İçeriğe Yönlendir

İçeriye Giren Rüzgar Sesi ve Fitiller

İbrahim Çelik

Recommended Posts

İbrahim Çelik

Abi belli ki uygulanan malzeme çok önemli. Ben şahsen sert de olsa hiç esneme yapmadığı için poliüretan hava hortumundan memnunum. Lakin fitillere zarar vermez mi, mutlaka veriyordur.

Aslolan içine sertleşmeyecek ve dolgun bir malzeme koyabilmek. Uygun fiyatlı bir şey varsa önerileri yine bu başlıkta paylaşalım. Gerekirse hepsini söker yeniden yaparım.

Bir de araç sessizleştikçe sessizlik dengesi şaşıyor. Sanki arka emniyet kemerlerinin oralardan ya da kapının cam kısmındaki plastik kaplamalardan ses alıyor gibi geldi. Forumda oraları söküp yeniden yapıştıran var ama ben sökmeye cesaret edemedim. 

1.5 yıl oldu daha sorun yaşamadım. fitiller pek etkileniyor gibi durmuyor. Memnunum.

o sıkıntı hocam çürütür oraları.

Yok fokus çürümez. İçin Rahat olsun. Olmadı kapılara da çek bi hortum.

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
(düzenlendi)

1.5 yıl oldu daha sorun yaşamadım. fitiller pek etkileniyor gibi durmuyor. Memnunum.

Yok fokus çürümez. İçin Rahat olsun. Olmadı kapılara da çek bi hortum.

İbrahim abi tam da şu an şu konuyu anlamaya başladım. Adamın paylaştığı fitillerden 4'er metre alıp kapılara fitil ekleyeceğim. 2 gündür baktım da terleme olmuyor, demek ki sadece yıkanınca sağ taraftan ıslanma oluyor o da geçiyor.

http://forum.donanimhaber.com/m_94204169/f_//tm.htm

tarihinde Emre Şimşek tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

İbrahim abi tam da şu an şu konuyu anlamaya başladım. Adamın paylaştığı fitillerden 4'er metre alıp kapılara fitil ekleyeceğim. 2 gündür baktım da terleme olmuyor, demek ki sadece yıkanınca sağ taraftan ıslanma oluyor o da geçiyor.

http://forum.donanimhaber.com/m_94204169/f_//tm.htm

Hocam dün arabayı yıkamıştım bugün farkettim aynı yerlerde yine ıslaklık var. su mu alıyor orası acaba hortumları sökmüştüm ben 

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Hocam dün arabayı yıkamıştım bugün farkettim aynı yerlerde yine ıslaklık var. su mu alıyor orası acaba hortumları sökmüştüm ben 

Kapının üst kısmındaki lastikler gevşemiş olabilir Süleyman, oraya su sızabilir, bu da geç çıkabilir. Yıkadıktan sonra arabayı silerken kapıları açık dursa bayağı bir nemi alacaktır. Ben sadece sağ arka kapıda görüyorum, o da nadiren.

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Uğur Şahinbaş

Hortum yerine; mobilyaların paketlenmesinde kullanılan bir malzeme var adı nedir bilmiyorum. Boru izolasyon malzemesi de olur. Köpüğe benziyor. Bunları 2 cm veya fitil içine göre ince uzun şeritler kesip kılavuz telle beraber fitil içlerine yerleştirsek nasıl olur?

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

c3b76f179107e6023efd3dc25db81f98.jpg

Mal bu.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
İbrahim Çelik

Uğur bu ürünler çok dayanıksız yüksek ihtimalle hızla çürüyüp dökülecek ve başa bela olacak. Benim tavsiyen 6 mm pnomatik şeffaf hortum. Hiç sıkıntı çekmedim.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Deniz Öztürk

forumda konu açmadan önce böyle bir konu araştırayım dedim buldum sonunda :)   

fiesta mk7 de deneyen var mı acaba? karoser tarafındaki fitilde hortumu sokucak yer göremedim.

Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya
On 17.08.2016 at 22:26, İbrahim Çelik yazdı:

Uğur bu ürünler çok dayanıksız yüksek ihtimalle hızla çürüyüp dökülecek ve başa bela olacak. Benim tavsiyen 6 mm pnomatik şeffaf hortum. Hiç sıkıntı çekmedim.

ibrahim bey son durum nedir, halen tavsiye edermisiniz? hortumlar sorun çıkarttılar mı? bugün ben de hortum alıp kapı fitillerine uygulayacaktım ancak ölçü konusunda anlaşamadık satıcı ile. dıştan 8 mm içten 6,5mm ile dıştan 6mm içten 4mm olan hortum varmış elinde. Siz 6mm ölçülü kullanmıştınız ölçüsü dıştan dışamı?

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Emin Onuk

Tekrar konuyu hortlatıyorum ama. Bende ses olayından aşırı derecede rahatsızım ve günlerdir nasıl çözüm bulabilirim diye düşünüyorum. Bu kapı içine fitil olayında çözüm için ve sonra sıkıntı olmaması için ne kullanacağız bulamadım. Nereye baksam herkes farklı bir şey söylemiş.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

serum hortumu iş görür, kapılarda bizim fiestalar gibi çift fitil yoksa ama yeri varsa sadece yeni fitil alıp takmak yeter, fitilin içine birşey dürtmeye gerek yok arkadaşlar...

Yorum bağlantısı
Emin Onuk

hortumun kaç mm olduğu konusunda da net bilgi yok. kışları sertleşmesi sorum oluyor denilmiş. (kapılarda çift fitil var)

Yorum bağlantısı
  • 5 yıl sonra...
Mehmet Yeter

Selamlar abilerim,

Allah nasip ederse haftaya uzun yola çıkacağım. Ancak araçta memnun olmadığım bir durum mevcut. Sol ön veya arka kapıdan bariz bir şekilde rüzgar giriyor. Kısa mesafede anlaşılmıyor ama 90 üzeri hızlara çıkınca net belli oluyor. Bu yüzden yola çıkmadan önce bu sorunu mutlaka çözmek istiyorum. Tavsiye ve yönlerdirmelerinize açığım. Ayrıca yardımcı olmak isteyen arkadaşlarıma da ücreti mukabilinde destek olurum. Bir de sol arka kapının fitili üst kısımda hafif aşağı düşüyor. Fitillerin durumunu kime sorsam iyi diyor ama bana sanki ömrünü tamamlamış gibi geliyor. Birazdan fotoğrafini atarım. Şimdiden teşekkür ederim.:flowers:

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Doğan Arşiray yazdı:

yenisini al geç derim. kimsenin birşeyden anladığı yok.

Arabanın mı?

• Mutlu 3
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
İlkay Başaran yazdı:

Arabanın mı?

Artik c Max üretilmiyor uretilse imkanları zorlarim. Çünkü çocuklu aileler için düşünülmüş güzel araçlar. Bu ve farklı  markalardaki benzer araçlar. 

• Beğen 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Doğan Arşiray yazdı:

arabanın yenisini değil yahu, fitil alacaksınız.

fitili size değil arabaya alacaksınız... onuda mı detaylandıralım.

• Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

var olan fitiliniçine ince serum hortumu geçirilir kapı kapama sesine kadar değişir işe yarar, tam tutmayan düşen yrılan fitil var ise oraya minik sıcak silikon sürülür sabitlenir, sökülmesi gerkirse de sökülür,

not: serum hortumu sıfır alınacak

• Teşekkür 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Doğan Arşiray yazdı:

fitili size değil arabaya alacaksınız... onuda mı detaylandıralım.

Kesinlikle katılıyorum. Şimdi fitil deyince eczalik sektöründen bahsetmiyoruz. Arabanın kapisina takacagiz.  Belirtili isim tamlamasi da yaptık daha ne yapalım.

Çağlar Bayur yazdı:

var olan fitiliniçine ince serum hortumu geçirilir kapı kapama sesine kadar değişir işe yarar, tam tutmayan düşen yrılan fitil var ise oraya minik sıcak silikon sürülür sabitlenir, sökülmesi gerkirse de sökülür,

Öncesinde takmıştım ancak kalın geldi sanırım Çağlar abi bu yüzden soktum. Bir kışın soguktan dolayı palstik malzeme sertleşip kapıların kapanmasını engelledi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Doğan Arşiray yazdı:

arabanın yenisini değil yahu, fitil alacaksınız.

Continental sahibi olunca otomatik olarak aracın yenisi anlaşılıyor. 

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Metin Uzunoğlu yazdı:

Continental sahibi olunca otomatik olarak aracın yenisi anlaşılıyor. 

lastik sahibi olarak mı?

Mehmet Yeter yazdı:

Kesinlikle katılıyorum. Şimdi fitil deyince eczalik sektöründen...

fitil konusu en sevdiğim konu... arabalarda tabi .fark büyük oluyor.

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

ohoo mazide kaldı onlar, yapışkanlı envai çeşit fitil var, al tak, benim arabada hem gövdede hem kapıda zaten çift fitil vardı, ben ilave kapı aralarında altında falan uygun tipte fitil taktım 3. sıra oldu, kapı altı su tahliye delikleri kapanmadı zira bunlar kapının dışında alttaki kromaj kısımda (plastik üstü krom, bir ara dediydinya sendeki kromlar plastik üstüne diye, sadace kapı altındaki parça öyle, geri kalan kapı cam çervevisi falan plastik değil harbi krom :tongue:) al sana tok ötesi kapı sesi, vw halt etmiş, tavsiye ederim, sıfır rüzgar sesi, zaten almıyordu ekstra oldu :D

bunlar gibi... D tip Z tipi vs.

format:webpformat:webp

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Celal Aydın

İçten serum hortumu ve akabinde silikon sprey, bir çok derde deva.

Ha en güzeli komple yenilemek.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...