinda-bilgilendirme?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAwOe8BhCCARIsAGKeD55AzN1iseD6Zz0W-F6AeWSf6taoY71KE7xuIArzufaDRMMXtHkwwo0aAvRQEALw_wcB

epdk 07/11/2024 tarihinde bildirmiş kararı.

Erdoğan Temur yazdı:

görevliye sordum

mesela normal bir ülkede bu görevliye bilgisizlikten uyarı/ceza/eğitim yazaılırdı normal işleyen bir kurumda

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Şemsiye açılmaz anlayın işte. Konu 3 sayfa olmuş cevap bulunamamış. İlla Tibetliyi sokturacaksınız (işin içine yanlış olmasın 🤭)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur
Metin Akbal yazdı:

Şemsiye açılmaz anlayın işte. Konu 3 sayfa olmuş cevap bulunamamış. İlla Tibetliyi sokturacaksınız (işin içine yanlış olmasın 🤭)

Cevap bu. değişen birşey yok.

Yıllık 5000 kw limiti getirdiler ama sen Haziran ayında 5 bin kw geçersen sana uyarı gelecek. önümüzdeki 3 ay içerisinde serbest kullanıcı sözleşmesi imzala diye.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Erdoğan Temur yazdı:

Cevap bu. değişen birşey yok.

Geçmiş 12 ayın. Takvim yılı değil.

Çıkarsa da düşecek enflasyon baz etkisi hesabı  gibi.

Sonraki ay çıkabilir girebilir vb

Takvim yılı olursa enteresan olur

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Ali Cihangiroğlu
  • Yeni Oluştur...