İçeriğe Yönlendir

Ev Elektrik Tüketimi Yılda 5000 Ayda 417kw Aşarsa Ne Olur?

Çağlar Bayur

Recommended Posts

Çağlar Bayur

Güncel rakamlar ile elektrik faturası 1050 tl yi aşarsa, gerçek maliyet ödenecek bu da yaklaşık 2000 tl olmakta, subvansiyonun %60 olduğu var sayılır ise. Milat Subat 2025 olarak açıklanmıştı. iki ay sonra zam mı geldi gelmedi mi, tüik te artış gözükmezken ben neden çifte ödedim gibi şeyler olmasın.

• Beğen 1
  • Teşekkür 2
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ali Gök

tuike göre zam yok elektriğe ona göre zammımızı alacaz . sonra paşalar gibi zamlı elektrik ödeyecez mis gibi sistem

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Çağlar Bayur yazdı:

Güncel rakamlar ile elektrik faturası 1050 tl yi aşarsa, gerçek maliyet ödenecek bu da yaklaşık 2000 tl olmakta, subvansiyonun %60 olduğu var sayılır ise. Milat Subat 2025 olarak açıklanmıştı. iki ay sonra zam mı geldi gelmedi mi, tüik te artış gözükmezken ben neden çifte ödedim gibi şeyler olmasın.

zam yok zam yok...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Sadece 417 kw aşılan aydamı zamlı ödenecek yoksa birkere aştıkmı hapı yutuyormuyuz ?

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ersen Tapan yazdı:

Sadece 417 kw aşılan aydamı zamlı ödenecek yoksa birkere aştıkmı hapı yutuyormuyuz ?

kitleler kitlenince başkan açıklama yapar düzeltilir, halen tam bir net durum yok. Net olmayan yönetmelik yazmakta ustayız ne olur olmaz diyerek. 

Fiyat belli değil kademe belli değil 1 senenin hangi sene olduğu belli değil kayar pencere şeklinde son 12 ay mı belli değil sözleşme belli değil değil de değil.. yani dumrul. 

• Beğen 2
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Çağlar Bayur yazdı:

1000 tl nedir allasen...

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Benimde dün aklıma sözleşmedeki gücü geçersem acaba ne kadar kitlerler diye geçmişti. Biz elektrik ile ısındığımız için güç aşımı yapmaktan korkuyorum. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Fatih Sarıkaya yazdı:

Benimde dün aklıma sözleşmedeki gücü geçersem acaba ne kadar kitlerler diye geçmişti. Biz elektrik ile ısındığımız için güç aşımı yapmaktan korkuyorum. 

Onu geçmeyin. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt

mum yakarsak belki aylık limiti aşmayız,kasım 850-aralık 2500-ocak 3120 tl elektrik faturası geldi yeni dönem şöyle yapsak? çamaşırları,bulaşıkları elde yıkamaya,ısı pompasını kapatıp odun sobasına,şofbenide kapatıp bahçedeki ocakta su ısıtıp ordan kullanmaya,hatta yanan ateşte yemekleride yapsak nasıl olur hayat acaba? çok şükür zam yapmadılar :unsure2:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ersen Tapan yazdı:

ben şöyle biliyorum

2024 aralık sonunda 5000kwh’i aşmışsak, 2025’te sübvansiyonsuz tarifeden geçiriyorlar. 

eğer 2024’te 5000’den az tüketmişsek, sübvansiyonlu ödemeye devam ediyoruz. 

2025 içinde 5000’i geçince artık o saatten sonra sübvansiyonsuzdan faturalar gelmeye başlıyor. Ya da birkaç ay sonra öyle gelmeye başlıyor. O kısmı bilmiyorum. 

2 çocuklu basit çekirdek aile olarak tüketimim aylık 200-250kwh yani yıllık 2700kwh civarında. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

ben şöyle biliyorum

2024 aralık sonunda 5000kwh’i aşmışsak, 2025’te sübvansiyonsuz tarifeden geçiriyorlar. 

2025 içinde 5000’i geçince artık o saatten sonra sübvansiyonsuzdan faturalar gelmeye başlıyor. Ya da birkaç ay sonra öyle gelmeye başlıyor. O kısmı bilmiyorum. 

2 çocuklu basit çekirdek aile olarak tüketimim aylık 200-250kwh yani yıllık 2700kwh civarında. 

yazlık şehirlerde yaşayıp klima kullananlar ne olacak

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

tanımak isterim o koca yürekli  aileyi. verilere baktım, nerde lem benim havuzum kim aldı ise getirsin

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

ben şöyle biliyorum

net yönetmelik olmayınca ben de şöyle anlıyorum: 2025 ocakta 4999 kw harca, sonra sigortayı kapa, o 4999 u subvansiyonlu tarifeden ucuzdan ödersin, otomatikman böyle anlaşılıyor?

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Aslında her şey net. Kervan yolda düzülür. Gelen tepkiye göre bir ay mı olacak, yıl mı olacak belli olur. 

Not: Yazım yanlışı yok. 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Benim tüketim de bu civarda. Kışın 7-7,5 kwh/gün, yazın 6'nın altına indiği oluyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Çağlar Bayur yazdı:

tanımak isterim o koca yürekli  aileyi. verilere baktım, nerde lem benim havuzum kim aldı ise getirsin

net yönetmelik olmayınca ben de şöyle anlıyorum: 2025 ocakta 4999 kw harca, sonra sigortayı kapa, o 4999 u subvansiyonlu tarifeden ucuzdan ödersin, otomatikman böyle anlaşılıyor?

elektrik evime 170 tl geliyor kurutma makinası çalışıyor 

tek yaşıyorum  masa üstü bile aldım herşey led ve a++++++ falan aldım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

2 küçük çocuk, çamaşır, kurutma, süpürge, bulaşık devamlı çalışır. Fırın kullanılmaz. Tv çok az, pc yok denecek kadar az. Birkaç elektrikli basit ev aleti. Klima yok. 

son 12 ay en düşük 150, en yüksek 350kwh. Kışın nem alma makinesi çalışıyor ve ilkel çok tüketen bir alettir. 24saatte 8kwh yakar. O derece. Günlük 8 saat falan çalıştırırız

IMG_2891.jpeg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

2 küçük çocuk

steam de üyelik açsınlar da o zaman görelim grafiği

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Fırın kullanılmaz.

pidesiz hayat mı geçer

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Tv çok az, pc yok denecek kadar az. B

mutluluğun sırrı budur

esra erol kim desem? tanımıcan

• Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

steam de üyelik açsınlar da o zaman görelim grafiği

pidesiz hayat mı geçer

mutluluğun sırrı budur

esra erol kim desem? tanımıcan

Fırın yok demedik. Elektriklisini kullanmıyoruz. Bodrumdaki boş dairede taş fı… şaka şaka :) pide pidecide yenir. O da çok pahalı. Yenmez. Gluten zararlı

Bir de airfryer yok. 

ama elektrikli ızgarada adana kebap var

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Fırın yok demedik. Elektriklisini kullanmıyoruz. Bodrumdaki boş dairede taş fı… şaka şaka :) pide pidecide yenir. O da çok pahalı. Yenmez. Gluten zararlı

Bir de airfryer yok. 

ama elektrikli ızgarada adana kebap var

Sana bu yakışır

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mahmut Yıldız yazdı:

Sana bu yakışır

Bunlar geçiş denemeleri. Fırın tandırdan başlar :) 

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bunlar geçiş denemeleri. Fırın tandırdan başlar :) 

Nasıl da hibrit araçlar elektrikliye geçiş ise bu da odunlu fırına geçiş işte. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Herkesin ihtiyacı farklı. Bu limite bir milyon 200 bin abone girecek aşarak. Bunların bi kısmı ısınma klima bi kısmı yemek pişirme bi kısmı evde çalışma gibi şeyler.  Evden cevizli ekmek vb yapıp ailesini geçindiren tanıyorum. Hatta elektrik kesilince fırın durmasın diye jeneratör aldı, kocası hemen jeneratörü devreye sokuyor.

Elektrikli araçlar yaklaşık 20-30-40 bin abone evden şarj edebilen. 

Sorun şurda yatıyor. zam yapmadık diye bir mekanizmaya yönlendirme yapılmaya çalışıldı ama o 1 milyon kwh tüketim yapan fabrikaların uyguladığı pazarlık yöntemi. Bazı arkadaşlar bu listelenen firmaları (arayın diye mesaj gelen) arıyorlar adam 3-4 tane fabrikaya elektrik sağlayan doğalgaz enerji santralı firması. Bana ne bu ne bre diyor.

Bu iş patlar. yeni yönetmelik gerekir ayarlamalar gerekir. Elektriğin fiyatı belli olması lazım. karambole tüketim yapılamaz. anayasaya da aykırı olur. 

5000 konusunda gelince, eğer doğru ölçüm yapılacak ise "son 12 ayın" toplamına bakılmalıdır. Dolayısı ile bir ay geçtiniz diğer ay altına inebilirsiniz. Enflasyon gibi. (şu son 12 aylık enflasyon hesabı) ancak bunu hesaplayacak yapının şirketlerde hazırlandığını sanmıyorum. Dolayısı ile 417'yi o ay aşıp aşmadığına bakacaklardır. Ancak yine bu durumda da emeklilikte yaşa takılanlar gibi 418 harcadığında anayasaya aykırı bir durum oluşacaktır. Bu nedenle 417 üstüne 5 lira 10 lira neyse bir tarife belirlemeleri en doğru seçenek olur. 

Zam şart ama zamcık yapacağız saklayacağız diye böyle yollarak sapılması işi bozar. bunun öğrencisi var kiracısı var çift saatlisi var bi sürü şey var. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Geçen yıl 4730 kw tüketmişiz. Yaz aylarında aylık 600 kw yi görmüşüz.

Ağustos ayı sıcak geçmiş :)

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

ben şöyle biliyorum

Aynen öyle olduğunu geçenlerde gelen mesajla anladım. 2024 yılında 5000kw’ı geçmişim. Bu sene full kepirteceklermiş bana..

Merak edip yönetmeliği okudum. 2025 yılı boyunca indirimsizim. Eğer 2025’te 5000kw’ı geçmezsem 2026’da indirimli tarifedeyim.

İşin kötüsü yazın klimasız, kışın ısı pompasız evde oturamıyoruz. Hep de limitlerdeyim, 2023’te 4900kw gibi bir şey tüketmiştim.

IMG_5371.jpeg

• Beğen 1
  • Üzgün 2
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Mevcut  elektrik üretim/satış maliyetleri ile mesken kullanıcısına satış arasında ciddi bir fark var. Devlet ev kullanıcıları için aradaki farkı karşılıyordu. Şimdi fazla tüketenleri karşılamayacak. Zam yapmadan geliri arttırmanın bir yolu.

Ancak elektriğin büyük kısmı sanayi tarafında kullanılıyor. onları tarifeleri zaten yüksek. 

Enerji piyasası da borsa gibi, talep çoğaldıkça fiyatlar yükseliyor (tavanı var) ,  azaldıkça düşüyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   2 kullanıcı

• Mehmet Göktürk
    • Cihat Küçükay
  • Yeni Oluştur...