İçeriğe Yönlendir

Şanzıman Rulman Ötmesi

Sinan Taşkan

Recommended Posts

Sinan Taşkan

Herkese merhabalar eski şanzımanım dağıldı eskisinin üstüne 18bin verip başka biri şanzıman ile revize ettirdim ve araca taktıktan sonra 1 ve 2. Viteste 2000 devire kadar sürtünme sesi geliyor diğer viteslerde daha az 2000 devirden sonra ses kesiliyor ve bu ses araç kompresöre binincede geliyor sadece gaz verince ses kesiliyor. daha öncesinden böyle sürtünme sesi yada vınlama sesi gelmiyordu aracın şanzımanını takan kişi ile satan aynı kişi değil 3 tane orjinal rulman taktık sesi kesemedik. Ayrica 2 den 1. Vitese gecmek icin nerdeyse aracin durmasi gerekiyor. Bazen kompresore yuklenince 1. Vites atiyor diger viteslerde hicbir sikinti yok. .Acaba takan ustada mı bi hata vardı pek içime sinmedi aracı ilk çalıştırırkende sürtünme sesi gibi bir ses çıkıyor sadece şanzımana 25-30 bin tl harcadim ve bu durum hakikaten can sikici .Kimisi bilyadan yapar diyor zamanla azalir diyor kimisi difransiyel...neyden yapar bu sesi bir türlü çözüm bulamadım yardımlarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Rulman değil mil boşluğu olabilir millerde aşınan yerler var mıydı acaba? Bu senkromeç gibi şeyler rulmansız çalışıyor bir de.

Yorum bağlantısı
Sinan Taşkan

Usta şanzımanı dağıttı toplamadı yeni şanzıman aldım başka birinden fakat dediğim gibi ötme sorunu çözülmedi bu islerden pek anlamadığım içinde beni sanayi sitesine ortak yaptılar resmen arabaya sanayi eşrafı benden çok bindi resmen

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Sinan Taşkan yazdı:

Herkese merhabalar eski şanzımanım dağıldı eskisinin üstüne 18bin verip başka biri şanzıman ile revize ettirdim ve araca taktıktan sonra 1 ve 2. Viteste 2000 devire kadar sürtünme sesi geliyor diğer viteslerde daha az 2000 devirden sonra ses kesiliyor ve bu ses araç kompresöre binincede geliyor sadece gaz verince ses kesiliyor. daha öncesinden böyle sürtünme sesi yada vınlama sesi gelmiyordu aracın şanzımanını takan kişi ile satan aynı kişi değil 3 tane orjinal rulman taktık sesi kesemedik. Ayrica 2 den 1. Vitese gecmek icin nerdeyse aracin durmasi gerekiyor. Bazen kompresore yuklenince 1. Vites atiyor diger viteslerde hicbir sikinti yok. .Acaba takan ustada mı bi hata vardı pek içime sinmedi aracı ilk çalıştırırkende sürtünme sesi gibi bir ses çıkıyor sadece şanzımana 25-30 bin tl harcadim ve bu durum hakikaten can sikici .Kimisi bilyadan yapar diyor zamanla azalir diyor kimisi difransiyel...neyden yapar bu sesi bir türlü çözüm bulamadım yardımlarınızı bekliyorum.

Sesin türüne göre bu şekil biraz kullanın. 1 den atması sorun olmaz elle tutun

Yağ eksik ve yanlış olmasın

Yorum bağlantısı
Sinan Taşkan

Şanziman yağı 1.5 tur eksikti tamamladım ses biraz hafifledi ama yinede bazen rahatsız edecek boyutta oluyor kendimi uzun yol otobüs şoförü gibi hissediyorum motor freni kullanıyorlar ya aynen o ses 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Sinan Taşkan yazdı:

Şanziman yağı 1.5 tur eksikti tamamladım ses biraz hafifledi ama yinede bazen rahatsız edecek boyutta oluyor kendimi uzun yol otobüs şoförü gibi hissediyorum motor freni kullanıyorlar ya aynen o ses 

Dağılan toplanmayan şanzımanı alın kenarda dursun kutuda

Yorum bağlantısı
Sinan Taşkan

Eski şanzımanı verip üstüne 12 bin lira verdim de bu şanzımanı bulabildim. Yani elimde sadece bu öten sanziman var. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

maalesef kestirme bir yöntemi yok, sürtme ses dendi mi hemen bilya... şanzıman bu zibilyon dişli kasıntılı olarak çalışmakta, ve genelde bu tip sesler prizdirekten çıkar, maalesf sökülecek ve dağıtmadan önce boşluklara bakılacak, ve sonra metal dişlilerdeki metal izine. eskiyi ver yeniyi al yapan yer sorumlu bu işten ama yan çizecek. çok geçmiş olsun. not: çıkma şanzımanlar boşa çıkamamıştır çoğu zaten bozuktur sizdeki gibi. çıkma alayım takayım işi pek yürümez.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sinan Taşkan

Çok haklısınız. Ama tecrubesizlik işte. Toplamda bir şanzıman sorunu 30 bin gibi bir rakama mal oldu bana. 140 bin TL ye aldığım araca 200 bin masraf yaptım. Ben ne kadar özensem o kadar boşa kürek çektiğimi hissettirdi bu araç bana. Restorasyon için yanlış araç seçmişim. Bir kere çıktım yola diye geri de dönemedim. Zırh kaplaması, İç döşemeleri taban kaplamasından koltuklarına kadar özendim de ellerimle tek tek yaptım ama çok nazlı çıktı maalesef takatim kesildi

20240107_191451.jpg

20240105_173259.jpg

20231230_151609.jpg

20231216_184806.jpg

20231217_154641.jpg

20231217_154651.jpg

20231216_184812.jpg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

işlemler sıralaması biraz tersten olmuş. önce alttan başlanır mekanik elektrik vs. sonra iç dizayn en son kaporta boya. kabul ettim bizde önce dış görünüm.

Yorum bağlantısı
Sinan Taşkan

Ben aracın sadece ruhsatını aldığımı bilmiyordum. Resmen yağmur gibi sorun yağdı üstüme ne plan bıraktı ne imkan.. son dakika helal süt emmiş bir usta buldum ama iş işten geçmişti çoktan. Ramak kalmıştı benzin döküp yakmama

Çağlar ustam sanayide arabayı gören yüzünü çeviriyor. Tenezzül edip bakmıyorlar bile. Elektrik tesisatını komple değiştirmek istedim. Öyle bir fiyat çektiler ki kendimden gectim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

sonra şahana doğana bu rakamı kim ödüyor derler, alıcı her zaman haklıdır....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...