Ü.Emre Kartal Cuma 06:18 Paylaş Cuma 06:18 Merhaba herkese Oldukça uzun süredir Monster A5 V13.4 cihazımda 256 gb Adata 6000Pro nvme ssd+2tb harddisk ile kullanıyorum. Windows ve programlar ssd de, dosyalarım vs harddiskte. Aslında çok ciddi bir alan problemi yaratmıyor fakat oyun vs kurarsam (gta 5 gibi) 30-40 gb alan ancak kalıyor. Yani bir büyük güncelleme yapmam gerekse yapamayacağım muhtemelen. Özetle, laptopta günlük kullanımda yeterli olacak fiyat olarak minimum bütçe ile 1 tb nvme disk ihtiyacım var. Ne alayım? Birkaç model var aslında ama okuma yazma hızları yazıldığı gibi değil sanıyorum, biraz uzakta kaldım konuya pek ihtiyaç olmayınca. Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül Cuma 08:39 Paylaş Cuma 08:39 Sizin PC M2 gen3 desteği var görünüyor. Bu demek oluyor ki maximum 3200MB sn veri aktarım hızına ulaşabilirsiniz. Gen4 model de alsanız yarı hızda çalışacak. Aşağıdaki model 3600/3000mb ortalama okuma yazma hızlarına sahip uygun fiyatlı duruyor. İlerde gen4 gen5 sisteme geçilip kullanılacak ise bunu almayın tabi. *msi spatium m450 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Cuma 09:39 Paylaş Cuma 09:39 Crucial P3 2tb CT2000P3SSD8 link mink yok ben monstere bundan takmıştım, o 1 Tb şimdi iyi gelir kısa süre sonra az gelir, alınacak ise 2Tb alın 1 Yorum bağlantısı
Mert Sayın Cuma 10:46 Paylaş Cuma 10:46 Merhabalar, Sizin durumunuzda (uygun fiyatlı olması ve gündelik kullanım bakımından) tercihim NV2 modelinin gelişmiş versiyonu ve fiyat perf. olarak şu an en iyi zamanlarını yaşayan Kingston NV3 modeli olurdu. Hangi diski alırsanız alın, yük altında performans kaybı kaçınılmaz oluyor. Bir dönem Samsung'un 970 Evo modelini kullandım, onda da 3500 lü hızlar vaat edilirken büyük dosyalarla çalışırken performans gözle görülür şekilde düşüyordu. (1000-1500MB/S gibi) NV3 modeliyle günlük kullanımda çok daha yüksek hızlara erişebiliyorsunuz, büyük boyutlu dosyalarla çalışırken (tek seferde 250GB'a kadar) hızını büyük ölçüde koruyabiliyor, bariz performans düşüşleri olmuyor, yine ileriye dönük GEN4 desteğiniz bulunuyor. (mevcut sisteminizde 3500 lü hızlarla çalışacaktır) Detayları da işin içine katınca Kingston NV3 1TB modeli benzer SSD ler arasında bir adım önde görünüyor. https://www.amazon.com.tr/Kingston-2-N-S-1000G/dp/B0DBR3DZWG/ 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf Cuma 10:51 Paylaş Cuma 10:51 Sani Gerşon yazdı: Samsung 990 PRO. Başka bakmayın bile. SSD'lerin Ferrari'si. 3 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal Cuma 14:13 Yazar Paylaş Cuma 14:13 Sani Gerşon yazdı: Samsung 990 PRO. Başka bakmayın bile. Samsung daha önce kullandım güzel diskler ama bütçemi aşıyor açıkçası Çağlar Bayur yazdı: Crucial P3 2tb CT2000P3SSD8 link mink yok ben monstere bundan takmıştım, o 1 Tb şimdi iyi gelir kısa süre sonra az gelir, alınacak ise 2Tb alın Aslında şuanki 256 gb ssd ve 2 tb disk bile yetiyor bana. Sadece ilerisi için 1 tb bakıyorum. 2 tb çok fazla gelir bana Mert Sayın yazdı: Merhabalar, Sizin durumunuzda (uygun fiyatlı olması ve gündelik kullanım bakımından) tercihim NV2 modelinin gelişmiş versiyonu ve fiyat perf. olarak şu an en iyi zamanlarını yaşayan Kingston NV3 modeli olurdu. Hangi diski alırsanız alın, yük altında performans kaybı kaçınılmaz oluyor. Bir dönem Samsung'un 970 Evo modelini kullandım, onda da 3500 lü hızlar vaat edilirken büyük dosyalarla çalışırken performans gözle görülür şekilde düşüyordu. (1000-1500MB/S gibi) NV3 modeliyle günlük kullanımda çok daha yüksek hızlara erişebiliyorsunuz, büyük boyutlu dosyalarla çalışırken (tek seferde 250GB'a kadar) hızını büyük ölçüde koruyabiliyor, bariz performans düşüşleri olmuyor, yine ileriye dönük GEN4 desteğiniz bulunuyor. (mevcut sisteminizde 3500 lü hızlarla çalışacaktır) Detayları da işin içine katınca Kingston NV3 1TB modeli benzer SSD ler arasında bir adım önde görünüyor. https://www.amazon.com.tr/Kingston-2-N-S-1000G/dp/B0DBR3DZWG/ Bu diske bakacağım, ben de görmüştüm ama çok inceleyemedim Yorum bağlantısı
Recommended Posts