İçeriğe Yönlendir

İçeriye Giren Rüzgar Sesi ve Fitiller

İbrahim Çelik

Recommended Posts

Rahmi topal

Arkadaslar mondeolarin fitilleri iki bolumlu bu hortum larida aldik kullanamayacagiz herhalde

Yorum bağlantısı
Serhan Kaya

Konuyu takip ediyorum. Mondeo ya pek gerek yok bana kalırsa bu uygulamaya. Ancak yapan olursa sonuçlarını ve yapım şeklini bizimle paylaşsın lütfen

Yorum bağlantısı
Rıdvan Çakıroğlu

Mondeoların kapı fitillerini görmediğim için onlar hakkında bişey diyemeyeceğim. Ben fitilleri söktüğüm halde baya uğraştırdı ve kesinlikle sökmeden imkansız.

Yorum bağlantısı
Rahmi topal

Konuyu takip ediyorum. Mondeo ya pek gerek yok bana kalırsa bu uygulamaya. Ancak yapan olursa sonuçlarını ve yapım şeklini bizimle paylaşsın lütfen

Benim arka kapılardan su giriyor bununla engelleyebileceğimi düşündüm

Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya87

">http://upXSbMC.jpg

">http://Ou9UHS3.jpg

">http://UJl3rGV.jpg

Aracımda resimlerde görüldüğü gibi sol ön kapı ve torpido arasında bi boşluk mevcut fakat sağ ön kapı ve torpido arasında bi boşluk yok.Ayrıca sol ön kapıda rahatlıkla parmaklarım araya girebiliyorken sağ ön kapıda aynı durum söz konusu değil. sizinde aracınızda kapılar arasında böyle bi fark dikkatinizi çekti mi?

2006 Ghia aracımda da da aynı durum mevcut. Düzeltme yapıyorlarmış ama rahatsız olmadığım için sorun etmedim.
Yorum bağlantısı
Rahmi topal

AmAbP7.jpgvEgD7O.jpg

fabrikada bu şekilde hortum buldum bunlarda olur herhalde ne çok sert ne yumşak

Yorum bağlantısı
Serhan Kaya

AmAbP7.jpgvEgD7O.jpg

fabrikada bu şekilde hortum buldum bunlarda olur herhalde ne çok sert ne yumşak

Rengi de güzel[emoji1] ebatı da uyar sanırım.
Yorum bağlantısı
Rıdvan Çakıroğlu

2006 Ghia aracımda da da aynı durum mevcut. Düzltme yapıyorlarmış ama rahatsız olmadığım için sorun etmedim.

Görüntü olarak rahatsız değilim fakat diğer kapı şekline getirilirse rüzgar sesini kesmede faydası olacağını düşünüyorum. Ben bi kaportacıya gösterdim düzelmez dedi siz bu işlemi nasıl yaptıklarını biliyor musunuz ?

Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

bi anormallik olduğu kesin de çözümü varsa iyi olur :) şaka bi yana arabaya dışarıdan bakınca sağ kapı sola göre daha içeride

Bugün baktım benim araçta bu şekilde.

Bugün makaron hortum geldi bir kapıya uyguladık. Fren telleri bantlanan yerlerden sürekli koptu :) zar zor bi kapıyı yaptım baya kalın oldu fitile zarar vermez ınş

Yorum bağlantısı
Rıdvan Çakıroğlu

Bugün baktım benim araçta bu şekilde.

Bugün makaron hortum geldi bir kapıya uyguladık. Fren telleri bantlanan yerlerden sürekli koptu :) zar zor bi kapıyı yaptım baya kalın oldu fitile zarar vermez ınş

uygulamayı yaparken hortumu yağladınız mı? bantlarken olduğunca sıkı ve geniş bantlarsanız ayrılma olmaz bu arada kapılar bir hafta içinde alışır daha da incelir ben şuanlık sorunsuz kullanıyorum

Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

uygulamayı yaparken hortumu yağladınız mı? bantlarken olduğunca sıkı ve geniş bantlarsanız ayrılma olmaz bu arada kapılar bir hafta içinde alışır daha da incelir ben şuanlık sorunsuz kullanıyorum

Yağladım ama bant kötüydü herhalde.
Yorum bağlantısı
Rıdvan Çakıroğlu

Yağladım ama bant kötüydü herhalde.

o zaman kaliteli bi koli bantına ihtiyacınız var sanırım :) bu arada uyguladıktan sonraki düşünceleriniz nasıl kapıda herhangi bir kasma filan oldu mu  

Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

o zaman kaliteli bi koli bantına ihtiyacınız var sanırım :) bu arada uyguladıktan sonraki düşünceleriniz nasıl kapıda herhangi bir kasma filan oldu mu

Biraz var ama tam anlayamadım akşama kaldı.
Yorum bağlantısı
Adem Tarı

Benim arka kapılardan su giriyor bununla engelleyebileceğimi düşündüm

Su girişi fitil kaynaklı olmayabilir de...

Focus'umun arka sağ kapısından su girişi oluyordu. Fitil kaynaklı olduğunu düşünürken kapı içindeki su tahliye deliklerinin yıllar içinde tıkandığını, kapı izolasyon malzemesinin alt tarafındaki açılmadan da sızıntı yaptığını bulmuştum.

Tıkanıklığı açıp izolasyon malzemesindeki açılmayı onardıktan sonra arka sağ taban halısında yıkama ve şiddetli yağmur sonrası oluşan ıslanmadan eser kalmadı...

Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

Bütün kapıları tamamladım sadece bagaj kaldı araç hb olduğu için bagaja da yapacağım. Rüzgar sesini anlayacak kadar yüksek hıza çıkamadım yalnız şöyle birşey oldu arabanın içi aynı şartlarda daha sıcak olmaya başladı demekki püfür püfür esiyormuş :)

Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

Fitilleri takarken dikkatimi çeken birşey oldu fitilleri tam olarak heryere dikkatli şekilde oturtunca bir parmak boşluk kalıyor :) Malzemeden mi çalmışlar güneşten çekmiş mi anlamadım.

Yorum bağlantısı
Rıdvan Çakıroğlu

Fitilleri takarken dikkatimi çeken birşey oldu fitilleri tam olarak heryere dikkatli şekilde oturtunca bir parmak boşluk kalıyor :) Malzemeden mi çalmışlar güneşten çekmiş mi anlamadım.

evet o benimde dikkatimi çekti fitiller biraz kısa kalıyor. Bu arada yüksek hızda test ettiğnizde göreceksiniz kesinlikle işe yarıyor %100 rüzgar sesini kesmese de o rahatsız edici uğultu büyük oranda gidiyor. benim elimde bi kapıya yetecek kadar daha kaldı boş bi vaktimde kapı tarafındaki fitile de uygulamayı düşünüyorum eğer zorlama yaparsa bi boy daha incesi var ondan uygulama yapacağım. Eğer kapı tarafındaki fitile de uygulama yaparsam o az kalan rüzgar sesinin de kesileceğini düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya87

Görüntü olarak rahatsız değilim fakat diğer kapı şekline getirilirse rüzgar sesini kesmede faydası olacağını düşünüyorum. Ben bi kaportacıya gösterdim düzelmez dedi siz bu işlemi nasıl yaptıklarını biliyor musunuz ?

Tam olarak bilmiyorum fakat ön göğsü tamamiyle söküp tekrar yerleştireceklerini biliyorum.
Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Emre Şimşek

Stok Kodu Ürün İsmi Kdv % Miktar Birim Fiyat Toplam Fiyat EUROFLEX4x6 4x6 mm Poliüretan Hava Hortumu

RENK : SİYAH 18 16  Metre 0,58 TL 9,28 TL Ara Toplam : 9,28 TL Kdv Toplamı : 1,67 TL Kargo Ücreti : Alıcı Ödemeli Sipariş Toplamı : 10,95 TL Ödeme Tipi : Havale/EFT Ödeme Tutarı : 10,95 TL

Siparişi geçip havaleyi yaptık bakalım  :unsure:

Aynısından bugün yine sipariş ettim. Şimdiki Focusuma da uygulayacağım kısmetse. Kapıyı langır lungur kapatanlara da çözüm olmuştu zira...

Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

Aynısından bugün yine sipariş ettim. Şimdiki Focusuma da uygulayacağım kısmetse. Kapıyı langır lungur kapatanlara da çözüm olmuştu zira...

Hacım, fitiller söküp mü yapacaksın yoksa araç üzerinde mi yapacaksın?
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Hacım, fitiller söküp mü yapacaksın yoksa araç üzerinde mi yapacaksın?

Ben fitilleri sokup yapmistim.

Ben fitilleri sökmeden wd40 sıkarak yapmıştım. Ama Fitil söküp takmak çok zor değil en azından yarım metresini rahatlıkla söküp takabilir buradaki herkes abicim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...